Happy Dance


Vad är det för fel..?


Sockerkick?


Energianfall?


Bara helt dum i huvet?


Nejdå! Jag dödade bara lite tid genom att dansa på fältet!
Dom var ju så sega på att rida så något måste man ju hitta på under tiden som Lisa tog landskapsbilder - dansa in och förstöra dom! Hehehe, min irriterande sida börjar komma fram. 

Alla som satt i sina bilar och väntade istället för att rocka loss på fältat kollade vääääädligt konstigt på mig. Men vem bryr sig? Det är inte jag som är tråkig och möglar i en bil...

Puss,

WilmaVictoria-


Roscommon Hunt Pictures, part 1.


Några av grönjackorna. Roz/Zorro och Bernie/Greg.


"The field"


Amigo o Hennessy + mamma o dotter.


Ruth matar Spice Girl


Kim och Oliver


Haha, min älsklingabild!


Ett psykfall som galopperade runt på en plöjd åker för att få hästen trött. Hästan gick på hunt igår med och detta var i början av dagen... Gud vad arg jag blev!


Lilla Moonlight och hans fodervärd flög fram!


Någon som tycker att två händer är överskattat ?


Han som galopperade runt på åkern...


Hennessy


Amigo

Lägger upp mer en annan dag, internetet är verkligen segt idag!!


Puss,

WilmaVictoria-

Hunt season is over

..eller ja, i alla fall Olivers säsong.

Hans sista hunt var idag, och det blev tyvärr ingen bra. :( Inget riktigt GO eftersom att rävarna gömde sig så duktigt = lite småsegt för dom som rider. Det var i alla fall jättefint väder, och jag och Lisa åkte runt med Trevor och jag skrattade så jag höll på att kissa ner mig nästan hela tiden! Jag tror vi hade den bästa dagen av alla, för Trevor var så jääääkla rolig! Inte alls den tysta som han är när vi är häromkring.

Alla var jättetrevliga när jag gick runt med kameran - dom ville väll vara med på bild? Wohoo, jag är poppis! 

Jag tog massa bilder, så i puben efteråt trängdes alla för att se om dom fastnat på bild. Jag frågade vilken färg dom hade på hästen och schabraket och sen letade vi. Det började med att jag visade dom jag kände, men efter ett tag var ALLA där. Wohoo, jag är poppis!! (Okej, jag ska sluta vara dryg nu).

På tal om något helt annat så har förresten sett de två första good looking killarna på Irland sen i november, fast en var bara snygg när han satt på sin häst och hade ridhjälmen på sig. Annars såg man hans lite för långa panna och hur kort han egentligen var, hahaha! Herregud, hoppas han inte hittar hit och kan svenska!

Dagen gick jättefort och jag har sprungit som en tok för att hinna med att ta bilder. Så svårt att veta vart dom ska rida, så man får verkligen kubba på som en galning för att hinna fram i tid (om man inte snålåker på fotstödet på någon random snubbes jeep, hehehe).





Nu ska jag börja maila bilder till alla. Jag har fickorna fulla med mailadresser och små förklaringar om hur dom/hästen ser ut så det blir rätt. Ja, vi får väll se var bilderna hamnar. Vi ska nog be dom lägga upp bilderna på Roscommons Hunt's hemsida, coolt va? :D


Puss,

WilmaVictoria-


Born to make me happy

Åh, idag fick Frodo skor igen!! Jag tog honom på morgonturen med Pia (svensk tjej som bor i england sen 16 år tillbaka) och två Ballinasloetjejer. Han bockade bara en gång, och stegrade-jättehoppade framåt-bockade bara en gång. Så himla duktig han är min lilla snuttebubbe! LYCKAAAA!




Skickade iväg 9 hästar på hunt innan vi red ut förresten. Ointressant, men sant.

Jag red ut med Michelle (Clint) och Pia (MrFox). Jag hade Lee, och han var underbar även fast jag lät Pia och MrFox gå först mestadels. Jag blir nästan lika glad av att rida honom som av Frodo. Nästan!! Men det är något speciellt med Frodo. Älskar hans trav, den är så gungig och härlig! Oliver vet att jag älskar honom och det är bra, för då får jag rida honom ofta med grupper, det är bra att han går mycket tycker han. Perfekt!
- "Don't forget to ride Frodo tomorrow when he gets shoes." 
- "Ohno, i wont." 
- "Oh ofcourse, you would never forget him, would you?"


Red ut ännu en gång med Pia (Conor), Michelle (Lizzy), David (Lexus), Emer (Polyanna) och Berine (Greg) och då hade jag den nya hästen, Goofey. Så heter den, och vi vågar inte byta namn för det betyder otur. Den enda hästen vi bytt namn på hittills är Holly...

Solen har lyst på oss hela dagen, och jag har ridit i ridbyxor, linne och hoodie hela dagen utan att frysa! Lite skönt? Jag hade en polotröja och hoodie först och höll på att svettas ihjäl!! Hur avis är ni nu?


Nu sitter jag och väntar på att maten ska bli klar, David lagar idag igen. Lyx!


Puss,

WilmaVictoria-

Change of plan

Huntsänsongen skulle egentligen hålla på till den 6e mars, men bönderna som äger huntmarkerna har massa djur där så den sista Oliverhunten är på söndag. Ingen hunt för mig alltså... Jag åker hellre inte alls än att åka på den sista dit skrot och skräpryttare kommer.

MEN! Jag och Lisa ska nog följa med på hunten på söndag och följa den från backen, givetvis med kameran i högsta hugg! Det ska bli kul att få lite huntbilder, har ju inga än.

Kamerabatterier på laddning - CHECK!


Puss,

WilmaVictoria-

Friday!

Börjar kvällen med mina nötter och två KitKat chunky som Aoife gav mig som "tack för veckan" Hon kom ihåg att jag sa första dagen att jag är beroende av dom, haha!! Hur sött!?



Har precis mosat massor av potatis (som jag även skalade, duktigt va?) och nu väntar vi på att sparrisen ska bli varm, sen är det middag. David tar över matlagandet på fredagar och lördagar, love it! Lär fortsätta ner på Macs med Michelle, David, Oliver, Davey och alla gästerna. Kan nog bli kul!!


Vad har ni för er ikväll? Myskväll med film och godis bara för att slippa all kyla?


Puss,

WilmaVictoria-

One of those days

Idag (eller egentligen sent, sent, sent igårkväll) kom Janet hit. Hon jobbar på ett annat ridcenter med är här ibland, så hon hjälpte mig Aoife och Lisa på gården. Gissa om allt jobb gick fort med 4 människor?

Jag sopade HELA bakgården där dyngstacken och silaget är bara för att göra fint för gästerna som kommer, och såklart var det den enda halvtimmen på hela dagen som det regnade istället för att vara skinande sol. Suck! Jag mockade Jamesons box, halmade några boxar och sopade A-stallet när all mockning var klar.

Vi red ut en gång tillsammans med en engelsk tjej som ska ut på hunt imorgon. Jag hade Clint i början, men bytte efter havle vägen för att hon skulle få testa honom också, och då fick jag Spice Girl. Alla älskar henne, men vi är ändå inte vänner... Aoife på Hennessy, Janet på Ivory och Lisa på Rio var med, och så Oliver och Andy såklart.


Clint


Jag red ut igen med den engelska tjejen. Började på Moyroe, och slutade på Hegrid eftersom att vi bytte som gången innan. Hon gillade ändå Spice Girl bäst!! Herregud, jag hade valt Moyroe som första val och sen Clint som andra. Spice Girl kommer dock före Hegrid, för han för slö för mig, hehe.

Jag tog ut Rocky på en kortis för att han skulle få busa av sig. Han har ju blivit klippt nu! Sååå fin blev han, och han verkar jätteglad för han vet hur snygg han är nu. ;)


Dex -

När jag kom tillbaka lämnade jag hans saker på och sadlade Dex och skickade Aoife att sadla Amigo för Amerikanarna var här. Dom är från Indiana, och jag fick givetvis massa Chase Coy låtar på hjärnan, han är ju också därifrån. Det var iaf en mamma och hennes dotter och resan är en "graduation present"!
Jag fick rida ut själv med dom, och det gick jättebra förutom att jag och Dex inte är bästa vänner. Men han gjorde sitt jobb och stannade inget, så jag är jättenöjd ändå. Snel Hest!

När vi kom tillbaka var fodringen klar, så jag sopade lite och sen gick vi in och duschade. Lisa skjutsade oss in till Portumna och vi shoppade lite mat (Janet och Lisa shoppade mat, jag köpte pistagenötter). Lisa kör som en galning, och vi dunkar musik och skriker lungorna ur oss till Pinks senaste skiva. Idag slaktade vi Bad Influence igen, haha ni ska bara höra!



"Lordy, Lordy, Lordy!
I can't help it i like to party, it's genetic!
It's electrifying, wind me up and watch me go.
Where she stops, nobody knows
A good excuse to be a bad influence on you"



Btw, jag ÄLSKAR Janet! Hon är GALEN och så jäkla rolig!


Puss,

WilmaVictoria-


Irish style

Jag har gjort ett tangentbord i paint som borde uppfinnas och säljas på Irland!



Med tanke på ordförrådet och att de är så himla lata så borde det bli en succé! Tror ni inte? Dom säger ju "fuck" oftare här än vad en fjortis säger både "typ" och "asså" tillsammans!!

Nu kommer jag bli rik och berömd, det känner jag på mig.


Puss,

WilmaVictoria-


Holly

Det fanns inget vi kunde göra längre och vi stod inte ut med att se dig med all smärta. Vi vet att du har det bättre där du är nu, men ändå gör det så ont att göra rätt ibland. Livet är så orättvist.


Vi saknar dig Holly, säg hej till Babe från mig. <3



Puss,

WilmaVictoria-


Let the pictures speak


Jag på TT och Aoife på Dex


Jag, WonderBoy och Spice Girls örontipp


Aoife och Spice Girl


Haha, Jameson ser gigantisk ut!!!


Fram med öronen Clint!! :)


Jameson & jag i floden


Clint i floden.

Sen tog vi lunch, och bilderna vi tog efter det har jag inte än. Men jag red Tiny(!), lilla Maxi och någon mer jag inte kommer ihåg. Just ja, Lee var det! Maxi bockade som ett psykfall i början så jag red henne länge så hon blev trött. Sen bockade hon i sjön, men jag höll i mig som en liten apa som vanligt.

- Jag är inte bra på att rida, jag hatar bara att ramla av så jag håller i mig!

Ni får se alla de bilderna imorgon, men nu är det slut! Kul att Aoife (uttalas "iifa") är fototokig som mig och har en liten kamera hon kan ta med ut när vi rider! Min systemkamera är ju inte den smidigaste, haha...


Puss,

WilmaVictoria-

Mission of the evening

I bilen på vägen hem från affären undrade Oliver vad det egetligen är jag håller på med på datan på kvällen.


Facebook, svarade jag, och orkade inte förklara om allt annat jag gör. Han är inte direkt internetgenerationen, haha! Han ville också ha FB sa han, så jag sa hur han skulle gå tillväga. Klarade han det? Njaaa..

Först kom han in och undrade om den där konstiga koden man ska skriva in. "Dom vill att jag ska skriva in "texten i lådan". Varför det? Måste jag göra detta varje gång? Måste jag komma ihåg den?"

Jag förklarade, och han försvann ett tag till. Sen kom han in och bad mig gå ut och göra det åt honom, och nu finns han på Facebook! Långt bak i sökningen, men han finns! Han har en bild när han sitter på en fux och pekar met ridspöt, så känner ni honom - bli vän!


Dålig kvalité..men vem är hans första vän? Jo jag!! K00000LT!


Puss,

WilmaVictoria-

Already wednesday!?

Vaknade upp med en vit vy utanför fönstret idag. Vita kanter på fälten och vit ridbana var vad jag såg från fönstret, men som tur var så smälte det redan.

Vi satte 8 hästar i skritten idag i väntan på att slasket skulle smälta. Visste ni att snön gör marken blötare och mjukare än regn gör? Vi mockade åt hästarna i G-stallet, hittade ett täckte till Lady, fyllde på halm i A-stallet och fixade lite annat på gården och sen kunde vi äntligen rida!


Lady - en ganska ny häst!


Jag tog Rio och gav Hennesy till tjejen jag inte ens kan namnet på än. Rio är framtung och jag hatar honom, end of story. Efter det tog vi Ivory och Peter Pan. Jag skulle försöka filma när vi red men min mobil är helt efterbliven och jag hatar den mer än jag hatar Rio när han är framtung, och mer än jag hatar folk som använder löparskor som vardagsskor. Med andra ord blev det ingen film.


En lugn dag har det varit, och jag och Oliver åkte till affären på kvällen. Dom hade flyttat runt allt i hela affären, så vi blev totalförvirrade. Det var kakor där tvättmedlet skulle vara!! Jag tyckte att det gick lika bra, men herrn i huset höll inte med. Alla kanske inte löser problem med kakor och tur är väll det!


Dagens låt:



Puss,

WilmaVictoria-


Good news vs. Bad news

Good news:
ÄNTLIGEN har vi fått internet in till huset!! :D
En sladd in till the Den har vi fått, så nu sitter jag och kollar på Glee samtidigt som jag bloggar. Wohoo! Glee är en musikalserie som faktiskt är jättesöt. Jag är inte så insatt. Än. Men det kan vi nog ändra på.

På tisdag kommer fransken som ska jobba med mig. Är han värdelös sätter vi honom på bussen hem på onsdag sa Oliver, haha. Ingen överdrift här inte! Och så sa han det med några fler "fuck" i meningen... "If he's fucking useless we fuck him up on the fucking bus on wedensday, HAHAHAHA".


Bad news:
Jag har fått en hål på undersidan av min ena ridstövel... Och jag har fortfarande ont i tån som Moyroe hoppade på när han hade kolik.


Puss,

WilmaVictoria-

I just wanted to make it qiuck!

Jag skulle vara snäll och bära halm åt Lisa idag, och ju mer jag tar varje gång, desto färre gånger behöver jag gå tänkte jag. Jag behövde bara lite hjälp att veta vilket håll jag skulle gå, men Lisa tyckte att det var roliagare att filma eländet. Försökte snurra lite för att se något, men det gjorde mig bara yr och jag hamnade ännu mera fel!
Note to self: ta mindre nästa gång!

 
Hör ni att hon säger "left" på slutet? Haha, tur att jag vet vilken sida boxarna är på!
Lilla smilet jag har på slutet...


Puss,

WilmaVictoria-

My big babyboy


Dagens mysigaste! Jameson & jag ~


Wanna bet?

Alex har äntligen fått hjälp borta på sin gård nu. En 26årig kille från Brazilien och en 22årig svensk tjej. Den svenska tjejen ska hon ta med hit imorgon för hon tyckte att vi skulle träffas eftersom att vi båda är svenskar. Plus att Alex vill att hon ska lära killen messa svenska svordomar, för han kunde tydligen lika många fula ord på tyska som Alex kan, haha!

Vem tror ni kommer freaka ur och släppa ut hästarna mitt i natten först? Ska vi slå vad? :D

Nejrå, jag är bara glad att hon har fått hjälp och lite sällskap. Hon kom ju hit för språket och vänligheten och fram till nu har hon inte haft något av det där borta...


Puss,

WilmaVictoria-


The green island goes white

Idag är jag smart och skriver i word först så jag slipper bli arg om bokstäverna inte funkar. Plus att då kan jag skriva på mitt rum och slipper gå ut i kylan, hoho vad smart!

Praoungen kom tidigt idag, och jag höll fortfarande på med morgonfodringen. Jag hade bara en häst kvar, sen gick vi in och åt frukost och svor över hur kallt det var. Idag har det snöat nästan hela dagen!!

Jag fångade snöflingor på tungan när jag gick med skottkärrorna till dyngstacken och fick gå tusen mil extra för att jag inte kunde gå rakt. Bångstyriga snöflingor som man måste jaga!

Ser ni vad jag ser? Jag glömde måla snön! Men varje svensk vet väll hu snö ser ut?


Vi satte ihop ett nytt träns+martingal+förbygelgrej+1000hållafastsadelnremmar till Vincents nyaste häst. Herrejesus, det var ett riktig IQ-test med alla olika sortars spännen som skulle rätt (dom kom löst i en påse), och alla remmar dom skulle sitta ihop och träs igenom överallt. Men nu är det fixat och jag är stolt fixare!

Skickade iväg Charlie och Hegrid på hunt och satte Spice Girl, WonderBoy, Lizzy och Dex i walkern i hopp om att kunna rida efteråt. Vi tog lunch medans hästarna skrittade runt i cirklar och vi tog ner Paddy Ark till en hage. Han bröt sig ut ur den förra så vi fick sätta honom i stallet när han kom hem, och nu är han i en ny hage. Hoppas han stannar där!


Vi chansade och tog ut Amigo och Clint på en liten tur även fast vädret var pissdåligt. Amigo skötte sig fint med lilltjejen(15år, men jättekort!), men vi tog inte ut några fler hästar för leran var fortfarande lite för hård att rida på, och vägarna var hala. Inte roligt! Imorgon ska vi tydligen få lika väder igen...


Något mer jag har att berätta? Näe. Lisa var här idag, och det var ju trevligt. Det var allt!


Puss,

WilmaVictoria-


I'll make it fast

Hejhej!

Min data 'r helt dum och st;rd p[ alla s'tt och vis.

Ni kanske har listat ut vad som 'r fel nu_ Precis, mitt tangetbord luras och knapparna blir n[got helt annat. I alla fall alla symboler och de tre sista bokst'verna i alfabetet. P[ msn funkar allt...

Sjukt irriterande, s[ jag tar lite om dagen himla kort. Och nej, jag t'nker inte ta det p[ engelska f;r att slippa alla skitbokst'ver....

Fick en ny slav idag som 'r b'ttre 'n den gamla. Eller inte b'ttre med h'star, me jag gillar henne mer. Jag sa allt om hur mycket jag hatade den f;rra till henne p[ lunchen, och det visade sig att hon k'nner honom. Oops, hehe. - Could not care less!

Vi tv'ttade h'star n'stan hela dagen och Oliver var i Roscommon. Han 'r helt f;rst;rd ;ver att folk inte kan hoppa d'r dom SKA p[ hunten, och att dom som ska s'ga vart folk ska hoppa inte g;r dett utan pratar ist'llet och 'r helt lost. Det resulterar i att alla murar 'r trasiga ;verllt och Oliver f[r [ka tillbaka och fixa allt dagen efter med h'jlp av 2-3 andra. Stackars!


Jag blir galen p[ tangetbordet. N[gon teknisk sj;l som vet jag vad hr kommit [t f;r knapp_ Jag skulle kunna testa alla, men 'r r'dd att g;ra allt v'rre.

Detta 'r vad tecknena betyder;
_ = ?
[ = å
' = ä
; = ö


Jag skrev alla i msn och kopierade + klistrade in nu. Kom precis p[ att jag kunde skrivit inl'gget i word och sen klistrat in det h'r, men d[ hade ni inte f[tt en lika jobbig kv'll som ni fick nu. Hehehe.



Cool pic of Sputnik, huh?


Puss,

WilmaVictoria-


If i can make it, anyone can.

Nu kommer receptet på mina cupcakes. Kommer inte ihåg hur jag fixade det, men det är säkert första förslaget som kommer upp om man googlar "recept cupcakes". Ungefär så hemligt.


Du behöver:

5-6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl mjölk
4-5 äggvitor (jag tar 4 för en sats, men 9 för dubbelsats)
3 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
110 g margarin

GLÖM INTE ATT SÄTTA IGÅNG UGNEN PÅ 175GRADER FÖRST AV ALLT.

- Blanda mjöl + bakpulver + vaniljsocker i en skål.
- Blanda mjölk + äggvitor i en annan skål.
- Smält smöret i en stor kastrull, häll ner sockret och vispa vitt.
- Häll ner lite mjölblandning och lite mjölkblandning om vartannat för att slippa få klumpar och ha kvar kastrullen på plattan.. (Det här är varför du ska ha en stor kastrull och inte en liten så du måste byta som jag alltid får göra.)
- Vispa runt lite på låg värme i 2-3 minuter så att äggen för göra smeten lite tjockare.
- Häll upp i formar, stoppa in i ugnen och diska medans du väntar. Ca 20-25min tar det, så du hinner!

När du tar ut dem kan du låta kakorna svalna medans du gör frostingen.


Till frostingen behöver du:

200 gram cream cheese
115 gram mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker

Detta räcker gott och väl till två satser muffinsmet, så halvera om du bara gör en normal.

- Blanda smälta smöret och osten.
- Häll i vaniljsocker.
- Häll på florsocker tills konsistensen är bra.
- Färga eller behåll vit och smeta frostingen på kakorna.






Lycka till!


Puss,

WilmaVictoria-


Sleep tight

Nu blir det sängen för mig!

Jag är alltid jättetrött hur tidigt som helst på kvällen, men sen vaknar jag en timme innan klockan ringer på morgonen och är jättepigg. Dum som jag är tvingar jag mig alltid att somna om och sen när klockan ringer är jag som ett lik och gör vad som helst för att slippa kliva upp.

Imorgon är det dags att rida Liagh, så jag lär behöva all energi jag kan få. Sömn + cupcakes!


Sötaste öronen har hon i alla fall!


Jag har mat långt upp i halsen tror jag. Så jäkla mätt som jag är nu har jag ngo aldrig varit...



Puss,

WilmaVictoria-

A sunday with food. And more Food. And some candy. And food.

Idag har jag ätit hela dagen tror jag!

Söndagsmiddagen/lunchen med Lisa, hennes man och hennes mans föräldrar var hur mysig som helst. Dom är så trevliga, och så får jag träffa Lisas lilla söta hund Daisy när jag är där. Hihi :).

Vi tvättade hästarna som varit i hagen, slängde ihop en cupcakesmet och sen eftermiddagsensilagade vi ganska tidigt för att hinna få till cupcakesen innan de kom hem från hunten. Alex har varit här idag såklart, behövde jag nämna det? Det är ju söndag!

Vi gräddade koppkakor på rullande band. Alex bytta plåtar, Lisa fyllde formar och la på frostingen och jag strösslade. Vi är så effektiva! Vi fick till ca 60 cupcakes denna gång. Jag vet inte hur det gick till, för jag gjorde dubbel sats och fick 20 på den förra som var en normal. Borde jag inte få 40 nu då? Hade ju samma storlek på dem?







Vissta ni förresten att massa ägg är hemligheten bakom otorra muffins? Så tror jag att det är! Till mina 60 hade jag ca.10 äggvitor, och dom blev amazing idag igen. Vi gjorde det som en födelsedagsgrej eftersom att en av gästerna fyllde 40 idag, så vi kom in med alla cupcakes och sjöng Happy Birthday när de satt och drack kaffe efter hunten. Jätteupskattat!

Vi lagade köttfärssås och spagetti till middag och sen drog Oliver och gästerna till puben och Lisa åkte hem. Jag flydde till mitt rum och nu sitter jag här ute och fryser. David hade med andra ord inget internet med sig.


Btw, jag och Lisa fick 300euro i dricks. TREHUNDRA! 150 euro kan jag nog få ett par nya snygga ridstövlar för, tror ni inte? Vi har bestämt shoppingdag på onsdag eller torsdag, och så ska jag med Alex till Galway i början av nästa månad. Wohoo!

Puss,

WilmaVictoria-

MAMMA förihelvete

Jag får inte plats med fler än två par leggings/långkalsånger under ridbyxorna, så sluta vara eferbliven om saken.

Tack.

Social for sure

Jag har blivit himla social på helgerna nu måste jag säga!

Igår blev det ingen pub, för alla mådde skit efter fredagskvällen. Alla utom jag, Oliver, Kim och Theresa som hade bättre för oss än att först jämföra vem som kan dricka mest och sen skryta om sin häst och alla 2metersmurar med taggtråd över som dom har hoppat när ingen annan såg. De verkade ha en kul kväll i alla fall låter det som på dem som faktiskt kommer ihåg något.

Istället för puben blev det hembeställnig av kinamat till Daveys hus. Förutom det vanliga gänget var även Daveys 19åriga syster Sheenagh (uttala "shinej" <- läs på svenska) och hennes kille där. Jag var tvungen att googla hennes namn, haha! Sheenagh är tydligen irländska för Jane. Tänk vad jag lär er!

Tidig kväll blev det med tanke på hunten idag, så efter att ha kollat klart på Take me out och All star Mr & Mrs åkte vi hem. Ingen melodifestival eller vad ni nu kollar på där hemma, haha! I <3 att slippa höra melodifestivalbabbel.



När jag precis har tvättat kam man till och med
hitta matchande kläder i min garderob!



Snart;
söndagsmiddag (lunch?) med Lisa och hennes svärföräldrar. Gulligt av dom att bjuda hem mig, haha! :)


Puss,

WilmaVictoria-

The girl with no legs?

Jag har fått världens fulaste frysskador eller något på mina ben :(. Inget nytt direkt, jag har haft dem jättelänge men trott att jag har slagit i benen i skottkärrorna och på så sätt fått blåmärken. De ser ju ut precis som blåmärken!


En liten del av det finare benet...


Dom kliar som attan på kvällarna när jag bli varm, så jag kliar på huden tills jag blir helt trasig och börjar blöda. Inte bra! Lisa sa att de kallas "chilblanes", så jag googlade det och hamnade på Wikipedia där det stod att det ofta blandas ihop med "frostbites" om faktiskt verkade mer likt det jag har.


Här är vad wikipedia säger om saken:

  • Stage 1
    First degree frostbite causes skin to appear yellow or white. There may also be slight burning sensations. This stage of frostbite is relatively mild and can be reversed by the gradual warming of the affected area.

- CHECK!

  • Stage 2
    Second degree frostbite develops after continued exposure. This stage is characterized by the disappearance of pain and the reddening and swelling of the skin. Treatment in this stage may result in blisters and it may also peel the skin.

- CHECK!

  • Stage 3
    Third degree frostbite results in waxy and hard skin. It is at this stage that the skin dies and edema may occur as a result of the lack of blood.

    If third degree frostbite is not treated immediately then the damage and the frostbite becomes permanent, nerve damage will occur due to oxygen deprivation. Frostbitten areas will turn discolored, purplish at first, (check!) and soon turn black.(halvcheck!) After a while nerve damage becomes so great that feeling is lost in the frostbitten areas. Blisters will also occur. If feeling is lost in the damaged area, checking it for cuts and breaks in the skin is vital. Infected open skin can lead to gangrene and amputation may be needed.(!) Extreme frostbite without treatment may result in the frostbitten fingertips or tips falling off, as blood is unable to circulate to the affected areas.




    - Kul. Jag kan alltså åka ock amputera bort låren på en gång, om de inte ramlar av helt själv. Hoppas jag får trälår, annars kommer jag få problem att nå runt hästarna med bara underbenen kvar.


    Puss,

    WilmaVictoria-

Fry chocolate?

För någon dag sen fick jag ett enormt sötsug och gick på godisjakt i huset. Väldigt magert måste jag säga, men tillslut hittade jag choklaaaad! Halllujah!

Jag slet upp den, och när halva var borta märkte jag något som stod på chokladen.

Fry? Men det är ju choklad.. Jag kan ju inte STEKA chokladen?

Dum som jag är börjar jag kolla på förpackningen efter anvisningar. Hur länge? Vad blir skillnaden? Kommer den inte bar smälta och bli en sörja i min stekpanna? Jag hittade inget och tyckte då att den som har gjort den jäkla chokladen kan ta och berätta för mig vad som händer om jag steker den.

Sen såg jag.. att det var märket på chokladen.

Precis som det står KitKat på KitKat osv. Ganska logiskt och väldigt vanligt. Men jag tycker att FRY är ett jäkligt ologiskt namn på en chokladtillverkare så jag vägrar att känna mig dum.

End of story!


Puss,

WilmaVictoria-


NewMan


Jag är glad att han inte ska på hunt imorgon.





Puss,

WilmaVictoria-

Reunion

Jag trodde hela tiden att det var ett stort kompisgäng som var här, men det har visat sig att det är två olika gäng som bara kommit hit samtidigt genom samma resebolag. Ahwell, borde gå bra ändå tyckte jag.

Men av de tio som är här finns det två tjejer som hatar varandra. Absolut hatar varandra! De var tydligen kompisar för ca. 20 år sedan men började bråka (över nån kille.. -.-'), och har inte pratat med varandra sen dess. När de kom hit tog såklart alla paren och kompisarna rum tillsammans, och det som blev över var ett dubbelrum till dem! Kul slump? De visste inte ens att de skulle hit samtidigt utan såg varann på planet och sen igen när de kom hit.

De vägrade bo tillsammans, så den ena tjejen fick ta Michelle och Sues rum, Sue fick ta Davids rum, David flyttade upp på vinden och Michelle sover hos Davey. Jäkla krångel den där killen ställde till. Jag lovar att han inte var värd det.



Get over it girls.


Puss,

WilmaVictoria-


The childrens and beginners hunt

Gästerna var väldigt duktiga inatt, och jag vaknade inte ens till när dom kom hem. Alla överlevde alltså natten, och jag slapp åka och köpa kardborre i Portumna. Tur!

Eftersom att hunten var häromkring idag så red dom dit, och behövde inte lämna gården förrän 12. Innan det hade jag en grupp med 4 tjejer från Ballinasloe och hör och häpna; Oliver följde med ut! Han red inte först som han brukar, utan höll sig i bakgrunden och lät mig rida först. På Brain (han kommer alltid vara Brain för mig...) som jag inte gillar för 5 öre. Men Frodo var ju utan baksko :(!

Efter framskrittningen frågade jag Oliver om vi skulle gå höger genom vattenhindret och sen hoppa på fältet eller om vi skulle ta vänster genom skogen till några andra fält. "You decide", fick jag som svar, så jag bestämde vänster. Oliver hängde på, men när vi kom bort till floden vek han av utan ett ord och red hem. Jahaja, han ville väll bara kolla så jag sköter mig?


Gruppen gick ganska bra, förutom att den lilla tjejen på Jameson satt ihopkrupen som en boll när han galopperade fastän jag sa åt henne att luta sig bakåt två tusen gånger. Suuuuuuck! Jag gav upp efter ett tag och sa åt henne att bara hålla sig precis efter mig och inte sist i gruppen och det funkade bättre.

Vi kom tillbaka hela och rena, kastade in hästarna i boxarna och sen var det dags att sadla inför hunten. Ca. 10 hästar tror jag att det var, och Emer och Lisa hade tränsat alla och lagt sadelgjordar och schabrak utanför alla boxar så jag skickade bara iväg dom med sadlar. Det är lättare än att de ska prova sig fram med 3 olika sadlar innan dom hittar en som passar lixom.


Till och med gamla Polyanna fick vara med idag!

Iväg med dem, sadla hästar till några som skulle ut på uteritt runt här själva (de hade haft häst här förut, så det var okej) och sen mockade vi lite i väntan på att alla skulle komma tillbaka från hunten. Vi började ensilaga, och när vi nästan var klara kom de klapprande in på gården med alla hästarna. Jag föredrar när de kommer i lastbilen, för då tar man en och en istället för att alla kommer på en gång och det blir hyperkaos på stallplanen.

Hela hunten kom över gården, och ni ska se hur små vissa av barnen är!! Jag menar, de rider i en stooor grupp, hoppar fasta hinder och tokgalopperar över ängar. Att de får för sina föräldrar! Fast å andra sidan såg jag häromdagen en 10åring som körde en jeep med en släpvagn med två rundbalar på med sin 8åriga bror i bilen, och pappan i en traktor framför. Sjukt...

Jag kommer aldrig sluta förvånas här.



Psst, visst borde jag ta det som en bra sak att Oliver inte föreslog denna hunt för mig eftersom att den var för barn och nybörjare? Annars hade det varit illa...


Puss,

WilmaVictoria-


Babysitter #1

Jag var barnvakt åt Zara och Sem idag igen, så gulliga är dom. Sem är lite jobbig för han springer mer än han äter vid middagen, och då kan inte Zara heller äta. Lösningen denna gång; Ben&Jerrys!

Jag gör dom till Ben&Jerrys-fantaster i tid, och de är snart fast kan jag lova. Zara älskade det! Jag tog med Baked Alaska så att Sem kunde sitta och suga fram isbjörnarna i vit choklad. Han jämförde det med att vara "en sån som gräver fram dinosaurier", och det är ju också ett sätt att se på det. Förutom att en isbjörn i vit choklad kanske inte ger lika mycket pengar som ett gammalt dinosaurieskelett, men sånt tänker han inte på. Än.



Förresten! Är det någon som någonsin har hittat marshmallowsvirvlarna i Baked Alaska? Det har inte jag, och jag är besviken! Nästa gång ska jag smälta mina enga marshmallows och hälla i.

Ikväll blir det Cookie Dough och nån dålig film på tv skulle jag tro. David och Michelle var här och vände innan de åkte till Roscommon där de sover inatt. Hunt Bal, remember? Hann bara säga hej till David så jag vet inte om han har med sig nått internet än. Hoppas!

Om gästerna inte kniper jäkligt tyst inatt när de kommer hem ska jag skälla på dom på svenska tills de svimmar. Sen ska jag lägga kardborre under sadeln på allas hästar imorgon och gå lös med havren som en tok. Sen är jag nöjd.


Puss,

WilmaVictoria-


Killing time is not my favourite game.

Dagens stora händelse var att engelska gästerna kom. Dom är som sagt 10 stycken, men bara 8 rider så det är inte så fasligt illa.

Vi lunch förväntade vi oss att de skulle komma, så jag red Amigo och Lee på morgonen för att dom skulle vara snälla och obusiga. Allt var klart vid lunch och vi bara väntade på att de skulle komma.

Vi väntade.

Och väntade.

Och väntade.

Tillslut kom de, efter 3 någon gång ringde de och sa att de var nära. Oliver sa att vi kunde sadla Amigo, Lee, Hegrid, MrFox och Peter Pan för de går nästan alltid att använda, så vi sadlade de 5 och gick upp för att fråga vilken den sista hästen var. (Jo, jag kan räkna men det var bara 6 som red idag.) Den sista hästen var Rio, men vi fick byta ut Amigo och Hegrid mot Hennessey och Ivory. Himla kul att sadla massa hästar i onödan måste jag säga.

Ridturen gick bra i alla fall, och Lee kom ihåg att uppföra sig efter uppläxningen han fick efter sina fasoren imorse. När han tycker att något är totalt onödvändigt och han är på bushumör så tvärnitar han precis efter ett galoppsprång och kastar sig snett bakåt så att alla flyger av framåt. - Trust no horse.
Han försökte en gång imorse med och fick veta att han levde, för jag är så himla trött på detta tjaffs nu. Han skötte sig PERFEKT hela ridturen med tjejen som red honom och hon undrade hur vi kunde få alla hästar så lugna fast dom är så många och det bara är jag som rider. Vad skulle jag säga? "Jag red skiten ur dom pigga hästarna några timmar innan ni kom?" Njäe, kanske inte va? Jag sa att Oliver bara köper lugna hästar, för det är ju nästan sant.

Jag frågade Oliver vem han ville att jag skulle rida, och han sa att jag kunde ta "the coloured lad down there" och pekade mott mitten av gården. Med andra ord, Frodo. Hihi!!



Frodo var nog lite mör efter igår. Jag skulle bara ut och motionera honom vanligt igår, och när vi kom upp ur ett dike började han bocka och blev jättestark, så jag tog in honom på en volt efter att ha vänt honom på andra sidan fältet. Varje gång vi kom på den halvan som var hemåt försökte han springa iväg, och jag blev jättearg och svor som en borstbindare när han inte lyssnade. Grejen är att han kan bryta av i trav, men sen fortsätter han trava jättelugnt men är totalt omöjlig att stanna!! Jag struntar i om han inte lyssnar på mig i skengalopp eller skritt, för dte är lika illa båda två. Jag red honom på små galoppvolter tills han skötte sig, sen red jag längs heeeeela crosscountrybanan baklänges, och sen hoppade jag massor på ett fält och red heeeela crosscountry banan med dom flesta av alla hinder på vägen hem. Sen var han trött, och idag var bockningar det sista han tänkte på, hehehe. Han var som en snäll gammal gubbe!

Ahjuste, och så tappade han en sko. Stackars bubben :( Jag hoppas Joey fixar det snart, annars kommer Frodo hinna få massor av energi tills jag kan rida honom igen...

Puss,

WilmaVictoria-


Jameson

Jameson är helt klart den gosigaste hästen i stallet, utan tvekan!
Varje gång man går förbi blir det pusskalas :D!





Kanske inte så gulligt att nästan bryta nacken av mig, menmen.


22.03 - Nu måste jag sova! 10 engelska gäster kommer imorgon och jag ska rida Amigo och Lee innan dom kommer hit så att dom är snälla och skötsamma mot gästerna.. hehe. Hoppas att det inte är fruset imorgon bitti, för då får jag problem med att rida dom två innan ridturen med gästerna. Skönt att dom bara rider en gång i alla fall pga jaktkalaset.


Puss,

WilmaVictoria-

One of those days

Vi hade frost denna morgon igen, men jag släppte ut hunthästarna ändå.

Andy och Charlie (nakenfisarna) i en hage, Greg och Hegrid i en och Black Pince och Bart i en. Bart var såklart inte på hunt, men jag har inte tid att rida honom nu, och jag vet att han motionerar sig själv om man släpper ut honom. Han sprang som en galning idag igen, jag måste verkligen filma det någon gång. Idag bockade han ett varv runt hagen (som är gigantisk!) innan han rullade och sen tog andra hållet i hopp-galopp. Såg ut som att han hoppade osynliga studs i flera hundra meter... Tokhäst!


Hegrid - Greg


Charlie lekte fotomodell och stod blickstilla i evigheter.


Nästan blickstilla... och Andy stod för långt bost för att jag skulle orka dra mig dit.


Black Prince


Bart


Lägg märke till att han har flyttat på hinder nummer fyra som är mitt och TipToes volthinder. Borta!! Vad ska vi nu hitta på för kul om dagarna?


Lite grönt i alla fall...


Hästisar



Hugo Boss, WonderBoy, Wilson och Clint fick gå i walkern, och jag tog ut Spice Girl och såg till att hon hoppade eftersom att hon hade stannat lite på hunten i helgen. Måste varit dålig dagsform då, för idag var hon prefekt. Ja, så perfekt hon kan bli i mina mått med tanke på att jag inte gillar henne så mycket. Jag vet inte varför, för hon är underbar mot allt och alla och mångas favorit, men jag kan inte tycka om henne!!


Puss,

WilmaVictoria-


 


WilmaVictoria @ hunt - round 2.

Oliver sa vid middagen att han tyckte att jag skulle följa med på en till hunt innan säsongen är slut. Jag kan ta med Lisa så att jag har någon att babbla med om ja vill eftersom att jag inte känner så många i huntkretsarna, och det är ju inte helt fel.

- Bring it on!



Fram med min lilla nål igen!


Puss,

WilmaVictoria-

CupCakes!

Lisa kom förbi och jag hjälpte henne att halma boxar efter att hon hade mockat ur dom. Fikade med Joey i evigheter och kollade på bilder från hans hunt. Hans häst har brutit benet efter att ha bråkat med en annan häst, så nu saknar han Brain, hehehe. Han får gärna ta tillbaka honom för mig.

När gården var klar med ensilage och sopning åkte jag och Lisa och shoppade mat och sånt. Jag köpte ett stort lager av Olivers och mina favoritflingor och såklart ingredienser till cupcakes!


20 små cupcakes i grönt, rosa och blått!

Dom största fick bli gröna med en rosa klick på som ska representera en blomma. Flowerhill, fattar ni? Hehehe, jag är så finurlig att det ryker om det!

Cupcakes blev spot-on på huntfikat efter en jättelyckad och lång dag. Alla var sötsugna, och John undrade om jag inte hade några chokladkex gömda någonstans. Nästan, sa jag och sprang och hämtade en bricka med cupcakes, haha!

Jag borde bli uttråkad oftare tyckte alla, och de fick mig att lova att jag skulle gömma dom som blev kvar tills dom kom tillbaka imorgon. Vilka myglare, va? Mina världsomtalade cupcakes förstörde även Theresas diet som hon går på, men det är ju inte mitt problem. :)

Ärligt var dethär dom bästa cupcakesen jag någonsin gjort! Inte torra eller smuliga, och glasyren var pefekt! Slänger upp receptet sen kanske om jag är på snällt humör, haha.


Puss,

WilmaVictoria-



Take Your Time

3 hästar för mig att fixa till hunten idag, en slapp morgon med andra ord. 

Det var 6 hästar allt som allt, så vi tog stora lastbilen och lämnade en tom plats på varje sida om Black Prince som är gigantisk och helt jäkla störd i huvudet i lastbilen! Han knuffar mellanväggarna så att sprintarna går sönder ibland och mosar hästen bredvid! Willy var hans senaste mos-offer, och sist han åkte bet han även av toppen på Majors öra!!

Idag hade han över 1 meter till varje häst, och satt fast i två korta kedjor så han inte kunde röra huvudet mer än 1dm år varje håll. Hehehe, så går det!


Oliver sa åt mig att ha en lugn dag, "take your time", och låta hästarna vara. Dom har gått bra på sista tiden och kommer gå mycket i helgen då 10 engelska gäster kommer. Dom 10 ska sova här på Flowerhill, och jag hoppas att dom håller tyst så jag slipper vakna mitt i natten för att dom kommer hemrumlande... På fredag är det avslutningsfest för jaktsäsongen (som slutar 7mars...?) så dom kommer åka dit. Skönt!

Jag ska vara barnvakt åt Sem och Zara på fredag för Kim har en unislimkurs i Portumna och Oliver ska ju på The Hunt Bal. Skulle egentligen babysitta idag, men Theresa gör det idag och följer med på fredagskursen istället.


Sem som misshandlar sig själv.


Jag har inte ens något att mocka idag, för jag mockade G-stallet igår och hästarna skulle jag ju låta bli idag. Jag funderar på att få Lisa att skjutsa mig till en affär så jag kan shoppa saker så jag kan baka kakor tills gästerna kommer i helgen. Jag har varit jättepepp på att baka cupcakes de senaste dagarna!!




Vi får se vad som händer. Min stortå gör lite ont att böja och "rulla över på" när man går. Förstår ni vad jag menar..? Jag ser helt efterbliven ut när jag går och svingar ut benet åt sidan för att slippa böja tån, haha!

Puss,

WilmaVictoria-

I've always thought hope is the last thing we loose.

Det var ingen annan än jag som trodde på Moyroe igår kändes det som, alla ger upp så fort! Mirakel kan väll hända, eller?

Alex trodde att det var för sent och att han hade gått med snurr på tarmen för länge, så att en del av tarmen skulle vara död och inte funka även om knuten går upp. Veterinären som alltid är så glad och positiv sa nästan ingenting vilket jag tolkade väldigt illa, och det enda Oliver sa var "I can't see him living tomorrow".

Jag har alltid sett en liten kämpe i Moyroe. Han är ingen av dom som står i hörnet och gömmer sig, har tar plats och har sina egna åsikter. Ingen "ta mig här och ställ mig där", och alltid så positiv och stark! 

Oliver kom hem igår runt 10, och jag stängde ner datan och satt tyst och lyssnade. Jag hörde motorn stanna. Jag hörde dörren öppnad och stängas. Jag höll andan och väntade på ljudet från rampen som faller i backen, och när jag hörde Olivers steg närma sig kontoret tror jag nästan att hjärtat skippade ett slag.


"Can you believe it now?" sa Oliver. Jag försökte läsa av hans ansikte. Var det bra eller dåligt? "What?" frågade jag, inte riktigt säker på om jag ville veta svaret just då. "He's gonna be fine! I never thought he had a chance."


Han hade lämnat honom där borta för observation över natten, och spara honom en hemresa. Veterinären trodde att bussåkandet var bra för honom och kanske skakade saker rätt i magen, och såklart att vi hade honom gående hela tiden från att vi upptäckte det. Veterinären hade inte ens behövt göra något när dom väl kom fram! Precis som jag sa när Tori frågade om vi ville åka till en klinik med honom; "Rather a wasted journey than a dead horse in the morning".


Alla andra hästar mår bra nu i alla fall, och jag ger dom 1/3 av sin vanliga mängd ensilage. Ska ta ut dom hästarna som inte används så mycket och sätta dom i hagen så dom kan äta lite vanligt gräs istället och röra lite på sig. Tror att det kan vara bra för dom!


Slutet gott, allting gott!


Puss,

WilmaVictoria-

Make it, Moyroe!

När jag kvällsfodrar är jag alltid jättetyst i H-stallet för att se hur långt jag kommer innan Moyroe ser mig och sticker ut huvudet. Ibland kommer jag faktiskt till 4:e hästen, McNally, som är hästen innan honom!


Ful bild på fina Moyroe.

Idag när jag stod vi McNally väntade jag på att Moyroe skulle börja låta och kraffsa, men ingen Moyroe kom. Jag körde fram till honom, och såg att han låg ned längst in i boxen, så jag slängde in en minituss för att se om han klev upp. Han låg kvar, så jag gick in och tog ut maten igen och då ställde han sig upp, men la sig lika fort igen. Jag sprang upp och sa till Oliver, och när jag kom ner till honom igen så stod han upp. Han var jätteanfådd och jag kände på hans hals som var dyngsur av svett. - Kolik! Av med täcke och in i skrittmaskinen, fortfortfort!!!

Klockan var ca. halv 4 när jag hittade honom, och veterinären kom ganska fort och gav honom en kramplösande spruta eller något. När dom har fått den ska det ta max en timme innan dom slutar vilja rulla, men efter långa promenader med honom fick veterinären komma tillbaka klockan halv 6, för han ville fortfarande rulla.

Hon kollade så långt in hon kunde om han hade någon knut på tarmen, men det är ju inte så långt man kan kolla såhär på hemmaplan. Innan 6 hade hon fått tag i en klinik så dit åkte Oliver med honom. Jag har inte hört något mer, men jag hoppas att det går bra.

När jag skulle lasta honom ville han först inte gå, och sen när han sprang upp så tog han sista steget på rampen på min fot och hävde sig upp i lastbilen. Jag trodde att han bröt varje ben i min lilla fot, men vi lastade klart och efter ett tag så kändes det bättre. Kommer få en snygg blånagel eller två som matchar mina knän, ben och rygg! Oliver frågade 27tusen gånger om jag var okej, och jag sa att det var det oxh undrade om han ville att jag följde med. Han behövde mig inte, och skickade mig att byta täcke på Kino istället innan han körde iväg.

När jag höll på med täcket hörde jag hur lastbilen stannade och någon kom springande. Jag fick panik och trodde att Moyroe hade börjat rulla i lastbilen när han satt fast i grimman eller något, men som tur var var det inget sånt. Det var bara Oliver som undrade om jag verkligen ville följa med eller om jag bara ville följa med som hjälp om han behövde mig. Herregud, att skrämma upp mig sådär! Jag stannar hemma och håller koll på gården istället, och jag tror att jag ska gå en runda i alla stall innan jag går och lägger mig och kolla så att alla hästarna är okej. Detta jäkla ensilage dom har nu är den stora boven!


Jag sitter i The Den nu och ska snart gå ut och uppdatera detta. Jag tänker inte gå och lägga mig förrän dom är hemma igen. Och ja, jag är säker på att de kommer hem tillsammans. Det måste dom.


Håll tummarna allihopa, Moyroe behöver er!

Puss,

WilmaVictoria-


NeverendingMorningMagic

Det blev 6 hästar att rida idag, precis som igår.

Började med att ta Splinter till floden och sjön för att få ner svullnaden på hans knä. Han var inte halt idag i alla fall, men knät är fortfarande på tok för stort så vi fortsätter nog med våra morgonpromenader några dagar till.

Ivory var lugn och snällt som vanligt, och Conor var pigg och snäll som vanligt. Galopperade längs floden som vanligt, och man håller nästan andan för att inte förstöra den fina stämningen som blir. En lätt och låg dimma över alla fälten, floden glittrar, solen skiner bakom kullarna på andra sidan floden och den enda som hörs är hästens rytmiska galopp och frustningar. Lika underbart varje morgon!!


Conor :)

Jag red ut Brain med Ann och Rocky och han var lite småtjurig och ville gå hem så fort det fanns en chans. Vi gjorde inte så mycket, men hoppade lite i alla fall. Jag ville inte göra Brain svettig eller blöt för han skulle klippas. (det hände aldrig...)

Longerade TipToe innan jag red henne, och hon var superduktigt idag! Hon var totalkoncentrerad hela ridturen, ändå till slutet när vi gick genom sjön. Då började hon fjanta sig med huvet vilket resulterade i dränkt TipToe. Hon snubblade alltså, och halva hon och hela mina underskänklar hamnade under vatten så hon såg supersvettig ut när vi kom hem.

Amigo och jag galopperade länge och hoppade lite linjer för att han skulle bli trött och hålla sig snäll. Han är hur jäkla snäll som helst att rida, men jag litar inte på honom en sekund! Han har fortfarande kvar den lilla jäkla bråkponnyn där inne som kommer ut när han blir uttråkad.

Efter 6 hästar tog jag lunch - mackor med marmelad. Vi måste verkligen åka till affären snart.


Efter lunch kollade jag till hästarna som ska på hunt imorgon och dom var rena allihopa så jag mockade ur till ponnyerna i G-stallet istället. Hyffsat uppskattat kan jag lova!

Jag kvällsensilagade själv med helvetesensilaget, och svor åt allt som ramlade ner. Jag önskar att alla balar bara blev stulna eller råkade brinna upp så jag slipper dom. Intresserad av lite ensilage någon?

Puss,

WilmaVictoria-


Another week, another rainy day.

Jag börjar med att gå igenom ridningen;

Zorro - till sjön, travade bort till floden och sen hem. Inte halt längre! :)
Latté - sjön, upptäckte att hon var halt igen och red hem.
Frodo - min snuttebubbe som fick mig på bästa humöret. JAG ÄLSKAR FRODO<3
Victor - öm i foten, så vi galopperade på ängarna och gick på sidan av vägen hem för att slippa stenar. Jag lät honom springa så fort han ville över ena ängen, och det krävdes att jag bekräftade 3 gånger att han fick det, sen gick det undan. Behövde bara ta lite i tyglarna så saktade han ner igen. Han är så otroligt gigantisk och genomsnäll!
Lee - han var bråkig sist, så idag hade jag spöt med mig. Snäll som ett ljus idag...
Dex - inte liak stark och hård i munnen som vanligt. Spände inte nosgrimman så hårt, för jag tror att det är den som gör ont på honom. Funkade ju?


Det var all min ridning. Solen sken hela tiden när jag red, sen efter lunch började det smådugga. Jag, Lisa och Oliver hjälptes åt att tvätta de 10 hästarna som varit ute och när vi var klara pissregnade det.

Klockan 2 skulle det komma två nybörjare som jag skulle skritta ut med i en timme. Kul? Jag sadlade Brain, Amigo och Hennessey och väntade. Och väntade. Och väntade. Halv 3 gav jag upp och saldade av hästarna igen, och halmade H och I stallen eftersom att halmen inte hade kommit än när mockarsnubben var här. Jag hatar allt extrajobb som blir för att folk inte kan avboka! Runt 1 ringde dom och sa att dom skulle komma ju...


Brain. Jag kan inte komma över att han faktiskt heter "hjärna".

Satte Rocky, HugoBoss, Major och Hegrid (Rio först, men han stannade bara) i walkern medans vi fodrade. Ensilaget vi har nu är hackat, blött och tungt. Med andra ord helt jäkla värdelöst att hålla på med. En kärra räcker ingenstans och allt bara ramlar av. Vi blev totalt frustrerade av att fodra idag, och vi har ca 15 underbara balar kvar. Tjohooo!


Jag spolade Hollys ben med kallvatten i 10 min, rengjorde hennes sår och satte upp henne på skolistan. Hon måste få av sig skorna, för varje gång hon ställer sig upp så sparkar hon sig på frambenen med bakbenen så hon har ett stort sår på varje framben, på baksidan av knät. Jag smorde in dom med något helosanliknande idag efter att ha tävttat med bakteriedödande vattenlösning. Morötter fick hon också såklart, och en näve av Andys privata supermat.


Andy - "Ge tillbaka min mat!" ?


Nu har det slutat regna och Oliver är hemma från Roscommon igen. Han åkte runt 2 för att prata med farmarna som vanligt.. stackarn! Det är ju inte direkt 10 minuter bort, och han har massa jobb på gården som inte jag kan göra. Wilma + traktor/grävare = katastrofgaranti.


Justja! Min vänsterfot sover fortfarande, det börjar bli lite irriterande.


Puss,

WilmaVictoria-


Don't freak now, mum.

Jag har ju glömt att berätt en sak: Jag har tappat känseln i halva min vänstra fot! Stortån, pektån och långtån (ja, jag döper dom som fingrarna) är helt domnade. Känns som när foten "somnar", fast det har varit så i över ett dygn nu. Så det är inte känseln som är borta helt, den bara sover lite.

Nyss trodde jag att jag skulle på samma sak i högerarmen och handen, för den domnade till och sen blev den iskall, om och om igen. Jättecoolt, och lite läskigt.

Men fatta vad smidigt om jag tappar känseln, då kan jag ju ramla av hur mycket som helst! :D

..fast känseln är ju fortfarande kvar kom jag på. Jag släppte en stor sten på min fot idag för att se om det gjorde ont, och det gjorde det. Attans. Jag kanske bara tog fel fot...


Puss,

WilmaVictoria-

Not alone!

Jag är inte ensam på alla hjärtans dag! Jag har tre vänner, kolla:

Vi leker "peka på en pinne". Den som pekar längst vinner.

Totalt onödigt, jag vill egentligen bara svara på lite kommentarer eftersom att jag suger på det.


Svar på kommentarer;
Anna: Jag har överdragsbyxor men orkar aldrig använda dom, haha! Och ja, jag rider Davids hästar och han är jätteglad att jag rider McNally åt honom eftersom att han är lite..speciell? Iaf att hoppa upp på. - Klart jag tar hand om mig! :)

Mamma; Vet inte French Buffet han ägs av stuteriet, men ska fråga Alex imorgon.
Tyckte att jag kände igen namnet! Hovarna var fina nu i alla fall. Han är gammal, över 20 år, kanske därför han har svårt att få stona dräktiga? Eller det kanske inte spelar roll. Någon som vet?

Ni andra söta; Tack för att ni läser, och fortsätt hitta allt roligt i min blogg som jag inte lyckats hitta än! Ni är bäst! :)


Hoppas alla hade en jättebra alla hjärtans dag!


Puss,

WilmaVictoria-

Holly Update!

Jag vet inte om Holly blir bättre, men hon står i alla fall upp ibland nu. Kanske är efter Tori varit här och gett henne smärtstillande, men jag vet inte riktigt.

Jag går in till henne flera gånger om dagen och börjar prata med henne redan när jag är utanför stallet för att få henne att ligga kvar och inte panik-hopppa upp och få ont som hon gjorde i början. Nu gör hon inte det längre! Jag sitter alltid vid henne 10-15min och kliar henne i pannan eller något, och bara klappar och pratar med henne, och jag tror att hon uppskattar det litegrann. Ligger hon med huvudet uppe eller står så ger jag henne vatten i en hink så att hon ska slippa gå upp och runt till vattenkoppen. Ligger hon ner så lägger jag en tuss ensilage vid huvudet så hon slipper vara hungrig.



Hon har fått små sår på sidan av ansiktet från att hon ligger med huvudet nere hela tiden. När jag gjorde sista kollen av henne klockan 9 idag så stod hon, och jag passade på att kasta in löjligt mycket halm för att hon inte ska få ont.

Jag pratade med Oliver, och han sa att han ger henne smärtstillande nu, och när smärtan är borta ska vi sätta ut henne i en av dom stora skogshagarna. Hon kommer aldrig bli riktigt bra med tanke på att det här antaglien är något gammalt som kommit upp igen, så hon får bli skogsmulle. Hon är ganska gammal ändå, så Oliver vill inte sälja henne som sällskaps/promenadhäst så någon rider henne för hårt så hon får ont igen. Snutte!

Det var nog allt!!

Puss,

WilmaVictoria-


Valentines Day

Alla hjärtans dag började jag med att skicka iväg 10 hästar på hunt. Oliver och David Staines hade nästan gjort klart ensilaget när jag kom ut klockan 8, så jag fick bara mata WonderBoy. Oliver gör ofta såhär när han vet att jag kommer få göra kvällsfodringen själv. Gulligt va?


Jag red ner Zorro till floden. Hur fint som helst var det! Det var en tjock dimma över alla fälten, och solen trängde igenom och spred glitter över vattnet. Lite magiskt känns det, speciellt med lugnet man får när alla har åkt iväg.

Fina Zorro!

När jag kom tillbaka tig jag in lilla Sputnik och sadlade honom och Maxi. Klockan 11 kom tjejen från förra helgen och jag red ut en sväng och vi hoppade några få hinder. Hon kommer tillbaka nästa helg igen, och det är väll bra? Tjohoo, jag har fixat en stammis! Efter det kom det hit fyra människor som skulle skola sina hästar på crosscountrybanan så jag visade dom vart dom fick och inte fick rida, sen gick jag in och åt lunch. Jag hade egentligen bara Tiny att rida idag, och ville inte rida honom när domdär galningarna flängde omkring här.

Alex kom hit och jag red ut på Tiny medans hon fyllde kärror med ensilage. Jag har aldrig tänkt på att Tiny är stor. Eller jo, men inte hur stor han är! När jag stod bredvid honom idag och mätte så var hans manke 15-20cm över mitt huvud - när jag hade hjälm, skor, och stod i uppförsbacke! Han är kanske lite stor ändå?

Han är jättesnäll och testar bara lite i början i galoppen. Han tar ett gigantiskt språng och sen tvärnitar han och kör ner huvudet, så hänger man inte med där så har man säkerligen en plats på marken! Jag höll i mig för kung och fosterland, och resten av ridturen gick bra. Han känns himla ung att rida, men jag fick honom i alla fall ner i floden idag utan tjaffs och utan ledhäst! Det ni! :)


TinyWiny!


Jag och Alex åkte till Tynagh och köpte kaffe och choklad, och sen fikade vi innan vi gjorde kvällsensilaget. Vi sopade duktigt och tog hand om Diabolo ett tad innan vi åt middag som David lämnat till oss medans vi väntade på lastbilen. Alla hästar mådde bra, men vissa var fortfarande ganska svettiga så jag slängde på svettäcken och gick ut och bytte dom när "efter-hunten-fikat" var avklarat.


Puss,

WilmaVictoria-


Kylemore Stud


Vovve!





Här står stona under betäckningssäsongen.


Dotterns ponny.


"Mammans" häst.


Deras lilla teaser.


French Buffet - "Buffy"


Buffy och Alex


Huntingfield Rebel


Huntingfield Rebel, VDL Arkansas, Watermill Swatch, Clinton.


Såklart...


The Dummy


Litet staket? Först trästaket, sen dubbel tråd.




Här är bilder som jag lånat från hemsidan www.kylemorestud.com;
(länkarna leder till stamstavla+info om hästarna - för er som är intresserade av sånt...)


Huntingfield Rebel <- länk.



French Buffet <- länk.



Watermill Swatch <- länk.


VDL Arkansas <- länk.


Womanizer <- länk.


Puss,

WilmaVictoria-

Falling Apart

Alla mina ridkläder blir överanvända här! Dom är inte vana att bli använda hela dagarna, varje dag märker jag, speciellt inte mina skor!!


Insidan av min ridstövel.


Sulan som är påväg av.


Hål på framsida lår på mina ridbyxor = papperskorgen!
Jag ensilagade och ställde ner kärran, och fastnade i en liten metallbit på handtaget som blev när Oliver svetsade den. Riiitsh - trasig ridbyxa!


Hål på rumpan på mina gråa ridbyxor.
Jag fastande i en spik som stack ut från en bänk jag satt på.. :(



Mitt första par ridstövlar är kasserade för länge sedan, dom var awesome! Jag har inte slängt mina gråa ridbyxor än, men när jag gör det blir det det tredje paret!!! Men av det jag förlorat här saknar jag förståndet mest!


Jag ska fråga Oliver om jag kan få ta ledigt en halv dag och åka till Galway med Lisa och köpa ridstövlar och en piska som jag ska vakta med mitt liv, och aldrig lägga ifrån mig! Ridspön får egna ben här...


Puss,

WilmaVictoria-

Addicted



Morgondagens masterplan;


Jobba fort så att jag kan övertala Alex att skjutsa mig till McDonaghs Shop när hon kommer efter lunch. I need KitKat, för jag har inget lördagsgodis. Buhuu, stackars mig :(!



Jag älskar KitKat Chunky. Det är en enda stor KitKat-stav, i samma size som en Mars eller Snickers. Är det något jag äter ihjäl mig på i livet är det just det. Jag är beroende, men för lat för att gå till affären, och tur är väl det!


Puss,

WilmaVictoria-


The Perfect Excuse

När jag gav hästarna mat idag kom jag på något jag hörde för länge sen, och det är seriöst det bästa ursäkten någonsin för allt tokigt jag någonsin kommer att göra.




Puss,


WilmaVictoria-


David, my God.

WOHOOOOOOOO!

David från Dublin som är här varje helg kom förbi och tyckte synd om mig som sitter här ute i kylan. Jag tycker fasktiskt också lite synd om mig själv, men det hör inte hit just nu. Han jobbar i alla fall med datorer och sa att han ska ta med ett mobilt bredband till mig nästa vecka.

Oliver har tydligen sagt att internetkillen ska fixa internet in till huset "nästa vecka" i två år...





Två bilder på David från 1986 när han var modell. Coolt va?


Puss,

WilmaVictoria-

Only a day away

Bilderna från Alex gård, Kylemore Stud, får ni imorgon för internetet är så segt just nu...

Tog 70 år att ladda upp två bilder, sen gav jag upp.


Puss,

WilmaVictoria-

I must be retarded

Kommer ni ihåg den Italienska korsordstidningen jag skrev om förut?

Jag har kvar den, och den ligger på mitt skrivbord och blänger på mig hela nätterna. Det är en tjej på framsidan, och jag har stört mig jättemycket på att jag inte vet vem det är. Antagligen någon italiensk kändis som bara italienare känner till, men fortfarande irriterande. Hon blänger ju på mig!

Jag funderade på att adda någon random italiensk snubbe på Facebook som kunde berätta vad hon heter, kanske någon av dom som var här förra helgen, så jag tog kort på tidningen och lägger in bilden på datan. Då märker jag detta:




Jag känner mig inte alls dum. Snarare smart, lite som en detektiv.
Jag tror att hon heter Alessia Mancini. Vad tror ni?



Mancini..Mankini.. Hehe.



Ursäkta min otroligt låga natthumor.


Puss,

WilmaVictoria-

Emer & Polyanna

I slutet av dagen idag red jag ut med Emer och Polyanna. Jag tog Liagh och hon var halvt dum i huvudet, men det gick bra ändå. :) Vi är inte bästa vänner, det är nått som är klart.

När vi kom tillbaka skickade jag ner dom i paddocken, slängde in Liagh i boxen och gick ner och tog lite kort på gullungarna. Sånt är alltid kul att ha, ellerhur?






SER NI FÅGELN?? JAG LOVAR ATT DET VAR DEN SOM SKRÄMDE LEE!!


Sötungar!


Puss,

WilmaVictoria-


I keep getting hurt, cuz that's what I do best!

Oliver försökte få John att skjutsa de 4 hästarna som åkte till hunten idag, men det slutade med att han fick åka själv ändå. Jag red ut själv med Ballinasloetjejerna, och som tur var kunde två inte komma så det blev bara 4 + Michelle. Kontrollerbart med andra ord.

Vi hoppade ca. 25 hinder, och tog många härliga galopper på vägar och ängar, vilket uppskattades. Dom sa att när dom red ut med den som jobbade här förut var det skritt - hoppa - skritt - hoppa, och hela turen gick ut på att hoppa bara. Dom är ju inte där för att bara hoppa, dom är där för att ha kul och bli bättre ryttare och det är väll lika viktigt att bara rida "normalt" som att hoppa? Det tyckte jag, så jag gjorde så! Plus att marken var frusen så vi kunde inte hoppa så mycket, men 25 är okej tycker jag. :)

Lee blev rädd för en fågel som kom upp mot oss ur en träoxer och slängde sig åt sidan så jag vrickade till handen mot hans nacke på något sätt. Jag vet inte vad jag gjorde, men ont gör det! Det drar hela vägen från de tre mittersta fingrarna och genom hela underarmen och det gör ondast när jag ska greppa tag i något smalt (en tygel tex..). Höger hand var det såklart, så jag knöt knut på tyglarna så det blev som ett handtag och använde vänsterhanden lite mer resten av ridturen. Tjejerna och hästarna kom hem glada och hela och det är huvudsaken!

Wilsom var dynglortig när han kom hem från hunten idag. Dom hade ramlad ner i ett vatten/geggafyllt dike eller något, så vi fick heltvätta stackarn. Kunde det inte varit en svart häst som gjorde det istället för en vit?! Jag lovar att det var med flit, för den där hästen har något emot mig.

Puss,

WilmaVictoria-


2 cool 4 my blog

Ni no-lifers som har tid och ork att titta in på min blogg varje dag märkte nog att jag inte bloggade igår. Det här var allt superspännande som hände i mitt superspännande liv igår;

- Red ut med Jamie, Chris och Oliver och hoppade lite.

- Tog Zorro och Victor till floden. Victor var helt okej och Zorro är mycket bättre nu!

- Red ut med Jamie och Chris och hoppade lite mer.

- Satt och pussade på Holly som låg ner hela dagen. La ensilaget vid hennes huvud och gav henne en vattenhink. Klagade på Oliver att han skulle ringa en annan veterinär eftersom att den han ringde inte kom. Det gjorde han, och Holly fick en smärtstillande spruta så hon kunde ställa sig upp. Stackars liten :(.

- Red säkert massa mer men är totalt glömsk.

- Vi fick en ny gäst, som egentligen kom i förrgår men för sent för att jag skulle hinna träffa honom. Chris heter han, och kommer från Danmark. Har bott i England 20 av sina 32 år, så han låter totalengelsk när han pratar.. Jag vill också. Vi pratar engelska med varann hela tiden bara för att vara artiga, men när vi var ute och red med Jamie pratade jag svenska bara för att inte Jamie skulle förstå. Hehehe.

- Alex tog en ledig stund och kom över till Flowerhill vid 4-5tiden, så jag följde med henne till hennes gård och hjälpte till med kvällsjobbet där eftersom att jag var klar här hemma. Jag tog en massa kort som jag ska visa er! Sen åkte vi och köpte KitKat och CocaCola och sen åkte vi till Flowerhill.

- Åt Davids middag med Michelle, Oliver, David, Chris och Davey och sen åkte vi till puben. Inte Oliver, men vi andra.

- Jag upptäckte att jag var världens sämsta biljardspelare. Det fanns 6 gula bollar och 1 röd (ja, jag var gul), och när jag skjuter missar den vita bollen alla bollar och studsar emot alla kanter innan den träffar den röda bollen och sen åker ner i ett hål. Jag skjöt dock aldrig ner den svarta bollen! Jag skyller på att jag är förvirrad för att dom bara har gula och röda bollar och inte "hela och halva", haha!


Så ni kanske förstår att jag inte hade tid att blogga? Men nu gör jag ju det! :D

Puss,

WilmaVictoria-


Mare or horse?

När vi pratar om hästar här, och jag berättar något om en häst får jag ofta frågan "is it a mare or a horse?".

Första gången fattade jag inget, så den jag pratade med ändrade frågan till "boy or girl?", och då trillade poletten ner. Jag förstod det, men jag har fortfarande inte accepterat det! Ett sto är väll lika mycket häst som en valack eller en hingst?

Det är ju som att skilja på tjejer, killar och "människor"!







Wikipedia; "Occasionally the term "horse" is used in a restrictive sense to designate only a male horse."

INTE OKEJ!



Puss,

WilmaVictoria, människa-


Little Legs

Idag flyttade Little Legs / Simba / Pony / Shetland. Kärt barn har många namn, men han har i alla fall flyttat ner till Kims hus. Inte in i huset då, men i en hage utanför för att Zara ska kunna träffa den och bli van vid hästar. Ingen press här inte, hon får välja sina hobbys heeeelt själv, haha.

Oliver har lagt ner mycket möda på hagen och den understa tråden är töntigt låg för att han inte ska springa ut.

Dom körde in transporten mot hagöppningen, öppnade, och ut for en liten ponny som sprang rakt mot staketet, satte huvudet under tråden och försvann runt huset med Davey efter sig. Efter en stund kom Davey tillbaka med en vrång ponny efter sig som han släppte i hagen igen. Ännu en gång fick hen fart och sprang rakt mot tråden, satte huvudet under och försvann. Jäkla lilla ponny!! Tredje gången stannade han dock inne mer än 30 sekunder, och vad vi vet så är han fortfarande där. Han kommer nog och hälsar på här någon dag!

Puss,

WilmaVictoria-


Poor Holly

Holly är halt. Jättehalt är bara förnamnet, och vi vet inte riktigt vad det är. Vi var ute och red idag, jag på Brad och slavis på Holly, när Holly helt plötslig snubblar och blir tvärhalt.



Jag sa till slavis att hoppa av och kolla om hon fått något i hoven men det hade hon inte, så han fick gå hem för hand med henne. Han tänkte gå genom vattensplashet med henne och jag frågade om han var dum i huvet som tänkte tvinga en häst som är tokhalt på ena frambenet att hoppa ett nerhopp. Jag tror hellre att hon går några steg längre än att behöva landa på sitt framben. Det tyckte han var vääääääldigt jobbigt, och jag kunde inte brytt mig ett dugg mindre.

Hon är knappt varm någonstans, eller så är det bara svårt att känna pga allt hennes benhår... Visitertången hjälpte inte heller så vi vet inte vad det är alls. Vi hoppas bara att inget är brutet, men det bådar inte gott med tanke på hur ont hon verkar ha.




När jag kom för att mocka henne box som bestod av endast bajsgegga låg hon ner och klev inte ens upp eller ens lyfte huvudet när jag kom in. Jag mockade runt henne och var tvungen att få upp henne, så hon ställde sig upp. Hon vägrade totalt att flytta på frambenen så jag fick mocka runt dom och halma in på en gång innan hon la sig igen. Så fort jag stängde dörren la hon sig ner igen utan att gå ett enda steg först. Bara rätt ner, och där har hon legat sen dess. Tror att veterinären ska komma o kolla på henne snart.

Lilla gumman :(. Jag ska gå ut och sno en morot från Diabolo och ge henne. Det är inte mycket jag kan göra känner jag. Jag vet att det kunde ha hänt vem som helst som ridit henne, men bara för att jag inte tycker om Jamie så tycker jag att allt är hans fel. Så det så!

Puss,

WilmaVictoria-


Killing your slave, is that a crime?

Lexus var borta imorse igen. Han tycker uppenbarligen att fälten är mer spännande än stallet på natten. Jag skulle vilja se hur alla hästar reagerar när han traskar iväg, haha!!

Slaven kom tidigt idag igen. Vi tog ner Wilson (han) och Zorro (jag) till floden, för sjön var frusen. Wilson var lite halt efter förra hunten men han var bra nu, och Zorro var mycket mycket bättre! En bra start på dagen. Jag var snäll och berättade för slaven att han alltid måste ha korta tyglar på Wilson så han inte får för sig att bocka när det är tråkigt. Jag berättade det inte riktigt på en gång, hehe, men tillslut kände jag att jag var tvungen. Jag hade inte orkat dra runt på en lipande pojke hela dagen...

Vi tog ut Latté och Bart och red dom en kort sväng innan vi tog dem till floden. Latté har ju varit halt, men är ganska bra nu igen. Vi bytte box till henne för Oliver trodde att hon sparkade i väggen när hon åt och att det var därför hon var halt hela tiden. Jag frågade honom en gång för rätt länge sen om han inte trodde att det kunde vara i ryggen som problemet sitter för hon skjuter alltid över sadeln på vänster sida och sitter man till den åt höger så bockar hon. Men så kunde det inte vara trodde han.. tills igår! Då kom han och berättade att dom nästan visste vad felet var nu (han o veterinären); Det är nog något i ryggen!
I rest my case.


Vi motionerade WonderBoy (jag) och Brain (han), och han höll inte i hästen för 5 öre. Jag ville dra av honom från hästen o dränka honom i floden och säga att han ramlade av o slog huvudet i en sten ifall Oliver undrade. Han (slaven alltså) får mig att bli en kallblodig mördare i mina tankar ibland.

Vi tog lunch och Oliver undrade om vi hade sett till mockarsnubben idag. Det hade vi inte, och han skulle varit här igår(!) redan så vi fick ägna hela eftermiddagen åt att mocka. Jag mockade 3 boxar i I-stallet, sen kom Oliver och tog över där så jag gick ner och mockade dom 5 som finns i Medical Centre. Med lite bra peppmusik i öronen gick det ganska bra! Det jobbigaste är att knuffa kärran upp för alla uppförsbackar från Med. till dyngstacken...

Det är lovat -10 grader till helgen och jag hoppas att det inte blir så, för då åker vattenhinkarna fram igen. Vattenkopparna är redan halvfrusna på dagen och tinar upp på eftermiddagen för att sedan frysa under natten igen. Kanske är därför Lexus springer ut?

Lisa lagade mat idag så hon smet in direkt efter ensilaget och lämnade sopningen till mig och slaven, och slaven lämnade allt till mig. Jag trodde att han sopade utanför B och gårdsplanen, men efter att ha sopat halva A kollade jag bak och såg honom stå och smsa i H-stallet. Jag sa att det inte blir klart fortare för att han kollar på när jag jobbar, och då hjälpte han mig - genom att öppna dörrarna till mig så jag kunde sopa in halmen. Och så stod han ivägen hela tiden.
Jag sa att jag kunde öppna dörrarna helt själv, och då gick han iväg utom synhåll. Men inte för att sopa, utan för att sätta sig på sadelbocken utanför C-stallet och vara ful. Jag gav upp och sopade klart och gick in till Lisa i köket och stängde dörren. Han han sitta där ute o vara lat och ful, det är allt han är bra på. Plus att han inte ens har ridbyxor på sig när han rider.

Köttbullar och potatismos blidde det till middag i alla fall, och det var skönt att slippa laga mat själv idag för en gångs skull. Jag gjorde världens bästa tortillini/bacongrej igår. Nästa vecka blir det köttbullar på slavkött. Eller så blir han hundmat, jag har inte bestämt mig än.

Puss,

WilmaVictoria-


5 months


You taught my heart a sense i never knew i had.


Jag älskar dig. Idag, imorgon och föralltid. <3





 

TipToe on top

TipToe var dagen sista häst att rida, och jag satte min slav att fylla kärrorna till kvällsfodringen eftersom att alla hästar var ridna och han var så olydig på crosscountryn.



Jag struntade i att longera henne först, men hon var duktig ändå. Jag galopperade ganska mycket och gjorde många galoppfattningar bara för att hon skulle fatta rätt, vilket hon gjorde varje gång! Man känner ändå att hon fortfarande är starkare i vänstergaloppen men det ska vi fixa.

Jag hoppade lite och hon skötte sig utmärkt förutom att vi tjaffsade lite om vilket håll vi skulle i korsningar när hon ville hem och jag ville fortsätta bortåt. Vi red bort till en av hoppsträckorna som vi har hoppat många gånger förr, och vi kom perfekt och hon hoppade felfritt ändå till det fjärde eller femte hindret. Det är ett sluttande hinder med grenar som sticker upp och vi har hoppade det tusen gånger förut, men idag girade hon ut på sidan snabb som en iller! Jag tvärnitade henne, vände tillbaka och tog ny sats men hindret innan som hjälp för att vi skulle komma rätt. Precis i avsprånget försökte hon ändå honna åt sidan, men hann inte eftersom att det var för långt till kanten.

Resultatet? Hon hoppade rakt in i kanten på hindret och glömde fälla upp benen, så vi slog en volt och jag hamnade i elstängslet med henne på mitt ena ben. Hon var snabb upp och väntade tills jag kom upp och fångade henne igen. Mitt knä blev ganska mosat av henne, och jag kände knappt elen pga chocken, men jag är glad att jag inte låg med knät på en av alla stora stenar som finns där när hon landade på det. Min rygg däremot fick in en fullträff på en stor sten och jag kommer nog få ett himla fint blåmärke där precis som på knät. Är helt stel i ryggen, men tror inte att det är någon större fara. Jag lever ju!


En del av linjen. Hindret bakom mig var det vi hoppade, så det syns inte.


Jag hoppade upp igen och vi tog en sväng i skritt till floden och tvättade henne. Jag ville gärna få henne att hoppa hindret, men min rygg var inte fit for fight så jag struntade i det. Varje steg hon tog dödade min rygg ändå, ni vet säkert hur det känns.

Jag ringde mamma när jag kom hem eftersom att jag hade lite tid över, hon skulle bara ha ringt upp mig så fort hon läst detta ändå. Jag känner min lilla mamma. (Och dom gråa strumporna är MINA, och har alltid varit!)


Åh, jag som äntligen slutade tidigt (fastän jag gjorde kvällsfodringen själv!) och hade tänkt att gå ut och gå. Den planen sprack ju hejdlöst nu. :(

Det här är nackdelen med enbart fasta hinder.



Puss,

WilmaVictoria-


Me and my slave, day 3.

Min slav kom hit strax efter klockan halv 9 idag. Himla tidigt måste jag säga, och jag och Oliver satt fortfarande och åt frukost så han fick vänta på oss inna vi kunde sätta igång.

Vi tog ut Willie (jag) och Splinter (han) på en kort tur bara för att dom skulle få komma ut lite. Willie vet nog inte om att han är snart 25, han tror nog snarare att det är 5 han fyller, men han är söt ändå. :)

Klockan 10 kom Ann hit och tog med Rocky ut. Bernie kom också och red ut med oss eftersom att hunten blev inställd idag. Min lilla slav skötte sig hyffsat bra och höll sig där bak och gjorde vad vi andra gjorde. Duktig slav! Han förstår lixom inte att man inte kan lägga ribban efter sig själv utan lagom för gästerna. Han vill bara visa sig modig och duktig... Då kan han väll börja med att rida Tiny igen, hahaha!

Efter det skulle vi ta ut Zorro och Clint, men när jag tog ut Zorro ur boxen gick han jättemysko med bakbenen. Jag tog ut honom ändå, och helt plötsligt var det frambenen, och sen ett bakben igen som han haltade på. Oliver sa att vi skulle gå till floden, så det gjorde vi.
På kvällen kollade vi igenom honom och hittade ett väldigt skickligt gömt skärsår mellan frambenen som var helt svullet och infekterat. Vi tvättade rent och gav honom en antiinflammatiorisk spruta (rinnande ipren?) och jag ska ta honom till floden två gånger imorgon och tvätta rent. Ni vet, dom har ju sitt "magiska vatten" här som dom tror botar allt. Sår, hälta, sjukdomar, fattigdom, svält - you name it!

Efter det kom det en tjej hit för att rida. Hon var så himla vacker att man blev helt förundrad. Inte särskilt lång, blond, och jättegullig var hon. Hon berättade att hon var 17, och jag trodde att hon drev med mig, för jag hade gissat på.. 14? Hon var så fin att man nästan blev arg! Sen berättade hon att hon har någon slags sjukdom så hon ligger på sjukhus jätteofta och jag blev helt chockad. Ni vet, folk tror ju ofta att "perfekta människor" har perfekta liv, och att allt flyter på för dom bara för att dom är så jäkla snygga. Hon hade i alla fall precis kommit ut från sjukhuset för 4 dagar sen nu, och hade varit där i 7 månader eller något. Jag antar att man inte kan få allt här i världen, och jag tycker så himla synd om henne. :(

Jag red ut crosscountry med henne och slaven, och självklart skulle han styla för henne och kunde inte hålla sig till oss. Han drog iväg och hoppade högre hinder än oss och galopperade runt som ett freak. Hon hade Polyanna, en gammal liten ponny och hade inte ridit på 7 månader så vi skulle ta det lite lugnt, vilket vi två i alla fall gjorde. Det jag stör mig på är att han inte har en aning om hur hästarna är, och ändå gör som han gör bara för att vara cool. Han vet inte om Polyanna hade dragit efter honom och försökt hoppa, och hur coolt är det om tjejen ramlar av eller dom går omkull?

Jag sa till honom när vi kom tillbaka men han är så korkad att han inte fattar ändå. Hoppas han ramlar av och bryter benet eller något, då ska jag skratta jättehögt och rida hem.

Puss,

WilmaVictoria-


Why wait for food when you can get it yourself?

När jag kom ut imorse trodde jag att jag hade försovit mig för det var så ljust ute! Det känns inte som att det var länge sen vi fick fumla fram i mörkret för att hitta till lysknappen i A-stallet, och nu behöver jag inte ens använda lyset!

Jag började fodra I-stallet som vanligt, och när jag kom till H såg jag att den första hästen, Lexus, var borta. Jag fortsatte fodra och när Oliver kom ut var jag tvungen och fråga. Han var ju där igår kväll!

W; Eh..Oliver? Where is Lexus?
O; Is he not in there?
W; No.. but he was here last night.
O; Oh, well he's probably in a field or something. I'll find him later. He can't go so far, we live on an island, remember? Hahaha!


Surhuvet till höger fanns alltså inte där och tiggde mat imorse..


Hade det varit Hugo Boss eller Andy hade det varit andra bullar kan jag lova. Vi hittade Lexus i hagen bredvid Rocky när jag skulle hämta Rocky efter frukosten, och tur var väll det! Jag tror inte att David hade gillat ö-skämtet lika mkt som Oliver...

Det fulaste var att min första tanke var "Alex har blivit galen och kommer hit och släpper ut hästarna mitt i natten", hahaha! Jag måste berätta det för henne senare..om hon överlever dagen.

Hon ska sluta så fort hon hittat nytt jobb tror jag. Jag kommer sakna henne om hon flyttar långt bort! :(

Puss,

WilmaVictoria-


The girl who went crazy

Oliver berättade om ett ställe en bit härifrån som håller på med uppfödning/betäckning. Ägarna, ett par, är helt störda i huvudet, vilket Alex också har berättat eftersom att hon jobbar där och får stå ut med deras fasoner dagligen.

Hon tar hand om hingstarna helt själv, och dom ska alltid se perfekta ut annars får hon skäll. 8 börjar hon varje morgon och slutar när allt jobb är klart. Ibland jobbar hon 12 timmar på en dag och tar aldrig mer än 30min paus!


Tur att Alex har oss på Flowerhill att fly till :)


"Cheferna" uppskattar verkligen inte allt jobb hon lägger ner och hittar alltid nya saker att klaga på. "Du är 5 min sen!", "Du har inte kratsat hovarna på hästen efter att den har varit i ridhuset", osv. och göra världens största sak av absolut ingenting.

Det som Oliver berättade var i alla fall om en ung tjej, ungefär i min ålder, som jobbade där för några år sen och var där i fyra år. Hon blev helt skruvad i huvudet av all skit hon fick ta att hon tillslut började vakna upp mitt i natten i panikattacker och åka till stallet och börja jobba.

Hon visste inte själv att hon gjorde det, men ibland kom ägarna till stallet och grinden var öppen och hästarna ute i sina hagar. Dom trodde att det var någon som jävlades med dom, och började fundera på grannar eller ovänner som skulle kunna ha gjort det.

När det fortsatte hända ca.1-2 gånger i månaden satte dom tillslut upp övervakningskameror och fick reda på vem det var. Helt sjukt, eller hur? Hon visste som sagt inte själv vad hon gjorde.


Antar att man kan bli galen på många olika sätt här på Irland.


Puss,

WilmaVictoria-


WashiWashi!

WOHOO! Nu kan jag tvätta igen! :D


En är redan förbrukad!

Tvätta kan jag väll alltid göra, men vill jag ha tvätten torr måste jag ha en 2a. Torktumlare går rätt hårt här på Irland som ni kanske kan förstå... Alla använder den och den drar dyngmycket ström så Oliver har en myntautomat för att få igång den, och det är ju smart för honom men dåligt för mig.


Jag är för lat för att be om 2or tillbaka i växel när jag handlar, men så fort jag får en sparar jag den. Dock handlar jag inte mycket, men nu när jag fick 5 såg jag det som ett tecken; Tvätta dina kläder flicka lilla!!!'


Puss,

WilmaVictoria-

Me and my socks

Bara för att bevisa för er hur kally det är på mitt rum så ska ni få se mina tusen lager med strumpor. Jag satsar hårt på det här med strumpor, för jag har hört att man inte fryser om fötterna är varma.


Vi börjar med en liten sockilur.


Drar på en lång.


En tjock.


En tjock och rosa.


En äkta hemmastickad svensk raggsoocka.


Avslutar med en duntoffel som knappt går på.


Sen somnar man gott och vaknar mitt i natten av nageltrång, får panik för att man inte får av sig duntoffeln som sitter som ett korvskinn, men vet inte om det är värt att sätta sig upp och släppa in kyla eller om man ska låta det vara.. Jag är nog den enda tjejen (människan?) som har fått någon slags nageltrång av strumpor. Kansk en signal att det är dags att klippa naglarna?


Varför känns det förresten som att tånaglarna växer fortare än dom på fingrarna? Dom på fingrarna har ju inte växt alls dom senaste 16 åren och 7 månaderna...


Vilka problem jag har va?

Puss,

WilmaVictoria-

Too cowardly, huh?

Idag var det dags för skolning av Tiny (round 2), Liagh och Maxi. Jag och min slav red först ut på Liagh och vemdetnuvarhanred. Liagh var hur duktig som helt idag! Hon vände inte rumpan mot mig o boxen och vägrade inte en endaste gång trots att vi hoppade massa nya hinder! Wohoo! :D

Sen tog vi ut Frodo och Jameson för jag ville ge honom en häst han kunde hålla bakom mig så jag slapp bråka med Frodo. Jamie utnyttjade det hela fel och lät jättestora Jameson galoppera som en galning, och jag och Frodo hamnade efter ändå. Den där killen går mig på nerverna ibland. Som tur var är jag och Frodo bästisar (och killen kommer aldrig aldrig någonsin få rida honom!) så Frodo skötte sig brilliant och drog inte ett dugg. Lilla snuttebubben, jag blev så stolt!


Jag frågade hela tiden om vi skulle ta ut Maxi och Tiny, men varje gång jag sa det ville han rida någon annan. Hm, ja, han kanske ville spara det roliga till sist tänkte jag. Så var det dock inte. Grejen var att han inte vågade rida Tiny!!! Han frågade tillslut om inte jag kunde rida honom istället och jag retades och sa att det var hans uppdrag. Om jag hoppskolade 2 hästar(ponnyer) kunde väll han ta 1 häst?

Medans jag väntade på veterinären som skulle kolla på Latté skickade jag ut honom själv på Spice Girl. Precis när han lämnat gården fick jag reda på att veterinären skulle bli en timme sen, så jag gick och sadlade Tiny. Någon måste ju rida honom!

Jag fick stå på hans foderlåda för att nå att tränsa honom, han är gigantisk! Jag tog det lugnt och fint, så när jag var klar och gick ut för att hoppa upp kom Jamie tillbaka.

J; Jaha, så du rider ut själv med honom nu? Hahahahaha!
W; Ja, du var ju inte här så..
J; Men nu är jag.
W; Skynda dig att sadla en häst och kom då!?



Det hade han tydligen inte räknat med, men han skyndade sig att hämta Moyroe. Jag gick ner till ridplanen med Tiny under tiden och travade lite, fattade en galopp och sen kom Jamie. Han bockade lite i början av galoppen men det var bara att hålla upp huvudet och trycka på framåt så blev det bra. Vänlig men bestämd!!


Tiny+Wilma vs Jamie

Jamie ville att jag skulle ramla av, såååå gärna! Han galopperade ifrån mig så fort ett fält kom (speciellt där han ramlade av igår), föreslog att vi skulle hoppa större hinder fast det var Tinys första gång crosscountry och drog iväg mot vattenhinder eftersom att han vet att Tiny inte gillar vatten. Bangade vi för något? Nej!! För jag och Tiny är vänner! Han bockade inget förutom det i början och skötte sig jättebra hela vägen, genom vattenhinder, när vi blev lämnade, ALLT!
Vi hoppade till och med "the cottage" på slutet som är ett "hus" på väg upp mot gården och det är inte allt för litet, och inte minst brett! Okej, det blev ett grodhopp där men vi klarade det. Jag flög som en vante 10 meter över sadeln och Jamie skrattade så att han höll på att missa hindret efter. Han berättade för Lisa när vi kom tillbaka hur rolig jag hade sett ut, och jag kontrade med att jag i alla fall kom hem PÅ hästen och inte till fots. Skrattar bäst som skrattar sist! ;)

På Maxi kom den galna och orädda ponnyungen i mig fram igen, och idag lät jag den komma fram. Vi blev halvgalna och fick galoppera på som tokar för att hänga med i stora TT's tempo. Jag menar, han är GIGANTISK och Maxi är en liten C-ponny skulle jag tro. Men gud så underbar hon är! I början bockade hon istället för att galoppera, men det var bara att stå så märkte man det knappt, helt sjukt! Jag gillar henne! :)



Det roligaste idag var att Jamie inte vågade rida Tiny. Jag trodde att han skulle vara tokmodig efter vad han berättade igår. "Jag har inte varit på hunt denna säsong för allt har varit för töntigt. Jag gillar dom galna sakerna med höga hinder, många hästar och mycket taggtråd."

Sen skyller han på att han tycket "Tiny är för stor för att han ska kunna rida honom riktigt". Ja, för han är ju mycket mindre för mig som är 1,5 dm kortare...?

Sen vet jag inte vad det var som hände igår. Ibland "bockade Tiny så han ramlade av", och andra gånger "halkade när Jamie drog ner honom för att han inte skulle landa ner på ett hinder när han kom ner från stegringen" och då ramlade han av. Oliver skrattade så tacosen höll på att flyga ur munnen när jag berättade om dagen för honom... Hehe.

Puss,

WilmaVictoria-


Jumping Wires

5 hästar åkte till hunten idag. Dex, Lexus, Amigo, Hennessey och Lizzy. Jag fixade 4 medans min slav fixade en, och då fick jag ändå göra om det eftersom att han inte satte fast stropparna från schabraket någonstans. Jag lastade alla, och när jag var klar kom Oliver och gormade om att vi skulle ha lämnat en plats mellan Hennessey som stod först och hästen efter. "Det är så vi alltid gör". Vad knepigt då att jag aldrig har sett det tyckte jag, och då kom han på att Hennessey alltid brukar åka den gröna lastbilen med större platser så han inte behöver en ledig plats, och att detta bara varit gjort någon enstaka gång. Men det är ju ungefär samma som "varje gång" eller "alltid", eller hur?

När dom kom tillbaka hade alla blod överallt.. Jag tvättade av det och konstaterade att det bara var massa småsår och inte djupa, förutom ett på Dex och ett på Amigo som jag och Oliver tog hand om senare. Mycket taggtråd idag tydligen. Huvva! Jag är glad att jag inte var med.

Hunten i Roscommon imorgon är inställd. Det var någon som hade dött i området där hunten skulle vara så Oliver ställde in den för att visa respekt. Och för att han hade få bokningar och hellre ville vara hemma och fixa kanske? Haha!

Kim berättade att det är eventing (fälttävlan) nästan varje söndag från och med början av mars, hur coolt som helst ju. Tänk om vi hade det så hemma mamma, då skulle du aldrig vara hemma, haha! Kim hämtade hem en ny häst på prov idag, men veterinären kollade på honom och såg att han var lite halt och hade något slags hjärtproblem, så den hästen åker nog tillbaka lika fort som den kom.

Puss,

WilmaVictoria-


You won't understand me

Okej, jag måste berätta om en sak som hände här för någon dag sen. Egentligen är det mest för min skulle, för att jag ska komma ihåg det när jag tittar tillbaka, men jag ska förklara för att se om ni fattar.

Jag och Lisa stod och fyllde kärrorna med silage, och vi var trötta och okoncentrerade efter en dags arbete. Jag gjorde fula ljud varje gång jag lyfte, ni vet "gud-vad-tungt-det-är-stön".

Anyway, vi började prata om hundarna, att alla hade namn och att Oliver knappast kan komma ihåg alla namn.

L: He probably can't remember half of all the names.
W:  No, i mean, he can't even remember the names of the horses...
L: He can't? Who?
W: TipToe, he always calls her TikTak, TikTok or something like that. One time it was Lola!
L: Lola!? Omg, that's not even close.
W: No, i know...
*liten paus och jag lyfter ett tungt lass och gör mitt fina ljud*
W: It sounds like i'm shittin' or something.
L: Huh..?
W: Yea it does, don't you hear?
L: *viskar* Lola..Lola.. *höjer rösten* No i doesn't! LOLA!
W: Hahahaha WHAT? No, not Lola! My sounds!


Där någon gång hittade vi till samma ämne, och vi skrattade i år och dagar. Jag satt i ensilagen och Lisa ramlade framlänges ner över sin ensilagefyllda skottkärra och det gjorde förstås inte saken tråkigare.

Jag förstår att det inte alls är kul för er, vi har försökt förklara för alla men ingen förstår.


Visst är det tråkigt när det blir så?


Puss,

WilmaVictoria-

My own little slave

Ingen hunt, inga gäster, inget nått! - förutom en personlig slav.

Japp, så är det, jag har fått en alldeles egen slav för en vecka. Alltså, han kallar sig prao-elev, men jag föredrar att se det som en liten slav. :) Han är lika gammal som mig och lite självmordsbenägen skulle jag tro. Han har tydligen 10 hästar. Ingen har något namn, och han rider dom inte ens en gång i veckan. När han väl rider hoppar han som en tok eller åker på hunt. Nått fel måste det vara på pojken!


Vi började med att släppa ut ca. 15 hästar av dom som var på hunt igår, och sen gav vi oss på ridlistan.

Började med Tiny och WonderBoy, och han fick Tiny. Olivers idé, inte min, jag lovar!
Han frågade om hästen var lugn, och jag sa att han var det fördet brukar han ju. Då ställde han sig och hoppade jämfota onormalt högt bredvid honom och skulle på så sätt komma upp på honom. Tiny gillade inte läget och bockade när han tillslut dunsade ner i sadeln. Då tyckte han att jag ljög som sa att han var lugn. Herregud, den där killen gör saker som kan få en käpphäst att skena.


De gick rätt bra, och när vi kom bort till fälten frågade jag om han ville galoppera. Han brydde sig inte sa han, så jag fattade galopp och hinner knappt geloppera 10 meter innan jag hör ett skrik. Kollar bak och ser Jamie på backen och Tiny som är på väg hem. Jag satte av i galopp mot en kortare väg hem och WonderBoy älskade det! Vi hoppade några hinder i farten för att snabbare komma hem och vi hade med andra ord en egen liten hunt. Ingen rävjakt dock, utan en Tinyjakt. Jag mötte honom vid sjön, men han fortsatte upp till huset där Oliver tog in honom i boxen igen så jag red och mötte Jamie.

Vi tog ner hästarna till sjön igen och sen red vi hem efter nästa par. Det blev Brad och Brain (han heter det på riktigt, jag frågade!!!). Jag tog såklart Brad och han var bäst i hela världen! Jag är smått förälskad i den hästen, hans power, hans finkänslighet och hans samlade galopp. Mums!

Nästa par ut var Holly och Liagh. Liagh hoppade över minsta lilla vatten och bröt ibland av till trav för att galopp var på tok för jobbigt. När hon bröt av piskade jag till henne, och varje gång blev hon världens rodeohäst och sparkade som besatt. Vi är inte bästa vänner direkt, men hennes fasoner är inte ett dugg läskiga så jag blir bara irritarad av det. Jag har svårt att ha respekt för hennes sparkar och bockningar eftersom att det känns som om jag skulle kunna stanna henne genom att sätta ner fötterna i backen. Lilla ponny!

När dom 6 var motionerade skrittade vi ner Dex, Victor, Lexus och Bart till sjön och runt skogen bara för att dom skulle bli rena och få röra lite på sig istället för att stå och bli stela. Jag gav honom Dex och Lexus, och kom på att jag kan ge honom alla hästar jag inte gillar denna vecka. Han vet ändå inget om dom, hehehe.

Efter all ridning tog vi lunch med Oliver och sen tog vi in och tvättade alla hästar. Gick ganska fort faktiskt när vi la upp det som vi gjorde. Han hämtade hästar, jag tvättade medans han hämtade en ny, sen tvättade jag nästa medans han skrapade bort vatten och satte täcke på den första, och sen tog jag den till boxen och han hämtade en ny häst. Och så började vi om igen.

Oliver åkte till Roscommon innan kvällsfodringen, så jag och Jamie gjorde den själv. Han var duktig och lärde sig fort hur mycket dom skulle ha, så det var lätt gjort! Sen sopade vi och bytte täcken på alla hästar. Duktiga va?

Vi satte oss på sadelbocksgrejerna och småpratade i 10tusen år innan hans pappa kom och hämtade honom så jag äntligen kunde rida ut på Latté. Red henne till sjön, till floden och sen hem och hon var tokglad att vara ute - som vanligt. Hade tänkt att ta ut TipToe också, men det han bli lite för mörkt och för sent och jag ville inte rida henne så hon blev svettig inför natten. Det blir ju så himla kallt :( !


Det var nog allt.

Nu ska jag tänka på alla småsaker som är jobbiga men totalt onödiga och tidskrävande att sätta min slav att göra imorgon. Oliver åker på hunt, så det kommer inte finnas någon räddning. Hehe, tack gode gud för min slav!

Puss,

WilmaVictoria-

Be over already!

7 februari idag. Det betyder att det nästan är slut på huntsäsongen!

Egentligen håller den på till någon gång i mars, men det pratas om att förlänga den eftersom att så mycket blev inställt under frosten. Det påvärkar dock inte oss här upp på Flowerhill, för vi slutar nog när februari är slut.

Jag har tyckt att det skulle bli sorgligt när den slutade, för då blir det inga ensama helger som jag uppskattar. Men det blir såklart mer crosscountry, hihihi!


Hur som helst. På puben igår sa Kim att hon hade pratat med Oliver (tror jag, eller om hon skulle..?) om att jag kunde följa med henne och grooma på helger ibland när hon tävlar fälttävlan och det är gästtomt på Flowerhill! Hur kul som helst ju! :D Hoppas verkligen att det blir så. Jag tycker om att umgås med Kim, jag älskar fälttävlan, jag gillar tävling, och jag har tävlingsgroomat ungefär 100tusen gånger. Vad kan gå fel?

Nu får gärna huntsäsongen ta slut. Bring me eventing, and keep the costumers away! ;D


Puss,

WilmaVictoria-

Happy Italianos!

Nu är vi av med Italienarna - puh!

Dom var jätteglada när hunten var slut idag och hurrade och klappade händerna åt Oliver. Överlyckliga hade dom tydligen varit, men det var inget i jämförelse mot var jag är nu! Hahaha, inget illa menat, men det är jobbigt att ta hand om folk när man inte kan kommunicera normalt...

Alla hästar hade gått jättedukigt, och inget hade gjort något större fel. Mhm, och vem rider hästarna hela tiden? Va? Va? Va? Oliver var nöjd, gästerna var nöjda och då är jag också nöjd. :)


ByeBye Italianos, vi ses aldrig igen!


Puss,

WilmaVictoria-

On the ball again!

JJag var varit lite slow ett tag, men idag var jag på hugget igen!

Vaknade 30min innan klockan ringde och klev upp då istället för att somna om. Gick ut och började morgonfodra, och Oliver var redan i full gång. Han hade planerat att göra det själv, men jag förstörde hela hans plan. :)
När alla hästar hade man åt vi frukost, och fick sällskap av Lisa och Kim som kom strax efter varandra. Kikade på "the lorry list" och drack en kopp te, sen satta vi igång. 10 hästar i Volvon, 5 i Gröna lastbilen, 2 i hästtransport och 4 i Tom's lastbil.

Det gick hur fort som helst att fixa när vi var 4 personer, och italienarna stod publik och tog kort när vi lastade och frågade vad alla hästar hette. Jag säger det igen; dom är som japaner med sina kameror!


Lisa och jag hade världens gulligaste farvälkommité, och vinkade och gav slängkyssar till alla som åkte. 3 lastbilar, en hästtransport, en personbil, två minibussar och en jeep med hästfinka fylld med hundar. Sen var det tomt på gården, och sadlekammaren ekade nästan.


Klockan 11 hade jag en liten ridgrupp med två relativt nya ryttare. Två 14åriga tjejer, varav en hade varit här förut och ramlat av så hon hade lite taskigt självförtroende, så vi började försiktigt. Dom hade Polyanna och Sputnick, ponnyerna som varit här sen big bang. Vi travade lite, galopperade lite och hoppade till och med 5 små små hinder. Jag gav tips och uppmuntrade som en galning, och i slutet ville tjejen som ramlade av sist bara hoppa mer och mer, det var jätteroligt att se. :) Hon var så glad att ha självförtroendet tillbaka (hennes pappa var nog ännu gladare!) att hon vill komma igen nästa helg om hon fick. Jag hade förresten Jameson och han vad underbar!

Jag släppte ut Conor, MrFox och Victor - dom hästarna det var synd om eftersom att det hade så dåliga ryttare igår. Resten fick stå inne, annars skulle vi få tvätta hästar till mitt i natten. Jag hjälpte Lisa och mockade 3 boxar, och så släppte jag ut Diabolo och mockade till honom när jag ändå var där. Jag är så snäll!

Alex kunde inte komma hit på sin lediga dag för det är rally där hon bor, så hon fick åka hemifrån innan 7 på morgonen som hon ville komma ut. Men så kunde hon inte åka hem när hon ville igen. Vägen går ca. 2 meter utanför hennes fönster, jag tyckte lite synd om henne...


Lia behövde åka till affären så jag följde med henne till Tynagh och handlade bröd, grädde, paprika och lite annat vi behövde hem. På vägen hem åkte vi förbi hennes svärföräldrar och åt söndagslunch. "Pork, peas and potatoe!" Det låter halväckligt, men det är massa annat till också så det är jättegott. Men det låter ju inte lika bra om man räknar upp allting..? Dom var himla söta hennes svärföräldrar! :)

När vi kom tillbaka tvättade vi hästarna, kvällsfodrade och sen kom Oliver hem rätt tidigt. Perfekt ju! :)
Blev som vanligt lite skitsnack i the Den med alla huntare och sen åt jag och Alex kycklingsoppa och cheesecake när alla hade åkt. Mums, hon hade lagat hur god soppa som helst! Oliver joinade oss och berättade massa historier som vanligt, han var på ett rackarns bra humör idag. Me like!


Puss,

WilmaVictoria-

McDonaghs

Jag följde med till puben igår, för ovanlighetens skull. Tänkte först skite i det som vanligt, men ångrade mig. Jag kan inte gömma min på mitt rum hela kvällarna, varje kväll. Inte okej!

Michelle, David, Davey, Kim, Charlotte, Michael och Alex åkte, så det blev ett bra gäng. Det var redan massaor med folk där, och nästan alla drack som om det var deras sista dag i livet. Jag drack två cola och förberedde mig på att skratta åt alla dagen efter när det var dags för hunt, hehehe.


Pratade mest med Charlotte och Michael som är Kims bror + hans tjej. Dom åker hem imorgon och har varit här sen förra lördagen. Jättetrevliga är dom, hur gulliga som helst verkligen. Davey höll ett långt tal om hur töntiga han tycker tjejer är när dom klagar på att dom är tjocka och undrar vad det är för fel på alla, och Alex "1 Guinnes-regel" bröts hejdlöst. Det var nog allt ni missade om ni inte var där!

Åkte taxi hem med David strax efter 12, och somnade så fort huvudet nuddade kudden.


Det var kul att komma ut för en kväll, och det var ännu roligare att vara den enda förutom Oliver som inte ville gå och dö i ett hörn. Awesome! "How are you" har nog aldrig varit så roligt att fråga som imorse! Skadeglädje är den enda sanna glädjen, eller hur var det..?


Puss,

WilmaVictoria-


Victor is a stupid horse!

Jag och Lisa åkte nyss förbi hästarnas hage med bilen. Vi såg Conor vid häcken. Vi såg Mr Fox vid skogen. Och Victor - liggandes med benet i en väldigt konstig vinkel långt från dom andra!!

Lisa tvärnitade bilen, och vi flög ut och sprang mot hagen. Hon skrek "VICTOOOOOOOR" jättehögt för att se om han reagerade, och han lyfte huvudet och kollade på oss innan han hur lätt som helt klev upp och skakade lite på sig.

Jäkla häst, jag fick ju nästan en hjärtattack!!


Nu ska vi ut och tvätta dom lite, så vi får höras senare igen.


Puss,

WilmaVictoria-

Screaming my lungs out

Idag åkte 12 hästar på hunt, alltså två lastbilar. Lisa och Kim hjälpte mig att fixa hästarna så det gick snabbt som bara den.

Klockan 11 hade jag crosscountrygrupp, 3 tjejer från Ballinasloe + Roz. Vi skulle ta det lite lugnt för tjejerna från B-sloe har inte varit här på 2 månader nu, plus att dom hade hästar dom inte ridit förut. Jag tog Amigo, för han var i princip den enda som blev över. Dom hade Jameson, Rocky, Peter Pan och Roz hade såklart sin Zorro.

När jag red ut med dom red Lisa iväg med dom fyra icke ridkunniga italienarna till puben. Man rider alltså dit, ställer undan hästarna på en gård bredvid, sitter på puben och sen rider man hem igen. Booooring!

Crosscountrygruppen gick bra. Dom pratar så hysteriskt mycket, men det gick bra ändå. Jag skrek (!) och förberedde dem för varje grej vi skulle göra och sa åt dem att hålla avstånd och halvhalta mellan varje hinder när det var jumpinglanes och alltså 8-10 hinder på rad. Duktig Wilma!


När jag kom tillbaka fikade vi lite och sen mockade jag ut hos MrFox. Jag småbabblade med Joey medans han skodde, lekte med hans hund som vanligt och väntade på att Lisa skulle komma tillbaka så jag kunde hjälpa henne sadla av alla hästar i hennes grupp innan jag red ut TipToe.


David, Bernie och Michelle red ut, och Michelle fick ta Maxi. Det gick sådär, dom kom inte så bra överens, men sånt är livet. Det fanns bara Maxi och TipToe kvar att välja på, och TipToe var redan sadlad för mig!

När Lisa äntligen kom tillbaka hjälptes vi åt med alla hästar och saker och sen longerade jag TipToe. Så fort jag peka ut på spåret satte hon av och tokbockade i två varv innan hon lugnade sig. Ridturen gick jättebra och vi hoppade lite. Så fin!! När jag red iväg kollade Bernie på oss jättemycket och frågade om jag skulle rida på ridbanan, så när jag kom tillbaka frågade jag om det var nått speciellt. Hon undrade om jag kunde rida på ridbanan en stund, och det gjorde jag såklart. Hon ville bara "titta på henne". Jag travade runt och hon var hur fin som helst i formen, och sen hoppade vi lite också. Bernie undrade hur mkt hon hade gjort innan och jag sa att jag inte visste, men att det känns som att hon mest har blivit åkt och sliten i munnen.

Idag var hon awesome och vi travade och tränade sidvärtesrörelser över vägen, galoppfattningar och avsaktningar. Hon var kanonduktig! När vi kom och galopperade i snäva kurvor bytte hon galopp av sig själv istället för att hålla vänster hela tiden som hon alltid gjorde förr. Hon är så duktig!


Jag berättade allt det för Bernie också. Hur som helst, om Bernie letar ny häst så är TipToe inte rätt för henne med tanke på att hon inte ens kunde rida Rio på hunt förr helgen. Rio är en slö ängel för guds skull!!!


Whatever, vi får se vad som händer i framtiden. Imorgon är det 20 hästar till hunt, alltså båda lastbilarna plus en extra. Det kommer bli spring, spring, spriiiiing hela morgonen! Men det klarar vi. Nu orkar inte inte skriva mer, mina fingar dödar mig. Jag ryckte Newmans man utan kam eller vantar idag - AJ!


Ska försöka få tag i italienarna och se om dom kan skicka lite bilder dom har tagit. Dom är ju värre än japaner med sina kameror..


Puss,

WilmaVictoria-








It's nothing Irish - It's life.

Oliver har varit lite stressad hela dagen och blivit sådär jobbig som jag inte tycker om, men på kvällen kom han och undrade om jag var okej efter allt skrikande idag. Jag sa att jag var helt okej, och att jag vet att han inte bara skriker på mig utan anledning. Vi pratade en stund medans vi väntade på att vattenkokaren skulle bli klar, och han sa att han bara vill att jag ska bli mer "bossig" av mig och bestämma mer över folk. That's it!

Det känns så konstigt, för jag har aldrig varit den typen som bossar runt, skriker och bestämmer över andra. Inte vad jag har märkt i alla fall.


Han sa att han struntar i om jag tar fel beslut, huvudsaken jag tar ett beslut och får det att bli som jag säger, och får gästerna att göra som jag vill. Jag ska skrika, bli arg, visa, och säga att jag vet vad jag håller på med. Sen om jag inte har en blekaste om vad jag gör, det skiter han fullständigt i, bara jag bestämmer något.


"I don't want people to walk all over you, you have to stand up more. It's not easy for you, but I just know you can do it, ok? I don't do this to be mean to you, I want you to learn and I know you can." Han tränar sin papparoll på mig tills Zara blir gammal nog att fatta tror jag...

Men varför tror alla att jag klarar allt hela tiden? Jag är ingen superhjälte!

Den här diskussionen var vad som fick mig att stanna hemma istället för att åka med Lisa. Jag skulle kunna tagit den vägen ut, åkt iväg med henne hela kvällen och träffat Oliver när han är glad och allt är glömt imorgon bitti, men jag ville inte för jag visste att den skulle komma när lugnet lagt sig. Jag ville ha dom riktiga anledningarna till varför han var som han var idag, och dom kommer alltid i efterhand.


Jag är i alla fall besluten att göra det här nu. Jag skiter i om gästerna tycker att jag är en dryg skitunge som skulle kunna vara deras barn, och bara sitter uppflugen på en häst och säger åt dom vad dom ska göra som om jag var världens proffs. So what? Jag lär aldrig se dem igen ändå.



~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jag har förstått att detta inte handlar om en läxa inom
hästvärlden, Irland eller Flowerhill.
Det är en läxa om livet som jag förr eller senare
måste lära mig för att ta mig någonstans,
så varför inte göra det här?
Kan jag bossa över svinrika hästsnobbar som tycker
att dom är kapabla för OS i fälttävlan
så kan jag bossa med vem som helst!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Puss,

WilmaVictoria-


Ps.
David och Michelle kommer hit ikväll också, tjohoo. Mitt liv (som kändes som värre än ett gatubarns när Oliver skrek tidigare) är faktiskt awesome. Och Bernie gillar mig, hör&häpna! Ds.

 


Italianos all over the place!

14 italianos kom inrullande i två identiska röda minibussar klockan 9 idag. Herregud.. Dom pratar och pratar (italienska..) heeeeela tiden, och pratar lika dålig engelska som franskar gör.

Jag sadlade deras 9 hästar efter frukost och gick in till Oliver och sa att jag var klar. Han sa att jag fick välja (!) en häst att ta med, en ledarhäst alltså. Blidde självklart Frodo! Hade tagit TipToe om hon gått mer de senaste dagarna och gruppen var mindre, men ville inte utsätta henne för all stressen som blir i en grupp med 11 hästar. Vill inte ha kaos, tack!


Det gick helt okej första turen. Vi hoppade massor, och även nya hinder som jag aldrig hoppat förr. Två drops, varav ett var ascoolt för man hoppade ner från ett fält och landade i ett djup djup hålgång som fortsatte neråt några meter innan man red upp igen.

Jag och Frodo vad verkligen ett team idag och det var hur kul som helst!!




Efter första ritten åkte dom iväg för lunch, och Oliver följde med dom. Jag stannade och plockade undan alla miljoner sadlar, torkade schbrak, tvättade sadelgjordar, hjälpte Lisa att mocka lite och fyllde alla kärror med silage. 12.40 började vi sadla igen, och denna gång var det 15 hästar som skulle fixas. Jag skulle ut på crosscountry igen med samma grupp som tidigare, och Lisa skulle ut på en skritt/travtur med 4 andra italienare.

Denna gång tog jag Lee, för en annan gubbe skulle rida Frodo. Frodo var inte duktig och snäll med honom, hehehe. Oliver kunde inte säga att jag ridit honom dåligt på sistonde heller med tanke på att han var awesome på morgonen efter massa vilodagar. Pilutta, Pilutta din dumma italienare!!

Han, mannen på Frodo, undrade vad jag gjorde med honom på morgonen för att få honom så snäll, och jag berättade bara att han var tvungen att hitta ett mellanting mellan dom två han växlade mellan - vara alldeles för snäll, alltså låta hästen bara gå på / vara jättebestämd. Han fattade inte vad jag sa såklart, och jag tyckte synd om min lilla bubbis. :(


Det var sjukt när vi hoppade det mindre coola nerhoppet, för jag skrittade upp på det och hoppade ner försiktigt, den andra gjorde likadant, den tredje småtravade och sen gick det bara fortare och fortare. Dom 4-5 sista kom i tokgalopp och hoppade handlöst rakt ut. Livsfarligt!!!


När jag och Lisa gjorde kvällsfodringen kände jag hur all energi bara rann ur mig och jag blev totalt svimfärdig. Det enda jag ätit de två senaste dygnen var ju två skålar flingor och ett paket snabbnudlar, så det var väll inte så konstigt. Lisa ville att jag skulle följa med till Portumna och käka pizza eller något, men jag stannade hemma. Även fast Oliver varit tjurig idag så vet jag att han uppskattar när jag lagar mat, så jag lagade en kanongod korvstroganoff och kokade ris till. Jag är så gullig av mig :).


Puss,

WilmaVictoria-


10 pm

Jag skäms nästan! Klockan är 10, har precis slängt i mig ett paket snabbnudlar och jag är tröttast på hela Irland.

9 italianos kommer och ska rida imorgon, första crosscountrygruppen är klockan 10. Hoppas hästarna inte är allt för pigga även fast jag inte kunnat rida dem de två senaste dagarna pga vädret. 


Hur som helst, jag hade världens roligaste kväll med Alex. Jag måste vara rubbad på något sätt som kan ha lika kul med en 16-åring som en 40+are! Eller så är det hon som är rubbad, för hon vet nog inte hur gammal hon är.. Lite av båda skulle jag tro. Man har aldrig tråkigt med Alex kan jag lova i alla fall, allt blir himla spännande.


Vi åkte till Birr, tar ca 30min med lilla bilen. Vi gjorde mest matshopping och det var skönt att åka utan Oliver som bara tar flingor, bröd, smör och springer till kassan. Jag hade som sagt inte ätit något (förutom ett digestivekex) sen frukost, så på slutet spårade min väldigt organiserade shopping ur och både chips och godis hamnade i min vagn. Huvva!

Oliver tyckte att jag var en sämre shoppare än honom eftersom att jag inte köpte bröd. Grejen är att jag inte köpte sånt - bröd, smör, mjölk, grädde, paprika, lök osv, som jag vet finns här. Jag köpte bara koola saker som jag kan laga mat av, och som jag inte är säker på att Aldi har. Men det förklarade jag inte... Han får känna sig som en supershoppare. :)


Jag och Alex har förresten fler kvällar planerade. Inga datum, men nästa gång vi åker blir det Ballinasloe, och sen Galway. Ska nog ta Galway när fransmannen har kommit så jag kanske kan ta en halv dag off och åka tidigare om jag får. Vi ska även åka till någon Pub en kväll och lyssna på livemusik, för Alex ville visa mig ett av hennes favoritställen. :) Hon är så bäst!


Kom precis på att jag har glömt att sätta igång min electric blanket, och värmen är inte fixad än. Buhuu, jag kommer frysa ihjäl inatt!
RIP Wilma.


Puss,

WilmaVictoria-



(hihihi klockan är 22.22!)


Shortie

Hinner inte skriva vad jag har gjort idag, men kan sammanfatta de med två ord; STÄDAT GÅRDEN!


Kvällsfodringen tog evigheter trots att jag sprang som en dåre, och efter den tvättade jag Ivory. Lisa ska tvätta, rycka manen och klippa svansen på WonderBoy imårrn för "he looks desperate!" enligt Oliver. 

Här sitter jag och berättar helt onödiga saker för er istället för att äta lunch eller nått innan Alex kommer. Vi ska åka till Birr eller Galway och eftermiddagsshoppa lite, hihi :) Det behöver jag efter att ha sopat hela gården i spöregn idag. Om Alex inte pratar ihjäl mig blir det nog en himla trevlig liten kvällstripp, och en liten energiboost innan Italianohelgen drar igång. 2 x crosscountry imårrn och 9 till hunt lördag + söndag. PLUS dom "vanliga bokningarna", vilket brukar vara runt 12 varje helgdag. Vi kommer kanske att få hyra en extra lastbil inför helgen om de vanligt bokningarna är lika många.

Nu äre bäst att jag slutar så jag hinner springa upp med datan innan Alex är här! Klockan är ju 5.05!! :D


Puss,

WilmaVictoria-


Todays Movie

New Moon var bättre än första Twilight-filmen.

Eller, jag gillade själva historien och känslan i första filmen bättre, men man slapp se Edward så mkt i tvåan så den var lite bättre ändå... Jga gillar ingen av filmerna lika mycket som många andra verkar göra.

Ikväll blir det slutet på Public Enemies.


Psst, tror att det kan vara varmt på mitt rum nu! Var några typer här o fixade värmen idag, för det kommer ju gäster imorgon.. ;)


Ett filmtips;
Annie! En musikal är det, gammal (1982...) men jättesöt! :)





Puss,

WilmaVictoria-


Got home alive

Zara har varit lite sjuk ett tag nu, så jag försökte göra kvällen så lugn som möjligt även fast Sem är en energibomb! Vi åt, jag mutade Sem som vanligt för att han skulle äta upp (tuggummi denna gång) och sen drog vi igång en film.

Sem var helt fascinerad över mina bubblor och ville att jag skulle blåsa nya hela hela tiden så att han kunde smälla dom med fingret. Jag försökte lära honom att blåsa bubblor, men det gick inge vidare. Sen är det tydligen himla stor skillnad på "chewing gum" och "bubbel gum", och Sem kom på att namnen är himla lika varann ändå!

Zara fick medicin innan jag bytte om på henne och stoppade henne i säng. Hon somnade jättesnällt, så jag kunde gå ut till Sem och tvinga honom att byta om till pyamas fort. Vi gick ner i köket och färglade teckningar som han hade målat, och sen blev klockan 8 och det var dags för honom att somna. Han fick läsa (kolla på bilder?) en halvtimme och sen gick jag upp och släckte till honom. Inte populärt!









Tog inga bilder när Zara var vaken. Hon såg inte så pigg ut ändå :(


Här får ni en gammal bild på när Zara lensar kylen vid jul, haha.
- lägg märke till lussekissarna!


När jag hade släckt till Sem gick jag ner och städade undan efter middag, målning osv och satte mig vid tvn en stund och kollade på någon dålig HighSchool-film bara för att fördriva lite tid.


Precis innan Kim kom hem vaknade Zara igen, så jag sprang upp och kollade till henne. Hon var hur varm som helst, så jag tog ur henne ut sin lilla "sovsäck" hon har och la henne bara under täcket med pyamasen på. Hon sltade gråta på en gång och somnade nästan innan Kim han komma in och upp.

Sem vaknade såklart när Kim kom hem, men det gör han tydligen alltid...


Puss,

WilmaVictoria-


Rain Rain Pain Rain Rain Rain

Jag rider och rider och det är ganska okej förutom att det pissregnar. Oliver sa; "Don't do more than you need now in this rain, i'll be here with you tomorrow.", så jag tar det ganska lugnt. Har en headache made in hell idag.


Har ridit ut Amigo med Ann och Rocky och sen har jag ridit Rio och Dex. Jag hatar att rida Dex, han är så träig i halsen och vill inte svänga vänster. Han är väldigt "hård" i munnen, och lyssnar bara om man sliter för kung o fosterland. Män brukar komma bättre överens med honom än kvinnor tror jag.


Rio var sitt gamla jag igen, och det känns skönt nu när massa gäster kommer i helgen. Imorgon kommer dom till och med! Massor av italianos, som tydligen också är från en huntklubb och därför ska vi bräcka dom nu genom att ha allt perfekt. Hehehe.

Jag ska rida WonderBoy, kanske Lizzy och kanske longera TipToe. Kanske, kanske, kanske...


What do I know for sure? (hehehe jag har tittat för mkt på Oprah)
Att Oliver ska på begravning ikväll...igen.
+ Att Kim har sin unislimkurs ikväll.
+ Att Oliver inte kommer hem i tid.
= Wilma is the babysitter all evening.



Jag tycker att det är kul! Barnen är snälla (jag ska inte säga för mkt i förskott nu...) och jag älskar Kims hus så jag är gärna där. Halv 6 kommer Theresa och hämtar mig, därför bloggar jag nu. Är inte säker på att jag hinner sen, mellan fodring - middag - barnvakt, men jag kan ju inte svika er totalt!


Ha en bra kväll allihopa! Ska försöka komma på nått mer att slänga upp om jag får lite tid innan jag åker. Så lätt blir ni inte av med mig ska ni veta! ;)


Puss,

WilmaVictoria-





I'm a superwoman, Yes I am!

Vaknade idag och kände att något var fel. Jag visste inte vad, men något var det.

Gick igenom allt jag kunde komma på att jag hade kunnat glömma igår, men utan resultat.
- alla hästar togs in.
- alla täcken på/bytta.
- alla fick mat.
- alla stall släckta.
- sadelkammarn låst.


Jag klev upp, klädde på mig och gick ner för trappen. Innan jag kom runt böjen i trappen hörde jag ett par nycklar falla till golvet och det var då jag kom på det! Nycklarna!!

Såhär var det, från början;


Igår satt jag som sagt och smorde saker på eftermiddagen, och Davey tog samtidigt hand om sina saker i andra sadlekammaren. När han var klar kom han in till mig, småpratade lite och sen försvann han hem. Jag fixade klart det träns jag höll på med när Oliver sa till mig, sen gick jag ut och låste. Såg att Davey redan hade låst andra sadelkammaren så jag gick in. Nycklarna till båda rummen sitter på en nyckelknippa (haghandtag...litet och smidigt), och den lägger jag alltid på en gallerhylla på insidan av dörren till privatsadelkammaren när jag är ute och tar med den upp till kontoret på kvällen som man ska.

Davey hade lagt ifrån sig nyckelknippan i "min" sadelkammare (efter att ha låst "sin") när han kom in för att prata lite, och sa inget om det. När jag sedan låste blev de då inlåsta!!

Och nej, det finns inget som heter "reservnyckel" här på Irland...

Jag gick ut imorse och kollade runt utanför i hopp om att hitta nyckeln, och tittade tillslut in genom fönstret. Där låg den! Jag hade berättat för Oliver också, så medans jag gick ner för att leta så ringde han Davey och fick veta att dom var inlåsta.

Jag försökte psyka nyckeln med min blick genom fönstret så att den skulle komma ut, men det var en himla olydig nyckel detdär. Istället knuffade jag lite på fönstret och insåg att det var ett "lyfta upp-fönster". Ni vet, sånna som alltid är i amerikanska skräckfilmer när dom aldrig hinner igenom helt när dom ska fly från något, utan alltid blir av med en kroppdel som dom inte hinner få igenom innan fösntret slår igen (ofta ett huvud)..?. Ett sånt är det.

Jag knuffade och buffade och ruckade på fönstret för att få det att slita sitta fast så hårt, och efter några minuters intensivt jobb kunde jag få in mina fingrar under kanten. Wohoo!
Jag fortsatte ett tag till och tillslut kunde jag stödja upp det med axeln och skynda mig att dra ut nyckeln.

Oliver kom gående för att berätta för mig att det var låst i samma stund som jag gick över gården med en sadel och ett träns till Peter Pan. (Det var bara honom att sadla för mig, och Zorro åkte utan saker på sig.) Oliver såg ganska förvånad ut, men huvudsaken är att allt löste sig. "Hur fick du ut detdär!??"




Puss,

WilmaVictoria, aka Super Woman-

Not a Perfect Day

Jag har inte haft en särskilt bra dag idag till största delen av dagen.

Det har varit en sån dag när man har noll stubin, hästar ställer sig på fötterna (Wilson...), blir rädda för saker hela tiden (Del), vägrar göra saker (Tiny i sjön!!), puttar upp boxdörren i ansiktet på en (Aj, Victor!!!), biter en (Peter Pan), puttar av all ensilage från kärran när man går förbi (Zorro) osv, jag kan hålla på hela natten. Jag har inte varit på hugget idag helt enkelt.




Jag vågade inte rida TipToe med tanke på hur dagen gick, så jag smorde massa sadlar (ca 18st), tvättade Rocky (och fick hälften av vattnet på mig själv eftersom att han töntade sig så mycket), och bytte ut trasiga tränsdelar mot hela. Och ja, jag satte ungefär allt åt fel håll eller tjorvade till något innan jag fick det rätt. SUCK!

Jag ville bara lägga mig i fosterställning i ett hörn i en gammal oanvänd box och dö ett tag. Men det finns ju råttor där, så jag struntade i det.

Majella var här och skulle visa mig vilken sadel som var hennes eftersom att någon snäll person som hade hjälpt mig efter hunt hade växlat sadlar och hängt dom fel, men jag hade redan fixat allt när hon kom. Plus att jag hade råkat smörja hennes sadel innan jag kom på att det var hennes så hon blev såklart jätteglad över det. Tror ni att jag sa att det var ett misstag? "Varsågod, men alltså jag hade inte smort den om jag visste att det var din." Nej, skulle inte tro det. Hon blev glad som sagt, och det var ju jäkla kul för henne att hon hade en bra dag idag...


När Oliver kom hem var han på jättebra humör(!) och tog hand om Charlie själv, för det var bara han som åkte. Jag höade klart och sen fortsatte jag smörja lite träns och Oliver och Davey mockade lite i C. Efter 1 sadel o 2 träns ropade Oliver "Time to quit now, Wilma!!" medans han satte av mot dyngstacken med sin kärra och Davey hack i häl. Jag fick tydligen inte sitte ute och smörja träns i brist på annat att göra, så jag packade ihop och gick in.


Det är lite konstigt tycker jag, att det är bilder på grönsaker på sadeloljan.
Vem smörjer sina grönsaker lixom...? Irländare alltså!



Nu är klockan halv 8 och jag ska gå ut till internetet. Internetkillen har alltså inte varit här än som ni kanske kan lista ut? Är fortfarande mätt sen lunchen tror jag, eller så är jag bara mätt för att jag vet att det är dags att äta upp maten som Ros lagade till oss. Smaklös gummi(kött)gryta - MUMS!


Hoppas eran dag har varit bättre än min. :)


Dagens låt;

Mando Diao - Not a perfect day.





Dagens finaste;






Puss,

WilmaVictoria-


About the horses!

Fick frågor om hur hästarna var idag och vad jag tyckte om dom. Kan börja med att säga att de inte var riktigt sig själva idag, någon av dom.



Lee skötte sig brilliant och var nog rädd att han skulle få göra galopp - halv - galopp - halt som förra gången. Det gillades inte av honom kommer jag ihåg...

Jag såg fram emot att rida MrFox, och bara därför var han helt dum idag. Han fipplade med huvudet hela tiden så jag hoppade till och med av och kollade om det var nått bett bettet, men icke! Han var bara dryg i huvet idag tydligen. Otur för mig! :(

Conor var super hela ridturen tills vi kom till sjön. Var ett tunt tunt islager, men jag tänkte att vi provar ändå. Går dom i med ett ben och inte ryggar upp igen så brukar det gå. Han klampade i utan problem, och när vi var i mitten upptäckte han - nämen, det är ju is! JAG ÄR JU RÄDD FÖR IS!!!

Han började hoppa upp och ner så vågor bildades och isbitarna började klinga när dom åkte över varann, det gjorde inget bättre! Jag lyckades vända honom och han hoppade upp på land och blåste upp sig och taktade och frustade hela vägen hem.

Vi mötte Kim o co som red, och dom red in mot kanten, så jag tänkte att jag kunde trava förbi så att det gick fortare. Ni skulle sett traven!! Det var en stoooor slowmotiontrav och han tvingades att hålla ner det annars så höga huvudet eftersom att jag höll tyglarna korta. Han frustade som en galning och jag trodde att han skulle explodera varje steg. Kim såg helt chockad ut (det gjorde nog jag med..) och dom som var med henne såg livrädda ut. Haha!

Hett tips inför nästa dressyrtävling gott folk; rid ner i en sjö med lite lite is på!


Puss,

WilmaVictoria-

Short Update

Inte så mkt och berätta idag.

Stoppade 11 hästar i hagar, 4 i skritten och red MrFox, Conor och Lee. Alla var snälla :).


Walkern/skritten
Ägnade nästan hela dagen åt att tvätta de 11 hästarna när det skulle in. Det var neverending story, och jag blev nog minst lika blöt som hästarna. Kallt ! :(

Nu ska jag gå ut på en promenad, hoppas jag inte fryser för mycket. Har haft en huggande känsla i högra, nedre "hörnet" av magen, typ precis över höftbenet. Hoppas på att det ska gå över nu när jag går. Jag vaknade inatt av det och sen har det huggit lite då och då under dagen. Inte kul...


Ska kolla klart på New Moon ikväll, har en timme kvar. Hihiii :)

Hoppas alla har haft en bra dag!


Puss,

WilmaVictoria-

RSS 2.0