Goin' Home

Nu är det bestämt!

Biljetten är bokad, och 12.55 lämnar jag Irland imårrn, heading for Stockholm.
Mellanlandar en natt med mamma hos hennes kompis, sen åker jag mot kylan på tisdag.


Mamma pratade med Oliver och han sa att måste jag åka så måste jag. Mamma sa att jag ville stanna och grooma in den nya arbetaren, och Oliver fattade inte varför. Mamma förklarade att jag inte ville sätta honom i skiten, men han sa att han klarar sig och vill att jag kommer tillbaka istället. Han sa saker som att han tycker att jag har blivit en jättebra crosscountryryttare och att jag har bra hand med gästerna, och det gör att jag känner mig uppskattad att komma tillbaka. :) Okej, han sa det inte till mig, men han sa det till mamma. Så hon berättade det för mig, haha!

Anyway, it's a deal!

Nu åker jag hem o vilar mig, sen åker jag tillbaka. Det känns bra. Äntligen ska min kropp få vila! :)


Puss,

WilmaVictoria-


Real Friends, huh?

Jag fattar inte en sak.. ALLA som kommer hit ger Oliver olika sorters alkoholhaltiga drycker. Vi har skåp och kylar fulla med whiskey, vin, öl och diverse annat. Grejen är att Oliver dricker inte, och har inte gjort på flera år!

Det lär väll hans vänner känna till?




Känner man till stället så pass mycket att man kan vara så fyndig och ge honom dricka som har samma namn som hans hästar (Jameson + Hennessy) så lär man nog känna till att Oliver inte dricker. Tror jag.



Dom vill nog bara försäkra sig om att det ska finnas något att dricka när dom kommer hit,
eller vad tror mina smarta läsare? :)


Puss,

WIlmaVictoria-

Drop the Bomb

Idag ska mamma berätta för Oliver att jag antagligen måste åka hem och vila om jag ska bli frisk.

Min kropp dör. Överallt. I aaaaalla leder. :( Precis nu när allt känns asbra här igen, men vad gör man?

Jag får väll komma tillbaka sen om jag får för Oliver. Typ i sommar när hästarna är ute mer och det inte är lika mkt att mocka och mata, då kan det bli lättare. Eller?

Det är inte det att jag är lat eller inte vill jobba. Jag vill jobba! Jag vill ha saker att göra! Jag klarar bara inte allt det tunga, jag gör inte det! Jag vill så gärna vara stor och stark, men jag är inte mer än det jag är just nu.

Jag får inse fakta, packa väskan och se vart framtiden tar mig.


Puss,

WilmaVictoria-



Story of the Day

Oliver åkte på hunt idag. Jäkla galenskap om ni frågar mig, och broddar tycket irländarna "tar bort spänningen". Tokar! Dom är inte vana vid sånthär väder heller.

Jag och mamma har halkat runt, mockat alla boxar i A-stallet och halkat lite till.

När vi var klara med vattnignen (wohoo, nu är bara a-stallet o 1 box i G utan vatten!) fick jag ett sms från Oliver som sa "ten min". 30 min senare fanns det fortfarande ingan Oliver på gården. Just då ringde Oliver och bekräftade vad jag misstänkte; Lastbilen hade halkat i diket.

Eller ja, dike och dike, det var en häck, men dom kom ändå inte upp. Så smala som vägarna är här så kom inte John förbi med jeepen som drog en hundfylld hästtransport heller. Oliver lät helt uppgiven när han ringde mig. Det kändes lite konstigt, det var ett röstläge jag aldrig hört på honom förut. Det är Oliver för guds skull, han har alltid en plan!

Men inte idag. Så gissa vad han gjorde? "Had a fag in the lorry".
SÅKLART!
Röka är dom bra på här kan jag lova...


Det slutade iaf med att Oliver hittade en knapp i bussen som han inte använt förut som separerade bakdäcken (nivet, det är dubbla bakdäck på båda sidorna?), och då kunde han backa upp. Otroligt!
Oliver var fortfarande lite chockad när han kom hem, och hunten idag besrkev han som självmord. Det var tydligen inte bara en häst som hade stått på huvet idag.


Whatever, det var det enda som hände idag. :)


Tamara, hon som var nanny till Zara o Sam förut är här nu också och ska stanna i 9 dagar. Hon är 18, från Tyskland och Huuuur snäll o gullig som helst verkligen! Även 3 franskar är här nu som inte har så jäkla bra engelska. :p



Puss,

WilmaVictoria-


Here You Are, Rebecca!

Här kommer dagens julbild på bloggen.
Tänkte maila den till Rebecca, men alla vill väll se Rebeccas Peter efter att han har ätit jalapeños och Rebecca som kommer springande med branssläckaren i sin fina julklänning? :)

Annars - blunda NU!



Jag vet att ni älskar den, försök inte dölja det!


Puss,

WilmaVictoria-

Handy Man

Oliver är en riktigt händig man!


Igår skruvade han ihop en cykel (julklapp till Zara, shhhhh!), och idag en handmixer.


Bilden är suddig, för den är tagen med mammas mobil i mörkret. :P


Tänk om han bara kunde laga vattenledningarna också. ;)


Imorgon är det julafton här på Irland. Hoppas att ni har haft en bra julafton allihopa där hemma i Sverige, och att ni har fått många fina presenter. Och såklart ätit er tjocka på massa tråkigt julmat, haha! :D

Puss,

WilmaVicoria-

Ice Ice Baby

Japp, vattenledningarna är fortfarande frusna. Det är bara C-stallet, alltså 8 hästar, som har fungerande vattenkoppar i nuläget. A(11), B(4), H(8), I(8), G(3), Medical Centre(4) och Hugo Boss är utan så till dem får vi springa med vattenhinkar två-tre gånger per dag! Hela stallplanen lutar och är isig, så ni kan ju tänka er att det är ganska spännande att försöka glida omkring med 25-litershinkar här. Man vill ju inte gärna ramla och bli dyngsur!! :( Det sliter lite på armbågar och axlar att vattenhinksvattna 34 hästar.

Jag har fått för mig att en häst dricker ca 60 liter om dagen, kan det stämma? Isåfall får dom nästan nog med tanke på att dom får minst två 25-litershinkar om dagen. Självklart får hästarna vi motionerar vatten efter träningen också!


Jag kan inte påstå att vi gör så mkt med dem nu å andra sidan... Broddar verkar dom inte ha hört talas om här, så det enda vi kan göra är att sätta hästar i skrittmaskinen. Snacka om att det får jobba nu!!
Idag hade vi 3 omgånger med 4 hästar i varje i. Vi har också höjt tiden till 30 min i varje håll istället för 20 när det är det enda vi kan göra med dem. Jag gillar inte frosten!


Jag o TipToe påväg till hagen.


Jag o TipToe i stallet.

Tror ni TipToe var liiiite glad att få komma ut i hagen idag eller? Jag har inte kunnat rida henne på flera dagar nu, och hon har inte ens fått gå ut i hagen. Hennes (snart)5-åriga huvud sprängs nästan av att bara stå inne i stallet! Lillagumman :).


Puss,

WilmaVictoria-

Scones in the Den

Här är lite bilder från när jag och mamma åt scones och gluttade på tv en kväll. Vi sitter här nu med, fast utan scones, och väntar på att brödet ska bli klart. :) Hade det inte behövt jäsa så länge hela tiden och svalna innan man kan skära det så hade vi gjort vitlöksbröd av lite av det ikväll. Men, vi ska väll ha något att göra imårrn med? Frosten ska ju tydligen hålla i sig... :( Vi ViLL RiDA! (Så jag kan lura mamma att ta dom dumma hästarna som jag är trött på. Hehehe!)







Ta-daaa :)



WilmaVictoria-

Another frozen day...

Jag tror att mamma tog med sig lite kyla över från Sverige, och den vägrar försvinna!!

Vi kunde inte rida idag heller. Mockade, ensilagade 2 ggr och satte hästarna i walkern var allt vi gjorde idag. Hästarna fick gå 30 min åt varje håll ist för 20 idag, Oliver tyckte det var smart på ngt sätt.

En sak till ja! Vattenkopparna har frusit ho alla hästar utom 8. Vi har alltså 40 hästar att vattenhinkvattna!! i sprang två rundor idag och satte in hinkar till typ 5 i taget, och när de druckit klart flyttade vi dem. Inte roligast i världen..

Alla mina muskelfästen och hela min kropp gör jätteont nu, och har gjort de senaste dagarna. Inte kul alls! Det är mest händerna, handlederna, armbågarna, ryggen och axlarna. Har ju gått på ipren-kur ett tag nu med tre on dagen och snart är mitt andra paket slut. Idag blev jag så trött på allt som gjorde ont, så till frukost och lunch tog jag även en 1g-alvedon med min ipren. Mamma blev halvgalen o babblade på om att det är mkt och blablabla. Men vet ni? Det funkade ju! Nästan. Ett tag iaf. :D Man ska vara glad för det lilla!

Nu ska vi baka mormorsbröd. :) Finns typ inte vanlig jäst här så vi testar med torrjäst. Vägrade funka igår med lussebullarna, men vi testar igen vettja. Vi vill ha RIKTIGA ingredienser till vårat bröd ju.. Menmen, vi får nöja oss med att chipsen iaf är med riktiga potatisar!

Ser ni? Vi har äkta chips!! Synd bara att dom är äckliga.. Tacka vet jag fakeingredisnser!! ;)


Puss,

WilmaVictoria-


Galway Pictures






Seriös julpyntning!!












Pyamas och mina "exfoliating gloves", haha! (duschhandskar :P)





Puss,

WilmaVictoria-

Personal Message: Rebecca!

Hejhej Rebecca!

Om vardagslivet i Sverige känns ovanligt skönt nu, så har jag fixat en liten tankegrej åt dig.

Vad ser roligast ut - Flowerhill eller Skruvaffären?


Jobbar man i skruvaffärer för länge blir livet grått och man börjar dreggla. Alla hatar folks om spottar när dom pratar, så du kommer aldrig få tid hos frisören, alltså kommer ditt hår bli orange av all skruvrost. Och du kommer bli smygfet.
Vill du det kanske? Annars kan du pallra dig tillbaka till Flowerhill..



Här är gräset alltid grönt och hästarna kan vi hoppa barbacka över hur höga hinder som helst. Oliver nynnar alltid på gulliga sånger och sprider komplimanger som en liten vattenspridare. Alltid! Plus att solen alltid skiner och du har ett par jättefina rosa ridbyxor. Eller alltså, du har inte det, men på bilden har du. Du kan ju drömma om dom. :)
Oliver har även fått tillbaka sin hårväxt så snart kan vi börja klippa honom en gång i veckanb och stoppa om alla sadlarna som börjar bli lite tomma på stoppning. Ta-daaa! :D Kim verkar vara en surknul i jämförelse med muntra Oliver nu för tiden!

Erkänn att valet är himla enkelt?

Varje gång du tvekar - kolla på mina fina bilder! Det är så nära verkligheten man kan komma utan att var där på riktigt.


Hoppas du har det bra där hemma och inte blir orange i håret! Ta med kött&grillkrydda när du kommer tillbaka. :D:D!



Puss,

Wilma Victoria Skillet och alla andra coola mellannamn, you know. ;) -


I'm Back! :D

Kommer knappt ihåg när jag bloggade sist, så det känns ovärt att göra ngn slags uppdatering.

I Stort:

- Det är kallt. Jättekallt, säkert 3 minus...

- Rebecca är borta och mamma är här.

- Vi har varit i Galway. (Jag+Rebecca)

Vi börjar med Galway!
Jag och Rebecca var där för att fixa våra PPS-nummer, och shoppa såklart. PPS-nummrena tog alldeles för mkt tid att fixa. Dyrbar shoppingtid!! Jag hann ändå köpa en Galwaytjocktröja i en turistaffär, se en barnkör som sjöng julsånger alldeles falskt och köpa två pyamaser, en halsduk, en klänning och ett par uggs på Penneys. Alla dom sistnämnda sakerna kostade lika mkt som Galwaytröjan!!! 300kr. Det är sinnessjukt vad billigt det är på Penneys. Me Love.

De andra sakerna orkar jag inte skriva ngt om, haha!

Idag har vi haft isbana över hela gården = inte rida. Då skulle vi bryta nackarna av oss sa Oliver, men jag tror att han bara var rädd om hästarna. Stallslavar kan han fixa nya ska ni se! :P Eftersom att walkern är min bästavän och jag använde den mkt flitigt så kunde jag knappt komma på 4 hästar att sätta in där idag. Alla hästar som behövde gå idag är walkerstoppare = stannar walkern = dumma hästar = vi ska sätta EL i maskinen. Skratta bäst som skratta sist hästjäklar!

Oliver är på ovanligt bra humör. Han har nog googlat mamma och vågar inte annat, hahaha!

Mamma har fått rida Lee nu. Oliver tyckte att han var världens roligaste när han föreslog Lee till mamma eftersom att han antagligen tror att vi har någon gammal avdankas åsna vi skrittar runt på en gång i månaden hemma. Han ska bara veta. Jag ska bjuda hem honom och låta honom rida Bolero.
Först ska jag låta honom rida Bolero tre gånger på tre veckor. En gång i veckan. Sen ska jag ställa honom i kanten av ett fält (på Bolero såklart), säga åt honom att stanna och ta med mig 10 hästar och galoppera över fältet. Precis som med mig och Lee. Och står inte Bolero som ett ljus så ska jag skrika att han har ridit honom med långa tyglar och skämt bort honom. Hehehe.

Nej, nu ska jag ta fram min gulliga sida igen. :)

Igår hade jag o mamma myyyyys i The Den. Vi bakade scones, och Oliver svassade runt som en liten unge som väntar på att efterrätten ska bli klar, men han var tvungen att åka o vara barnvakt innan våra scones var klara. Synd för honom! Vi kollade på Love Actually och drack te. Hur mysigt som helst!!! Vi hade även Riesen och cappuccinorån att fylla magarna med när vi var trötta på scones. Och så såg vi världens sämsta talangshow. Alla som dom släppte igenom skulle åkt ut med huvudet före om det hade vairt i Sverige. Jäkla oskillade irländare alltså.


Theresa tog oss till SuperValue idag så vi kunde shoppa lite. Vi ska äta julmiddag med henne, Oliver och gänget, så vi ska mixa deras julbord med vårat svensk-ungerska julbord. Kommer bli spännande! Känns skönt att jag har mat att lita på så jag slipper svälta. Deras okryddade ursäkt till mat blir man inte mätt på.

Ikväll blir det the Den igen. Men denna gång med varm choklad med minimarshmallows i :D. Och så har vi sånnadär chokladtryfflar som smälter i munnen bara man tänker på dom typ. Mums!

Nä, nu satte sig chokladtryfflarna i huvet på mig, så nu kan jag inte skriva mer.



Jo just ja, en sak till!! Gissa vad som funkade när mamma kom hit? Min internetsladd!
Den funkade inte ens på morgonen samma dag, men när jag skulle visa mamma hur cp sladden var så funkade den. Elektronik gillar inte mig. Eller så hade den också googlat mamma. Vad tror ni?


JAG LÄGGER IN BILDER PÅ GALWAY, SHOPPING OCH SCONESMYSET NÅGON ANNAN DAG. Stå ut med mig. :)


Puss,

WilmaVictoria-




Quick little update

En snabb uppdatering från Rebeccas data. :)

- Conor mår ganska bra. Han har ont i benet med fick typ en halv bal med halm idag så han kunde ligga o vila. Och det gjorde han!! Han låg som om han vore död, och han drömde tror jag för han låg och sprattlade jättegulligt. Hahaha :)

- Vi jagade in kossor idag. Oliver har två kossor som han har för att få behålla ngt gårdsnummer eller vad han babblade om. Vi jagade dom först med "skräpjeepen" och det var helt galet! xD Jag satt i framsätet och gapskrattade med Rebecca i knät när vi slirade omkring i kohagen och jagade kossorna i rätt riktning. Oliver hade nog ganska kul han med verkade det som. :P

- Red Frodo, Rio o Jameson idag. Frodo var bäst o roligast, och Rio var tråkigast. Men alla var okej. :)

- Vi var till detdär socialkontoret häromdagen, men vi blev skickade till ett annant. Så dit ska vi ta bussen imårrn. Åker direkt efter morgonfodringen o kommer tillbaka lagom till kvällsfodringen igen. Noreen har fixat "kontakter" till oss så vi slipper stå i kön iaf :D! Vi ska bara fråga efter Paul(?). han hade tydligen varit i Sverige o tyckte det var fint där, så han ville hjälpa oss eller ngt. Heludda, men jag klagar inte. Galway, där spelar dom in PS I love you, va? :O:D

- Mamma kommer snart hit. Om 6 ensilagefodringar är hon här!! :)

- Rebeccas ridstrumpor krymper varje gång hon tvättar dom. Hahaha!

- Jag längtar till nyår. Tror att det kan bli awesome här.

- Vi börjar bli vän med hovslagaren, Joey. Han ville skjutsa oss till affären idag, men vi behövde inte åka. Han trodde oss nog inte, för han frågade om vi var säkra typ 58 gånger. :P

- Jag saknar Babe och att galoppera i snö.






GONE FOR A WHILE

Allt är bättre nu, och Oliver är snäll som ett lamm idag. :) För det mesta.

Dock har strömsladden till min data bestämt sig för att sluta funka, så jag kan inte använda min data. :(
Mamma kommer hit på lördag(?) och jag hoppas att hon har med sig en ny!

Jag går på ipren, 3 om dagen, för det antiinflammatioriska. Har börjat få känningar av överansträngning i händerna. Just nu är det bara ringfingret på vänster hand, men Rebecca som har i jättemånga fingrar nu sa att det började i ett finger för henne med. Jag vill inteeee! Ger det sig inte ska jag o mamma åka till farbror doktorn. ;o

Nu ska vi gå ner och se om Oliver kommer ihåg att han lovade kinamat idag. Tjohooo :)



Jag bloggar igen när jag har en strömsladd. Tills dess får ni ha det trevligt där hemma! :)
Puss,

WilmaVictoria-



Och Anna; Nej, vi kan inte hålla oss från godiset! I lördags gick vi en timme längs en smal, slingrig och kolsvart väg för att köpa godis på McDonaghs. Hahaha!!


Personal Message: Anna!!

Anna! Conor är tvärhalt i vänster bak! Bara sådär lixom.. Han var hur fräsh som helst igår, och nu vill han inte ens sätta ner foten, och ännu mindre gå från boxen.

Jag tror att du måste komma hit och ge honom lite morötter faktiskt!Det är nog det han saknar...



Förresten tror tysken här att han känner dig haha. Han frågade hur jag hamnade här, och jag förklarade att "en bekant varit här och att det var tack vare henne".
Han ba; Hm, vad heter hon?
Jag; Anna He..
Han(avbryter); ANNA, jag tror jag känner Anna!! Han hon hår?
Jag; Haha va?
Han; Ja, har hon långt hår?
Jag; Alltså, du vet att Anna är en ganska vanligt namn i Sverige va, och att 75 av gästena här är svenska?
Han; Jaha.. då kanske jag inte känner Anna.

Aja, det var allt! Tack för alla söta kommentarer! Jättegulligt, förlåt att jag inte svarar på dom bara, men jag är så himla slö...


Puss&Kram

WilmaVictoria-

Saturday again

Känns som att det nyss var lördag, även fast torsdag-fredag denna vecka har gått riktigt sakta...

Idag var det crosscountry 9, hästar till hunt 10.30 och crosscountry igen 13.30.

Det var 9 hästar till crosscountry på morgonen, så vi fick börja fixa dom klockan 8. Ni som hängt med vet ju att hästarna får frukostensilage klockan 8, så det hade Oliver klivit upp och gjort dundertidigt själv! Herregud.
När vi kom ner halv 8 var ensilaget klart och Oliver stod och rökte och sa att vi kunde äta frukost i 30 min innan vi började fixa hästarna. Hans order - vår lag.

Vi åt frukost och fixade alla hästarna. När vi nästan var klara sa han att vi inte behövde göra iordning Lexus, för han skulle inte gå ändå. En av tjejerna ringde o sa att hon inte skulle komma. Han borde ta en avgift ändå när dom bara ringer 30-40min i förväg o säger att dom inte kommer!!! Det var inte direkt första gången.

När vi var klara med hästarna var klockan kvart i. Då kunde vi sadla av Rocky för den tjejen skulle inte heller komma. Hon hade ju sagt att hon speciellt ville ha honom, så även fast han inte går som "ridskolehäst" längre utan bara går i hagen. Så Oliver gick ut och jagade honom hela eftermiddagen igår, och så borstade jag och Rebecca lera från öron till svans idag. Helt i onödan!!

Just ja! Jag och Rebecca var coola och organiserade sadlarna innan vi började också. Vi skulle ju sadla hästarna till hunten medans de andra var på crosscountry, och huntsadlarna måste vara fina och hela. Det var bara 3 hästar som skulle sadlas med våra sadlar, men ändå. Den fjärde hade privatsadel, och den femte skulle få en sadel där borta. Det var tjockisen som jag berättade om som skulle rida i sin "biggest saddle on the market". 

I sista minuten sa Oliver år mig att sadla Lee och ta med honom. (Jassådu, skulle inte Kim rida honom eftersom att han är så bortskämd nu?) Jag gjorde som han sa, och så fick Rebecca sadla hästarna till hunten.

Lee och var var bäst idag! Vi fick leda hela gruppen typ hela tiden, och vi fick supersprång nästan varje gång. Jag fick trycka av honom för att han inte skulle ta ett extrasprång och behöva kravla över det större hindrena, och vi fick tillomed hoppa 2-3 "stora" hinder idag. Okej, som är inte stora, kanske 1 meter, men lite bredd på det så blir det ett ganska bra skutt för en c-ponny med tanke på att de är fasta också.
Oliver sa flera gånger att jag red honom jättebra idag. Han trodde att det var för att jag läxade upp honom förra gången. Hm, jag viftade väll bara bort flugor med spöt sist, eller hur var det nu??
Några av en-gång-i-veckan-gästerna kommenterade också att Lee gick väldigt bra idag. Han gick ju lika bra sist vi hoppade också! :D En av tjejerna hade jag inte träffat förut, men hon var supertrevlig. Hon sa att hon hade hört mkt bra om mig, men inte träffat mig förrän idag. Jag blev smått livrädd. Jag hatar när folk pratar om mig!! ;o
Kort sagt iaf; Jag och Lee ägde.




När vi kom tillbaka fixade vi hovar och täcken på hunthästarna och lastade dom.

När Oliver var borta tvättade jag Willies ben, mockade Andys box (och fyllde på), tvättade Ivory och tvättade TipToe. Jag upptäckte att TipToe har ngt muggaktigt på rumpan så pälsen lossnar i små tussar.
Jag hann inte göra mer förrän Oliver kom tillbaka från hunten med gästerna. Hunten var fortfarande igång, men gästerna red inte för dom ville bara kolla idag. Så det var bara gästerna och inte hästar som kom.
När dom var tillbaka hade vi även sadlat Jameson, Ivory, Moyroe och Hegrid till dom. Det är fyra tyskar. Tre män och en kvinna, varav bara en man kan engelska. Och förstår.
Självklart blev det byte så vi fick sadla av Ivory och sadla på Lexus. Suuuuuuuuuuuuuck!!

När de var borta fyllde vi kärrorna, sopade och klädde på hästar. Sånt vi lika gärna kunde göra nu som senare. Vi hjälpte dem när det kom tillbaka med hästarna och sen kvällsfodrade vi. Det gick ganska fort när vi hade fyllt upp 6 kärror som stod och väntade. Vi behövde inte fylla så många till då lixom.

Vi småpratade lite med Lisa som ryckte manar på några hästar, och väntade på att hunthästarna skulle komma tillbaka. Vi lastade av, täckade av, sadlade av, duschade, tvättade och täckade på dem, och sen gick jag en runda i alla stall och kollade så att allt var bra. Så att ingen häst hade fått för lite ensilage, så att alla täcken var på och ingen utrustning hängde ute någonstans.  Jag tog av TipToe svettäcket och borstade hela henne. Först ruggade jag upp all pälsen som låg platt och tät efter täcket så att hon inte skulle få mer svampgrejs. Sen stog jag och kliade bort ALLT som gick att få bort på rumpan. Hon brydde sig inte så mkt, hom bara stod och lukade på mig. Ska se om jag hinner rida henne imårrn. Jag har släppt ut henne nästan alla dagar som jag inte har ridit henne nu åtminstone. Hon är lite lugnare i hagen nu, tack o lov!

Nu har vi ätit rester från gårdagens korvstroganoff och nu är vi lördagsgodissugna. Vi köpte ju lite lördagsgodis i onsdags eller när det var, men det har lixom råkat ta slut. Någon måste ha stulit det!!

Vi funderar på att gå till McDonaghs (pub/mack/kiosk) och köpa lite nytt. Det är inte såååå himla långt, men det är tillräckligt för att vi ska förtjäna godiset när vi kommer dit. :P Jag ska försöka smyga förbi dom galna tyskarna. Dom frågar bara massa konsitga saker annars. Typ vart jag bor, om jag känner massa folk som dom har träffat osm är från Sverige, och om jag vet vad IKEA är och om jag varit där. Det värsta är att ala skriker frågorna på tyska till han som han engelska och sen säger han det på engelska till mig. Jag förstår faktiskt när dom skriker på tyska, men det säger jag inte. Det är ju roligare att höra vad dom säger när dom tror att jag inte förstår!! ;)

Nu ska vi nog ta och masa oss iväg.

Oliver har förresten varit jättetacksam idag, och tyckt att vi varit duktiga hela dagen. (hittills...)
Kanske börjar komma ur sin PMS-period nu när Lee skötte sig igen, och Frodo och Amigo gick bra igår när han trodde att alla skulle vara psykfall för att vi tydligen bara rider med långa tyglar och låter hästarna göra som dom vill. Pilutta dig Oliver, pilutta dig jättemkt!!


Puss,

WIlmaVictoria-

Bad days

Förlåt att jag har varit så dålig på att uppdatera, men jag har varit lite i en lågperiod.


Det känns som att vi gör allt här efter hur vi lärt oss att göra det, men ändå är det fel. Han ser bara allt vi gör "fel" och de saker vi glömmer, men inte allt vi faktiskt gör. Han glömmer bort att vi inte vet allt här än! Det är lite jobbigt.

Jag har tex ridit Lee 3 gånger sen jag kom hit, och ändå är det mitt fel att han är "bortskämd" och att en gäst ramlade av honom häromdan. Även fast han gick asbra i måndags när jag red honom, och det är första gången Oliver sett mig på honom. Men igår var Leer dum i huvet och då var det för att jag inte har ridit honom riktigt. Suck.


Anyway, börjar bli lite trött på allt. Dethär kanske inte är rätt ställe för mig alla gånger?
Vart är "rewarding" i "It's hard work but also very rewarding".
Är det att rida ut? För det har jag hästar hemma att göra med.
Är det crosscountryn? För den är inte så jäkla kul längre faktiskt.
Är det hunten? Den hatar jag. Det är som att belöna en vegetarian med kött!!



Jag får inte ut särskilt mkt här längre. Jag kan alla hästar nu, och jag kan alla linjer på crosscountryn. Nu då..?

Dagens....

Dagens mående:

Fed up.

Dagens väder:
Sol, moln, men ingen regn.

Dagens person:
Kim. Så jäkla härlig! Henne vill jag bo hos.

Dagens saknad:
Mamma

Dagens finaste:
TipToe



Dagens låt:
Eleni Mandell - Forget Me

Forget me your on your way
We don't have to stay in touch
We may remember someday
Til' then it doesn't matter that much

Forget the tears we cried
Forget the good times too
Forget the pain inside
I know there's somebody waiting for you

Someday I'll have to wonder
And dreams may cloud the truth
But if you promise me
I'll promise I'll forget you too

Forget me and don't look back
There's gold at the end of the rainbow
We both have to follow our paths
Hold tight, now let it go

If you don't look away
You may find
That the past isn't far behind

Someday I'll have to wonder
And dreams may cloud the truth
That if you promise me
I promise I'll never forget you

Forget the tears we cried
Forget the good times too
Forget the pain inside
I know there's something great wating for you


The end.

WilmaVictoria-


Rain can't wash my smile away.

Idag var det en bra hunt!!
Den var nära, så dom behövde inte åka förrän 11, och så var det bara två hästar som skulle med idag! Clint och Dolche, så jag tog hand om Dolche.
Efter frukosten skrittade jag ner Dex till sjön och svalkade hans skadade ben. Det är många hästar som är svullna eller "cut" på benen... Dex var jättesnäll att stå med iaf. :)

Sen tog jag ut McNally på en kondistur. Jag o Rebecca bestämde att vi skulle rida själva idag för att det var så mkt oliak slags hästar. Jag travade iaf med McNally längs vägen, och självklart småregnade det hela tiden... När jag svängde ner på fälten fattade jag galopp, och det gick jätebra till en början. Han hade lugn och fin galopp och gjorde inget dumt. Det var bara ett problem: Han var totalt okontaktbar. Jag kunde inte få honom att svänga, inte stanna, inte sakta ner och inte ens öka. Han galopperade i lugn takt, och där satt jag utan någon makt alls med gummityglar som gled ur mina händer.
Jag blev jättearg och virade högertygeln runt båda händerna och hängde mig i den tills jag lyckades svänga honom i ett C. Då kom han på att han inte ville galoppera med och saktade av... Dumma jäkla häst!!
Jag vände tillbaka och fattade andra galoppen, för man måste faktiskt ta båda, och då hängde jag mig i vänstertygeln på en gång så vi svängde i ett nytt C. Hästen har en svängradie på typ 200 meter... Sen travade vi iaf hem. :) Just ja! Sa jag att han även var rädd för allt och slängde sig åt sidan heeeela tiden??

Efter det började jag mocka ut lilla gråa ponnyns box. Det är typ ingen som tar ansvar för den, så jag och Rebecca har tagit delat ansvar för den nu.
Jag hann mocka halva innan det var dax att fixa Dolche. Tänk vad effektiv jag är!!!
Dolche och Clint blev jättefina. Vi hade ju lite mer tid nu än vanligt...

När dom var borta hjälptes vi åt att mocka klart ponnyns box.
NÅGON SOM HAR NAMNFÖRSLAG TiLL VIT, HOPPGLAD C(?)-PONNY :)?

Sen hade jag bara Latté kvar på min lista, och sen skyulle Moyroe, Hegrid, Wonderboy och Frodo till walkern. Då hade hovslagarn inte skott om Latté än, så jag var ganska hästlös. Så vi bestämde oss för att rida alla hästar istället för att stoppa som i walkern. Vi hade ju tid! :)
Jag tog först ut Wonderboy och red bort till fältet. Vi töntdressyrade lite en stund, och jag är inte säker om jag gjorde det för min eller hans skull. Jag behövde få rida häst, inte åka häst för en stund!! Vi tränade mest snygga serpentiner och galoppvolter och galoppåttor. Små små volter gjorde vi också för att han skulle få sätta under sig rejält. Han var awesome! Han är ju från A-stallet, så han är en av de mest välridna hästarna förutom privathästarna.

När jag kom tillbaka mötte jag Rebecca och Hegrid som var på väg ut. Kim var också där, och hon frågade om jag ville rida Newman åt henne denna och nästa vecka när hon är borta eller ngt. SÅKLART jag vill det!! Han verkar ju askul, och han är fiiiiin! :) Hon förklarade att han har "lite saker för sig", och det har jag sett också. Han reser sig om man tar för hårt i honom bland annat. Men dom töntigheterna ska vi nog bli två om. :):)


Newman :)

Nästa på tur var Frodo, och honom tog jag faktiskt till ridbanan. Han töntade sig och bockade lite, och kastade sig åt sidan för att lämna kvar mig och springa hem men den gubben gick inte! När han hade töntat klart kunde han uppföra sig och galoppera på volt som jag ville utan att få störningar så fort han inte gick hemåt. Duktig särhäst. :)
Han var dock inte med på noterna riktigt när jag tog något skutt över dom små hindrena. Antinger rev han, hoppade knasigt eller både och.

Sen var det bara Latté kvar, och henne skulle jag hoppa lite. Galopperade lite och tog två skutt över två murar. Hon var duktigduktig!

När vi kom tillbaka var det ca en timme kvar till kvällsfodringen, så vi sopade och så för att vi skulle slippa det sen. Det gick hyffsat fort att ensilaga idag, så efter det tog vi ner täcken och fixade varmvatten till hästarna som skulle komma tillbaka från hunten. Sen väntade vi och frös.

Självklart skulle dom inte tvättas denhär gången, precis som de andra två gångerna vi varit väl förberedda med vatten och allt. De ska ut i hagen imårrn istället och tvättas efter det.

Det var allt för dagen, så vi gick in och kokade pasta som vi dränkte i pastasås. Matlagning på hög nivå här! Vi åt det sista av cheesecaken till efterrätt, och småpratade lite med lilla David som kom förbi. Han kommer alltid förbi på eftermiddagarna och dricker kaffe, röker och snackar skit med Oliver. Men rida sin häst har han tydligen inte tid med, för den bara står hela veckorna... Suck! Den står ju tillomed här alldeles gratis, och han kan inte ens motionera den själv.

Over and out,

WilmaVictoria -


This is what i call "Blockmongo".

Nu ska jag berätta om en granne till Oliver.
Han har en vit bil. Är hobbyhovslagare. Är här hela tiden. En no-lifer helt enkelt!

Jag vill varna känsliga läsare, för det här kommer inte bli en positiv text någonstans.

Here we go!!

Han har för det första fult jesushår, fast mörkbrunt, som han trycker ner en gammal bondekeps på. Jaglovar att den lyktar äckligt och är jättegammal. Det växer säkert saker där under oms ingen visste fanns, och så luktar han säkert illa.
Så fort han pratar med en så flyger hans små jesuslockar och träffar en typ i ögat eftersom att han måste stoppa upp sitt huvud i folks mun för att han ska vara säker på att folk lyssnar på honom. Han har också ett stort behov av att ALLTID kolla folk i ögonen trots att han skelar värre än någon annan på denna jord. Plus att han alltid envisas med att ha huvet på sne, vilket gör att han ser helt totalskev ut.

Det var han som hämtade oss och tog oss hem till honom där två av Olivers hästar stod. Nivet, dom vi ledde hem igår?

I alla fall, det första han sa till mig var att han frågade om jag kände till massa hingstar som han hade hästar efter. Jag kan inget om avel, stammar och sånt och förklarade det för honom. Ungefär 25 gånger på alla språk jag kan. Tror ni att han brydde sig?

Mina ord gick inte fram till hjärnan som förhoppningsvos finns bakom jesuslockarna så han fortsatte ändå i bilen, trots att Rebecca satt emellan oss. Han hängde över henne (stackars) för att se att jag verkligen lyssnade, och visade papprena på någon av hans hästar.Bilen vinglade över hela vägen för att han hade fullt upp att peka ut hästar på pappret och jag bara hoppades att han inte skulle kvadda någon av Olivers hagar med sin horribla bilkörning. För ni kan ju lista ut vilka som skulle få laga det..?

När vi väl var framme försökte han sälja alla sina hästar till oss. Dom flesta var skygga och fula, emn enlig honom så var dom bäst i värden och hoppade som vilken grand prixhäst som helst. Jag avbröt hela tiden och var jättejobbig för jag ville bara ta Olivers hästar och gå, men han brydde sig inte. Jäkla dryga jesusmänniska.

Det värsta av allt är att han knappt öppnar munnen när han pratar. Han öppnar bara munnen tillräckligt för att det ska kunna komma ut en dusch av spott varje gång han säger något, men det är allt. Att uttala ord är totalt onödvändigt, och vi borde tydligen förstå hans grova dialekt.
Oliver förstår knappt vad han säger och han är uppvuxen här!!! Herregud. Det luktar inavel om dethär...

Han är en sån jag hatar mer än folk som använder löpskor som vardagsskor.

Jag tror iaf att jag hatar denhär människan. Eller jag är kanske mer rädd, jag vet inte... Varje gång han kommer hit så springer jag och sätter mig i en box eller bakom en halmbal för att han inte ska se mig och komma ner i stallet. Det har jag lärt mig att göra nu, för en gång kom han och pratade med mig när jag mockade. Alla boxarna. Vet ni hur lång tid det tar?? Han gick verkligen aldrig, och han sa inget vettigt över huvud taget som jag kunde förstå.

När jag förklarade att jag inte hade tid att småprata kom han på det brillianta idén - han kunde ju häjälpa mig! Så han satte igång med att halma boxarna efter mig. Tyvärr så hamnade 75% av all halm i gången, så det fick ju såklart jag sopa upp sen. Det är säkert han som har stulit att sopar av Oliver, jag lovar... Han har dom under bondekepsen.

Så, nu har jag lättat mitt hjärta. Nu kan ni får se den vackra bilden jag målade av honom i paint. Den är lite snyggare än motivet egentligen är, men jag målar inte hur fula saker som helst.



Puss,

WilmaVictoria-


Week 5, day 1.

Det känns overkligt att det var den sjunde förra månaden som jag åkte.
Det känns som att jag nyss kom hit ju!! Veckorna går så otroligt snabbt här.

Idag red vi ut crosscountry på morgonen. Eller först mockade vi lite, för det var bara två "stammisar" som skulle komma klockan 10, så vi skulle vänta på dem innan vi valde hästar.
De fick iaf Henessey och Lizzy, och jag och Rebecca fick Lee och Zorro. Jag fick lilla Lee, och han var såååå duktig!!
Jag fick rida ganska mkt själv med gästerna, Oliver bara sa var jag skulle rida och sen red han en annan väg och mötte mig. Han vill ju inte hoppa med sin häst vaaaarje gång han ska ut. Rebecca och Zorro red med honom, jag vet inte varför och jag glömde fråga.

Lee och jag gick verkligen jättebra ihop idag, vi fick nästan bara perfekta hopp och han tog av jättebra istället för att ta ett extrasprång. Oooooch: han bockade inte något! Det var nog för att vi red först mestadels. Jag levde på den ridturen lite idag även fast jag vet att han inte är en sån svår häst. Han är en stjääääärna! :)

Efter det fixade vi Dolche och Clint till gästerna så fick dom rida ut en sväng själva. Medans dom var borta gick Rebecca in o käkade lite lunch, och jag mockade jag för jag var inte hungrig. Vi mockade klart och sen gick vi in och käkade "smörkex" som tyskarna hade lämnat, haha!

Alla hästarna som var på hunt igår var i hagen idag så vi tvättade av alla dom och satte svettäcken på dom också. Innan vi ensilagade bytte vi tillbaka alla täcken på dom så dom fick sina vanliga. Då blidde dom glada :D!

Ensilaget gick fort eftersom att de flesta hade frukosten kvar. Dom hade ju varit i hagen hela dagen så dom hade inte haft tid att äta upp det. Lätt för oss :)!

Nu har vi duschat och så, och Rebecca sitter i fönstret och skypar med sin pojkvän. Vi ska leta fram ett bra recept så vi kan göra en ugnspannkaka. Hoppas det går bra, annars äter jag makaroner!

Puss,

WilmaVictoria-


Retardinternet

Jag uppdaterade inte igår, för det trådlösa bredbandet kunde inte hitta internetåtkomst...

Så, jag är inte lat. Faktiskt. :)


Puss,

WilmaVictoria-


Jag älskar dig<3

Dear God. I would like to order 10 hours of sun, please. Amen.

Dagens väderprognos i efterhand: Sol - spöregn - sol - spöregn x 100.

Hunt idag, 10 hästar. Vi fixade allt asbra som vanligt, och sen satte vi Brad, Hugo Boss och Latté i walkern när dom hade åkt med lastbilen. Pratade med Alex (en som har en aaaaaasfin häst här) som jobbar i ett hingststall typ en bit bort. Hon är jättetrevlig, verkigen, men pratar lite för mkt. Haha:).

Sen skulle jag rida TipToe och Rebecca skulle ut med Victor. Victor hade dock försökt ta av sig en sko så den var jättelös, så Rebecca tog kort på mig o TipToe istället.

Tippisen var jätteduktig idag! Allt satt verkligen!! Skänklar, volter och rättställning i både skritt o trav, och galoppfattningarna i båda varven gick awesome både från skritt och trav. Bäst!









Vi nötte inte mer på allt som satt utan tog några skutt istället! :D








Sen red jag ut på Frodo med Rebecca+Holly, Michelle+Spice Girl och Chris+Henessey. När vi travat en bra bit lät det som att Frodos ena baksko var lite lös så jag tänkte vända. Det ville dock inte Frodo och började stegra och vara dum i huvet. Precis då öppnade sih himlen och släppte ner hela indiska oceanen över oss, så alla vände hem. Jävla Frodo och jävla väder... Jag ville ju ta fighten med honom!!!

Aja, sen fixade vi runt lite och satt i The Den innan grannen kom och hämtade oss och tog oss hem till honom där vi skulle hämta två av våra hästar. Efter att vi hade tackat nej till att köpa typ alla hans hästar så hämtade vi våra. Den ena var jättelätt att ta, men den andra hade bivit kär i deras åsnemamma och åsnebäbis så den ville inte komma ut. Det sklutade med att åsnan fick grimman på sig och hästen och åsnebäbisen sprang efter... Sen fick vi spärra in dom mellan två grindar och locka med mat för att ta hästen. Sen kunde vi gå hem igen, en liten promenad. :)

Bytte täcken på Kims två hästar. Jag är så gullig. :)

Efter det vare dax för kvällsensilage, och när vi var klara kom Majella och sa att Oliver skulle vara tillbaka om en timme. Jag satte mig på TipToes fodergrej och gjorde typ inget ett tag, och sen satte jag och Rebeca oss i halmen o drygade de sista 15 minuterna. Timmen var egentligen 1,5 timmar... Aja, vi slapp tvätta hästarna för dom ska ut o rulla sig imårrn ändå.
Det gick fort med allt fix med hästarna för gästerna hjälpte till att ta ner dom.

Vi åt så mkt lunch att vi bara rostade mackor till middag. Sen höll jag i Splinter när Oliver gav honom en spruta. Antiinflammatoriskt tror jag..

Nu: Kolla på film, borsta tänderna, sova.

Puss,

WilmaVictoria-


Bäbis :D


Saturday night

Vi såg inte Michelles bil, så vi antog att de åkt och lagade mat själva.

När vi nästan var klara med maten kom Bernie för att hämta oss, och sa

att Michelle sagt åt henne att plocka upp oss. De hade inte glömt oss :D!



Vi åkte till en indisk restaurang där Michelle och de tre tyskarna satt

och väntade redan. Jättetrevligt hade vi! :) Chris åkte också med oss, och så

var Bernie med såklart. David var på puben, där han hade varit hela dagen

redan... Vi tog med takeaway till honom, Dee och Jimmy. Fyllehattar! :p



Middagen var jättegod, och tyskarna är heltrevliga :).

Bernie var så trevlig att jag ska ge henne en ny chans. Hon kan kanske född sån vad

vet jag? Hon sa att jag var en very good rider, så hon är okej igen. Haha :D

Tänk vad lättändrad jag är.. Ljug lite bara så blir jag glad :D!



Sen åkte vi hem. Jag och Rebecca tog med oss cheesecake upp på rummet och kollade på

film, medans de andra (förutom Chris) åkte till puben.




The hunt is on again!

Hunt idag igen då alltså.

Det var 8 hästar som skulle iväg, men bara 3 skulle åka lastbil. Det var en nära hunt idag, så de som bodde här inatt kunde rida dit. Inte lika mkt jobb för oss med hovolja och täcken alltså :).

Oliver tyckte att alla hästar var jättefina idag. Tänk vilka duktiga stallslavar han har! :)

Vi fick stå och vänta med Belview föralltid innan Vincent äntligen kom. Han har en egen liten trappgrej han går upp på eftersom att han inte kan hoppa up normalt. Han har ju massa problem så han kan inte röra benen normalt lixom. Hans sadel sitter fast på tusen olika ställen för att den inte ska halka bakockså. Man måste trä sadelgjorden först genom en rem som håller fast stigbygeln, sedan genom nått som sitter fast i förbygeln tror jag, sedan spänna fast någon krok i spännet. Och så är det massa fler remmar också...
När han väl är uppe måste man lyfta in fötterna i stigbyglarna och trycka in dom så långt det går så att han inte ska tappa dom, och sen använder han ett dressyrspö för att få hästen att gå framåt istället för skänklarna.

När dom var borta red Michelle ut med en av gästerna som stannade kvar här istället för att åka på hunt medans jag o Rebecca stormockade. Vi mockade alltså ut allt istället för att fuskmocka som vi gör när vi har ont om tid. Det tog eeeevigheter kändes det som, och båda två hade en trött-dag idag så allt vi sa och gjorde framkallade skrattanfall..
Oliver hjälpte oss att halma in, och sen satt vi inne 5minuter innan vi hjälptes vi åt att ensilaga. När vi satt inne sa Rebecca att hon var hungrig, och jag tror inte det var förrän då som Oliver förstod att vi hade mockat ut ALLT i boxarna och att det hade tagit tid så vi inte hade hunnit äta lunch. Vi är inte så sega som han tror alla gånger! Han erbjöd sig att hämta macka eller en låda choklad men vi tackade nej.

Efter det började gästerna komma tillbaka, så då var det fixa deras hästar som gällde. Alla tvättades och så ska ju sadlar och träns in på rätt plats och schabraken ska till torkrummet eller tvättpåsen. Nästan alla gästerna fixade sina egna träns idag så det kommer vara ett helvete för oss att ta hand om det imårrn. Suck!! Alla martingal kommer vara avtagna och dom kommer vara fel ihophängda. Jag hatar när vi inte hinner springa och samla ihop tränsen...

När alla hästar var klara gick vi och började sopa innan vi skulle ta på alla blöta (forhoppningsvis torkade) hästar sina täcken. Vi hann bara göra utanför de fyra boxarna i B-stallet, och börja i A när Oliver ropade på Rebecca, hittade oss, och sa åt oss att sluta sopa. Han sa ju efter mockningen att vi skulle sopa när vi hade ensilagat och tvättat hästar!
Vi frågade om vi skulle ta på hästarna täcken, men det fick vi inte. Vi fick inte heller låsa sadelkammaren för det skulle han göra. Gå in skulle vi göra, och lämna stallgången helt halmig och hästarnas täcken och låsning till honom. Han är knepig dendär Oliver.

Nu har vi duchat och så och ska nog ut och äta och kanske gå till någon pub och tänka på annat än hästar ett tag. Vi väntar på att Michelle ska visa sig, för det är henne vi ska åka med. Henne och antagligen Chris (gästen, hon är jättetrevlig) och mest troligen David också. Det är ju trots allt lördag, något måste vi ju hitta på! Det är skönt att träffa ohästiga människor som omväxling ibland... :P

Vi får se vad som händer, och hoppas att Michelle inte har glömt oss :).

Puss,

WilmaVictoria- (aka Sweden)

JingleBells!

Har ju lite bilder från när vi klädde granarna (en är inte nog för Flowerhill ska ni veta) och fixade lite i onsdags. :) Det var jag, Rebecca, Oliver, Theresa (hans syster för den som missat det) och på slutet även deras syrra som bor typ en timme bort.


Lilla granen i stora rummet. Haha Oliver satte fel gran på fel plats!


Checka julgransfoten!


Rebecca o Jag i spegeln.
På kortet till höger där ser ni ett syskon till Oliver, Theresa osv som dog i en bilolycka.. RIP. :(


Theresa är på hugget med glittret!


Jag är cool och har målade hur Rebecca såg ut när hon satte den hemmagjorda toppstjärnan på granen. Paint in my <3 forlife. Jag kommer bli känd för mina paintskills en dag, jag känner det på mig. Enjoy!


Min snygga bild :)


Ps, på tal om rubriken kom jag på en sak som Michelle berättade om igår. Alla började tydligen sjunga "irländska konstiga sånger", så michelle började klaga lite eftersom att hon inte är så insatt i irländska folksånger.
Michelle: Heey, i don't know any of these irish songs..!
Man: Michelle.. this is jingle bells.



God jul! :D

WilmaVictoria-


Back to Business

Dinnerparty eller ej så ska hästarna ha sitt morgonhö dagen efter!



Klockan 10 var det crosscountrydax och idag hade vi 6 gäster, så vi gjorde iordning 8 hästar. Jag fick Moyroe som jag aldrig hade ridit förut med han var duktig. Pigg men snäll och hoppade bra.

När vi kom bort till floden sa Oliver att vi kunde rida hem med våra hästar, jag och Rebecca alltså. Vi hann bara gå några meter innan Hegrid stannade för tusende gången den morgonen med pygmeamerikanen Scott, så jag fick byta häst med honom och stanna kvar. Han gjorde en grissväng innan ett hinder en gång men sen skötte han sig utmärkt. Han ville gärna kolla på alla hinder han redan har sett tusen gånger, och sen springa fort som vinden efteråt... Det var alltså skänklar och spö som gällde innan och snabbt tillbaka och halvhalt efteråt.

Efter ridturen tvättade vi alla hästar och sen åt vi restlunch.

Vi fixade nya hästar till gästerna, och medans som var borta så halmade vi in mer till alla vita hästar som ska på hunt imårrn så dom inte smutsar ner sig lika lätt. Vi bytte också täcken från svettäckena till vanliga täcken på hästarna som var ute på första turen.

När de kom tillbaka tvättade vi hästar och satte på svettäcken på dom också, och vips så var det ensilagedax igen. Ååh, vad vi hade längtat...

Dee är äntligen hemma från sin lilla resa igen nu, så hon hjälpde oss att fylla kärrorna. Vi har fått jättemkt mögliga balar på sista tiden så det tar väldigt lång tid när vi måste stå och sortera all ensilagen. :( Efter det var det sopning som vanligt och så ville hästarna från den andra ridturen ha sina riktiga täcken på igen, och gulliga som vi är så fick dom det.

Middag kändes överskattat, så jag tog en skål med ris och hällde på soja och ketchup. Vi avslutade måltiden med Lisas to-die-for-cheesecake. Jordgubbar lixom, blir det bättre än så?! :D

Michelle kom upp och småpratade ett tag och undrade om vi ville följa med på puben efter att dom hade ätit. Ville vi det? - Nej...

Nu: Noppa ögonbrynen, kolla på film, och slutligen sova.

Imårrn: Hunt för gästerna. Ca 10 hästar tror jag. Ska bli skönt att bli av med alla ett tag! ;)



Puss,

WilmaVictoria-

Pics from (before the) d-party :)






Lisa :)


Kim, Zara och Rebeccas arm, haha!


Theresa och Zara (jag vet att jag har skrivit Sarah på några ställen, men jag glömde att hon ju inte stavar så! :p)


Sam och Zara



Michelle och Zara (taskig bild, förlåt Michelle!)


Pappa och dotter (Oliver+Zara) :)


Sen har jag bara massa söta bilder på Zara som jag kommer droppa ut eftersom :)

Puss,

WilmaVictoria-

Dinnerparty @ Flowerhill

Dinnerpartyyyyy! :D

Sammanlagt var vi 45 personer allt som allt tror jag.

I början satt vi bara i första rummet innanför hallen där Lisa serverade vin och varm whiskey till gästerna. Vi fick först sällskap av Kim, Theresa och lilla Sarah. Och såklart Sam, men han sprang mest omkring och lekte med sin Ben Ten -klocka. Ben Ten är tydligen det nya populära barnprogrammet. Sen när tappade jag koll på alla barnprogram!?
Sällskapet byttes efter ett tag ut mot Michelle, "lilla David" (som precis har varit i Sverige), "stora David"(Michelles BFF, gay) och John Marcey (han som kör den andra lastbilen åt Oliver när vi måste ha två). Det var verkligen hur kul som helst, oxh vi skrattade många gånger tills vi inte orkade andas längre!! Tyvärr stannar allt som sägs i Flowerhillhuset i Flowerhillhuset...

När alla gästerna var där placerade Oliver ut dem vi borden och Lisa serverade vin och tog sedan matbeställningar. Hon sa "Beef, pork or vegetarian" typ 10000 gånger tror jag...
Sen var det dags för mig, Rebecca, Lisa och Tony (kockens Annes man) att servera soppan, och vi hann precis bli klara innan tallrikarna började komma tillbaka tomma och vi fick hälla resterna i en skål till hundarna och hjälpa till att plocka av borden.
Efter det fick vi gå ut med huvudrätterna och det gick nästan lika fort här. När sista tallriken var ute började de första återvända! Helt sjukt vad fort dom åt.

Vi hade massor av desserter sen! Två jordgubbscheesecakes, en stor choklad/gräddtårta, massa christmaspudding (blä), en äppelpaj och en kolasås/bananpaj. Vi la upp tre små bitar av olika sorter på alla tallrikar och sprang ut med dom.

Eftersom att diskmaskinen var så seg så stod det hela tiden någon och diskade för att vi skulle ha plats att vara på, och såklart fanns det alltid en eller två som torkade också. Torktrasorna turades om att vara på elementet, och de gick runt vääädligt fort.

När allt var klart fick vi i alla fall äta vi också, och det smakade inte så mkt som vanligt. Det godaste var den vegetariska grytan som var dränkt i soja. Mums! Det blev en hel cheesecake över, och även en stor bit choklad/gräddtårta och lite äppelpaj!! Hehehe.. Självklart massa mat också, men jag gillade typ bata riset. Inget smakar ju något ändå.

Efter ett tag började vinflaskorna försvinna oroväckande fort överallt, men jag och Rebecca hade ingen lust att vara uppe längre så vi gick oss la oss. Det är ju ett DINNERparty tänkte vi, så de lär ju gå hem snart. Tyvärr betonade många av gästerna den andra delen av ordet mer än det första, så det var lite svårt att sova pga allt prat där nere. Klockan var ju ändå elva-halv tolv, och det var torsdag!

Jag lyckade i alla fall somna, men vaknade av att någon sjöng "Lalalelalalelalalalelela" i olka melodier med en mycket mörk basröst och jag ville döööööda den personen. Jag kunde inte somna om på flera timmar sen, så jag var lagom trött imårse. Jag kunde lika gärna ha stannat uppe och vara med på allt roligt ju eftersom att jag ändå inte kunde sova... Suck. Där fick vi för att vi ville vara duktiga och pigga idag.

Michelle berättade idag att hon hade kommit i säng runt 5!! Veckodagar spelar tydligen ingen roll här på Irland, Hon var ju inte ensam om att ha druckit ett par glas för mycket kan jag lova...

Det var hur som helst en mycket lyckad kväll, och Oliver var nöjd. :)

End of story, och jag tog inga bilder förutom innan allt drog igång. Så det så!


Puss,

WilmaVictoria-


Pick a horse!

Hejhej!

Jag tänkte att ni kanske är mer intresserade av dinnerpartyt än av vad jag gjorde på dagen, så jag gör bara ett litet kort om dagen nu. :)

Efter att vi hade dammsugit och så som jag berättade om så bad Oliver oss ta ut den nya gästen på en liten lugn travtur bara. Jag fick välja häst själv, och tog Frodo. Han är rolig men bättre att rida ut med gäster än TipToe är. Jag var jättegulligt och valde Hegrdi till Rebecca.
Ridturen gick bra, Frodo bockade bara en gång, och det var i sjön, haha!! Jag ramlade i alla fall inte av. :)

Sen mockade vi medans Oliver red ut crosscountry med Chris (gästen). När vi precis var klara fick vi varsit sms där det stod "ride conor and peter ran". Så jag tog Conor och Rebecca Peter Pan eftersom att vi inte har någon "ran"...so far!

När vi var klara var det dags för kvällsfodring. På vägen in från stallet mötte jag Michelle och David som kommit hit från Dublin igen för en långhelg med dinnerparty och hunt.

Vi gick in och duschade och fixade oss, sedan var det dinnerpartydax = nytt inlägg om det. :)

Puss,

WilmaVictoria-


Preparations

Idag är Oliver överallt och ingenstans.

Det började igår nä en tjej ringde från flygplatsen en timme härifrån runt klockan 9 och undrade när han skulle komma. Han hade lovat att hämta henne, men glömt bort det, haha!! Hon skulle även ha sovit här, men inget rum var ju fixat för henne så hon fick sova på ett Bed&Breakfast en bit härifrån.

Anyway, han är och hämtar henne nu tror jag.

Klockan är 10.41, och han sa att dom skulle vara tillbaka 10. Antar att han har kommit på massa saker han behöver köpa inför dinnerpartyt ikväll. Jag och Rebecca har hjälpt till att dammsuga och sånt sen efter frukosten och nu väntar vi på att Oliver ska komma tillbaka så vi vet om vi ska göra något med hästarna idag.

Överalt i huset kan man nu hitta saker inför ikväll.






600 påsar te!!!


Nu ska jag gå ut och kolla om det är några boxar som behöver mockas.:)

Take care!


WilmaVictoria-

Personal Message

Hej Mormiiis :D!

Jag har inte vågat svara på dina kommentarer,
för jag tänkte att du kanske inte skulle se dom.
Men det här måste du ju se! :D

Jag har det jättebra som du kanske kan se, och saknar dig och alla jättemycket.
Det är jättekul att du kollar in på min blogg ibland! :)

Ta hand om UtterButter, så kommer jag och hälsar på er i sommar när jag är hemma!

Puss o Kram,

Wilma :)



BoLeero?

Inga gäster idag som sagt, men ändå blev nästan ingen av sakerna jag skrev imårse gjorda. Förutom ridning såklart!!


Vi hittade hästlistan vid den röda mappen i hallen som vanligt, och där hittade vi 5 hästar som skulle ridas och 8 som skulle till walkern (skrittmaskinen, men vi säger walkern, mkt lättare).


Vi red ut med Latté och Rio först. Latté ska börja ridas lite mer nu, även fast svullnaden på knät inte är borta än och Rio har varit lite svullen i benen så vi tog en lugn tur med dom. Vi skrittade först ner dom i sjön o svalkade benen och sen längs vägen o pratade på en stund. Sen svängde vi ner på ett av fälten borta vid floden och galopperade en bit bort innan vi vände och galopperade tillbaka och skrittade genom skogen hem.
Rio var jätteglad och försökte bocka hela tiden, så det var verkligen sitta upp som gällde! Men han gjorde inte så seriösa försök, han var mest bara glad och det var Latté med. :)

´
Latté

Någon som däremot gjorde seriösa försök var Lee! Den lilla smidiga ponnyn måste vara gjord av gummi rakt igenom som han kan böja sig. Det spelar ingen roll hur högt man håller hans huvud så skickar han upp sin lilla bakdel och skruvar sig. Eller gör tvära kast i 90gradersvinkel. Så smidig, snabb, hoppglad och energifull, men så himla trög att skritta fram att man knappt tror att det är samma häst... Tror nästan att det är Boleros borttappade lillebror. Därav rubriken för er som inte har fattat det än, haha! Dom är väääldigt lika i sättet, fattas bara en stor sne bläs och några dm ben på Lee så har vi en kopia både i sätt och utseende.


Lee

Fast alla hästar är lite knasiga nu när dom inte får sin dos av hunt per vecka. Det är ju där dom gör av med den mesta energin! På tal om hunt så tror Oliver att dom kanske kan köra igång igen på Söndag om det inte regnar jättemycket mer denna vecka. :)

Efter den ridturen skulle vi sätta McNally, Splinter, Dex och Hugo Boss i skrittmaskinen, men när jag ledde ut McNally hörde jag att ena skon satt löst så jag stoppade tillbaka honom och tog Gregg istället. Andra omgången hästar bestod av Clint, Zorro och Dolche.


Varje omgång går 20 min åt varje håll, vilket ger oss 2 stycken 20minutsstunder att göra något vettigt på. Idag blev det alltså fyra stycken.

Den första la jag på att försöka fixa lite med McNallys sko. När jag kom tillbaka hade han trampade till den ännu mera så den var jättelös och satt på sne så det gjorde ont att gå på den. Den satt med två halvlösa sömmar på ena sidan.
Oliver var inte hemma, så jag tog upp jättehästen själv och försökte först ta bort skon. Det gick inte. Försökte bända loss den med kanten av en rasp, men sömmarna satt för hårt och jag ville inte förstöra hoven. Jag drog ut skon så långt det gic koch bankade sen tillbaka den så den satt på plats och tänkte att jag kunde hämta en tång från verkstaden och dra ut sömmarna med.
Jo tjena! I verkstaden fanns bara målarpenslar, klippmaskiner och tusentals gigantiska skiftnycklar (go sweden!), så jag nöjde mig med att skon inte gjorde ont på honom och tot tillbaka honom till boxen. Hovslagaren kom lite senare och fixade till det. :)

Den andra 20min-intervallen snabbmockade jag 6 boxar på (plocka ut bajshögarna), och den tredje halmade vi boxarna. Den fjärde och sista gick vi in och lunchade lite.


Mätta i magen gick vi ut för att ta tillbaka hästarna från skrittmaskinen och täcka på dom innan vi skulle rida igen. Jag hade TipToe kvar och Rebecca hade MrFox. Den som var uppmärksam från början kommer ihåg att jag sa 5 hästar från början, och nu har jag sagt 6. Det är för att Oliver är en sölkorv som nästan aldrig skriver upp TipToe längre.
Jag är lite glad att han inte bryr sig så mkt vad jag gör med henne, för det går bra för oss!

Hade tänkt att ta ut henne innan vi stack ut och red, men Newman stod i hagen hon brukar vara i, en med trästaket, och jag vågade inte släppa henne i en linhage. Dels för att hon blir så glad o galopperar som en galning när man släpper henne och jag vet inte om hon skulle se linorna eftersom att hon inte har stått där förut, och dels för att jag inte vet hur bra hon respekterar linorna. Ingen var ju hemme ifall hon skulle springa igenom...


Tipptååååå :)

Hon var iaf huuuuur duktig som helst på ridbanan idag! Jag skrittade först jättelänge och lekte flytta-för-skänkel-leken tills hon kom på att hon ju kunde det redan. Då gjorde vi samma sak i trav, och sen lät jag henne galoppera runt på fyrkantspåret. 4 varv i höger varv och 2 i vänster. En gång när hon tyckte att det blev lite jobbigt i höger varv gjorde hon ett litet bocksprång och bytte galopp. Helt gulligt! :) Det här var nog ett av de bästa passen hittills, så jag kunde sopa stallplanen, stall A och ensilaga hästarna utan att dö av tristess.


Till middag blev det Lisas lasagne. Otrooooligt gott var det! Vi gjorde sallad och hackade avocado till också, och när vi hällde ketchup på så tyckte Lisa att vi var helt körda! Man kunde tydligen inte ha ketchup på lasagne.. Hm.

Nu har jag precis kommit ut till det kalla kontoret efter att ha duschat. Ska prata med mamma en liten stund, sen sja jag gå in och kolla på film. :) Har snott Jennifers Body, Ps I Love You, Brüno, masssssa avsnitt av Greys Anatomy och några fler filmer från Rebeccas data. Har bara glömt att kolla på dom, haha!

Ska ladda för dinnerpartyt som är imårrn!


Puss,

WilmaVictoria-


Cuz i Can

Tänkte bara slänga upp ett onödigt inlägg såhär på morgonkvisten, bara för att jag kan lixom!
I <3 Michelles internetgrej!

Lisa var här imårse och lämnade en lasagne i kylen till oss. Den ser jättegod ut!! :) Ingen matlagning ikväll alltså, då hinner jag kanske ut och röra på mig lite innan det blir mörkt.

Idag ser det ut såhär (så vitt jag vet nu):
- Inget regn.
- Inga gäster.
- Onsdag.
- 2 december.
- Ingen mockning. (Vi tänker ändå halma in mer..)
- Nysmord utrustning.
- Nystädat rum (Det gjorde vi igårkväll. Duktigt va?)



Vad gör vi då?

Vad jag kan komma på att vi kan göra:
- Ändra skyltarna på boxarna till hästar som flyttats runt.
- Fixa skyltarna i sadelkammaren i namnordning.
- Rida massa hästar eftersom bara 2 gick igår.
- Klä julgran, om Oliver fixar en...
- Kolla om det behövs någon hjälp inför dinnerpartyt imårrn.
- Fråga om någon kan skjutsa oss till socialkontoret, och sen skaffa bankkort.
- Noppa ögonbrynen.
- Kollar på film och äter popcorn vid en brasa i The Den?

Det var nog allt jag kunde komma på. :)


Hoppas ni har det bra där hemma i Sverige (och Kajsa i Tyskland!).

Puss,

WilmaVictoria-



Ps, Conor hälsar!



The story about the walk.

Jag glömde berätta några detaljer om promenaden idag!

För det första var lilla Ico med och sprang åt alla håll och kanter och tiggde om att bli överkörd. För det andra fick vi följeslag av en fladdermus som flög fram o tillbaka över oss!
Jag blev dödsrädd och höll för ansiktet med händerna så fort den kom.

Wilma - Hörru, attackerar fladdermöss?
Rebecca - Njäe, bara om man har vita kläder typ.

Smart klädval Wilma, jäkla dumpuck.. En ljuuuusljusljusgrå tjocktröja!

Aja, den hämtade en kompis och så blev dom två, men dom attackerade aldrig, dom försvann innan vi var hemma igen. Puh!


Jag tror att det var såhär:
Fladdermusen såg mig o ba; Oh, människor, nu kan jag attackera!
Sen hörde han min o Rebeccas konversation o tänkte att han kunde attackera mig o bita mig i håret o ansiktet. Men när han kom nära så blev han osäker! Han är ju trots allt en ungfladdermus.. Är tröjan ljusgrå eller vit? Han flög runt oss länge och kollade, men kunde inte bestämma sig.

Han hämtade farfar fladdermusguru, och han kunde konstatera snabbt att tröjan var grå, och inte vit! Korkade ungdomsfladdermus...

Så dom flög hem :)!

End of story.


(Jag har nog liiite för mkt tid att tänka här känner jag...)



Puss,

WilmaVictoria -


Sneak-Peak!

Lite morgonbilder. Några dagar gamla, men whatever! Jag tvingar ingen att kolla, ellerhur? :)


Porten från stallplanen till framsídan (där man aaaaldrig går in ändå).




Trappen upp till rummen från hallen :)



Hallen med en Wilma i :)


The Den


Oliver vid frukostbordet och jag som rotar i diskmaskinen :)


En vanlig frukost!


Datan är så himla seg, eller internetet snarare, så det blir inte mer än såhär nu!



Puss,

WilmaVictoria -

Muck out - Work out - Chill out !

Då var det december igen då, men ingen skillnad här för det inte!

Eller lite, snart i alla fall, för Oliver ska fixa en julgran som vi ska få pynta sa han :D. Innan torsdag ska den vara här, för på torsdag är det dinnerparty här på Flowerhill! Det är ca 30 pers som kommer, och det är folk med sina hästar inhyrda här och lite folk från huntklubben. Jag, Rebecca och några fler tjejer ska servera välkomstdrinkar och minga runt och vara trevliga typ. Oliver tror tydligen att dinnerpartykläder är det första vi tänkte på att packa med när vi åkte hit till skogen... (Det var det inte!)

Idag har det pissregnat mest hela dagen, så vi har lagt den mesta tiden på mockningen. Vi har även smort alla typ 35 tränsen och runt 12 sadlar idag, och vi använde nästan en liter olja!! Helt sjukt..

Vi lagade lite riktig lunch idag innan vi smorde sadlarna eftersom att vi hade massor med tid. Det blev pasta med tomat/paprika/tonfisk-sås. Asgrymt! Förutom att tomatsåsen som lixom var basen smakade bajsäckligt.

Vi pratade med kontorstanten idag om vad vi ska göra nu för att kunna få våra irländska bankkort, och vi måste gå till socialtjänsten och få något "nummer". Vet inte vad det är till för, men vi ska tydligen ha sånna. Typ irländska personnummer? Vi ska ha med oss varsit brev/intyg på att vi jobbar här med Olivers underskrift på, och en räkning härifrån som visar att vi bor här med honom. Sen när dom vet att vi är riktiga personer och inte ska öppna falska bankkonton för att råna hela Irland så får vi öppna bankkonton :). Tror att Theresa ska ta oss dit imårrn.

När vi var klara med alla träns och saker gick vi in och bytte om, och sen gick vi på en liten halvpowerwalk i 45 minuter. Vi vände för att uggsen jag använde läckte in stenar vilket inte var så skönt, och sen ville vi inte gå ut igen på de smala, slingriga vägarna för det var så himla mörkt!!

Nu (18.21) har vi precis duschat och ska gå ner och äta lite middag och frysa lite.

Vi ska försöka hitta Oliver och tjata på honom att Rebecca ska få "köra upp" för honom så han kan inludera henne i bilförsökringen. Då kan vi äntligen börja ta oss iväg på egen hand på eftermiddagarna och inte vara så himla fast här!! Asnajs :)

Jag o Rebecca ska försöka kolla på julkalendern online. Fast inte årets, utan någon gammal och bra. Julens hjältar, Trolltider och Sunes Jul har vi siktat in oss på, men bara ett avsnitt per dag såklart!! ;)

Nu: Mat ju!

Puss,

WilmaVictoria -


RSS 2.0