Alive

02.30 är klockan nu, eller egentligen är den ju bara 1.30, men sommartid kom och förstörde allt. Nu kommer jag få sova absolut inget inatt, men det vare värt!!

Frodo var hur duktig som helst och sprang inte bort en enda gång! Jag tog Clints träns med pessoabett istället för hans egna med ett vanligt tvådelat tränsbett. Det enda han gjorde var att stegra så högt att han nästan sparkade en tjej i ansiktet när hennes häst töntade sig och ville inte gå igenom vatten. Vi fick gå före, hehe.

I början red vi runt på Flowerhills mark, så då hoppade jag lite hinder jag visste var okej. Sen red vi genom floden (Smokey halkade omkull och Michelle trillade ner i vattnet) och över på grannens mark. Även fast vi inte hoppade något där så var det ändå roligare eftersom att jag inte hade den blekaste om vart vi var.

FRODO VAR AMAZING <3



Nu; sängen!

Puss,

WilmaVictoria-

Attack Plan

1. Byta om - vita ridbyxor, polo. Kavajen får vänta.

2. Kolla på 27 dresses med Tamara, Claire och Laura + smörja utrustning o stövlar.

3. INTE kolla på min tå för att de hur mosad den är.

4. Absolut inte nudda min tå.

5. Sadla Frodo och - TALLY HO!



Nämnde jag att det är dyngmolningt ute...? Komsi komsi lilla måne!

Puss,

WilmaVictoria-

Anything for the costumers

Idag skulle Vincent ut och rida på Belview. Han klättrade upp på sitt lilla torn och jag ledde upp hästen till honom och hans fru som skulle hjälpa honom upp. Som vanligt halvramlade han över hästen, och tappade balansen lite så jag ställde mig och skulle knuffa upp honom.

Det värsta var bara att när han klev upp så klev Belview fram ett steg och ställde sig på min vänstra stortå, och jag kunde inte knuffa bort henne eftersom att Vincent skulle ramla om hon fortsatte gå. Det gjorde så ont!!! Jag log så länge han var här och när han red iväg sprang jag in i c-stallet och skrek lite, haha!

Det brukar ju gå över, men det gör fortfarande ont nu... Byta strumpor är olidligt! :(

Aja, det blir bra. Det gör bara så ont.

Tjockis Belview...


Puss,

WilmaVictoria-

Midnight Hunt

Inatt är det dags för midnight hunt!

Sist det var gjort var 1999, här är ett litet videoklipp från sist;



Men hörrni.. Gissa vem som ska med!?

Jag trodde inte att jag skulle med eftersom att det bara är begränsat antal som får följa med. Alltså typ Oliver, gänget och deras bästa vänner osv. Tamara är här och ska med, och Michelle, David, Davey, Claire och Laura också. Jag tror att man ska rida typ "i par", alltså hålla koll på varann för att ingen ska råka ut för något och bli glömd.

Jag har inte bestämt vem jag ska rida än.
"Det finns ju 50 hästar att välja på" tyckte Oliver. Ingen hjälp där inte.


Tycker ni att jag ska ta halvt självmord och ta Frodo? :D Fort kommer det gå då i alla fall!

Puss,

WilmaVictoria-

My brother is a better blogger than me.

Jag vet att jag inte har skrivit på två dagar nu. Jag har bytt rum, åkt till Birr igen med Alex, Jean och Janet. Sen har jag bara jobbat på gården och allt har varit som vanligt. Sorry, jag vet verkligen inte vad jag ska skriva.




If it makes you happy
It can't be that bad
If it makes you happy
Then why the hell are you so sad


Puss,

WilmaVictoria-

Cameron was (is) here (there)

Gutentag wilma :) här är en bild på mig :D
(I used ma SUPER MONKEY POWAS TO HACK THA BLOG O_O)

Schizophrenia

Idag har Janet sin ledig dag, så jag var helt ensam. Inte helt fel...!

Något som däremot var fel var det schizofrena vädret.. Först var det jättesoligt, sen spöregn och världens blåst, sen sol igen. Det dåliga vädret var verkligen helt horribelt!! Jag sprang som en galning mellan hagarna och släppte ut hästarna och tog in dom igen när regnet kom.


Random bild från igår

Innan lunch löpte jag mellan hagarna som sagt, och jag hade 3 laddningar i walkern medans jag mockade. Efter lunch var vädret någon slags blandning mellan det dåliga och det bra - duggregn och blåst.

Jag trotsade vädret och skrittade ut hårbollen Naz, badade Charlies ben och sen busade jag med Frodo. Frodo har varit för lydig och snäll på sistonde så vi var tvugna att busa lite idag på några stora fält. När vi kom galopperande på en grusväg kom vi in på den trixigaste delen på novice banan från igår. Det är det tvåkombination med ca 2 galoppsprång emellan, men - man ska bara hoppa första, sen svänga 90grader vänster och då har man (efter svängen) 2 galoppsprång till ett träd man ska hoppa. Hästarna tror ju att dom ska hoppa hela kombinationen!


Random bild från igår


Det bara dök upp där utan att jag tänkte på vart vi red, så vi tog chansen och hoppade det! Varför inte lixom? ("what's the worst that can happen?") Bra gick det också förresten.

På slutet blav han lite för glad, men hellre det än nån tråkmåns!

Puss,

WilmaVictoria-

The perfect end of a perfect day


- the complete sixth season.


Tydligen är det en grym cliffhanger i slutet,
så jag måste kolla sakta så Lisa hinner fixa och kolla på säsong 7.
Superplan! (det ser ut som att det står stureplan om man läser fort...)


OTH = mycket bättre än cellskräckspuben!

Puss,

WilmaVictoria-

East Galway Hunter Trails, 21-03-10


Solen sken heeeela dagen idag! Så jäkla skönt att gå runt i värmen och kolla på alla som hoppade, ta lite kort och bara mingla omkring. Jag var ju inte med förrän i sista klassen så jag hade massor av tid!

Klassordningen var;

- Novice singles (Kim&Kino, Pia&Conor, Tori)
- Novice pairs (Roz&Zorro, Shane&Splinter)
- Open singles (Shane&Splinter)
- Open pairs
- Pre novice singles
(Michelle&Smokey)
- Pre novice pairs (David&Lexus + Janet&Barnaby, Jag&Lee + Pia&MrFox)



Kim&Kino gick felfritt (det vara knappt 20 av över 90 felfria ekipage i denna klassen.)


Pia&Conor hade två vägran



Tori, våran veterinär.


Shane&Splinter. Jag fick ingen bild i den svårare klassen, men tydligen gick dom omkull. Ekipaget innan gick omkull efter ett hinder, men han fick inte veta något så han hoppade ändå så dom gick också omkull. Bra jobbat hinderpersonalen!


Ross&Zorro


David&Lexus - Janet&Barnaby


Jag&Lee - Pia&MrFox

Jag ser gigantisk ut på den stackars ponnyn! Och jag hatar krav på säkerhetsväst.

Ni skulle ha sett Lee i startgrejen när Barnaby och Lexus fick galoppera iväg över fältet! Han hoppade rakt upp i luften och vände 180grader och började snurra runt som ett freak. Snyggt om jag hade ramlat av innan start...
Han var AWESOME hela vägen, helt totalt underbar! Han älskar det verkligen. Hade inte MrFox varit en sån slöfock, och va tvungen att gå först så hade vi kört om dom och varit i mål så fort att ingen hann se att vi ens var på banan, haha! Genvägar is the shit!

Imorgon ska jag kanske ut på banan igen. Ska nog ta TipToe, Liagh och Maxi runt babybanan och kanske försöka mig på den mellansvåra med Frodo. Det var ju ponnysar som gjorde den idag (underskatta aldrig en ponny) så det ska vi nog fixa! :)

Att busa runt en minibana en underbar dag på en ponny var precis vad jag behövde - energikick!

Puss,

WilmaVictoria-

Final Words

Oliver har en skön inställning till alla som startar imorgon;

- "It doesn't matter if you're out, just keep riding! As long as you get through the flags at the end everyone's gonna think you did brilliant. What ever you do - DON'T turn back and walk up the road!"

Sen märkte jag när jag gick banan att jag har hoppat massor av hindrena i Open (enstjärnig om det hade varit full fälttävlan) med Frodo när vi har varit ute och motionerat. Hehehe. Shane funderade på att starta Open med Splinter, och Oliver frågade om han hade hoppat ditten och datten som fanns på banan för att vara säker på att han klarar det. "Har du hoppat piltavlan förut så klarar du det".


Hehehe, det kan hända att vi har hoppat den också...Kanske.



Nu; Sängen!

Puss,

WilmaVictoria-


End of discussion

Imorgon är det 3 klasser som jag förklarat, men förutom det så är det två olika "klasser" i varje klass.

Single & Pairs

För den som inte fattade så kan man antingen rida själv eller i par. Ingen vet riktigt reglerna i parklassen, men någon trodde att hästen efter måste hoppa inom visst många sekunder efter den första eller något. Sen verkar det som att det går på snabbast tid, inte efter en medeltid...

Hur som helst är det Michelle, Pia, David och kanska Janet som startar. Dom velar fram om tillbaka om vem som ska rida med vem, om dom vill rida i par, om dom ska rida över huvud taget, osv. Först skulle Pia rida med Michelle, sen David, för Michelle skulle rida själv. Sen ville Michelle ha sällskap igen, så hon skulle rida med Pia, men alla bara tjorvade. Tillslut sa Oliver att jag skulle rida med Pia så hon visste att hon hade säkert sällskap!

Hon rider MrFox, och det är bara babyklassen hon startar med honom, så jag tar Lee. Varken Frodo eller TipToe är särskilt bra hästar att rida sist med... Äsch, så fel jag hade om min skäckteori!



TEAM SWEDEN - WOHOO :D!
- Vem behöver veta nått om regler egentligen...?


Puss,

WilmaVictoria-

Tidy, tidy, tidy...

Dagens stora projekt; Städa gården inför imorgon!

Först var det förstås Ballinasloegruppen och dom var som vanligt. Idag var det Marion på Peter Pan, Ann på Hennesy, Karen på Amigo och Caroline på Lizzy. Hennesy var en slöfis idag så jag lånade ut mitt spö till Ann efter de första hindrena och bad till gud (?) att Lee skulle sköta sig. - Vilket han gjorde!

Vi sopade, sopade, sopade hela gården och mockade, mockade, mockade innan vi gick på lunch och nästan somnade med huvudet i maten. Pia är förresten här igen nu! Den svenska tjejen som bor i England, remember?


Conor & Pia sist hon var här.


Jag red ut med henne på Rio lite senare, och hon hade Arwen. Prefekt kombo - båda är dyngstarka efter och halvspooky och fega först... Verkligen bra hästval måste jag säga.

Nu måste jag gå; Middagsdags! David är bäst helt klart.


Puss,

WilmaVictoria-


The WORST thing, do you really wanna know ?

Nu är jag tillbaka från min xc-promenad. Jag följde novice och open banorna för de är väll det som är rologast att ta kort på. Jag måste säga att jag och Frodo skulle ÄGA på novicebanan.

Pre Novice = babybanan
Novice = Mellansvår (lätt!)
Open = Högst o trixigast


När jag kom in satt Oliver, Pia och Alex i hallen och pratade. Oliver undrade vad jag gjorde ute på banan så sent, och jag sa bara att jag kollade vart jag skulle stå med kameran. - Överallt!  Banan är inte så lång, typ 25 hinder, men hindrena är inte särskilt nära varandra...

Hur som helst hoppade Janet in från ingenstans och avbröt; 
J - "I think Wilma should do the pre-novice with TipToe!"
O - "Yeah, why not?"
J - "She was brilliant today!!"
O - "What's the worst thing that can happen?"


Hur som helst vet jag att om jag går ut på dendär banan på söndag - så sitter jag på en skäck!

Puss,

WilmaVictoria-


Riding gear -> Chillig gear

Jag fick förresten sluta halv 2 idag, så det var okej.

Sen kom jag på att jag inte fått säsong 6 av Lisa än. Buhuuu :(

Jag bytte i alla fall om från ridkläder till myskläder.

Och nu sitter jag här.

Justja, vi var på puben en sväng och David hade dragit i sej en flaska vin innan vi gick dit.

Beöver jag säga att han var.. jättepackad? (eller "a bit piggly wiggly" som han kallar det...)

  --->


Nu ska jag stoppa musik i öronen och gå crosscountrybanan så jag vet vart jag ska stå med kameran på söndag. Vattenhindret är ett måste i alla fall! Vi hörs kanske senare igen. :)

Puss,

WilmaVictoria-

You save me time after time

Sist ut innan lunch var min lilla busbubbe Frodo.

Jag trodde att han skulle slänga mig åt helskotta och springa bort, för jag hade inte ridit honom sen i lördags! Men gissa vad? Han var seeeeg och nästan tråkig! Han vaknade till lite när vi galopperade lite och började hoppa, och över fälten på vägen hem var han sig själv igen. Jag tycker om den lilla knäppa hästen så jäkla mycket, han är underbar! Jag red som en kratta idag och kunde inte bedöma avståd till en endaste hinder, så jag gav honom allt förtroende och han räddade oss vare gång.

Det känns så bra när jag hoppar upp på honom, för oavsett om jag inte ridit honom på en vecka eller så, så känns han "hemma". Förstår ni? Känslan man har när man hoppar upp på sin egen häst som man känner.

Även fast det finns massor av lugnare hästar här som aldrig skulle göra något dumt (typ alla hästar här), så känner jag mig ändå lugnare på honom - för jag känner honom. Vi är ett team han och jag. :)


Hoppas att han inte hatar mig nu efter allt fint jag skrivit.


Du fyller i alla fall en liten del av ett stort tomrum, Frodo <3



Puss,

WilmaVictoria-

I think i think too much

Jag tog ut Maxi på en sväng och hoppade raka linjer med henne. Inget böjt alls, för hon vet aldrig vart hon ska efter ett hinder oavsett hur mycket man visar. Hon skruvar sig i hoppet och landar helt skevt och vet inte vart hon ska känns det som... Men hoppa kan hon - inget snack om saken! Hon hoppar så lätt att man glömmer bort hur liten hon faktiskt är.


Maxiiii


Jag tog ut Naz på en liten ridtur - enbart skritt. Vi sätter igång honom och två lurvtussar till men han stannar walkern så vi måste rida honom, haha. Jag ryckte hans man igår så han var väldigt stilig idag! Har ni tänk på att när man ska säga tex Naz's bridle så låter det lite som om man säger Nasses på skev svengelska? Det har jag, så nu heter han Nasse på svenska för mig. 

Intressant va? 

Puss,

WilmaVictoria-



 

TipToe superstar

Med David Staines superfrukost bestådene av bacon, potatisbullar(?), scrambled eggs och toasts i magen var vi redo för dagen! Vi ville få så mycket som möjligt gjort innan lunch så jag kunde få min andra halvdag ledig. Egentligen var det Janet som var mest mån om det, så jag hoppas att det bara är för att va snäll. Hon är faktiskt super sålänge hon inte är jättetrött eller stressad.

Vi började med TipToe och Arwen (nya gråa stoet) och självklart hade jag TipToe. Vi hoppade en bland annat en ny bana med ca 10 hinder där TipToe aldrig varit förr, vi gick först och hon var amazing. På slutet tjorvade vi (JAG) till det, men det var verkligen bara mitt fel. Det är som en "tårtbit" man hoppar, och på kanten där spetsen är så är det en stolpe som sticker upp.



TipToe ville gå ut på kanten och vi kom lite fel, men jag var för feg för att trycka av henne att ta ett större språng. Jag blev mest frustrerad över att jag inte vågade trycka av, men det siste två gångerna jag gjort det har hästarna inte plockat upp benen och vi har landat upp och ner på andra sidan (TipToe o Tiny, remember?). Jag gjorde en volt och sen hoppade hon utan problem. Janet var impad över hur bra TipToe gick och tyckte att jag skulle starta henne i minsta klassen på söndag. Oliver har inte frågat om jag vill starta så jag antar att han inte tycker att det är en bra idé och att det inte blir nått av. Däremot har han frågat Janet 3 gånger om hon vill starta sin häst, men hon rider väll bättre och så har hon sin egen häst.

Kort sagt; TipToe är duktig igen. MEN - jag gillar henne inte lika mycket som jag brukade. Hon är inte lika speciell nu när det finns andra unghästar här. Jag tror att det jag älskade med henne var hennes framgång. Som alla unghästar har.


Puss,

WilmaVictoria-


That's the day I'll die

Nu ska jag vara dramatisk, lite dryg coh lite djup och säga att ibland funderar jag lite på döden, och att man faktiskt inte vet hur länge man lever. Sure, jag är ung och "har hela livet framför mig", men man vet ändå aldrig. Läskigt, eller hur ?

Nu vet jag i alla fall när jag kommer dö; någon gång mellan 30 mars och 4 april.

Det kommer hit SEXTON ridande Italienare, barn och hela köret som ska vara här och rida i 5 dagar! Plus att den 30:de kommer det hit folk från en Amerikansk modetidning och ska ha photoshoot, så vi måste ha några hästar jättefina och typ.. hjälpa modellerna upp på hästarna?

Hur som helst. Det var nog körigt med 8 Italienare i 2-3 dagar, hur ska vi då klara 16 stycken i 5 dagar? MED BARN! Ibalnd önskar jag bara att Oliver satte stopp och delade upp stora grupper som denna... TipToe, jag antar att du har två veckor på dig att växa upp och bli en barnponny!



Puss,

WilmaVictoria-


Chill out time

Jameson är den coolaste hästen jag vet. Han är gigantisk, lugnet själv och helt underbar.

Wilma vill ha!! Varje gång jag är själv här och ska rida honom får jag lust att strunta i sadeln.
Någon dag Jameson, någon dag ska vi göra det. (Fy Wilma, fyyyy!)



Idag låg han ner i boxen igen, så jag tog en 10minuters paus och chillade med honom;










Puss,

WilmaVictoria-

Short day, but still a late update

Jäkla pissväder!!!

Det har regnat och tokblåst hela dagen, så vi red inget idag. Vi fick inte rida för Oliver av olika anledningar, haha.

Hur som helst satte jag DeBommer, Porter, Spice Girl och TT i walkern, och sen lekte jag och Janet skönhetssalong med hästarna inför helgen. Den nya gråa hästen, Zorro, Naz (jag ville dö när jag ryckte hans låååånga ovilliga man UTAN kammen...), Splinter, Ivory, Conor och Polyanna blev utsatta.

Beauty treatment = rycka man, tvätta ben, borsta och kamma+tvätta svans.

Janet tyckte att jag skulle ta ledigt halva dan efterom stt det inte gick att göra något ändå, så efter lunch gick jag upp på mitt rum och gömde mig under täcket. Eller ja, först duschade jag och tog på mig min rosa mysdress, sen lagade jag lunch (tonfisk+majs+ostmix) och sen kollade jag på slutet av One Tree Hill - säsong 5. Jag måste ha säsong 6 nu!!!

Det värsta är att jag har sett avsnittet efter, men jag kommer inte ihåg. GIFTER LUCAS SIG MED LINDSEY, PEYTON ELLER BROOKE? Jag får panik. Måste. Googla. Måste. Veta.

Jag vill självklart inte att ni berättar för mig. Förlåt för allt OTH-prat, men jag har inget hästigt att säga.


När OTH-boxen var slut gav jag mig på en säsong av Family Guy, men den kunde inte uppfylla mina behov så jag gick ner och lagade middag med Janet istället. Kyckling blev det idag, och vi lagade för mycket som vanligt.


David och Michelle kommer hit ikväll redan, och båda två ska ställa upp i tävlingarna på söndag. Michelle är kär i Smokey!



Gissa om jag ska vara berädd med kameran på söndag ;) ?


Puss,

WilmaVictoria-


I thought the hunt was over...?

Idag var det tydligen Olivers hunt - igen!

Han åkte, Davey var med, och som sagt så åkte Janet också. Oliver sa åt mig att bara göra var jag behövde, och inte göra för mycket. Whatever, han märker inte om jag rider en häst eller 25.

Jag hade de nyinkomna hästarna i walkern, red Charlie till sjön, motionerade Jameson, satte Frodo, TipToe, Lizzy och Lady i hagar och så tvättade jag Wilson. Det var nog allt. :) Tänk vad fort det går att rabbla upp allt!

Måste säga att hästarna var jättefina när de åkte iväg imorse. Alla hade svansflätor, hovolja och glänsande utrustning. Det är kul att kunde fixa dem så fina när det bara är några få som åker. Polyanna fick se ut som trollet i skogen eftersom att Oliver kom på att hon skulle med precis när vi skulle lasta, men hon var glad ändå.


Jag filmade lite när jag släppte ut Frodo. Han var lugn och tråkig :(

Ponnyn på slutet är en  av de nya unghästarna som ska såt i hage ett tag och fundera på allt de lärde sig under inridningen. Eller något. Hon är i alla fall kul att kolla på, för hon rullar varje gång hästen i hagen bredvid rullar, haha. Copy cat #1!



puss,

WilmaVictoria-


Can't have it all


TipToe har inga fotoöron. Dom blir lätt så stora på bild...

Och Paety ser ju glad ut.


Nu vet jag hur jag ska fira min St. Patrick's day!
- Kakor och OTH, kan det bli bättre?


Puss,

WilmaVictoria-

St. Patrick's Day

Alla babblar om denna Paddy's day! Vad är detta?

Jag är för lat för att googla idag, men jag känner mig förvirrad... Man ska tydligen klä sig i grönt, vara ledig från jobbet och springa runt med klöver. Janet fixade små 3-klöverbuketter som vi satte fast på våra jackor. Det var jättegulligt i en timme tills dom dog och hästarna åt upp dom.

Så Anna, jag kan inte svara på hur jag firar denna dag, för jag firar den inte alls förutom att ha 3klövrar på jackan. Dagen till ära kom det eländiga silaget tillbaka också. Det korta, tunga, blöta som är jobbigt att hålla på med och ger hästarna kolik jättelätt om vi ger för mycket.


Hur som helst så är min slutsats av denna dag att det bara är en anledning för irländarna att gå till puben istället för till jobbet. Precis som alla andra helgdagar.


Romeo (aka grandpa) chillar i solen utanför kontoret.

Puss,

WilmaVictoria-

copy + paste ?

Jag gör i princip samma sak varje dag, så det känns som att ingen skulle märka om jag kopierade ett gammalt inlägg och la in det igen... Eller?

Idag mockade jag ut G-stallet och hade busponnyerna i hagen under tiden. Jag red ut med Ann+Rocky och Dee+en av hennes skäckar, och jag ville vara lika cool som Dee så jag tog lilla TipToe. Har hon 2färgad häst vill jag ha 3färgad, haha!! Hennes hästar har haft lång vila så vi tog det bara lugnt. Efter halva ridturen red jag hem och bytte till Maxi så vi kunde hoppa lite. Maxi skötte sig brilliant måste jag säga. Synd bara att hon är så jäääääkla liten, jag känner mig som Jätten Jorm på henne.

Jag tog Lee (ännu en liten häst) och ville göra honom trött eftersom att han inte blivit riden de senaste dagarna. Janet red honom en gång, men den har hon bara satt honom i hagen... Why? Han är ju underbar om man håller igång honom bra. :) Vi hoppade ganska mycket och han satte inte en fot fel på hela ridturen - jag älskar honom såhär!

Lisa var här idag och målade hinder med någon random snubbe som ser ut att vara 12 men måste vara över 18 eftersom att han kör bil. Han ser skev ut och springer efter Oliver på gården ibland...

Justja!! Jag red det gråa stoet (Arwen kanske hon heter?) och hon var jättespooky, och jag trodde till 100%% att hon skulle komma hem utan mig. Jag orkade inte länga stiglädrena så dom var minst 4 hål för korta = sämst balans. 
Självklart hjälpte det inte att;

- Det tokblåste.
- Lisa inte såg oss komma förbi och ställde sig upp bakom ett hinder så hästen kissade på sig.
- Det kom två pojkar och skrek i en plastbåt i floden. (och såklart kom i samma riktning som oss)
- Oliver var ÖVERALLT där vi skulle rida med sin traktor.
- En gren vi gick under gick av och landade på hennes rumpa och hon trodde att den skulle äta henne.

Exakt allt hände oss, och när vi kom till spolspiltan laggade vattenslangen (hade luftbubblor i sig) så den lixom "skjöt" henne så att hon började stegra i spolspiltan. Suck - suck - suck!!!


Imorgon är det en liten barn och nybörjarhunt och Oliver ska dit med några hästar så Janet följer med med sin häst. Wohoo, en ensam dag på gården! Det var länge sen. :) Jag gillar dom dagarna. Jag ska försöka ta ut kameran och ta kort på alla nya hästar ni inte fått se än!


Nu; Säng + One Tree Hill!


Puss,

WilmaVictoria-


Wheres the big party??

Oliver kum just hem efter att ha varit iväg hela eftermiddagen. Han gick upp i köket, och började han babbla chockat med sig själv när han såg att mat vi hade lagat.

Jag och Janet var uttråkade efter gårdsjobbet så vi lagade fläskkotletter, potatis, potatismos (ja, både och..), sås, kokta morötter, olika korvar, sallad och bacon/lök-geggafyllda jättemushrooms med smält ost på. Det ni! Oliver var jätteimponerad ;)

Nu har vi mat så det räcker i flera dagar. Perfekt!


Puss,

WilmaVictoria-

Tonight is the night

Ikväll ska jag äntligen masa mig i säng runt 10 och kolla på film. Har tänkt göra det jättemånga kvällar men fastnar alltid här för länge... Håll tummarna för ikväll! :D


Puss,

WilmaVictoria-

Monday

Black Prince och Hugo Boss fick gå ut på sommarbete idag. Eller ja, "inte-huntsäsong-bete" kanske man ska kalla det? Greg går ut nästa vecka, och istället har De Bommer, Naz och Porter kommit in för sommarsäsongen.

På morgonen red vi ner Charlie och Latté till sjön och svalkade benen. Charlie tyckte att vi också behövde svalkas och vevade med frambenet så fort vi stod stilla. Det värsta var att han var bra på det så jag blev dyngsur...

Resten av dagen bytte vi hästarna i de 4 hagar vi använder nu, ryckte MrFox's man, och tvättade Splinter, Lady, Goofey och MrFox. Hästarna älskade att vara ute och Lee gick lös som en tok på det stora fältet med Peter Pan strax efter, full kareta hela tiden!



TT var dum i huvet och ville inte komma in när vi skulle hämta honom så jag fick jaga honom runt det GIGANTISKA fältet i en evighet. Åh vad han aldrig ska få går där igen. (om det inte kommer en till praounge som jag vill ha bort ett tag..hehe).


Här ser han minsann oskyldig ut...

Vi red ut en gång på Liagh och Lady, och det var första gången sen Ladys tänder blev fixade. Jag red henne förra veckan, men så fort jag tog normalt stöd i handen så körde hon upp huvudet så hon snubblade över hindret. Även idag satte hon huvet rakt upp och struntade i vart hon sprang!!! Tänderna blev fixade i torsdags, är det för tidigt att rida henne igen nu?? Det var inget stort som gjordes...

Ridturen började med att hon lekte rodeohäst när vi kom till ett fält. Hon visste inte om hon skulle stegra eller bocka, så hon gjorde båda samtidigt tror jag. Hela hästen bara lyfte från backen och hon hoppade rakt upp, och sen ner på frambenen, upp på bakbenen osv... Janet skrek "sitt upp och håll i dig!" och jag började asgarva - vad skulle jag annars göra om inte sitta upp och hålla i mig? Att börja skratta var kanske inte det bästa att göra, men jag såg framför mig hur komiskt det såg ut.


Lady

Hur som helst fick jag ordning på grejerna och vi travade och galopperade med knappt något stöd i tygeln ALLS, och ändå körde hon huvudet upp och ner som ett psykfall. Tog jag i tyglarna körde hon upp huvet så långt hon kunde, och hade jag inte haft martingal på hade hon säkert haft huvet på ryggen utan problem.

Vad gör jag nu??? Jag rider btw med ett vanligt 2 tränsbett nu, samma som jag rider Lee på.


Theresa tog förresten mig och Janet på foodshopping idag. Äntligen!!


Puss,

WilmaVictoria-


BBQ-night

Kom precis på att jag skrivit småsaker om igårkväll men aldrig berättat vad det var;
BBQ-night (ja, i mars. Dock inomhus.) för att huntsäsongen är över. Och såklart för Davey som fyllde 21.

Tydligen behöver man en bal OCH en partykväll innan alla fattat att den är slut.


Jag var inte där för middagen, men när jag kom dit ville Davey att jag skulle smaka all maten ändå. Dom göder mig. Hur som helst släpade han ut mig genom någon bakdörr i kolmörkret, och jag snubblade och satte handen i något kallt och slemmigt. Den första bilden som kom upp i mitt huvud var en död människa (för mkt skräckfilm?), och jag hade nästan rätt. Det var en död gris! Dom hade en halv gris på ett spett över någon slags grill. Värsta grillningen á la Asterix o Obelix!!

Davey styckade bitar av grisen med sin pannlampa på, och dom som följt med ut stod bara och skrattade åt mitt chockade ansiktsuttryck. Ja, potatisen var ju god i alla fall.

I stora drag vad som hände/upptäcktes igår;
- David åkte hem tidigt för han hade ont i ryggen.
- Lisa var jättefin.
- Jag suger på biljard, och nu vet alla om det.
- Dee har en jättegullig dotter med bra musiksmak.
- Jag var jättelång med mina nya skor, men alla älskade dom.
- Davey fick mig att lova att jag aldrig åker hem. (yea right...?)
- Ross drack för mycket och sjöng för högt och falskt.
- Jag hade mobilen i väskan och kollade aldrig tiden.
- Förra punkten resulterade i att jag kom hem runt 2. Jävligt bra gjort Wilma.
- Killen som är snygg på sin häst men ful på backen utan hjälm var där. Ointressant, haha!
- Jag måste träna på irländska sing-a-long-låtar, för när gitarren kom fram kände jag mig efterbliven.


Jag är för övrigt känd som soft-drink-girl, väldigt vackert. Det höll på att bli coke-girl, men det lät lite fel så jag tog några 7up för att förstöra det namnet. Man vet ju aldrig hur folk tolkar det... haha.


Förlåt för att det är så bildlöst.


Puss,

WilmaVictoria-


Like the good(?) old days

Janets lediga dag idag, så gården var bara min!

David Staines hjälpte mig med fodringen på morgonen och sen jobbade jag på resten av dagen själv. Motionerade, hade en "avancerad" xc-grupp, satte hästar i hagar osv. Alex kom på eftermiddagen och red ut med mig och en nybörjare, vi skrittade bara så jag är glad att vi var fler än två så att konversationerna inte dog ut så fort. Nämnde jag att hon var ca 30 år, kom från England men lät som en ryss och att vi var tvugna att ha ledrep till gamla Polyanna?


Polyanna skulle inte ens springa iväg om vi bad henne...

När hela dagen var avslutade hade jag mina boxar att mocka ut, och min gud Alex började med kvällsfodringen. Allt kom i vägen när jag skulle mocka!!! TT kom hem från en charity ride, Oliver kom hem med hästar i lastbilen, folk behövde hjälp med saker till höger och vänster. Precis när jag var klar kom Oliver ner och sa att han hade tänt att mocka åt mig. You snooze, you loose.

Jag jobbade från halv 7.20 till 7 idag och hade inte ens tid för lunch. Eller - jag tog ingen tid för lunch. Större delen av det muntra gänget från igår satt och åt gluten- och fettfria kakor och klagade över sina hangovers i the Den. Jag erbjöd dom att komma med ut på mina ridturer men ingen nappade.. Mesar.

Jag hann ha 5 hästar i hagen (jag använder bara en just nu, där det inte gör nått om marken blir upphackad av hovarna), 8 i paddocken, 4 i skritten, 4 iväg på charity ride och 14 blev ridna. Inte helt illa för att vara själv på gården, va?


Puss,

WilmaVictoria-


Pain in the...

Igår hade vi jättemycket uteritter som rubbade hela våran dag. Janet tillbringade de två timmarna innan första uteritten med att borsta svansarna på alla hästarna istället för att mocka, så jag började mocka hennes boxar medans hon tog ut sista skritt-travgruppen. Det fick jag fan för idag då mina boxar såg ut som helvete...

Whatever.


Vi hann inte ens äta lunch igår, så på slutet bettedde vi oss som PMS-monster båda två men vi förstod nog varandra och försökte göra det bästa av situationen. VM i fejkade smile, haha.

Inget gick rätt på slutet heller. Hästarna klev på mig, jag tappade grepen hela tiden, skottkärrorna bara välte, jag smällde igen boxdörrar utan att ta ut armen först. Ja, ni fattar. Man är så nära, men allt tar 10 gånger längre än det brukar bara för att det strular. Jag vill bara sätta sig och gråta i ett hörn och hoppas att någon annan gör jobbet.

Vi hade i alla fall kvällen att se frasm emot. Jag ville först inte gå eftersom att min dag blev skit på eftermiddagen, men Lisa sa att hon inte tänkte gå om inte jag gick. Jäkla hon, men jag är glad att jag gick tillslut. :)


Puss,

WilmaVictoria-

No party princess tonight

Trots min sovmorgon (till 9) orkar jag inte gå på Daveys överraskningsparty ikväll. Jag känner mig så himla tråkig, men jag orkar verkligen inte. Istället sitter jag här i Janets mysiga fåtölj (stavas det verkligen så?) med en Mango-Papaya-Passionsfrukt yogurt och min data.

Lisa hämtade mig halv 11 idag, efter att jag kommit upp ur sängen och duschat och vi åkte till Nenagh istället för Galway. Jag ska ju till Galway med Alex nästa eller nästnästa vecka ändå. Det blev 2 halsband, 2 par örhängen, en vit tröja med nitar, en randig t-shirt med nitar, en till t-shirt, två mjukisdressar, 2 kavajer (kunde inte bästämma mig för marinblå eller svart så det blev båda), ett par skor, ett nagellack, två natlinnen, en cardigan, ett jättegulligt linne/nattlinne, en skjorta, massor av hårprodukter, massa söta tjockstrumpor och mer jag inte kommer ihåg. Vi var på ett penneys-wannabeställe så det var billigt!


Älskar skorna! Dom är jättelätta att gå i för att vara heels.


En babyblå och en knallrosa mysdress. Lovely!


Efter shoppingen åkte vi hem och beställde pizza på vägen hem. När vi var näääästan hemma och kom till bron över shannon som tar oss från county Tipperary till county Galway (en "county" verkar vara lite som våra landskap eller något) så var den en lååååång kö för bommen var nere för de fick inte upp den. Vi fick åka en 40 minuter längre väg för att komma över bron på ett annat ställe, så när vi kom till pizzerian (som vi ringde och varnade att vi skulle bli sena) så hade de slängt våran gamla pizza och gjort en ny. Hur snällt!?

Vi tog pizzan och åkte hem till Lisa där vi tjockade oss med chips, dipp, choklad och pizza framför One Tree Hill. Hur mysigt som helst framför den lilla brasan hon hade gjort!

Jag åkte hem runt 7 för att hinna till överraskningspartyt/middagen vi skulle ha för Davey, men när jag kom hem ville jag bara packa upp mina saker och sätta mig här. Jag tänkte gå först, så jag bättrade på min make-up, bytte kläder och fixade håret. Sen ångrade jag mig och stannade hemma. Janet är också hemma. :)

Puss,

WilmaVictoria-

It's all her fault

Maten här har spårat ur! Vi är för lata för att åka och handla, så uppföljningen på förra veckans pizza, lördagens kinahemkörning och gårdagens kinahemkörning blev..*trumvirvel* Indisk takeaway. Vi väntar på att någon ska komma och laga mat åt oss, men det verkar inte hända.


Min mat var banangul, Oliver och Lisas var knallröd/rosa och Janets såg ut som om den blivit äten en gång om kommit upp igen. Jag hoppas att någon satt och åt och tappade matlusten nu. :)





Jag skyller på Janet, hon är för lättövertalad. - I take no blame.


Puss,

WilmaVictoria-


Hallelujah!

Gissa vad det är dags för imorgon??



Det är två saker!



1. Överraskiningsparty för Davey som fyller 21 nu/snart/whatever.

2. Min lediga dag !!



Kan ni fatta? Janet har fixat så vi kommer ha en ledig dag var typ varje vecka, så länge det inte händer för mycket och mockningen är gjord. Är det bara en vanlig dag så klarar man sig själv här, det har ju jag gjort sen jag kom tillbaka efter nyår. :)

Antingen blir det junkfood och OTH-marathon @ Lisa's place, eller så åker vi till Galway och shoppar snygga kläder inför kvällen. Vi får se vad som händer, för mig spelar det ingen roll! Janet har lånat ut ett par killer heels till mig redan. ;)


Note to self; stäng av mobillarmet och dra ner rullgardinen på rummet!



Puss,

WilmaVictoria-

FINISHED!

Vi är ÄNTLIGEN klara med crosscountrybanan nu, är vi inte duktiga?

Lite tillpiffning är kvar att göra, små detaljer alltså, men alla hinder är målade nu. Det har inte verit helt fel att göra något annat än att vara i stallet, och solen har skinit så snällt på oss varje dag. Jag har fått den fulaste brännan NÅGONSIN, det ser ut som en fjortitsminkning eftersom att jag haft polotröja på mig och inte blivit brun på halsen. Jag kommer få gå runt naken med en påse på huvudet för att jämna ut detta.


Jag kom upp för lunch, men då ringde Oliver och sa att jag skulle rida Charlie för veterinären var här och skulle besikta honom för eventuellt köp. Vincent skulle köpa honom alltså. Jag trodde redan att han ägde honom!! Hur som helst var han halt, så vi får se vart detta slutar. Han har ju trots allt haft honom på hunt rätt mycket, så det kanske är det som skapat det?


Snygg är han i alla fall!

Jag red inget idag förutom Charlie, men jag mockade G-stallet och så tog jag Del's box åt Janet. Snäll är bara förnamnet på vad jag är, haha! Hon hade gården klar när vi kom upp efter målningen, och hon är inte lite petnoga med allt längre. Antar att första-intrycket-rycket är borta nu. Hon är helt okej!!


Saker känns bättre nu igen :)


Puss,

WilmaVictoria-


Wanna guess?

Lisa har tagit hit...



och.. (inte min kända italienska kordordstidning till vänster alltså..)



+ att med min förlängningssladd till headsetet kan jag kolla jättelänge uta att störa folk med ljudet!



Wanna guess what i'm up to now?


(ps, jag hjälpte Janet att flytta upp hennes saker idag så hon beställde kinamat till oss. Boo-yah!)


Puss,

WilmaVictoria-

6 months

I miss you <3


Almost done

Jag och Lisa har nästan målat oss runt hela banan nu!

Efter sista ridturen gick jag dit vi slutade igår för att hitta Lisa, men hon var inte där. Hon hade gått tillbaka till början och målat bananerna gula nu när vi fått den färgen. Jag mötte Dee och Ann på hästarna däremot, och Dee undrade om allt var okej med mig. Alex hade tydligen sagt till henne att jag verkat lite låg på sistonde.. Alex är för söt, haha!

Jag hittade Lisa och vi målade hinder från 11 till 5 utan problem. Nästan. Vi körde fast med jeepen en gång och fick ringa Oliver. Lisa trodde att han skulle döda henne. Jag fick höra hennes telefonsamtal på högtalare.

Lisa; I'm sorry Oliver, but..
Oliver; What now?
Lisa; The Jeep is stuck. I'm sorry!
Oliver; How can you get stuck in dry wather!?
Lisa; I'm a GIRL Oliver, I'm sorry!!
Oliver; Oh, jesus...
Lisa; I'm sorry....
Oliver; Say that again and I'll fucking leave you there!
Lisa; I'm..ok

Han asgarvade åt att det finns några få blöta kvadratmetrar på hela anläggningen, och dom hittade Lisa och körde ner i. Whatever makes him smile!


När vi kom upp till gården var i alla fall silaget gjort, så jag tog in hästar från hagen och sen red jag och Janet ut på Barnaby (hennes häst) och Frodo. Frodo tyckte att livet sög! Först fick han inte gå ut på hela dagen, fick ingen mat när alla andra fick eftersom att han skulle ut, och sen skrittade vi fram jättelänge. Han la av världens bock, så efter det galopperade vi runt ett GIGANTISKT fält (på tok för fort) - men hästarna blev trötta och glada!



Sjön är så vacker på kvällen!


...and so is Frodo!



Puss,

WilmaVictoria-






On the ball!

Denna dagen har sett ut lite som igår. Jag och Janet red ut själva på Lexus och McNally (jag fick McNally  - HA!) och lilla nallen var jätteduktig! Sist David tog honom till en hunt satte han ner huvet och sprang utan att titta, och sprang rakt in i en stenmur. Intelligent?

Bara den ena tyska tjejen var med idag, för den andra åkte hem igår kväll. Jag tog ut det nya skimmelstoet jag inte kommer ihåg namnet på och hon var jättetrevlig. Vi börjar få gott om skimmelston nu tycker jag. Maxi, Liagh och denna. Alla är mer eller mindre ponnyer.

Den tredje ritten var klockan 10, och då var Ann här för att rida Rocky. Jag testade den nya lilla gråa ponnyvalacken Smokey och jag ÄLSKAR honom. Jag tror att jag älskar honom för att jag inte kommer behöva jobba så mycket med honom, vi har nog med projekt... Han är lugn att rida sist i grupp, hoppar som en gud men är ändå inte tråkig. Och till råga på allt så är han urgullig!!

Jag har tagit bilder hela dagen för en gångs skull, men jag kan inte hitta adaptern till mobilminneskortet..Satan!

Det är otroligt var man hinner på en morgon om man är några stycken. Klockan 11 idag var 9 hästar motionerade, det är inte helt illa tycker jag!


Puss,

WilmaVictoria-


Let's change the place to please the new girl!

Nu ska vi börja vara i stallet "a bit before 7.30" nu för tiden, istället för 8. Jag har ju varit lite sen ut de senaste dagarna tydligen.

Ursäkta? Det är inte jag som varit sen, det är Janet som varit tidig!! En viss skillnad om ni frågar mig. Ska jag behöva gå upp halv 6 för att inte missa när hon går ut eller? Det låter ju väldigt logiskt att ändra gamla rutiner för att någon ny kommer och känner för att kliva upp tidigare.


Jag blir galen!



Och så saknar jag svensk pizza.



Puss,

WilmaVictoria-


Tired

Solen sken på oss idag igen, så vi gav oss ut och målade så fort Lisa kom hit.

Innan hon kom red jag och Janet ut 3 gånger, varav 2 med dom tyska tjejerna som är här. Vi hann rida en gång innan dom kom ut så jag passade på att ta Tiny. Han är så himla duktig nu!!! Han var lugn och fin både först och efter den andra hästen (Goofey) och jag blev jättestolt.


Tiny & jag

Jag visste inte hur tjejerna red, så jag tog en säkert kort med dom - Moyroe. Janet hade Dex och tjejerna hade Conor och TT (hon älskade tydligen TT..?), men vi kunde inte göra så mycket på grund av frosten. Hästarna fick i alla fall gå ut och trava runt lite och det måste ju vara roligare än att bara stå inne, eller?

Sista turen fick tjejen på Conor ta Jameson, och hon på TT ville stanna kvar på honom och jag orkade inte tvinga av henne så hon fick sitta där. Janet tog Latté som vi håller på att skritta igång igen, och jag tog TipToe. Tänkte att hon måste lära sig att gå i grupp och att det är snällare att göra det på en skrittur än en crosscountrytur. Smart eller fegt?

Efter det skickade jag ut Janet på Maxi och tjejerna på Zorro och Lizzy, för Lisa var här! Klockan var då runt 11, och vi målade från det till kvart över 1 då vi tog lunch. Efter lunch kom Dierdre med oss ut och målade hinder. Det är många att måla kan jag tala om!! Det är 2 eller 3 banor, ibland med alternativa vägar + att det ser konstigt ut om vi struntar i att måla hinder runt om. Alltså slutar det med att alla hinder blir målade typ.

Vi målade på till runt 5 innan vi gav upp och åkte hem. Jag gick in och bytte om, och på väg ut mötte jag Oliver som sa åt mig att hjälpa Janet med fodringen. Ja, det var väll därför jag gick ut igen..?
Jag hittade Janet i MrFox's box - mockandes! Hon hade hans och WonderBoys kvar att mocka, hästar i hagen som hon inte tagit in än och hästar i skritten som hon inte visste hur länge dom hade varit där. A mess!!

Jag gick för att hämta in Jameson och Ivory (hon älskar Ivory så han får VIP-treatment) och såg att hästarna fick trava i skritten. Jag sa att hon inte behövde ändra farten för den är bra som den är, men man måste väll testa allt. Till råga på allt gick Amigo och saktade ner den ibland vilkat kan förstöra den men det var inget hon märkt.

 
Janet & Ivory


Jag fick vända och hämta en grimma till Amigo, ta ut honom, och sen hämta hästarna från fältet. Jag räddade resten av hästarna från skritten, hjälpte Lisa med slutet på fodringen, sopade gården, plockade upp sophögarna och kollade vattenhinkarna hos dom som har trasiga vattenkoppar. Sen var jag trött. Janet gav mig en borste och jag skulle tydligen borsta Jamesons huvud och hals som var lerig. Fine, jag gillar Jameson.

När gården var klar var klockan nästan 7, och hon stack ut och red sin egen häst. Jag däremot hade mina boxar kvar att mocka ur, så jag började med det. När jag hade gjore Smokeys och TipToes kom Alex så jag var tvungen att ge henne skottkärran såklart. Alla andra var fyllda med silage. Jag får mocka resten i morgon bitti antar jag.

På väg upp så jag att Conor inte fått nån halm i sin box efter att hon mockat ur, så jag fyllde upp hans box också innan jag gick in. Lång dag idag alltså... Lisa hade lagat mat som tur var - hallelujah! Hade hon inte gjort det hade jag inte orkat äta! Pasta carbonara och vitlöksbröd, mums!


Puss,

WilmaVictoria-

Back with the painting brushes

När jag kom ut imorse hade Janet nästan gjort klart all fodring redan, så jag gav vatten till hästarna där vattnet inte funkade och erbjöd alla andra hästar eftersom att vattnet fryser på natten.

Jag o Janet gjorde en To-do-list och satte 4 i skritten medans vi gick in för frukost. Jag var inte så hungrig så jag tog en apelsin, och gick ut och stoppade ut hästar i hagarna istället. Vi bytte hästar i skritten och Janet började mocka, så jag lämnade skritten till henne och red ut med Lee.

Lee hade vilat för länge och tyckte att det var tråkigt att gå själv och tråkigt att gå bort från gården så vi hade lite fight. Den får man alltid ta när han stått och blivit uttråkad... Jag duschade honom och stoppade in honom i boxen igen, trött och snäll! En lydig ponny är en glad ponny.


Här är han nog lydig, för han ser glad ut.

Efter det lämnade jag över ridningen av Latté och Rio till Janet och tog jeepen ner på xc-banan med Lisa. Det var skönt att komma iväg ett tag, även fast många av hindrena jag målade var pain in the ass. När vi kom in för lunch fick vi veta att vi målade sakta, så jag åt min macka lite snabbt och efter lunch splashade vi på färg så hindrena ser ut som helvete. Det gick ju fort i alla fall. Det jag inte fick ihop var hur vi bara har 3 dagar på oss att måla. Tror han att det är NU i helgen vi har tävlingar eller..? Han sa nått mer som tydde på att han trodde det, så jag kanske borde fråga vilket datum han tror att det är.



Vi kvällsfodrade med Janet, bytte lite täcken på hästarna som blivit tvättade och sen sopade vi. Vi är i stadiet nu när vi sopar ALLT eftersom att hon är ny och tycker att det behövs. Hon gör det även om jag säger att det inte behövs, och jag kan ju inte direkt lämna henne och gå in så det är bara att hugga in. Suck.

Nu har Oliver, Janet och två gäster som är här åkt ner på indiska restaurangen i Portumna. Jag är inte hungrig, så jag stannade hemma. En ev tjejerna som är här nu hade tydligen jobbat här eller något förut. Jag vet inte, och jag bryr mig inte direkt heller. Enkelt.


Jag är trött, blir nog en tidig kväll ikväll med lite musik.

Dagens låt;


I see your face in my mind as I drive away,
Cause none of us thought it was gonna end that way.
People are people,
And sometimes we change our minds.
But its killing me to see you go after all this time.

Mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm
Mmm mmm mmm mmm mmm

Music starts playin like the end of a sad movie,
Its the kinda ending you dont really wanna see.
Cause its tragedy and itll only bring you down,
Now I dont know what to be without you around.

And we know its never simple,
Never easy.
Never a clean break, noone here to save me.
Youre the only thing I know like the back of my hand,
And I cant,
Breathe,
Without you,
But I have to,
Breathe,
Without you,
But I have to.

Never wanted this, never wanna see you hurt.
Every little bump in the road I tried to swerve.
But people are people,
And sometimes it doesnt work out,
Nothing we say is gonna save us from the fall out.

And we know its never simple,
Never easy.
Never a clean break, no one here to save me.
Youre the only thing I know like the back of my hand,
And I cant,
Breathe,
Without you,
But I have to,
Breathe,
Without you,
But I have to.

Its two a.m.
Feelin' like I just lost a friend.
Hope you know its not easy,
Easy for me.
Its two a.m.
Feelin like I just lost a friend.
Hope you know this aint easy,
Easy for me.

And we know its never simple,
Never easy.
Never a clean break, noone here to save me.

Ohhh

I cant,
Breathe,
Without you,
But I have to,
Breathe,
Without you,
But I have to



- Låten har gått på repeat hela dagen!

Puss,

WilmaVictoria-

My Wilma!!!!!

Hello Everyone, My name is Lisa and l am helping Wilma on the yard in Flowerhill, she has to be the best person l no on the yard and her laugh makes me laugh so much, she is so funny. And as for her famous word 'retard' that will not be her famous word from now on!!!!! But at the moment the poor girl her head is recked and it being recked by a certain Minnie Mouse, god help her, l feel so sorry for her and now she is sitting her beside me laughing at what l just wrote don't worry she will explain it to you all in Swedish!!!!! So thats thats all for now we are busy painting so am going home now so talk to you all very soon, Love Lisa in a cold but sun shining Ireland x x

I just know to much

Vissa saker får mig bara att tappa lusten till allt. Jag trodde att jag visste vart jag hade folk här, men så fel man kan ha. Jag bloggar en annan dag.

Ha en trevlig kväll allihopa.


Puss,

WilmaVictoria.


Plan of the evening.

- Gården klar - check!
- Mat i magen - check!



Nu;
- Ladda ner musik.
- Promenad innan solen går ner.
- Duscha.
- Städa rummet.
- Blogga.
- One Tree Hill.



Not again!

Janet är här nu med sin häst, och hon och hennes chaufför åkte precis ner på puben. Jag följer INTE med ikväll för man får nästan cellskräck av den lilla puben om man är där för ofta. Stannar hemma och nördar OTH, jag har tänkt kolla varje kväll men något har kommit ivägen varje gång...

Nu har jag ätit(kinamat :D), bloggat och berättat för mamma att jag lever.

Fritt fram för One Tree Hill med andra ord!!


Puss,

WilmaVictoria-

Saturday, saturday..

Lördag betyder crosscountry med B-sloetjejerna!

Fyra av dem kom idag, plus en tjej som inte varit här förut och Dels ägare som provred Amigo. Hon måste ha nått att rida Hunter Trials nu när Del är skadad. Tjejen som inte varit här förut kunde inte rida Clint för hon "kände sig elak när hon drog i hans mun". Ja, då kan hon ju gå tillbaka till sitt ridhus för här måste man faktiskt hålla hästarna lite!!

Ponnyklubben var här idag så det har kryllat av ponnyer här nästen hela dagen. Lisa, Emer och jag mockade ut A-stallet och sen red vi ut.

Lisa mockar hos Splinter


Emer mockar åt Jameson


När vi red ut satte jag Lisa på Jameson, Emer på Polyanna och mig själv på Liagh. Mitt nya blåa spö var med ut så Liagh vågade inte busa så mycket som hon gjorde i början när hon kom hit. Hon tjurade lite vid vattensplahet, men det var inget märkvärdigt. Jag är nöjd!! :)

Slängde in Liagh i boxen och sprang ner till fältet och tog kort på Lisa och Emer. Det var molnigt så det blidde inte så bra, men här är resultatet i alla fall;

Lisa + Jameson


Emer + Polly-poop!






Genom sjön måste man gå! :)


Gullungar!


När vi gick hem sa TipToe att det var dags att ta in henne också. Man får inte glömma lilla tån!


Vi fodrade och sen kom Oliver hem från hunten så vi fixade hästarna. Det var allt tror jag.. :)
Imorgon ska vi ut med hundarna runt 10, antar att det blir jag, Oliver och Janet. Hoppas jag får en snäll häst, jag red ju Liagh idag så henne slipper jag nog, haha!


Puss,

WilmaVictoria-

QuizNight @ Mac's!

Alex hämtar mig klockan 9, och jag håller på att tjata dit Lisa. Hon bor ju nästan granne med McDonaghs så hon kan gott släpa sig dit tycker jag! Ska förresten låta henne gästblogg någon dag, det kommer jag få ångra känner jag.


Går den inte att bita sönder så är det guld, eller hur var det?
Isåfall jag jag meddela att detta inte är guld.


See ya later, nu ska jag visa vem som är the quiz master around here!


Puss,

WilmaVictoria-

Todays shopping!

När jag visade mina ridstövlar efter frukosten skrattade Oliver så att han nästan tappade sin kaffekopp. Väldigt roligt...

Jag ringde Lisa och vi betsämde att vi skulle åka så fort hon kom. Jag gick ut och red en sista ridtur i mina gamla stövlar, Lizzy fick äran att ta den turen. Jag ville rida henne idag så hon är lugn imorgon när vi ska ut crosscountry och tjejen från Ballinasloe ska rida. Smart? Ja!

Lisa var inte här när jag kom tillbaka så jag mockade hos Kino och Tiny, och sen kom Lisa och hämtade mig. Vi åkte till Birr, och deras hästshop var lika stort som ett dass och hade ungefär samma utbud. Tumme ner!

Vi fortsatte till Roscrea istället och där hittade jag ett par som nästan såg ut som mina förrförra ridstövlar, fast matta och svarta. Assnygga!! 95 euro, men det var det värt! Jag köpte även två ridspön. Jag sa att det var ifall jag skulle förstöra eller tappa bort ett, men egentligen kunde jag bara inte bestämma mig om jag ville ha ett som matchade min vinröda eller min blåa jacka. Så det blev båda!


Toggi-stövel





Just my colours ;)


...och så lite onödigt. Vad ska jag med sånna till!?

Lisa köpte likadana ridstövlar, och hon som ägde stället gav oss en spray gratis som vi skulle impregnera stövlarna med. Hon bjöd även på ett av mina spön (så egentligen köpte jag bara ett...) och även på Lisas. Snällaste tanten!

Vi skyndade hem och målade hinder till klockan 5 då vi fodrade. Bart är ute i en hage nu, likaså den nya skäcken och Lady har fått tagit Barts box. Snacka om uppbyte!


Puss,

WilmaVictoria-


All good things comes to an end.

Mina ridstövlar är oficiellt kaputt, finito, game over, dead.




Ja, dom höll ju lite mer än i en månad i alla fall. Nästan 1,5!!


Puss,

WilmaVictoria-

We have all been there

Jag tog lite kort på Kim och hennes lilla nybörjar hoppgrupp idag. Alla uppskattar bilder, inte sant?


Kim & Brad


Hennessy



Polyanna



Polyanna



Hennessy


Nu måste jag verkligen duscha. Mitt hår är så fett att jag kan smörja alla sadlar med fettet i det!


Puss,

WilmaVictoria-

I'm a painter!

Tiny var heeeelt underbar idag! I alla fall på slutet när jag lärt honom hur man skulle göra, haha. Vi var nere på ridplanen nästan hela tiden och gjorde gymnastikhoppning, precis som jag skrev tidigare, och i början gick det lite för fort, och svänga var lite trixigt. På slutet svängde han jättebra och hoppade bra hela tiden så jag ska fortsätta såhär ett tag nu -  skynda långsamt!

Jag tog ut Goofey "for a spin", och hon var seg som vanligt. Booooring!

Klockan 1 kom Lisa och jag åt lunch medans hon drack te, och sen åkte hon och köpte med målarfärg. Jag väntade på lastbilen med grus som skulle komma "om en timme" och var såklart 20 minuter sen. Jag kunde alltså ha följt med Lisa.

Vi målade och lyssnade på musik självklart sjöng vi vackert för alla stackare som råkade vara i närheten. Taylor Swift's "You belong with me" gick på tok förmånga gånger!! Vi satt ute i solen till 20 över 4 då vi kvällsfodrade (en timme sent alltså...), och sen fortsatte vi måla tills Oliver kom hem med hästarna från hunten. Vi är så himla duktiga!!


Lisa försökte få mig att övningsköra Jeepen med trasig ratt - nejtack!
Så hon ska (läs: inbillar sig att hon ska) lära mig att köra bil i någon av hennes bilar. Stackars bilar!


The Cottage -före!


The cottage - efter!

När vi var klara med allt åkte jag och Lisa och hämtade pizza i Portumna som vi slukade så fort vi kom hem. Vi var så jäkla hungriga!! East Galway hade en skithunt idag och deras duktiga superhundar fick inte ett spår av räv. Jag undrar om det kan ha något att göra med hans finfina humör? Haha!! Skadeglädje är den enda sanna glädjen, eller?


Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det ONE TREE HILL!! Äntligen har Lisa blivit beroende och hon har köpt säsong 1-5. Jag har redan sett 1-4, så hon lånade ut säsong 5 till mig nu! Hallelujah!!

Puss,

WilmaVictoria-


Walking in sunshine

Solen har hittat hit igen - underbart!!

Morgonen har varit smått kaotisk eftersom att Oliver inte gjorde någon hästlista, och kom på nya hästar som skulle med till hunten medans vi lastade de första. Vid frukosten var det bara Splinter. När Splinter var klar skulle Victor med, och när Victor var klart skulle Dex med. Dex fick stanna hemma för han var smutsig, och jag föreslog Hegrid - jackpot! Hegrid blev perfekt. Det är East Galway som jagar idag för att ta igen det dom missade under frosten och flodperiden.

När vi lastade skulle Belview också med, och Willy står borta i ett annat stall just nu med Belviews utsrustning så jag tog den gamla sadeln + Charlies träns och skickade med en rulle med tjock kardborre som jag hittade i sadelskåpet så han kan göra nya benstraps av dom. Vincen har (som jag nämnt förut) MS och kan inte driva på med benen själv och han har band som håller fast låren mot sadeln, och med en dressyspiska går det bra att driva hästen framåt. Jag är impad att han rider och hans läkare säger att dom inte vet vad han gör, men vad det än är så är det bra för hans kropp!


Nu är ridbanan ledig och jag ska bygga gymnastikövningar till Tiny. Lågt och enkelt, för det ska vara roligt och lätt idag! :) Jag tar med mig äpplen att muta hästarna med, hehe.




Vi hörs senare. Önska mig lycka till med Tiny!


Puss,

WilmaVictoria-

"I'm just a baby :("

Varje gång jag gått in för att mata Tiny eller mocka hans box sen vi trillade över varandra i en liten hög så har han sett jätteledsen ut. Ångerful kanskel? Jag vet inte, men han är så himla gullig och jag vill bara säga till honom att allt är okej och att jag inte är arg på honom.

Det finns inget elakt i den hästen, och han beter sig som om han vore en liten ponny. Han önskar nog att han var en liten ponny, eller en liten hund som kan hoppa upp i någons famn!! Hade det inte kostat så mycket att frakta över hästar hade jag velat köpa honom billigt och ha honom som hemmahäst och ge honom allt mod han förtjänar som jag inte har tid att ge här. Vem vet, han kanske har dolda talanger också?

Lilla gullebäbis, är det fint väder imorgon ska jag ut och motionera honom. :) Funderar på att börja rida honom efter kvällsfodringen nu när kvällarna är ljusare. Då vet jag att jag alltid har tid och jag har inget att skynda tillbaka till, så vi kan vara ute länge och ta det lätt. Bygga muskler och mod, för han har inte särklit mycket av något av det.




Puss,

WilmaVictoria-

Company!

Janet som var här i helgen kommer hit nu i helgen igen - och stannar! Hon ska börja jobba här med mig :)

Det känns bra, för hon har nyss jobbat med liknande uppgifter och hon känner till stället. Jag vet dessutom att hon är en duktig arbetare och verkligen jobbar! Detta kan nog bli riktigt bra om jag stå ut med hennes oändliga babbel.


En arg Janet för att hunten inte gick bra. Ivory var ledsen den dagen :(

Hon kom med ett stort flyttlass idag, och på lördag eftermiddag kommer hon hit med sin häst. :)


Ingen franskis med andra ord. Lika bra det!!


Puss,

WilmaVictoria-

Mucking in the rain!

Idga har det regnat sen jag vaknade, och det regnar fortfarande. Ett litet nästan-uppehåll (duggregn?) var det på morgonen, och då red jag ut med Ann. Hon hade Rocky som vanligt, och jag tog Moyroe. Jag gillar honom skarpt!!

Efter ridturen kom Lisa och jag hjälpte henne att mocka A-stallet, och efter det tog vi lunch. Det tog lite tid med mockningen så lunchen blev sen och efter det var det bara 1,5 timmar kvar till kvällsfodring. Lisa åkte hem, och jag smorde lite träns och tvättade Splinter som ska på hunt imorgon.


Splinter och Shane


Vi fick två nya hästar idag. Ganska små, men inte ponnyer. Precis som många andra hästar på Irland och dom är bra att ha här på Flowerhill tror jag. Folk är rädda för stora hästar!! Dom är i alla fall nyss inridna, och en ska vi kasta ut i en hage imorgon och den andra ska vi ha kvar inne. Vi ska släppa ut flera av hästarna imorgon, för nu när huntsäsongen är över är det många som inte kommer användas förrän nästa säsong igen. Sånna som är privatägda, men som vi inte kan använda till verksamheten så dom mår nog bättre av att gå ute i någon månad.


Jag hade två laddningar i walkern, för jag ville inte rida och förstöra marken som Oliver har fixat till nu inför tävlingarna. Det blir så söndertrasat när det är blött! Hehe förresten, när jag skulle hämta Newman och sätta honom i walkern kollade Frodo så gulligt på mig att han fick komma ut istället. Gullpelle :D!

Jag kvällsfodrade själv och när jag skulle sopa sa Oliver åt mig att skärpa mig och gå in, sopa kan man tydligen göra när det inte regnar. Så jag gick in och lagade nudlar och kycklinggryta! Jag lyckades skära mig 3 gånger på kokosnötmjölksburken (kort ord?). Allt för att jag använde den lilla skeden jag tog av misstag och var för lat för att gå 3 meter och hämta en större.


Hoppas på bättre väder imorgon.. Idag fick man ha flytväst för att gå över gården, och man fick kallsupar av att andas. Inte okej!! Men bättre än snö, hehehe ;)


Puss,

WilmaVictoria-

Help me out!

När jag vaknade idag trodde jag att jag hade någon slags träningvärk i magen efter Tiny eftersom att man måste sitta tillbaka så mycket på honom. Eller man måste väll inte, men jag litar inte på honom.

Nu upptäckte jag att jag fortfarande har ont när jag trycker på den, typ på revbenen.

Har man muskler där? Det har man inte va..?

Det kanske är smällen + träningsvärk?


Whatever, jag lever! :)

Puss,

WilmaVictoria-

Paint Paint Paint

Idag har jag verkligen inte gjort något annat än att måla hinder. Vattenhindret var roligast, för då fick jag stå i vattnet och måla!! Dum som jag var satta jag mig ner på huk och fick vatten i hela stövlarna. Smart Wilma, SMART!

Jo, en sak till har jag gjort; släppt ut MASSA hästar. Åh, dom blev så glada när dom fick gå ut! Jag blir helt glad av att se dem springa omkring, busa och rulla. Energin smittar av sig tror jag, och det är bara bra.

Hoppas att det inte börjar regan imorgon, för det vill vi inte!
Jag och Lisa har ju massor kvar att måla inför huntklubbens "Hunter Trials" som kommer i slutet av månaden. Efter det kommer jag dränka er i bilder kan jag lova, jag hoppas att vädret är bra den dagen.


Puss,

WilmaVictoria-


JUMP Tiny!

Jag tog ut Tiny idag, och han freakade lite precis när jag hoppade upp för det var så himla mycket folk på gården tyckte han. Och så lät mockargubben himla konstigt, precis som en frustande häst låter han. Trodde att hela dagen skulle bli tokig, menTiny lugnade ner sig efter en lång skritt ner för vägen, och då började vi trava. Galopperade längs floden och han var amazing!
Hoppade stock - perfekt!
Hoppade liten "telefonstolpe" - jättebra!
Hoppade de två vid sjön - lite tittig, men hoppade bra. Han hade aldrig sett dem förr ju!

Jag gick upp på fältet med honom och hoppade rallybilen i trav, och det gjorde han bra. Tog hindret efter som är en liten röd grind, och den hoppade han också bra. Jag blev lite stolt över hur dukigt han var!!
Allt gick så himla bra, och det finns många småhinder där uppe så vi galopperade kontrollerat och jag styrde vidare mot en träfärgad grind där han försökte flyta ut åt vänster, så jag korrigerade och vi hoppade av - men glömde lyfta benen tror jag. Jag hörde en smäll, och plötsligt låg jag på backen och allt snurrade. Jag kollade snabbt upp för att de vart Tiny sprang, allt gick så fort, och precis efter kände jag hela hästen kommer ner över mig. Det är sjukt vad man hinner tänka på en sekund! Han landade med bogbladet först på mig, och när han rullade av mig och jag kravlade undan sparkade han mig på handen, knät och insidan av låret när han var på väg upp.

(hehehe, jag har inte ringt mamma och berättat än... jag skulle vilja se hennes ansiktsuttryck just nu)

Jag fångade hästen och ringde Lisa och bad henne gå och möta mig så jag kunde sätta mig ner, för allt snurrade. Tiny var chockad och tittig, och jag var yr och inte fit for fight så jag ledde hem honom. Ingen idé att ta igenom något när jag inte är säker på om jag klarar det tänkte jag. Lisa kom och mötte mig med bilen och höll Tiny en stund så jag kunde sitta en minut innan jag ledde hem honom, och sen kastade vi ut honom i hagen och gick in och drack cola. Cola löser allt!

Jag har ont där han sparkade till mig, men huvet slutade snurra efter en halvtimme eller något. Det snurrar fortfarande om jag skakar på huvet och sen håller det stilla. Känns som om huvet fortsäter skaka lixom. Min nedre del av ryggen (svanskotan?) gör nog ondast, och den dödade mig när jag lassade ensilage och sprang med skottkärrorna på eftermiddagen.

Ohwell, det blir bra! Värre saker har hänt världen. Jag får väll hålla mig till soffan Jameson eller något till jag blir helt bra. Lisa var rasande idag och tyckte att John eller David borde rida honom...


Jag är 170+skor här, och står i nedförsbacke.. Liten är han inte!!


Puss,

WilmaVictoria-

Good start of the week...

Vi släppte ut 18 hästar i hagen idag tror jag, alla utan täcken. Solen sken och det var varmt och skönt - hästarna älskade det! Speciellt Amigo, Conor, Dex, Hennesy och Zorro som fick gå tillsammans i den största hagen och busa.




Jag red ut på en kort tur med Indiana-mamma och Indiana-dotter, och det var verkligen en liten lugn tur eftersom att de huntade igår. Träningsvärk tror jag att det kallas ;). När vi kom tillbaka till gården red jag och dotterna ner på fältet och hoppade, och mamman lämnade Rocky till Lisa och tog kort/filmade. Så genomsöta är dom!!

Jag red även ut med Scott lite senare och jag tog Jameson som är underbar! Scott hade Victor, så för att han inte skulle få stone bruises inför hunten imorrn som han har fått lite på sistonde så hoppade vi bara på fälten, och skrittade mycket. Solen sken och Scott var trött efter allt resande, så han var nöjd ändå och patade hål i öronen på mig... Men det är väll bra för mig antar jag?

Vi tvättade inte alla hästarna idag, bara 5-6 av dom. 5-6 ska gå ut imorgon igen, och så tvättar vi dom efter det och samma sak resten av veckan tills alla är tvättade. Snällt och smart på samma gång!

Nä, nu har jag tvätt att vika, och bilder att maila!

Puss,

WilmaVictoria-

Roscommon Hunt Pictures, part 2.


David på Megans häst Classic.



Lanscape -


Michelle förklarar ett dåligt språng de fick :p


Pia och Conor


David Staines o Lexus


Vincent och Charlie


Oliver o Andy + lite hundar


Puss,

WilmaVictoria-

RSS 2.0