If i can make it, anyone can.
Du behöver:
5-6 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 dl mjölk
4-5 äggvitor (jag tar 4 för en sats, men 9 för dubbelsats)
3 ½ dl socker
1 msk vaniljsocker
110 g margarin
GLÖM INTE ATT SÄTTA IGÅNG UGNEN PÅ 175GRADER FÖRST AV ALLT.
- Blanda mjöl + bakpulver + vaniljsocker i en skål.
- Blanda mjölk + äggvitor i en annan skål.
- Smält smöret i en stor kastrull, häll ner sockret och vispa vitt.
- Häll ner lite mjölblandning och lite mjölkblandning om vartannat för att slippa få klumpar och ha kvar kastrullen på plattan.. (Det här är varför du ska ha en stor kastrull och inte en liten så du måste byta som jag alltid får göra.)
- Vispa runt lite på låg värme i 2-3 minuter så att äggen för göra smeten lite tjockare.
- Häll upp i formar, stoppa in i ugnen och diska medans du väntar. Ca 20-25min tar det, så du hinner!
När du tar ut dem kan du låta kakorna svalna medans du gör frostingen.
Till frostingen behöver du:
200 gram cream cheese
115 gram mjukt smör
1 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker
Detta räcker gott och väl till två satser muffinsmet, så halvera om du bara gör en normal.
- Blanda smälta smöret och osten.
- Häll i vaniljsocker.
- Häll på florsocker tills konsistensen är bra.
- Färga eller behåll vit och smeta frostingen på kakorna.
Lycka till!
Puss,
WilmaVictoria-