Stickers



Det här måste vara ett skämt...?




Jag tror mer på detta. Det övre alltså...


Det övre klistermärket sitter till och med utomhus, och röker är det enda folk gör här.
I hallen
"ja, dörren är ju där?" - men den öppnar sig inte av sig själv!
I bilen "fönstret är ju öppet?"  - Ja, för röken vet ju exakt vart den ska!

Åh. I say no more. Antingen börjar man röka här, eller så blir man äcklad för livet av det. Jag hör till den senare kategorin, och gjorde redan innan jag kom hit. IT STINKS, OK!?


Puss and Peace,


WilmaVictoria-

Chill Out

Hästarna prillade i hagen, och jag chillade runt på gården och stod som en dåre med ansiktet mot solen mitt på gården i hopp om att bli lite brun.

Jag tycker att det är så kul att släppa ut hästarna och se hur dom beter sig. Vissa bockar(Frodo, TipToe), andra rullar sig på en gång (Charlie), Bart springer av sig all sin energi i stora cirklar, och Wilson leker zombie. Jag skrattade så jag höll på att kissa ner mig när jag hade släppt ut Wilson och han drog igång med ngt han aldrig gjort förr. Det var en stolpe som halvlåg på andra sidan hagen, så jag gick ner för att fixa den och tog snabbast vägen - genom hagen såklart.

Plötsligt ser jag hur hans skugga som förföljde mig växte enormt och kollade bakåt. Då går han där på två ben med frambenen rakt framåt och såg ut som en zombie. Han tappade balansen efter 2-3meter, men ställde sig igen. Så himla ful!! Han tyckte kanske att han härmade mig eller något, hahah! Önskar att jag hade fått kort på det.

Kim och hennes bror + brors tjej var här idag och han red en sväng på Rocky. Jag tog ut Moyroe och han var lugnet själv idag, som omväxling. Duktig häst! :) Vi galopperade längs floden i solskenet - åh, jag kommer aldrig tröttna på det. Värsta lycko-boosten!

Alex kom hit och hon tog hand om Diabolo och jag tog in och tvättade Rio, Charlie och Clint. Sen kom Dee förbi och vi satte oss i The Den och snackade skit alla tre tills Dee kom på att hon skulle åkt till någonstans för 1,5timmar sen. Hahaha, typiskt irländare att alltid va sena!

Dee gav oss tips på vad vi kan göra (Alex o jag) när vi känner oss uttråkade och vill iväg. Vi ska satsa på att åka till Birr eller Galway någon dag, det är 40 min till båda ställena så det är rätt okej. Nästa vecka ska Alex komma hit när jag har slutat och så ska jag få följa med mig till "hennes gård" och titta lite, för då är ägarna i Holland hela veckan. Annars kommer vi bara fastna i massa babbel med dom och så får hon inte visa det hon vill säger hon. Jag tror henne, chefen verkar vara en pedant typ som inte vet ngt om hästar egentligen...
Sen ska vi kanske åka vidare till Birr eller Galway för lite shopping, tihihii :D!


Efter förra turen till Galway.



Alex hjälpte mig med kvällsensilaget, och jag tvättade Wilson medans hon sopade och mockade till Diabolo. Sen fikade vi igen, och jag lagade mat medans hon babblade på som vanligt och slöbläddrade i Horse&Hound.


Jag lagade en slags pastagratäng eller ngt, så jag lämnade den med osten osmält på spisen och gick ut lagom tills Oliver kom tillbaka. Oliver kom hem tidigt så Alex hjälpte mig med hästarna. Jag körde lite med John så han fick också springa minsann, men Bernie vågade jag inte köra med för hon skulle nog ha sprutat parfym i ögat på mig då. Några hästar hade taggtrådssår som vi tvättade, men annars gick allt väldigt fort.

När allt var klart gick jag in och stoppade maten i ugnen på värmning och skickade ett sms till Oliver; "Hungry? :)". Han kom in efter ett tag och berättade om hunten. Det var en man vars häst hade fastnat i en lina och gick omkull, och mannen ramlade såklart av. Dom klev upp samtidigt, och mannen backade ut på fältet för att akta sig för hästen som sprattlade för att komma lös, och då flög stolpen som linan sat fast i upp ur marken, och hästen drgo med sig linan och sprang förbi mannen som hoppade och dansade för att inte bli fälld av linan som kom farande i knähöjd.

När Oliver berättade klev han upp och demonstrerade dansen och skrattade så han höll på att kikna. SÅ kul tyckte han att det var, han fick inte ens fram slutet, alltså mannen ramlade eller inte. Dom hade haft en bra hunt i alla fall. Kort, men bra. :)


Det var nog allt för idag. :) Oliver gillade förresten maten idag (som vanligt ;)), och klagade på att han åt för mkt. Som vanligt. Haha! Han får snart börja gå på Kims unislimkurser om jag fortsätter laga mat åt honom som jag gör nu tror jag. Men ärligt så var den awesome!


Puss,

WilmaVictoria-


...and off they go!

Var meningen att 11 hästar skulle på hunt idag, alltså två lastbilar.


Tyvärr har David blivit sjuk, så han åker inte till hunten utan får skjuts till tåget istället. Då blidde det bara en lastbil helt plötsligt! Ganska skönt faktiskt, så man slipper vänta på den sista ikväll. Den gröna har en tendens att bli så sen hem varje gång, jag undrar varför...*host*John sitter på puben*host*





Jag hade Belview, Willy, Greg, Zorro och Victor att salda, och så bytte jag täckte och lastade Splinter. Jag började tidigt, så det gick väldigt fort och jag var klar 9.18 med alla hästarna på lastbilen, inklusive Davids, Johns och Olivers. 9.30 skulle dom vara klara, så jag var i god tid.

Jag har inte så många att rida idag, det är skönt med att det är mycket hästar som blir rörda på av andra människor. Ska ta ut Moyroe på en sväng, och kanske Lee och WonderBoy eller någon mer. Alex har ju sin lediga dag idag så hon lär komma förbi och fika med mig, hihi, och så kommer Lisa och mockar såklart.


Alex har sin diabolo-dag idag :)


Kvällen igår var jättehärlig. Vi åt middag (mashed potatoes, kyckling, stekta "vita morötter" och sås) som David hade lagat och sen satt vi och kollade på Saturday Night Show eller vad det nu hette. Det var jag, Michelle, Oliver, David, Ivan Davey, och så kom Dee upp på slutet och babblade med oss ett tag. :)

Jag hade tänkt att kolla på en film igår kväll, men det var så varmt och skönt i The Den att jag inte ville gå därifrån. Lisa var ju här med sin data igår, och hon hade fått New Moon av en kompis, så vi la över den på mitt USB. Ska kolla på den så fort jag har sett klart Mamma Mia. (Okej, jag har sett Mamma Mia förut, men man blir så glad av den!).


Hoppas alla hade en superbra lördagskväll!


Nu ska jag ta ut hästarna som huntade igår så dom får stå ute ett tag och lera ner sig...


Puss,

WilmaVictoria-

He cares about me

Titta, Oliver är rädd om mig :D!



Ja, jag är ju det enda barnet här på gården vad jag vet?

We are immortalized!

När jag tog min lilla paus, kom jag på at det skulle komma någon snubbe och rida Hennessey tillsammans med två privatryttare. Dom skulle ut själva för någon av dom var en vän till Oliver, så det var okej. Jag sadlade hästen 14.15, för dom skulle komma 14.30, och sen tog jag datan och gick ut till internetet.

När jag hade suttit en stund kom det en gubbe i en bil. "Jaha, privathästarna kommer väll" tänkte jag o gick ut.

Mannen var inte hästklädd, så jag frågade om jag kunde hjälpa till med något. Han sa att han var vän med Oliver och hade en systerson som var hos honom idag och han var tydligen "proffs fotograf/filmsnubbe". Han ville filma lite här för att ha på hemsidan till deras B&B som ligger en bit ifrån. För att visa ställena häromkring antar jag eftersom att dom verkar syssla lite med "paket", alltså boende o aktiviteter.

Jag sa att Lisa och Emer var ute, och att han kunde filma på dom när dom kom tillbaka. Så vi väntade, både på ryttarna och på att brorssonen skulle pallra sig dit. Efter ett tag kom Lisa och Emer, och vi ville inte ha hästarna ståendes och vänta, så vi sadlade av o kastade in dom i stallet.

Jag sa att jag kunde ta ut en häst och hoppa nått hinder när han kom istället. Jag är så himla snäll! :D

Jag sadlade Frodo. Han är lagom stor och himla fin, plus att han radan varit ute en gång så han var ren och fin sen dess. Jag kan ju inte göra dålig PR för fina Flowerhill!!


Efter ett tag kom han dit (snubben alltså) och jag tog ut Frodo. Vi gick ner på ridbanan och jag hoppade ett vanligt pyttelitet hinder där. Jag sa att jag kunde gå ut på ängen utanför och hoppa ett "hus" som står där, det är lite större plus att solen låg på fint där. Det är ju mest crosscountry vi gör också, inte banhoppning.

Hoppade det, och Frodo satsade som en raket varje gång. Han var lite skraj för snubben med den stora filmkameran, men det det bra för det mesta. Det värsta var att Frodo bara ville springa hem och att jag inte hade något spö. Tyckte det såg bättre ut utan ju.


Finaste Frodo blev filmstjärna idag! 


Jag tog ner dom och hoppade ett vattensplashhinder och sen filmade han även när vi galopperade över fält, skrittade längs vägen, stod nära, långt bort och tillslut när vi gick genom vattnet. Han var hur nöjd som helst, och alla som var där tyckte att Frodo var jättefin!! Det är han ju också, så det var ju ingen överraskning.


Vi var tvungen att göra alla hopp och saker tre gånger var så han fick det ur olika vinklar, och Frodo tyckte att det var alldeles onödigt att vara lugn och fin, speciellt eftersom att alla hinder hoppades hemmåt. Jag kunde inte gärna slita i munnen, så det fick gå lite fort. - Det är ju Irland!


Vi var förresten assnygga med mina gråa ridbyxor, svarta stövlar (okej, dom är rätt fula), svartgrå hjälm, vinröd jacka och vinrött schabrak. Gorgeous helt enkelt!


Gubben som kom i början gav mig 10euro innan jag red hem igen. Jag sa att han skulle behålla dom, men han tyckte att jag kunde ju köpa något att dricka för det. Vad är det med irländarna och deras eviga drickande? Jag visste inte vad jag skulle säga, så jag tackade, tog dom och hans fula visitkort och red hem. :)



Som sagt, man vet aldrig vad som händer här...


Hoppas det blev bra och användbart material nurå.



Puss,

WilmaVictoria-

Saturday with a smile!

Jag har varit sådär hjälplöst glad idag! Ni vet, när man bara går omkring och är glad i hela kroppen? Hade jag varit en häst hade jag nog bockat och glädjehoppat hela dagen lång, men det skulle väll se lite konstigt ut om jag gjorde det..?

Solen har skinit på oss, Frodo var glad, David och Michelle kom igår, och det har varit skön stämning på gårde idag. Jag gillar när det händer saker runt mig som jag inte behöver bry mig om.

Jag red TipToe, och longerade henne först. Hon gjorde något konstigt varje gång hon fattade höger galopp, jag vet inte hu jag ska förklara det. Det var ingen bockning, utan mer som om hon fattade korsgalopp och sen bytte rätt med bakbenen på en gång. Konstigt va? Hon gör inte så när jag rider.

Efter longeringen stack vi ut och galopperde över fälten och popped a few fences. Hur lugnt och fint som helst gick hon!!! Tror ni mitt smile var liiiite stort när jag kom tillbaka eller? Hon brukar vilja springa fort fort över fälten och det brukar bli dragkamp och stress, men idag var hon perfekt! :D Hallelujah-moment på högsta nivå! Vi mötte tillochmed två hästar som var på väg hem, och kom i lugn galopp när vi skrittade men hon försökte inte ens följa efter. Hon lyssnade på "whooooow" som jag använder vid longering, och saktade av till trav när vi galopperade.  Jag vet inte hur jag ska beskriva hur jag känner, men ungeför sähär; :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D




Jag trodde att Maxi skulle vara helgalen idag, hon har ju inte varit ute på veckor!! Till min förvåning var hon jättesnäll, och mycket lugnare än när vi fick henne. Det är ju målet, ta-daaa! Hon hoppade allt jag styrde på, det var inte så många men några för att se att hon gjorde det bara.

Min dag som redan var perfekt blev bara ännu bättre, och på den lilla vita ponnyn som galopperade över långa fält längs en glittrande flod kände jag mig som 10 år, fast med självförtroendet jag har idag. Jag hade lust att smacka på henne och ta en race över fälten, men det gjorde jag såklart inte. Lite fel grej att göra med dom här hästarna kanske?


Halvful bild på lilla Maxi!

När jag hade ridit Maxi gick vi in för lunch, och sen tänkte jag ta rast till kvällsfodringen.
Michelle red Lizzy och Spice Girl, och David red McNally och jag kände att det inte fanns någon som behövde gå idag. Jo just det, jag tog en kort galopp med Victor för att se hur han var eftersom att han ska på hunt imårrn. Lugn som vanligt!


Puss,

WilmaVictoria-


Morning ride with Ross/Roz/however you want it.

När hästarna var sadlade för hunten red jag och Zorros ägare ut på en liten crosscountrytur, så Oliver fick täcka, smörja hovar och lasta hästarna själv. Eller ja, Davey och Bernie var ju där och hjälpte till.

Jag tog äntligen ut Frodo!! Han bockade och lekte duracellkanin, och när vi kom till första fältet (och redan hade hoppat 5-7 hinder) skulle vi börja trava från skritt. Han tyckte att trav lät boooooring, och drog till med en jättebockning, och Zorro hängde på, sen stack han. Tror ni det var kul att sitta efter på Frodo då? (svar hittar ni längst ner på sidan) Vi fick stopp på dom efter ett litet tag och red ner dom i floden innan vi fortsatte i kontrollerad galopp bortöver och hoppade lite här och där.


Zorro var på hugget idag!


När vi är ute berättar hon om saker Zorro gör, och frågar "Varför tror du han gör det" eller säger "När han gör dethär, då gör jag såhär, är det rätt?" När jag då svarar vad jag tycker och tror så blir hon helt tyst. Antingen tänker hon på det, eller så bara hatar hon mig. Couldn't care less, jag försöker bara hjälpa till här! :)

Frodo var jättefin i slutet när vi skrittade. Rund och fin form, och jätteböjbar. Han behöver ut och galoppera av sig innan man arbetar honom. Då är han varm och fin och inte så prillig. Han skulle behöva en privatryttare som red honom 6 dagar i veckan, då skulle han vara otrolig!! Jag menar, han hoppar allt och slå aldrig i ett hinder. 6 år tror jag att han är, och snygg som bara den. Kom och köööööp, han förtjänar det. :)

Come on, var inga fegisar! Jag skulle lätt köpt honom om jag letade häst, men det gör jag ju inte...


Ross tyckte fresten att jag hade blivit mycket mer självsäker i ridningen och frågade hela tiden om det var säääkert att jag verkligen ville hoppa fast Frodo tokade sig. Ska jag sluta för att hästen tycker att det är kul? :o Jag sa såklart att vi skulle fortsätta!


Puss,

WilmaVictoria-




4 horses hunting

Som ni kanske listade ut av rubriken, så åkte 4 hästar på hunt idag.


Clint, som reds av italienaren Ivan som är här igen.


Wilson, som jag tvättade igår med som var lika smutsig idag..
STÅ HÄST, STÅÅÅ!


Charlie, Vincents nyaste häst som springer ut ur boxen om man inte låser den. Alltid!!

Och så Rio som jag inte har någon bild på. Han hade tydligen bockat lite idag, och Bernie hade skrikit till Oliver hela tiden "Han bockar av mig, han bockar av mig!!" Hahaha, stackars Bernie, hon är väll van vid gulliga Greg. Tur att hon har honom imårrn då. :)

Dom var tillbaka tidigt från hunten idag, så det var skönt. Jag slapp förresten kvällsfodra idag, gjorde bara dom i Medical Centre + Maxi, Simba, HugoBoss och rymligshästen. 9 hästar - najs!!

Puss,

WilmaVictoria-

I'ts cold

Internerkillen ska fixa sladd in till The Den. Trådlöst kunde bli svårt med alla tjocka väggar här och det förstår jag, men The Den blir barabara för mig. Då slipper jag ju gå ut i alla fall!

Så, bara en sak kvar. Nu måste han komma och fixa det också.


Jag får klä på mig som en tok för att inte frysa här ute!!


Puss,

WilmaVictoria-

I'm getting company!

I mitten av februari kommer det en fransk kille hit som ska jobba med mig.


Vet inget om honom än, och lär inte få veta nått förrän han kommer hit heller. Hoppas han kan engelska bara, annars kommer jag få äta upp mina kinder för att inte börja skratta som när jag var i Frankrike.

När jag var där kunde jag förresten inte hålla mig. Jag skrattade så fort någon öppnade munnen = INTE okej.

Men ärligt. Vad svarar man när någon frågar "Do you want some brain?" vid frukostbordet...? - BREAD HETER DET DIN DUMMA FRANSKJÄKEL!!! Det värsta var att jag inte visste att han menade bröd. Hur ska jag kunna veta vad dom äter där i Frankrike, dom är ju helknasiga ändå.


Puss,

WilmaVictoria-

Wilma Simpson

Efter man har tvättat hästarna här kan man packa väskan och flytta till Springfield utan att se annorlunda ut från resten av befolkningen.

Vi har nått vi vattnet som Oliver kallar Iosan, och jag kallar Silkdip. Det är för att på dunken står det Isoan först, så Oliver har väll inte haft tid att läsa längre än så. Men efter det står det Silkdip ungefär dubbelt så stort, så vi som tar oss tid att läsa hela raden och använder logik skulle nog kalla det Silkdip.

Hur som helst blir vattnet gult av det, och likaså händerna;


snygga naglar
  Här har jag försökt tvätta bort det en gång...


normal handfärg


Vackert va? :D Men det går bort med lite tvål sen.

What comes with water, goes with water...and soap.



Puss,

WilmaVictoria-


She looks like she's shittin' herself!

Jag satte Tiny, Brad, Hugo Boss och Clint i walkern när jag kom tillbaka med Liagh. Medans dom var där mockade jag ur Maxis box och fyllde den med hur mycket halm som helst! Hon blev nog jätteglad :).

Klockan 1 kom det en tjej som skulle rida ut med sin egen häst, så jag tänkte att jag kunde ta Frodo med henne. När jag träffade henne i The Den berättade hon hur nervös hon var, och att hennes häst var lite spooky, så när hon sadlade den gick jag och bytte till Amigo. Det sista hon behövde var en tokig Frodo som jagade upp hennes häst, haha!!


Inte direkt vad vi behövde...



Det visade sig dock ganska snart att det var hennes huvud allt satt i. Hon var på tok för snäll med hästen, var orolig heeeeela tiden och en taskig balans dessutom. Hästen var en 5åring. En helt vanlig 5åring, men hon hade ramlat av några gånger så hon var skraj-skrajjare-skrajjast!!

När vi kom till lilla vattenhålet blev vi stående i år och dar. Hästen vände runt, och hon som satt där med långa tyglar fick inte stopp på honom förrän han hade vänt och gått åt andra hållet i en halvtimme.


Jag ringde Oliver, men jag fick inte sitta upp på hennes häst. Synd! Det var ju inte den det var fel på...


Anyway. När vi kom till vattensplashet (nästan hemma!!) sa jag att eftersom att det är en unghäst kommer han nog hoppa över det istället för att kliva igenom det, alltså precis som alla andra unghästar häromkring har gjort. Hon såg ut som om jag hade sagt att han kommer kasta ner henne i vattnet och sen ställa sig och hoppa på henne i en kvart och sen tända eld på skogen och springa hem. Ett halvhjärtat försök gjorde hon, och sen frågade hon om det inte fanns någon annan väg hem.

Jag red över till hennes sida, och vi började skritta åt andra hållet. Precis då ramlade en flagga från ett hinder ner och hennes häst hoppade åt sidan - såklart. Hon fick panik och hoppade av hästen och ledde honom hem. Herregud, till och med Amigo blev ju rädd för flaggan!!


Amigo blev också rädd idag!! Haha.

Så fort hästen gjorde en liten (glädje-)bockning trodde hon på fullaste allvar att han ville ha av henne till varje pris. Hon släppte ju tyglarna efter varje hinder!! Jag försökte ge henne lite enkla basic-tips, men hon var ju så rädd att det spelade ingen roll egentligen. Mitt bästa tips till henne skulle nog vara att köpa en läromästare! (eller ett nytt självförtroende..?)

Det här var det segaste jag har varit med om, men det sa jag självklart inte till henne. Jag höll god min och var trevlig - som vanligt! Trots att hon tog upp min Frodo-tid :(.

När jag kom tillbaka red jag ut på Wilson en sväng. Han var toksnäll tills vi skrittade hem, då drog han av världens slowmotion-bockserie och sen blev han snäll igen. Tvättade honom och Willy inför hunten, och sen var det dags för kvällsfodring.

Visst har jag varit himla tråkig och bildlös idag?
Här har ni lite bilder som inte har med saken att göra:


Gården (eller ja, allt gömmer sig bakom muren där)


Precis! (H, vaddå förresten? Det finns ju inget där nere..?)


Hårig häst som vi inte använder och Bart.


Blue blue sky



Puss,

WilmaVictoria-


He wants me dead.

Jag red och mötte upp 10-gruppen + Kim som hade hittat dit, och denhär gången satt jag på Liagh. Vi red sist, och hon är lugn och fin och hoppar riktigt bra faktiskt! Lite högt hoppar hon nästan alltid, så hon skjuter en ur sadeln lite lixom, men det gick bra för det mesta.


När det kom hinder hon inte sett förut vägrade hon lite, och jag fick rida om och om och om och om igen. Piska, hålla i sig för glatta livet och hoppa - det är intensiv träning!! Vare gång jag använde spöt sparkade hon som en galning och bockade tokmycket, så att styra rätt och hålla sig kvar på samma gång var en sport.

Grejen är att när Oliver säger att jag ska piska och jag gör det så upprepar han det igen och igen, så jag gör det såklart igen och igen. Efteråt (såklart..) sa han att han vill att jag ska piska (1gång), sätta tillbaka handen till tygeln och sen banka med skänklarna. Hur svårt hade det varit att förklara det på en gång så jag hade gjort det istället för att piska som en tok??

Vi hoppade i alla fall den linjen (2 hinder på linje, vänstersväng, rid höger, hoppa stock, direkt höger, ner i vatten, driv ur vatten och hoppa hinder på upvägen) och efter den fick vi hoppa soccer pitch lane som hon gjorde galant! Vi fick hoppa den baklänges också, och sen undrade Oliver om jag ville höra den bra eller dåliga nyheten först.
Spelade ingen roll för mig tyckte jag, så han berättade att jag skulle få göra om den första linjen med henne för att se att hon gjorde det. Vet inte om det var den bra eller dåliga nyheten, men efter lite fjanterier vid stocken så gick det smärtfritt. :) Den andra nyheten fick jag aldrig höra tror jag.


På vägen hem skrittade jag sist, Oliver först, och gästerna bredvid varann mellan oss. Oliver satt och småskrattade för sig själv, och sen vände han sig om "Hahaha, Wilma, are you dead back there?? HAHAHA!"


Väldigt roligt.. Jag hade klätt på mig som om jag skulle på isbergsvandring eller något, så jag var hyffsat varm och svettig!


Puss,

WilmaVictoria-

 

 


I've seen enough!!!

Hejhej!

Den här mogonen var vi ute på en crosscountry klockan 10 med två tjejer som kommer hit ibland. Lite orutinerade, men helt söta är dom! Dom är vuxna men har inte ridit så länge.

Dom fick Polyanna och Ivory, och jag tog Joeys häst eftersom att Oliver inte hade sett den ute än. Jag red sist och han var den trögaste hästen i universum när vi skrittade, och sen började han tönta sig när vi skulle hoppa - suuuuck!! När dom andra red an mot hindret började han alltid springa sidvärtes åt höger, oavsett vart vi var och även om jag inte ens höll honom i munnen alls. Jättefrustrerande!! Efter halva turen red jag hem med honom.

Oliver såg inte vad han gjorde i början, men när jag berättade så fick vi hoppa ett hinder på ett av fälten för att han skulle se. "I've seen enough, I don't want him!"

Synd att han var så i grupp för han var jättesnäll fram, men en sån häst behöver vi inte fler av. Jag bryr mig inte så hårt, jag tyckte aldrig om den där hästen ändå.

Puss,


WilmaVictoria-


Split Up

Jag tänker börja dela upp mina inlägg så dom slipper bli så långa.

Hiss eller diss ? - Jag bryr mig egentligen inte!

Mest för min egen skull för att det ska bli lättare att hitta om jag vill kolla tillbaka på något senare någon gång. Jag är så självisk, hahaha!



Ingen kommer någonsin vara lika bra som du. <3



Puss,

WilmaVictoria-


Flowerhill is a hill of surprises!

Oliver ringde nyss, han försvann till puben i Tynagh(?) med några vänner tror jag. Han sa åt mig att tända gårdslamporna och gå ut för det var en man påväg upp till oss, som jagade en lös häst. Jag sprang ut, tände lampan och hämtade en grimma.

Mannen var på gården redan, och hästen (som är Olivers) var inne i A och virrade omkring. Vi skulle ta varsitt håll stallgången för att fånga hästen på mitten, men jag hann inte runt B-stallet och ner till slutet av A förrän hästen kutade upp i I. Bo-yaah, återvändsgränd ditt lilla hästskrälle!!

Killen var tydligen granne eller något, och hette.. nått. Han frågade allt om mig, jag lovar!
Hur gammal är jag? Vart är jag ifrån? Varför är jag inte med Oliver på puben? Hur gammal är jag? Har jag någon pojkvän? Går jag inte i skolan? Vad heter jag? Vad tycker jag om vädret? Gillar jag Irland?

Vad är detta? Något slags korsförhör för att få vara hans granne eller? Herrejesus.

Det enda han berättade om sig sälv var sitt namn, och det kommer jag inte ens ihåg. Jag är så gullig av mig :)!



Hästen är i Brains gamla box i alla fall, och jag hoppas att dom andra två hästarna som stod i samma hage som den inte är på vift. Jag kan inte dirkekt gå ner och kolla, för hagen ligger mitt i skogen och är gigantisk!! Näru, det gör jag bara inte.


Puss,

WilmaVictoria-

Forgot the conversation

Glömde skriva om en liten sak som fick mig att le idag.

Jag skulle bära in min sadel från sadelstället när Oliver kom;

- Har du fler hästar att rida?
- Ja?
- Så varför bär du in sadeln?
- För att jag ska byta?
- Varför då?
- För att denhär inte passar nästa häst.
- Åh... *ser förvirrad ut och går därifrån*


Han är nog inte riktigt van vid att jag har koll på det jag gör och gör saker "sakta men fort". Jag springer inte och ser stressad ut, men lägger upp en plan (hästar med likadana ryggar efter varann så jag slipper byta sadel bland annat...) så det går fort ändå.

I'm on the ball! ;)

Puss,

WilmaVictoria- 

Everything good brings something bad...

Oliver kom nyss inrusande;

- Nu ska du få höra!!
- Okej?
- Det är jättebra, jag har pratat med honom och han lovade!!
- Eh.. okej? Du har pratade med vem och han lovade vad?
- Internerkillen! Han LOVADE verkligen nu, och var ledsen att det hade dröjt.
- Wow, två veckor är länge här på Irland!
- Haha, skämta inte! Två månader tog det för den jäveln!!


Det är ju bra! :)


Det dåliga; det började precis pissregna.. jag orkar inte.

On and on and on she goes..

Nu är jag tillbaka, duschad och klädd från topp till tå. Det är så kallt här ute i internetrummet :(.
Gick i nästan 2 timmar, stack sönder ena benet på en taggbuske (AJ, jag blöder ju!!) men det var jätteskönt att vara ute ändå.


Anyway.. vart var vi? Lizzy!!


Lizzy är sötast när hon sover...


Efter Lizzy red jag ut på Hennessey och han var snäll som han brukar. Hade väldigt rund galopp eftersom att han var lite småpigg men inte ville springa. Så länge huvet är uppe är allt okej :D!


Därja - huvudet uppe!

Oliver var fortfarande hemma, så jag bad honom hålla i McNally när jag skulle hoppa upp. Jag länger alltid lädret på sidan där jag ska upp så att det blir lättare att komma upp. På ena sidan sänker jag 3 hål, och and höjer jag 7, sen höjer jag det jag längde när jag hoppar upp. Jag brukar aldrig behöva korta stigläder särskilt mkt, så när jag använder Davids sadel känner jag mig som en pygmé! Tihii! Ni skulle sett Olivers min när jag hade hoppat upp och inte ens nådde ner med tån till stigbygeln på sidan han såg. "Ska du verkligen ha sådär långa läder..?"

McNally var snäll i alla fall. Tricket med honom är att aldrig låta honom långgaloppera, för då tar han chansen och låser fast huvet utan att man direkt märket något - förrän man vill stanna! Då är man ganska körd. Been there, done that... Han frustade och lät som en galen tjur hela vägen idag, haha!


Next up: Splinter!


Splinter var duktig och tjorvade inte med huvudet som han brukar göra ibland. Han var jättesnäll faktiskt :). Sen skulle jag rida Ivory, men när jag tog ut honom hörde jag att en sko var lös... suck.
Jag hade lyft ALLA hästars hovar hela morgonen och känt på skorna men alla hade suttit fast, så när jag kom till Ivory kollade jag bara så att jag såg tåkapporna och det gjorde jag ju. Det tar sån onödig tid när man sadlar och sadlar av hästar man inte kan rida ändå.

Jag hade lust att lägga mig på asfalten och be Ivory hoppa på mitt huvud för att jag var så korkad, men jag tror inte att han kan det kommandot..än.


Tog ut Rio istället, och han är sitt gamla lugna jag igen nu. Alla hästar har lugnat sig nu, och det är skönt (jag vet att dom är snälla med gästerna) men tråkigt (kul att rida tusen tråkiga hästar om dagen..?). Ingen sport om dom går snällt som käpphästar ju?

Greg fick också gå ut en sväng, och det blev han glad för. Han vill alltid ha huvudet åt vänster, så jag var jätteelak och hade honom högerställd mesta delen av ridturen, hehehe. Spelar ingen roll att man har sadel och träns som luktar parfym när det är jag som rider, man får ändå inte gå vänsterställd 24/7. - Jag lovar, allt hon har här luktar parfym!!



Den sista hästen var Holly, och henne hoppade jag lite för att se hur hon var. Hon var duktig och hoppade allt på första försöket förutom den smala smala stocken, där fick vi göra två försök eftersom att hon vet att det går att springa på sidan där, haha. Men det gick det med! Hon är ingen riktig hoppmodell dock, enligt mig i alla fall. Det är mycket kropp, kort steg och kortkorta ben, men hon kan nog funka till dom lite osäkrare gästerna eftersom att hon är snäll som ett lamm.

Holly.


Kolla, hon är faktiskt skäck!!


När hästarna var ridna var klockan 2.15, en timme kvar till kvällsfodring alltså. Jag hade ingen lust alls att rida nått mer, så jag borstade bort all lera från hela TipToe och longerade henne en stund för att hon skulle få göra något. Hon var så söt och vände huvudet mot mig och blundade så jag skulle kunna borsta det. Jag hade en jäkla piggborste, men inte brydde hon sig för det heller. Så jäkla gullig, jag bli helt glad av henne! :)


Lisa kom hit och hjälpte mig att kvällsfodra och fylla kärror tills imårrn. Vi flyttade Joeys häst till sista boxen i Medical centre, och fyllde upp med halm till honom och lillponnyn. Nu är alla hästar lyckliga. :)


Simba, aka Little Legs


Lisa hade bråttom och kom bara för att hjälpa mig med fodringen eftersom att Oliver var och pratade med bönderna i Roscommon om marker att rida på i helgen. Hur gulligt var inte det av henne?

Jag satte mig på en cementklump och småpratade med Joey när han skodde sista hästen för idag, Frodo. (wohoo, han kommer var tokigt imårrn nu när han inte gått på länge!!). Pratade om allt och inget bara för att, och lekte med hans hund ett tag. Jättegullig hund har han och lite småtokig är den allt, haha. Den var dessutom nytvättad när den kom hit, men hade hittat massa roliga saker att bli smutsig av här så nu får han tvätta den igen och få lukten av blöt hund hemma. Jag är inte avis i alla fall...


Det var nog allt! Lagade lite mat, och lämnade den på bordet till Oliver. Pestopasta<3 och så stekte jag lite bacon till Oliver. "Vart är köttet!?" kommer han tänka annars, och så kommer han inte kunna sova på hela natten. :)
Det vill vi ju inte!!


Puss,

WilmaVictoria-

I can't think of a good headline today

Hejhej ! :)

Idag har jag nog slagit rekord i antal hästar jag rört på själv! 7 ridna och 1 longerad.

Började med Lizzy som jag faktiskt inte ridit förut, och vi kom bra överens. Trodde att hon skulle vara jättestark, men det verkar bara vara i grupp hon blir det för det var hon inte idag kan jag lova.

Oj, nu börjar det bli mörkt ute.. Jag tänkte gå ut och gå en sväng, så vi hörs igen när jag kommer tillbaka och har duschat och så. :)

Jag kommer tillbaka, PROMISE !


Här ska jag gå..tror jag.


Puss,

WilmaVictoria-


A dog is not a hound, and a hound is not a dog!

Den som pratar om Olivers jakthundar och säger "dog", får snabbt en rättning av Mr.Walsh - "HOUND!"


Det här är hounds;


Bild lånad från www.huntingwithhounds.co.uk. Jag har ingen på houndsen här.


Det här är dogs;


Romeo. (aka Grandpa)


Sox. (HAHAHA, ÖRONEN!)


Iko ("Ajkow")


Nu vet ni, så gör inga misstag!!


Puss,

WilmaVictoria-

The days are flying by!

Dagarna hinner knappt börja innan dom tar slut ju!!

Idag kom jag på att jag har världens bästa jobb - jag rider ju bara :D!
Förutom att sadla lite hästar och ge dom mat (det får jag alltid hjälp med), så rider jag ju bara hela dagarna. Inte helt fel faktiskt. ;) Jag är lite seg bara och kom inte fram till det förrän idag..hehe.

Började med att fixa hästarna till hunten idag. Gick med Zorros grejer över stallplanen, då Oliver skriker;
- Vem är det där till?
- Zorro!
- Okej, men ta Lexus istället för TT sen, ok?
- Ok!

Sadlar Zorro, och gåt tillbaka till sadelkammaren. Då skriker Oliver igen;
- Nej, jag ångrade mig, ta TT förresten! John kommer och slår fast framskon snart.
- Ok, då sadlar jag TT nu.
- Bra!


Sadlade TT som ville visa hur hög han var idag och vägrade ta ner huvudet. När han väl tog ner det så blev han rädd för något, och jag som trodde jag var superwoman och försökte hålla kvar hans huvud lättade från marken och blev hängades med armarna runt hans mule som en liten apa innan jag gav upp. Jag vill vara stor och stark!!



Precis när jag hade vunnit så kom Oliver och sa att TT var inställd. Han skulle inte åka alltså... Där skulle Oliver behövt en bulle eller fem i sin ficka.. Fånga bullen Wilma...! Åh, vad sur jag blev.



Ridningen idag;

Ann kom och red ut på Rocky, och jag tog Amigo. Trodde att han skulle testa mig lite idag eftersom att han bockade massa sist, men han var världens ängel. Jag red lite travåttor på ridbanan när jag väntade på Ann, och han är till och med böjbar. Fin pålle!

Efter det red jag ut på Brain (hehehe..) och han var tråkig som sist. Bråkde lite när vi kom upp ur floden och jag ville fortsätta bortåt och han ville gå hem och sova. Sova fick han göra senare! :)


Tog ut..eehh.. Liagh kanske? Hon gav upp lite idag. På slutet hoppade hon både "soccer pitch lane" och "back lane", och gick ner i vattnet snällt. Duktig liten häst det där! Angående hennes namn så sa Oliver att det betyder "grå" på irländska, det har jag ju berättat redan. Jag slog upp det på internet och hittade "Liath", men han stavar det "Liagh". Antingen så ljuger internetsidan, eller så har Oliver glömt bort allt han lärde sig i skolan...


Tog ut Lee på en sväng, och han var pigg och glad. Han låtsades vara rädd för allting han såg som var rött idag, jag vet inte riktigt vad han har slagit huvet i nu... Vi tränade lydnad idag; galopp - stop - galopp - stop - hopp - stop, osv. Bromssträckorna blev kortare och kortare, så jag antar att det gick bra. Han är awesome!

Trodde att Maxi hade fått sko, men det hade hon inte. Trodde att TT hade fått sko, men det hade han inte. Wilson var också skolös, så jag hjälpte Lisa att fylla boxarna och sen tog jag in och tvättade Hegrid och Charlie som var i hagen idag. TipToe var också ute och gnäggade missnöjt när jag tog in henne sist. "Jag kom ju faktiskt fram till grinden när du ropade, det gjorde ingen annan!!!" Så söt !



Charlie i hagen idag -


När dom var tvättade gjorde jag och Lisa kvällsfodringen, och sen har vi suttit och tjattrat och kollat på saker på internet tills vi höll på att hungra ihjäl och hon åkte hem. Jag tog sista biten av lasagnen, mums!!


Lastbilen är fortfarande inte hemma, men det är bara Johns häst och Zorro som är på den, och det är John och Roz som åker. Vill dom sitta på puben en evighet får dom ta hand om sina hästar själva när dom behagar komma tillbaka. Ha!! Klockan är ju 7 nu, och Oliver var hemma med hundarna 3.45... Jag hoppas lastbilen är varm för hästarna och att täckena är på. Tror tillochmed att Johns häst är halt, för dom hade gått omkull idag.



"Alla ramlde av 5-6gånger var idag!! Jag fick tyvärr inte igång mobilkameran, jag tänkte filma HAAHAHAHA" Sa Oliver som gick på backen idag. Fast men kanske ett lite annat ordval...?



That's all I've got for you darlings!


Puss,

WilmaVictoria-


Useless information

1- Ni skulle ha sett mig idag! Jag går som om jag har bajsat ner mig eller något eftersom att mina ben dödar mig efter igår. Kände mig som en gammal tant när jag hoppade upp på hästarna och såg säkert ut som det med...

2- Det är jättebra för mig att Lisa är här mycket. Hon pratar lite mer än hästarna, och det är ju trots allt språket jag är här för i "första" hand. Hehehe, inte hästarna alltså. Absolut inte!

3- Det var jättesoligt och fint idag, och efter att ha blivit riktigt varm på WonderBoy kunde jag rida i endast en tunn bomullströja o ridbyxor! Sen gick solen i moln och jag fick ta på mig en ziphood.. blä!


Jag vet inte varför jag skrev detta. Tänkte väll att ni skulle tycka lite synd om mig (1), att pappa ska bli glad att det blir nått vettigt gjort (2) och att ni skulle få bli lita avis (3).


Puss,

WilmaVictoria-


TipToe still makes me smile!

Idag har jag.. *trumvirvel*.. ridit!!

Oväntat, eller hur ?

Jag tar det i ordning:


- Clint.
Galopperade honom runt åkrarna och så, och han var snäll som vanligt. Ingen speciellt att berätta om direkt.



- Spice Girl
Lite pigg, men helt okej. Ville gärna ha massor med tyglar och huvet i vädret...Och så hängde hon sig i vänster hela tiden, så himla dryg var hon.. Vi kommer inte överens så bra. Jäkla sto!


- Wonder Boy
Red honom på ridbanan eftersom att han är ridbar. Jag behövde det!! Mjukgörande travarbete, travåttor, små galoppvolter och galoppåttor. Duktig häst!!



-
TipToe
Longerade henne eftersom att det var lite dåligt underlag för våran runda idag och hon blir så springig över fälten... Hon var hur söt som helst. Travade ut på spåret själv när vi kom ner och jag stälde mig på min plats, och sen räckte det med ett "whooooh" så bröt hon av från trav/galopp/bockningar och skrittade in till mig. Smackning så ökade hon. Hon fattade rätt galopp hela tiden, och säkte sig neråt med huvet fast jag bara har en vanlig lina och inga hjälpsnören. Sötast!! :D


(Bilden i ordning: MrFox-Brad-Greg-Conor-Jameson-Ivory-Splinter eller Tiny)
- Brad.
Ja, han har ju inte varit ute så länge jag har varit här nästan, förutom i walkern ibland, så att han var lite pigg var ingen direkt överraskning.. Men han hade jättesköna gångarter och lyssnade jättebra på mig. Förutom att han inte ville sluta galoppera och hellre galopperade saktare än han travade än att bryta av. Han hoppade jätteförsiktigt fram och jag har aldrig galopperat så sakta i mitt liv! Jättesöt häst! :)


Här tog jag och Lisa lunch och förberedde lasagnen så det skulle vara ungsredo när vi var klara för dagen.


Det här är typiskt Lisa. "Laziness in a box", om ni frågar mig!
Pastaskivorna, vita såsen och tomatsås till köttfärsen. Allt man behöver är den och lite ost att ha uppepå. Hur lat får man bli egentligen, haha ?

Under lunchen hade jag McNally, Dex, Hennessey och Peter Pan i walkern. När vi var klara red vi ut på MrFox och Jameson. Jag hade MrFox, för Lisa gillar inte honom tydligen.

När vi nästan är klara med sadlingen hör vi en gnäggning. McNally var kvar i walkern!! Haha, båda trodde att den andra hade tagit ut honom, så han fick kalla på hjälp själv. Lilla gubben :(


Stackars lilla Nallen!!
(lägg märke till kedjan som är det enda som hindrar honom från att gå ut...)

MrFox var söt idag, och lite glad. Han har en jätteskön galopp och behöver inte rusa som många andra vill. Jag har hört att han har gått 2stjärnig fälltävlan förresten! Vet inte om det är sant, men han hoppar bra och är ganska välriden så det vore väll inte helt omöjligt?

Sen var det dags för kvällsfodring, och vi var precis klara när Charlie och Hegrid kom hem från hunten. Jag tog Charlie, Lisa tog Hegrid och sen sopade vi och hängde täcken o schabrak på tork innan vi gick in och stoppade maten i ugnen.


Kikade på Judge Judy medans vi väntade på maten. Hon är så kvick att man blir frustrerad bara att att kolla på programmet!! Jag brukar alltid bläddre förb i det, men det fanns bara det och ett program om sjöjungfrur att välja mellan.. Ja, och så fast det ju TvShop såklart!

Det var allt!

Puss,

WilmaVictoria-

You didn't really miss anything...

Igår funkade inte internetet när jag skulle blogga :( !

Tur för mig att det inte blev så mycket gjort igår då, för då blir det inte så jobbigt idag, hehehe.


Kan väll säga att jag mest bara tvättade hästar! Allt hästar från söndagshunten skulle ut i hagen, och sen åkte Oliver till Roscommon för att fixa till markerna (bygga stenmurara) efter hunten.

Jag blev alltså alldeles själv med ca 10 dyngleriga hästar och en halvfrusen vattenslang. Kul!? Jag fick tvätta alla med en liten jäkla svamp och springa som en dåre med dom jäkla vattenhinkarna. Menmen, vad gör man inte för dom älskade djuren :) ?




Red Charlie också, bara ner till sjön och badade honom och runt en liten skogsdunge, och sen ner i vettnet igen. Målet var att han skulle bli ren, och det blav han ju. Klockan sprang iväg när jag tvättade hästarna så det blev inte mer gjort igår än detta.


Jo, juste! Jag blidde så arg när internetet inte fungerade att jag stack ut och sprang. Tänkte att jag skulle springa till ett ställe som jag visste hur långt borde det var, för jag blev lite "blind" i den tjocka dimman och uppfattade inte riktigt hur långt jag sprang.

Anyway, när jag hade sprungit föralltid kändes det som (wohoo, checka kondisen!!) så började det komma hus som jag aldrig sett förr. Bra att jag tänkte på att jag inte ser mina riktmärken över dom jäkla murarna som är på sidan av vägen här. Jag hade alltså sprungit längre bort än jag någonsin ens ridit!! Bra där Wilma.. ASBRA!


Vad skulle jag göra? Det var bara att vända och springa hem. Jag sprang seriöst längre idag än jag gjorde någon gång när ändå sprang var o varannan dag. Mysko.


WilmaVictoria-

Heaven on Earth

Idag är en ganska slapp dag.

Klockan är 11.05 när jag skriver, och hittills idag har jag morgonfodrat (yes, jag hann göra Diabolo innan Oliver!), haft Hugo Boss, Rocky, Newman och Tiny i walkern, och släppt ut nästan alla hästar från hunten i hagar.

Belview och Willy var roligast i hagen. Dom fick gå tillsammans i den största, och Belview låg mest och rullade hela tiden medans Willy sprang runt och bockade som en tok i en cirkel runt henne. Nu borde jag egentligen snart gå ut och börja ta in hästarna, men jag vill inte tvätta dom själv. Det är så svårt att hålla i dom och tvätta dom på bakbenen samtidigt, speciellt dom fjantiga. Jag vill inte gärna ta in en häst som vägrara gå in i spolspiltan heller, för då kommer vi få stå där hela dagen innan dan ger sig. (Ja, jag tänker då inte ge mig...). Lisa är snart här, jag väntar på henne!


Det är tokdimmigt här idag, så när hästarna galopperade iväg i hagarna så såg man dom inte efter ett litet tag. Borta! Himlen har ramlat ner på oss helt enkelt.


Har planer på att rida Brad idag i alla fall, och Charlie ska jag nog ta ut på en liten sväng också. Latté ska till sjön, och sen är det inte mycket mer att göra idag. Ganska skönt! Ska nog ta ut kameran o ta lite bilder så ni får se ikväll! Gulligt va :) ?

Nu är Lisa här!



Puss,

WilmaVictoria-

This is what i call a good saturday night!

Såhär ska en trevlig lördagskväll se ut, och det var precis vad den gjorde igår!


Lite pyssel, Horse & Hound (vilken film tänker ni på nu :D?), choklad och "värmevattenkudde"!

...och så en film på den lilla datan såklart! :)


Puss,

WilmaVictoria-

"For taking care of our babies"




"Thank You
very very much!"


"Wilma,

Thank you for looking after us.

Zorro    xx
&
Splinter      xx"


En liten försenad julklapp eller något från Roz och Shane :) Gulligt va?


Puss,

WilmaVictoria-

Designer Glove

Jag har designat en egen datavante!

Touchpaden funkar ju inte med något annat än ett finger, så jag hade tre val;
- Kapa av ett av mina fingrar och nvända det som "penna".
- Kapa av någon annans finger för samma ändamål.
- Designa en vante.


Fiiiiiin, huh?

The rest of the good day!

Idag har varit en jättebra dag när jag ser tillbaka på den. Jag har tyvärr bara inte varit riktigt vaken idag, så jag märkte det aldrig riktigt. Klart att jag kände att det var en bra dag, men inte hur bra!


Började med att rida Holly. Hon har inte varit ute på ett tag, för hon har varit utan någon sko här och där och lite sånt. Men hon var lugn och fin som vanligt, och hade äckligt kort trav och galopp som vanligt. Allt var som det ska!

Sen tog jag ut Lee. Han gjorde en fuling en gång där vägen delar sig, för en väg går hem och den andra bort och ni kan ju gissa vilken han ville ta. Han låtsades bli livrädd för en myrstack och tvärvände på en hundradels sekund, men jag vände tillbaka honom lika snabbt och sen hoppade jag massa hinder med honom. Så jäkla kul var det, jag ville aldrig sluta. Men jag gjorde det så småning om, hehehe... Älskar att hoppa Lee, han är klockren när man har honom med sig!

Efter Lee var det meningen att jag skulle ta Maxi, men hon hade tagit av sig den anda bakskon idag så hon fick gå tillbaka igen. Stackars liten, hon får då aldrig gå ut... :(

Tog TipToe istället eftersom att dom har samma utrustning. Jag ville inte släppa ut henne i hagen innan ifall hon skulle skita ner sig, så jag antog att hon skulle vara lagom pigg idag. Jag var lite taktisk och lånade Kims longerlina och tog ner henne till paddocken först. Stängde grinden så hon inte skulle kunna springa ut om hon skulle få för sig att sparka ner mig. Plus att om det hände skulle hon ha tid att busa lite i paddocken innan jag vaknade till igen, och då skulle hon vara ridbar vid det laget. Smart Wilma, SMART! :D


Omg, öronen ser gigantiska ut!!

Det tog lite tid och massa röst, men tillslut förstod hon vad hon skulle göra. Hon lyssnade superbra på rösten när hon väl var ute på cirkeln och jag kunde hur lätt som helst få henne att trava, skritta och galoppera. Använde ju bara samma ljud som när jag rider henne, så hon kände nog igen det. :) Smart ponnyhäst!!

Hon tyckte att jag var jättevirrig när jag bad henne gå andra varvet, för det blidde ju knasigt tyckte hon. Hon gav sig tillslut och bockade runt några minuter i höger varv innan hon lugnade sig och vi gav oss. Förresten, hon fattade rätt galopp i båda varven!! Det tvekar jag på att många andra hästar här skulle gjort. Hon är en av de få som faktiskt går att få i båda galopperna nästan lika lätt! *klappa mig själv på axeln lite*


När jag hoppade upp var hon lugnare än någonsin, och jag tog ut henne och hoppade massor. Runt 40 språng tror jag det blev, på 40 olika hinder såklart. Många hinder hade hon aldrig hoppat förut, men hon kollar inte två gånger för det! Det brilliant är hon! Oliver var glad att det hade gått så bra med "eehh...the mare" idag.

Vi var ett superteam idag kan jag lova!


När jag kom tillbaka med henne longerade Alex Diabolo i paddocken.

När hon var klar red vi ut på Amigo och Conor. Conor är helt frisk nu, så vi skulle hoppa lite. Märker ni vad mycket jag har hoppat idag :D?

Jag sa åt Alex att Amigo är snällast i stallet, MEN man måste hålla tyglarna korta precis som på alla andra hästar. Jag vet att hon har en tendens att vilja vara snäll med hästarna, men hon är snäll på fel sätt ibland tror jag. I vilket fall som helst så fjantade sig Conor och bockade till när vi fattade galopp, och Amigo som var efter oss med låååånga tyglar i galoppen lät sig inspireras av Conor. Vips så låg Alex på backen!

1-0 till Wilmas tygellängd!


Oskyldiga Amigo :)


Resten av ridturen gick bra, och Alex tyckte att jag var galen när vi var klara och hade hoppat runt 20 hinder. Hon är dressyrryttare, hehehe... Jag sa att det var bra för henne! 
Det störde henne verkligen att hon åkte av idag! Hon tjatade hela vägen om att hon inte kommer ihåg sist hon ramlade av, och att det var typiskt att det skulle vara den snällaste och nästan minsta hästen på ett ridcenter som gjorde det och inte en galen unghäst eller något. Så går det när man ska vara snäll.

Det var alla jag red! Jag har varit flitig på senaste tiden, och många hästar var på hunt idag och igår. Imorgon ska jag bara rida Rocky, och Oliver bad mig även att börja rida Brad åt honom ibland så jag ska göra det imorgon. Ta-daaa! :D

Jag har aldrig ridit Brad! Oliver köpte honom för att ha när han rider med hundarna och på hunt och så men använder honom aldrig, och han är "för bra för gästerna". Trodde aldrig i mitt liv att jag skulle få rida honom ju.

Imorgon ska vi även släppa ut alla hästarna som var på hunt idag. Vi hjälpt åt med det på morgonen och sen åker Oliver till Roscommon och häjlper till att bygga upp stenmurarna efter hunten. Jag och Lisa ska tvätta hästarna, och han sa att om hon mockar och jag tvättar några av hästarna innan han kommer hem så räcker det för mig imorgon. "Du får ju inte slita ut dig!!"


Jag tänker ändå rida Brad och Rocky imårn, och det finns inget han kan göra åt saken. :)


Trodde förresten att Oliver skulle bli galen över detdär med sadlarna idag, och över Amigo och Alex men han brydde sig inte så hårt om något av det. Det förstnämnda frågade han bara om, och jag förklarade, och angående Amigo frågade han bara vad gjorde hon fel, och jag svarade som det var. Det gäller att ta honom på rätt tidpunkt - när han har fått mat i magen!


Ska börja ha bullar i fickan att kasta till honom om han blir för stressig någon dag, haha!! FÅNGA BULLEN OLIVER, FÅNGA BULLEN!! :D


Puss,

WilmaVictoria-




The Hunt

Skriver allt som har med hunten att göra här för att det inte ska bli för långt inlägg. :)


12 hästar åkte på hunt, och jag fixade nästan alla. Skickade iväg Davey med lite sadel+schabrak+träns+gjord-paket till hästar. Känns bra att kunna stället lite bättre än de flesta andra som kommer hit och kunna få köra med männen. Haha! Davey, John och Trevor/Travis/Whatever var mina springslavar när dom kom tillbaka med hästarna, det gjorde dom bra!

Just ja! Roz lämnade sin sadel här igår, och hon har den alltid i samma skåp i sadelkammaren såklart. Dock hade den som sadlade av Bart igår hängt hans sadel över istället för i andra sadelkammaren där den ska vara, så dom fick varandras sadlar. Suck! Jag kan faktiskt inte hålla reda på allt som andra gör också.

Aja, jag sa det till Davey, så dom switchade sadlar när dom kom fram. Jag sa att jag kunde ta ut dom från lastbilen här hemma eftersom att dom stod längst ut, men det skulle vi absoluuuuut inte hinna!
Nej just det, för alla ska ju dricka kaffe, röka och snacka skit i 20 minuter innan dom åker. Så det finns ju ingen tid till att byta sadlar inte, det ska ni ha klart för er!



Till och med gamla Polyanna var på hunt idag!



Hunten hade i alla fall varit bra. Roz hade ramlat av, men det var tydligen ine hennes fel. Det hade kommit "a little fucker" och skurit av vägen för henne när hon skulle hoppa. Zorro aktade sig åt ena hållet, och Roz tog det andra för att vara på den säkra sidan eller något... Vad vet jag?

Det hade varit tjock dimma, och det var underbart eftersom att Oliver då kunde rida vart han ville utan att bönderna som ägde marken kunde se honom. Haha, ni skulle sett när han berättade det vid middagen. Han såg ut som ett barn som berättade att han hade hittat facit till alla matteprov resten av skoltiden eller något.

Dom lär nog inte märka i efterhand att 50 hästar har gått över marken, tror ni?


Bart skar sig och kom i en annan lastbil hem, eftersom att det vore elakt att rida tillbaka honom 9-10 kilometer när han har ett sår som tokblöder precis ovanför hoven. Det hade tydligen forsat blod från det i 20 minuter, så veterinären Tori var här och tog han om honom när han kom hem.


"Hästar och folk överallt", så beskrev John hunten. Jag tror honom, för tre av Oliver hästar kom hem i grannens lastbil, och Belview var utan träns. Jag hittade tränset i lastbilshytten, men utan martingal och alla extragrejer som håller Vincents sadel på plats.

Ingen dag är den andra lik nu för tiden!


Puss,

WilmaVictoria-


Stolen Material

Kajsa hittade en sak på tjuvlyssnat som fick henne att tänka på mig. Tänk att allt som har med ett visst land att göra kan få någon att tänka på mig.. Heheh!!


Två tjejer ~15 sitter och väntar på bussen.

Tjej 1: Det kliar på foten…

Tjej 2: Klia då!

Tjej 1: Jag gör ju det!

Tjej 2: Vilket Irlandsproblem.

Tjej 1: Eh, vad sa du?

Tjej 2: Ja, vilket Irlandsproblem.

Tjej 1: I-LANDSPROBLEM heter det!

Tjej 2: Ja ja, samma sak.





I <3 Tjuvlyssnat.se !


Puss,

WilmaVictoria-


The biggest love of them all!



Eller hur?


<3

Work Night ?


När jag inte har något att göra på kvällarna har jag kommit på att jag kan ta en häst och ha en egen jakt! Hur smart är inte det? Sen kan jag ha rävarna på mitt rum som gosedjur! :D
Hur gulligt som helst faktiskt, tycker ni inte?


Jag hade en i början av veckan, men tyvärr vet jag inte vad rävar äter så nu finns räven inte mer.. :( R.I.P. Rävis <3 Det var en riktigt fin räv, en moderäv som till och med hade färgat pälsen!!!


Jag la honom där sålänge, tills det börjar lukta illa...


Märks det att jag har lite för mig härborta ibland kanske?




Ps, det är egentligen en del till en gammal BikBokjacka, men om jag får reda på vad rävar äter så skulle det vara en himla bra idé. Då skulle jag slippa vara så ensam.



Puss,

WilmaVictoria -

 


Loose Shoe

Hjälpte Lisa att mocka ut lite idag, och tjejen som var med henne gjorde också det så det gick himla fort! Hon plockade även upp alla små högar med sopskräp som ligger runt gården, och hon tyckte att det var jättekul att vara här idag. Hon frågade Oliver om hon fick fortsätta komma hit på lördagarna och det är klart hon får! :)


Klockan två kom det hit en tjej från Ballinsaloe och jag tog med henne ut. Lilltjejen följde med på Polyanna också, och Lisa stannade kvar och halmade boxarna. Lizzy var tokpigg idag, så jag lät henne gå före även fast jag hade Frodo. Självklart trampade Frodo till en baksko så den blev lös, så förutom att han blev helt galen av att behöva vara lång efter en häst som bara galopperade iväg så började han även sparka som en tok med ena bakbenet för att få av den lösa skon... Suck!

När vi närmade oss gården red jag upp och sa åt Lisa att sadla Hennessey och beskrev en runda hon kunde rida med Caroline och Lizzy. Tydligen hade Lizzy lugnat ner sig lite när hon inte hade en tokig Frodo bakom sig, haha!
Vi hann iaf hoppa lite och Frodo var perfekt som vanligt tills skon blev lös! :D


Oliver var tillbaka tidigt och allt gick jättefort med hästarna från hunten. Dom hade tydligen inte hoppat så mycket så vi spolade av dem så slipper vi släppa ut alla imorgon och tvätta dom efter det. Det blir bra!!

Vi har haft frost som sagt och världens dimma så jag ville inte ta ut TipToe för hon blir lite knasig när det är dimma. Ni vet, hon hör ljud men kan inte se vart det kommer ifrån... Läskigt värre!!


Det var nog allt jag har att säga. Teresa kom hit med mat så jag slapp laga idag, och imorgon är det hunt igen. Då kommer inte Lisa att vara här, så det blir snabba sadlingar för mig kan jag lova! Hoppas att Kim eller Oliver kommer och hjälper mig lite. Söndagshunten är ju trots allt den största!!


Ikväll ska jag nog bara kura ihop mig på min electric blanket och kolla på Twilight eller något och äta KitKat som Lisa tog med idag. Hon måste vara tankeläsare, för när jag klev upp idag tänkte jag "Åh, det är lördag idag! Jag ska nog gå till McDonaghs och köpa en KitKat." Stoooora cravings efter KitKat alltså!


Så, nu har jag inget mer till er. :)


Puss,

WilmaVictoria-

Not again!!

När jag kom ner imorse var det 3 minusgrader ute. Bläää!!

Vi håller alla tummar vi har här borta att kylan ska försvinna, för en ny köldknäpp är det absolut sista vi behöver här... Oliver är ganska orolig för det kan jag tala om.

Har precis skickat iväg alla hästar på hunten, 8 var det som åkte idag. Vincent hade ringt Oliver typ 12 inatt och sagt att han ville ha Charlie istället för Belview eller Willy som han hader velat mellan innan.

Vi märkte att Charlie var smutsig, så vi struntade i det och tog Belview itsället. Så går det!


Lisa hjälpte mig att fixa några hästar, och idag ska hon mocka. Jag tror att jag ska hjälpa henne att fylla på boxar eller något i väntan på att solen kommer fram och värmer upp marken. Jag fick tillochmed grusa lite på gården idag så jag tror inte att det är en bra idé att rida ut som småsprättiga ungponnyerna idag. Speciellt inte själv!

Oliver var lite söt häromdan. Han kom på att jag rider ju ut själv mycket nu, och han undrade om jag alltid hade mobilen med mig. Det har jag ju ALLTID, så jag sa att det är klart jag har det! :) Ok, sa han. Men looooova att du alltid alltid har med dig den, ok?
Jag lovade!



Nu är det dax för mig att gå! Lisa kom tillbaka med sin systerdotter nu, som idag är tränssmörjare! Som sagt, det blir nog kul för henne, hehehe.. :)



Var snälla och ta tillbaka kylan från oss nu!




Puss,

WilmaVictoria-

New Room

Okej, det var tydligen 5 jag skulle flytta till, menmen.

Teresa har skaffat en electric blanket, som både jag och Anna tror att jag kommer dö utan. :) Vilket rum hade du Anna?

Jag flyttade över mina saker idag,och det var ganska enkelt. Använde mina två väskor, banankartongen och nån påse, sen var allt över. Jag lovade mig själv att plocka upp ALLT på en gång, annars skulle det drig bli gjort.. Jag känner mig själv så pass väl. :p Det var lite sorgligt att lämna gamla rummet. Jag kommer sakna dra-i-snöret-lampknappen på toaletten ju!

Jag har startat filten nu, och hoppas att den funkar och inte eldar upp hela huset, för det vore illa.

Här kommer bilder!


Måste gå genom en lååååång korridor nu..


Nästan hela vägen bort!! Ser ni det rosa nu..?


Ta-daaaa!!


Sängen :) Ser ni sladden till min filt? Den vita är det!


Skrivbordet och sånt


Sängände, garderob och toadörr.
Och bananlåda med mina undekläder eftersom att
det inte finns några jäkla lådor på garderoben.  


Toa-lätt!


Handfat med hörnspegel. Skevare spegelbild får man leta efter!


En liten hylla


Lampan får också leka hylla!!


Jag har en finfin lampa med en häst under :D!


Rosa bommor på mitt rosa rum!
På den övre bilden på skrivbordet ser ni att det var oranga, men jag bytte ut dom, hihihi!


Oranga blommor - orange vas! Säger sig själv...


Visst är det kul att läsa om blommor i en hästblogg :D?


Nu blev jag jättetrött... Hoppas det är varmt i sängen, för nu kommer jag upp!!


Puss,

WilmaVictoria-

Alex & Diabolo

Jag har väll berättat lite om Alex? Den tyska kvinnan som har en svart arabhingst här, remember?

Hon har haft honom i 20 år, det har jag också berättat va? Jag har egentligen inget nytt att komma med, förutom att hon hoppade upp barbacka på honom i förrgår med bara en grimma på, och ett grimskaft som satt fast på mitten under grimman. Han har inte blivit sutten på sen i juni!!

Han trippade omkring lite och ville helst kuta iväg, men han lyssnade ändå på Alex. Gullehästen!! Han har fortfarande ont i ryggen efter sin transportolycka för någon månad sen tror vi, för han vill inte riktigt stegra högt eller buga sig.




Ser ni den coola dimman på fälten?



Puss,



WilmaVictoria-

Ready for Hunt!!

Nu är allt klart för hunten imorgon!

- Två påsar med vita schabrak i sadelkammaren.
- Willy tvättad.
- Wilson tvättad.
- Nya tyglar på Wilsons träns.
- Hennessey tvättad.
- Moyroe klippt.
- Moyroe tvättad.
- Rio tvättad.
- Hästar med överskottsenergi ridna.


Och nu såg jag på Olivers lapp att Willy inte ens ska gå.. Kan dom inte bestämma sig ca 2 dagar innan vilka hästar dom ska ha så man vet om man ska tvätta eller inte? Jag har faktiskt bättre saker för mig än att tvätta hästar hela dagarna.. Suck!



Red ut på TT och galopperade honom en bra bit eftersom att han ska på hunt imorgon och var lite glad sist jag var ute.. Idag var det inga problem. :) Tror knappt att han orkar bocka med den tjocka mannen som ska rida honom heller, haha!!

Jag red ut på den nya hästen, alltså skomakarns häst. Förrsesten, jag vet att den heter Brian Rebecca, men när Joey skrev det på tavlan så skrev han fel först och skrev Brain, så jag kallar honom för det. Mycket roligare så, haha!! Oliver blir alldeles för störd av namnet just nu, så om man ska prata om hästen så kommer vi bara till namnet, sen hakar Oliver upp sig där och längre kommer vi inte i diskussionen. Jag säger Brain, och Joey säger Brian, fast ibland låter det som att han säger Brain tror jag. Eller så är det för att jag vill att han ska säga det, hahaha!
Nu gjorde jag precis samma sak som Oliver märkte jag, men nu ska jag fortsätta.


Jag fick rida ut och hoppa honom med Scott som sällskap. Mycket modigt av Oliver eftersom att:
- Vi var själva.
- Jag kände inte hästen (och det gör inte han heller..)
- Scott inte kan rida särskilt bra.
- Scott också hade en häst som han inte kände. (Lexus, hehehe.)


Allt gick bra, och vi hoppade inte så mycket. Kanske 12 hinder bara, men det var iaf något. Han sa att när jag är ute med TipToe ska jag hoppa alla hinder jag ser. "Any fence you see - jump it! The Lanes (vägarna med massa hinder) - jump them!!" Ja, jag säger då inte emot :D!

Jag tror att Brain/Brian blir en superhäst här om han behåller honom. Hur lugn som helst och hoppar allt!! Perfekt för de lite osäkra ryttarna ju, och fin är han också. :)

Jag red också ut på Hennessey och galopperade och hoppade lite. Han hade varit lite för pigg på förra hunten, men nu ska han vara okej hoppas jag.
Jag och Lisa red ut och skrittade Rio och Amigo. Vi fick inte göra dom blöta för Rio skulle klippas, men vi ville ändå ta ut dom från stallet ett tag, och så är det ett skönt break för oss att bara prata lite. Istället för att Lisa ska stå och röka och dricka kaffe och jag sitter bredvid med min o'boy och håler för näsan, haha!

Jag red ut på Moyroe också, och när jag var nere vid floden så kom det två män och två kvinnor ridandes på andra sidan. Dom galopperade fram till andra sidan av floden och frågade om jag ville följa med dom på en tur, men jag hade inte tid tyckte jag, så jag tackade nej. Den ena mannen hade en häst som handhäst, och han frågade om jag inte ville rida på den en stund, barbacka och med tärnset den hade på sig. Den var "jäääättesnäll" tydligen.
Jag sa att jag kunde rida den om han red den först, och då bytte han plötligt samtalsämne och pratade om vädret istället. Vilken feigs! ;)

Det var helt underbart att rida idag. Jag galopperade alla hästar på ängarna längs floden, och på andra sidan breder lååååånga gröna ängar ut sig. Jag behövde ingen jacka idag, för solen sken på oss hela dagen. Alla hästarna vad pigga och på hugget och inte fjantiga som dom blir när det blåser. Jag önskar att jag kunde satt er alla i mina kläder idag, för det var så himla fint och mysigt! Tur för mig att jag bara kunde plocka en ny häst när jag kom hem, för då tog det roliga aldrig slut som det alltid gör hemma! :D


Jag red Frodo på banan och försökte få honom att böja och vända lite. Han har inte gjort sånt så mycket, men helt omöjlig var han inte. Han tyckte bara att allt annat i hela världen var roligare att lägga uppmärksamheten på än mig. Självklart kom det massor av bilar, barn som var ute och gick (vart kom dom ifrån lixom?), och TipToe som stått blickstilla i hagen hela dagen började leka superrace genom hagen och kolla hur många gånger hon han bocka på varje minut. Dum ponnyhäst...

Lisa har varit här med mig hela dagen och hon hjälpte mig med kvällsfodringen. Davey och Oliver sopade gården (kors i taket!!) så jag och Lisa behövde bara sopa A när vi var klara.

Imårrn kommer Lisa hit och tar med sig sin systerdotter(?) som hon ska sätta i slavarbete på gården. Hon ska få smörja träns och köra bort alla smutshögar från gården som blir när vi sopar. Det blir nog jättekul för henne. :) Hon ska självklart få rida lite på Polyanna också!

Själv ska jag rida Maxi & TipToe, och förmodligen massa andra också. Tycker att det är lite skönt när det är hunt, för då kan jag göra upp ett schema för mig som jag kan hålla utan att massa saker kommer mellan. Hoppas vi får lika fint väder! :D

Hoppas också att David och Michelle kommer i helgen, det vore trevligt. :)

Puss,

WilmaVictoria-


Moving from 1B->6

Snart ska jag byta rum från rummet jag har nu till ett enkelrum. Det är rummet som Tamara hade, och det är ljusrosa väggar :D!

Tänkte att det är bättre att jag tar upp ett rum med en säng, än ett rum med 4 sängar och två duschar.. Gulligt av mig va? Jag har inga kort på rummet, men jag ska ta det när jag flyttat in.

Det enda dåliga är att värmen är dåligt där uppe, men Oliver ska köpa en "electric blanket" till mig så jag slipper frysa. Jag tror att dethär blir mycket mysigare, mer eget lixom. Har ett litet skrivbort där också, och fortfarande eget badrum med dusch. Och en garderob som inte är helt korkad som den jag har nu...

Det här blir jättebra! :)

Puss,

WilmaVictoria-


When the going gets tough...

När jag känner att allt är trögt och jag känner mig ensam, då tänker jag på tävlingarna 21 Mars, dom nationella 18(?) april och att Tamara förhoppningsvis kommer hit igen runt 26 mars!

Då ska det var soligt och fint, och massa hästar överallt. Plus att jag har någon att prata med förutom Oliver som mest bara svär.. haha!!


Tamara :)


Give me summer

OKEJ, DET HÄR SKULLE LIGGA INNAN FÖRRA INLÄGGET!!!!

2010-01-21
10:04:00


Fierce bad weather today

, var det första Oliver sa när jag kom ner i trappen, och det stämmer. Blåst och regn om vartannat och även samtidigt... Blä!!

Jag har precis satt Clint, Wonderboy, McNally och Frodo i walkern, och nu väntar jag på att få byta håll på dom. 5 minuter kvar. Oliver klipper Ivory tror jag, och när han är klar och hästarna är ur walkern ska vi rida ut med hundarna. Jag ska ha nya hästen tydligen, så jag hoppas att hon sköter sig. Kommer bli lite trixigt när vi bara är två personer, så jag hoppas att hundarna är snälla.

Egentligen vill han ha en på varje sida om sig som ramar in hundarna, och 1-3 bakom sig som föser fram dom mot honom. Kim kunde inte idag, så vi får väll se hur det går. Jag ska iaf rida efter idag och "putta på" och skrika.

Dags för hästarna att gå vänster varv!

Puss,

WilmaVictoria-

Keep on riding!

Idag fortsatte ridningen!

Började med att rida ner Splinter till sjön och bada benet, och han var snäll som vanligt! :)

Sen red jag och Oliver ut med hundarna som sagt, och det gick jättebra. Vi tog inte med några valpar, så det gick ganska enkelt. Min lilla häst skötte sig bra enda tills vi kom till vattenhindret. Där stod hon och fjantade sig i tusen år tills hon äntligen gav sig. Oliver märkte inget förrän han kommit jättelångt, men han kom tillbaka och stod på andra sidan och sa "slap her! slap her! harder! slap her!". Jag började ofrivilligt tänka på Homer i The Simpsons filmen när han kör hundspann.. sett det?

Han var nöjd efteråt, och sa att hon bara är bortskämd.. Sant!! Men det ska vi få ur henne ska ni se. :)

Sen red jag Peter Pan, Wilson, Dex och Victor och satte Frodo, Clint, WonderBoy och McNally i walkern. Jag hjälpte Lisa att fylla på några boxar och sen red vi ut tillsammans på Spice Girl och Ivory. Vi tog en lugn tur, för Ivory blev siderad tidigare så han var lite lullig. Vi red mest och pratade och Spice Girl kissade på sig för allt hon såg.. Mördarträd, mördarstenar, mördarallt...

Justja, hovslagarn Joey har ställt hit sin häst för han vill sälja den till Oliver. Han ska tydligen va 14 år, men Oliver ska kolla om det är sant för det finns inga papper. Är den äldre vill han inte ha den! Den är ganska stor, en fux, och jag ska testa honom imårrn. :) Brain heter han!! Hahahah!


Jag och Oliver åkte till Aldi idag när allt var klart. Det var faktiskt hans idé, jag hann inte ens börja tjata! Vi åkte och åt pizza idag förresten. :) Eller, Oliver lagade mat idag, som vi säger. Jag tog en pizza utan äcklig majs idag, tack o lov! Oliver har varit på bra humör heeeela dagen idag, allt blir mycket lättare då :).

Jag o Lisa besätmde att vi ska laga mat tillsammans en dag i veckan, och om vi inte orkar laga så ska vi i alla fall åka och käka någonstans. Oliver sa att han också kunde laga mat en dag i veckan, men vi vet alla att det betyder "beställa hem kinamat"! Det är Oliver vi pratar om hörrni... ;)

När vi kom hem städade jag ur kylen och rengjorde köket i övrigt innan jag gick ut hit.


En helbra dag, förutom att det har regnat och blåst hela dagen så hästarna har varit småprilliga. Men det får man va!


Solnedgång :) Ser ni hästen i mitten?

Puss,

WilmaVictoria-

Liath

Har ju några bilder på nya hästen! Here you go:








Manen blev helt kansig när jag tog ur flätorna hon hade när hon kom..

Men visst är hon söt? :)

Puss,

WilmaVictoria-

Crazy Tanks

Idag har jag ridit mest hela dagen. Oliver försov sig lite som igår, men han häjlpte mig med ensilaget ändå. :)

Jag började med att rida den nya hästen, Liath. Liath betyder grå på irlänska, man uttalar typ bara de 3 första bokstäverna. Anyway, hon var snäll och lugn men ville INTE hoppa. Hon tjurade bara och stannade, och precis samma sak vid alla vatten. Synd för henne att jag hade hela dagen på mig och var dubbelt så envis bara.

När vi kom tillbaka tog Kim lite kort på oss när vi hoppade. Antagligen till hemsidan om han behåller henne. Han har henne bara på prov än så länge sa han igår. "I'm just having her for a try now. Or.. YOU are trying her out, HAHAHA!" Väldigt kul herr Walsh! 

Idag red jag:
Liath, (ja, det sa jag ju? )
Lee, (wohooo, han fick inte bocka en enda gång!)
Lexus, (helevetes monsterhäst + att han bockade 24/7 i galoppen -.-')
TT, (ville bräcka Lexus ? ) 
Jameson, (lite sprallig bara, men underbar som vanligt!)
Conor, (helt okej tror jag)
Moyroe, (kommer ärligt inte ihåg...)
Mr Fox, (hur söt som helst! :) )
Latté, (till sjön och badade benet lite)

Jag vet inte huuuuur många timmar jag har stått i lätt sits och galopperat idag... Men min rygg säger att det är en del, haha! Ryggar ljuger aldrig vet ni väl ?

Jag släppte ut TT i hagen så han fick bocka av sig, och det gjorde han verkligen. Del fick gå ut i gårdspaddocken ett tag så han inte ska bli stående så mycket. Det uppskattades!


TT


Smutsig TT!


Del

Lisa lagade chicken curry till oss idag, och jag hann precis äta klart innan det var dags för mig att åka ner till Kim. Oliver var och träffade markägarna för hunten i Roscommon, och Kim har sin UniSlim-kurs, så jag tog hand om barnen i 1,5 timmar tills Oliver kom o tog över. 


Lisa lagar mat med halvfabrikat...

Allt gick jättebra med barnen, förutom att Zara drog blöjan på sne och sen bajsade ner sig, och Sam vägrade äta klart sin mat. Det hände dock inte samtidigt, för då hade jag haft förståelse för Sam. Jag löste faktiskt allt überduktigt måste jag säga. Jag gjorde rent Zara och gav henne nya kläder, och mutade Sam med godis! Åh, jag är så duktig!!

Nu är Oliver där nere hos barnen, och jag sitter här ute i kontoret och fryser. Ska nog snart gå in och lägga mig. :) Vi har haft sol nästan hela dagen förresten! Regnet vi skulle få var redan borta på morgonen, för det kom igår kväll.
Bra va?


Puss,

WilmaVictoria-



Finally!

Nu är hästarna avsadlade, påtäckade, instoppade i boxen och matade.
Utrustningen är intryckt i medical centre eftersom att sadelkammaren är låst.
Täcken och schabrak är upphängda på tork.

Det spöregnar ute, och jag saknar solen :( !


Oliver hade med sig en ny vit häst hem. Liten häst skulle jag chansa på, runt 155-160 kanske. Såg den bara på lastbilen, sen tog Oliver den. Vet inte hur det ligger till, om det är hans eller en ny inhyrning med det visar sig. :)

Nu hörde jag Oliver smälla igen dörren, så han sitter nog snart och mumsar på maten. :) Shepherdspajen är typ slut, och Roz's irish stew är inte så mumsig.. Hon smakar inte köttet, det är som bildäck att tugga!
Jag tror att hon vill kväva oss med köttet och gifta sig med Kim (haha?), sen när Kim rider sin galna häst och dör så får Roz gården. Vad tror ni ? :)


Nu; Duschen!
Sen; Sängen med en film på datan. Lovely!

Lite konstiga dagar behöver man, annars blir det tråkigt i längden.


Puss,

WilmaVictoria-

Cookies!

Hehehe, titta vad som finns i The Den nurå Rebecca! :o







Stooooora kakor :D En kaka om dagen är bra för magen! Definitivt! :)


Puss,

WilmaVictoria -

It's only a day away!

IMORGOOOOOON :D , IMORGOOOOOON !

Då kommer världens bästa superLisa hit, och först ska hon mocka, och sen åker hon til staden och köper grillad kyckling och lagar currykyckling till middag! Är hon inte för söt ? :D

Jag skulle lägga upp en bild på henne om jag hade en, men det har jag inte. Och jag tänker inte misshandla henne i paint... Så de så!!



Puss,


WilmaVictoria, the food addict -


Killing time is still my favourite game.

Sitter och drygar och väntar på att Oliver ska komma hem från hunten. Han skulle tydligen åka långt och hämta en häst skrev han i ett sms. Jag vet inte vad som är på gång nu, men några förslag har jag:

¤ Amerikanerna kan inte rida, så dom ramlade av och hästarna sprang bort.

¤ Victor blev lite för stark för Scott och har sprungit långt åt helvete.

¤ Amerikanerna är värdelösa och red vilse.

¤ Amerikanerna är jättedåliga, så dom kom inte ens över första hindret så Oliver måste hämta dom där.

¤ Amerikanerna försöker rymma med hästarna och simma hem till USA.

¤ Amerikanerna är bara värdelösa rakt igenom.

¤ Oliver ska köpa en ny häst som han ska hämta nu.




Jag återkommer senare med hur det var :)



Tur att det bara är två hästar att ta hand om när dom kommer hem iaf. Lär inte blogga ngt mer efteråt, för då blir det duschen och sen sängen för mig!! Jag har en träningsvärk i ryggen som dödar mig när jag sitter här ute. Älskar't!

Har lagat mat idag, för nu är jag trött på "paj" (köttfärs med potatismos på...). Så jag gjorde köttfärssås och pasta. Mycket mycket bättre måste jag säga. Har tillochmed dukat åt Oliver så han inte glömmer bort att äta...


Det ser ut som att kastrullen till höger är proppfull, men det är bara kladdet på sidorna, hah!

Gullig jag är va :) ?

Puss,

WilmaVictoria-

Playdate?

Idag när jag red ut med Anne så frågade hon om jag inte kände mig ensam här. Jag har inte tänkt på det så mkt, men dtet gör jag nog inte. bara uttråkad när det blir långa kvällar. Jag vet ju att jag har Lisa att ringa om jag vill göra ngt. :)

Hon frågade om jag inte kunde låna Oliver bil. Jag fick dagens värsta skrattattack när jag såg framför mig hur jag kom farandes i hans monsterbil på dom småsmå vägarna här, och fick sen fram att jag var för ung. Jag är ju bara 16, hallåååå?

Hon fick en chock (oj vad ovanligt...?) och sa sen att hon har en dotter i min ålder. Hon tränar någon skum irländsk sport, men hon sa att hon skulle kolla upp när hon inte hade träning och kanske se till så att vi kan hitta på ngt tsm. Med andra ord, en playdate? Det känns mer som något min mormor skulle gjort mot mig när jag var 6 år och hälsade på henne på somrarna, haha!! Aja vi får se hur det blir.

Hoppas att hon inte är en retarded tönt utan vänner, att det är därför hennes mamma vill skaffa en vän till henne.


Jag har ju förresten fullt upp med min italienska korsordstidning!



Puss,

WilmaVictoria, the one and lonely-



Don't do that!!

Mocka fick jag tydligen inte göra ALLS idag. Tänkte att jag skulle mocka en box innan jag började fixa hästarna till hunten eftersom att jag hade massa tid, men då sa Oliver åt mig att sluta upp med det! Don't do that!!

Istället la jag extra krut på att fixa hästarna (Victor+Clint) fina för hunten. Borstade svansarna, ryckte lite i manarna på dem och borstade hals och ben. Jag hade fortfarande massor av tid, så jag la fram schabrak och saledgjordar på sadelarna och hängde dit tränsen så det skulle bli lättare sen. När jag hade gjort totalt onödiga saker för att fördriva tid ett tag så började jag med Victor. Då kom Kim förbi och gjorde Clint, så allt gick jättefort.
Hästarna var superfina när dom åkte! :)

Lisa kom och mockade de 5 boxarna som behöve mockas, och medans så red jag ut med Anne. Hon hade Rocky och jag Rio. Rio var fortfarande alldeles glad, så det var höga händer, mycket ben och hälar fram och gällde idag. Speciellt när ahn dök efter hindrena (wohoo, vi hoppade ju också!) och började tokbocka.... Men det var kul, för han hade roligt! Så fort jag kände att det var lite obalans fick jag tänka "höga händer - hälar fram - lösa knän - hälar ner - tryck med vaden", och då blev det bra igen! Tvättade Rio när vi kom tillbaka så han blev ren och fin. :)

Sen satte jag Hegrid, Spice Girl, Hennessey och Lizzy i walkern och kastade ut Polyanna och TipToe i varsin hage. Fixade lite lunch under tiden och skrev ett litet "hästschema" till mig själv så jag har full koll! (Förresten tappade jag bort det, haha!)


Hegrid i walkern


Lisa kom in och drack lite kaffe med mig, och sen mockade hon det sista och jag tog hästarna från walkern. Sen red vi ut tillsammans, hon fick ta Amigo som var alldeles för glad för sitt eget bästa idag, men det var ingen fara. Jag skulle ta Holly, men hon hade tappat en sko så jag tog Bart istället. Alla tycker att han är stark, men vi är ganska bra vänner han och jag. Han behöver bara veta att det är jag som bestämmer, så jag får ta tag rejält några gånger, och sen är han snäll som ett lamm. Och rädd som en galen höna med knark på frukostflingorna...
Jag måste erkänna att vi var bättre på att snacka skit än att rida duktigt, men hästarna fick galoppera av sig en stund iaf, och det är ju huvudsaken. :)


Anyway, efter det skulle jag ta ut den lilla gråa ungponnyn men hon hade också tappat en sko! Aja, tänkte jag, det är väll lika bra att hon går ut i hagen idag eftersom hon inte gjort ngt på länge så får Joey sko henne imårrnbitti så rider jag henne imårrn. Jag gick och hämtade TipToe, och vet ni vad hon hade gjort? Tappat en sko!! Hon hade lagt den framför grinden lite duktigt så att jag skulle se den. Smart ponnyhäst!

Det kom en man och provred Tiny, och det gick bra tror jag. Han verkade nöjd iaf, och inga ben blev brutna. ( Förutom Tinys rygg kanske.. Jag ska anmäla alla män i huntklubben till Kims unislimkurs!! ) Oliver ringde Lisa och sa att vi skulle hålla ett öga på provridaren och hans vänner som var med, för dom brukar kunna kolla omkring lite och råka få med sig ngt hem.. Vi låste sadelkammaren och tog hand om hästen efteråt, så jag tror att det gick bra.
Jag hoppades lite i smyg att dom skulle ta med sig den korkade jakthunden som står och skäller i gång i sekunden i samma tonart huuuuur länge som helst varendaste dag. Men det gjorde dom såklart inte... Åh!!


Jag kvällsfodrade och Lisa ryckte Conors och Tinys man, och så hjälpte hon mig lite på slutet. Fyllde kärrorna inför morgonfodringen gjorde jag också, och Lisa tog in Polyanna och ponnyn jag släppte ut. Maxi eller Mexi eller vad hon nu heter.


(Haha, Oliver kunde inte säga TipToe idag heller! Det närmaste han kom var nog TopToe, och hans sämsta försök var nog TickTock..eller kanske TockTack?)

Aja, pusss,

WilmaVictoria-

 


More riding for meeeee!

Lisa berättade idag att Oliver hade frågat henne nu, och hon ska självklart komma hit och hjälpa mig att mocka. Hon har varit här jättemkt huuuur länge som helst så hon kan stället!

Det blir ju en del hästar att rida nu, så jag ska lägga tiden på det istället tycker dom.

Oliver sa det också till mig senare. Det här blir awesome! :)

Hon frågade om hästarna var pigga och glada nu när dom stått mkt, och det är dom ju, så jag sa det. "Well, rather with you than me so!", sa hon och asgarvade. Jag tar det som att hon alltså inte vill rida än på ett tag...? Då kan hon mocka istället :) Hon är så snäll!!


Jag och TipToe :) , gammal bild !



Pussssss,

WilmaVictoria-


No, this IS TT!

Om man har ridit en häst regelbundet i 4 år kan man ju tro att man känner hästen lite. Eller?


Det är en man som hyr TT varje gång han åker på hunt, men en gång tog Oliver med Lexus istället. Märkte han något? Nej!

När Oliver sa att det var Lexus förnekade han det och trodde att Oliver försökte lura honom.. "Ni har bara rakat av manen!!" Oliver gav sig och sa att det var så.. Herregud!




Så lika är dom väll inte?


Puss,

WilmaVictoria-


Great minds think alike

Rebecca och Peter åkte imårse, så nu är jag alldeles ensam. Viens Pats. Seul. Einn. Alleen. Yksin. Mag-isa.
(Och JA, det betyder "enasm på massa språk, och NEJ jag använde självklart inte Google Translator för jag kan säga det på lettiska, franska, holländska, finska och fillippinska. Daah! Vem kan inte lixom?)


Hursom..

Trodde att dagen skulle bli helt jobbig och stressig, men det gick jättebra!! Oliver hjälpte mig lite med morgonfodringen, och sen var det frukostdags. Flingor och mjölk är äkta Flowerhillfrukost!

Jag mockade Splinters, Ivorys, Jamesons, Dels, Conors och Gregs boxar och under tiden så fick Dex, TT, Hugo Boss och Wilson gå i skrittmaskinen. Scott och Charlotte tog ut Victor och Clint, men dom fick rida själva för dom har varit här så många gånger. Skönt, då fick jag mocka klart!

Efter mockningen tog jag ut Frodo på en tur. Jag trodde att han skulle bråka jättemkt, men han var ganska snäll. Han bockade som en galning när jag precis hade fattat galopp över ängen (lite elakt att första galoppsträckan är över en äng på hemvägen..) men jag blidde lite arg på honom och stannade honom och då skärpte han sig lite. Jag red några stora galoppvolter tills han förstod att han inte skulle dra mina armar ur led på halvan hemåt, och bocka som en tok på den andra delen... Han är så himla söt!

När vi väl var överens kunde vi galoppera lugnt hem. Jag testade honom och red över gårdsplanen och ut längs en äng med några hinder. Marken är ganska blöt där, så när vi kom ner till sjön var han helt slut. Gullepojken, love him! :)



Frodo<3

Oliver släppte ut hästarna som hade varit på hunt, så jag gick och mockade ut skrittmaskinen. När jag hade taigit ut kanske en meter kom Oliver och hade tänkt precis lika! Great minds think alike sa han, och sen hjälptes vi åt att få ut all bajssörja och snackade skit om han som mockar här, haha! Han frustar som en häst när han jobbar!

Vi tog in och tvättade alla hästarna, och nu ska ni få höra!! Splinter var den enda som var hellerig, så vi tvättade honom och sen gjorde Oliver som "han gjort sen han var ung" och kastade upp en bunt halm på ryggen innan han tog på honom täcket. "Nu suger halmen upp allt det blöta och sen ramlar den ner av sig själv". Ja, för halmen känner ju på sig när hästen är torr och ramlar ner då... Och självklart försvinner allt och inget kan fastna i täcket o irritera...


Kvällsfodringen gjorde jag, Oliver och Lisa så det gick jättefort.

Det var nog allt. :)

Puss,

WilmaVictoria-


Round 2, Day 1

Ingen mjukstart här inte, det kan jag lova!

Morgonensilaget gjorde vi såklart, och sen vet vi alla Söndag betyder hunt. 10 hästar åkte, varav 6 vi skulle fixa, och av de 6 åkte 2 utan utrustning, så det var bara 4 som behövde fixas "på riktigt". Visst blev det rätt nu..? Aja, det var ju ett ganska lätt jobb!

Jag var lite skraj att jag skulle ha glömt typ någon hästs namn eller vart den står men allt är i sin ordning som tur är. Annars hade jag skämts ihjäl!

Dom gav sig av runt 09.40, och då började jag mocka på en gång. Tog Kinos, Tinys (som har fått svarta hästens box när det flyttade), Ivorys och Jamesons och sen fick det faktiskt vara nog. Jag mockade inte så kliniskt rent, men det dög!


Tiny



"Svarta" hästen

Klockan var då runt 10.15 (!) så jag hade massa tid att rida!
Började med Victor, och han var stor och snäll som vanligt. Han fick sig en bra galopp runt ängarna och så och var jätteglad. :)
Sen tog jag ut Rio, och han var tyvärr lite för glad. Han som alltid är slowmotionhästen nummer 1 hade nog fått vara i dåligt sällskap för han var vääääldigt bocksugen idag... Hmm.
Jag släppte ut honom i en hage när jag kom tillbaka, snäll som jag är och sen var det dags för TipToooooe!
TipToe har ju inte gjort så mycket på vääääldigt länge, så jag galopperade henne en stund och släppte ut henne med. Hon hade massa energi kvar, var så säker på det.
Tog ut Lee. Herregud, Jesus Kristus, Gud och hans faster... Jag fick veta att jag levde! Han har inte varit ute sen mamma red honom (alltså typ en månad..)och han var heeeeeeelt tokig! Han bockade, hoppade jämfota och snurrade i cirklar om vartannat, så efter en hyffsad bock/galopp runt ängarna och några hinder så fick han också gå ut och springa av sig i en hage.

Jag ville inte ens tänka på hur Frodo skulle vara, och mina händer och armar var inte i bra skick att ta en fight med honom efter en TipToe, en Rio och en Lee.. Han fick gå ut i hagen, och jag är GLAD att jag tog det beslutet för jag har aldrig sett en häst bli så galen i hagen någonsin. Det tog flera minuter innan han ens började galoppera istället för att bocka och sparka bakut som en galning, och förutom en rullpaus så fortsatte han ungefär likadant fast han la in lite inslag av tokgalopp ibland också.


Frodo i skrittmaskinen - fiiiina pojken!


Bart fick också gå ut, och jag han bara öppna grinden till hagen så satte han av, in i den oändliga hagen med grimma och excuse for grimskaft som souvenir. När han hade tokgalopperat runt, runt, runt ett tag kom han flåsande fram till mig så jag fick ta av grimman. Han kollade oförstående på mig, och trodde väll att jag skulle ta in honom och när han märkte att han fortfarande var fri så tog han en race åt andra hållet också. Glad häst!?


Bart när han väl är lugt o grimmlös.

Jag tog in och tvättade TipToe och Rio, och sen tog jag lunch. David hade lämnad Shepherdspie här, så det blev det till lunch. Det var helt okej, men som alltid - smaklöst!


Jag och Rebecca tvättade också Frodo, Lee och Bart. Frodo är underbar att tvätta, men kan spola med dunderslangen rakt i huvet på honom och han skakar bara lite på det, haha! :)


Alex, den tyska kvinnan som jobbar på en gård en bit härifrån har sin lediga dag på söndagar, så hon är här nästan hela dagarna då och är med sin häst. Hon har haft sin lilla svarta arabhingst i 20 år, det ni! Jättevacker är han. Hon har lärt honom att buga, stegra och gå på två ben, och hon visade oss bugningen när han stod i hagen idag. Så himla söta är dom!

Alex följde med mig och Rebecca ut på en tur. Hon fick Moyroe, för jag hade fått för mig att han inte var såååå stor men där hade jag tydligen fel. Alex är inte så stor, men det gick bra. Jag hade WonderBoy som inte hade gått på säkert 6 veckor, så han hade liiiite överskottsenergi... Men det gick lysande.
Alex gav mig lite tips och så, men jag höll inte riktigt med henne om allt. Det var mest längden på tyglarna hon babblade om, och enlig henne ska man inte ha stöd i munnen, för då slår hästarna med huvudet. Jag tycker då att det är bättre att ha ett lagom stöd, inte dra, men stöd i munnen för att slippa dom små rycken som blir i hästens mungipa varje steg om man har halvslapp tygel. Alla är vi olika!

Kvällsfodrade gjorde vi också såklart, och sen satt vi och skackade skit med Alex och fördrev tid tills hästarna skulle komma tillbaka från hunten. Det to evigheter, jag lovar, men tillslut kom dom och allt gick bra där. :)

Har jag nämnt att McNally har typ "handbojor" på sina framhovar när han åker lastbilen? Det är för att jag inte ska stå och sparka hela tiden. Man måste dock vara säker på att komma ihåg det, och ta bort dom när man leder ut honom, annars blir det snubbeltrubbel på vägen ner för rampen. Och det vill vi ju inte!!


McNally, "Nallen"



Nu ligger jag i sängen och skriver. Är fortfarande mätt från lunchen, men jag lär ju ska äta ngt. Peter o Rebecca har åkt till indienrestaurangen, men jag kände inte för att åka ngnstans idag. Så tråkig är jag, haha. Ska kanske smita ner och ta en macka eller något.


Måste komma ihåg att fråga Oliver om han vill att jag byter rum nu när Rebecca flyttar. Vi har ju ett rum med två våningssängar, och det känns ju vettigare att jag tar upp ett rum med en säng, en ett med 4. Eller? Jag vill ju inte ha gäster som bor här inne med mig heller, det orkar jag bara inte..!

Hoppas ni har det bra vart ni än befinner er. Hoppas ni har massa snö, för den saknar jag inte ett dugg. (Jag har gått utan jacka hela dagen idag nästan, och vi har haft sooool!)


Gammal bild, från vårt toafönster :) Fint va ?


Puss,

WilmaVictoria -


Comeback

Nu är jag tillbaka :D



Har packat upp mina saker och ätit lite. Det är lite folk här nu, så det är jättetrevligt. Har träffat Davey, Alex, Bernie, Theresa, John Marcey, Oliver såklart och så är Michelle och David Staines här. Sue, Michelles kusin/faster/någonting är här också, henne hade jag aldrig träffat förut, men hon är väll okej tror jag. :) Charlotte och Scott från USA är här nu också, dom har jag träffat förut och dom är jättesnälla. Jag har tillomed fått rida ut och hoppa med dom själv ! ;) Dom bor dock inte här, utan nere på hotellet som dom brukar tror jag.

Jag åkte ju med Rebeccas pojkvän Peter hit, så jag sov i hans o Rebeccas lägenhet i Sthlm igår så det blev lättare idag. Han hade beställt hyrbil i Dublin så vi åkte efter en googlekarta han hade. Googlekartan sög. Den hade såklart den kortaste vägen, men sket i hur de såg ut.. Så vi hamnade plötsligt uppe på ett snöigt berg där vi nästan fastnade. Jag fick stå och putta bilen som en tok, men vi klarade det som tur var.. Wohooo! :D

Sen tog vi en "riktig" karta, och tillslut kom vi fram. Note to self: LITA INTE PÅ GOOGLE MAPS!




När vi kom till Portumna började jag känna mig lite som när vi kom in i Lindesberg när jag var liten och vi skulle till mormis. (mamma/pappa vet!) Vägen från Portumna till Flowerhill har aaaaaaldrig varit så lång, jag ville bara fram :D !

När vi väl var framme kändes det hur bra som helst. Det kändes som att komma hem litegrann, och det var jättetrevligt att träffa alla igen. Theresa och alla babblade på om hur dom hade saknat mig och sa att det kändes som att jag varit borta en evighet.

Nu sitter jag i min älsklingsfåtölj i the den och David, Rebecca, Peter, Michelle, Sue, Oliver och Theresa sitter och äter maten som David har lagat. Jag åt lite av gårdagens mat förut så jag är inte hungrig.


Tydligen har det tinat lite nu, så idag har dom kunnat rida. Irland <3 Wilma, haha ! Oliver sa att det går att rida nu och att vädret blir bättre. Rebecca har varit gullig och sparat Frodo och Lee till mig, haha. Gullehon! :) Hon berättade att Oliver hade sagt att han skulle kolla om Lisa eller någon av mongosarna (dom som mockar allt annat) kunde mocka i mitt stall så jag kan koncentrera mig mer på ridningen nu när jag blir själv med alla hästarna. Han har inte nämnt det till mig men jag hoppas det blir så. Skulle vara awesome, verkligen !!

David hade enligt Rebecca varit lite på om att jag skulle komma tillbaka. Jag rider ju McNally åt honom!! När någon annan noob skulle rida honom hade han sprungit ner till kanten av gården o tvärnitat o vänt så den ramlade av, hahah! Men David har ju berättat för Nallen att jag är "a friend", så det är okej att jag rider honom. Det är därför det går bra :). Att han springer iväg lite med mig ibland hör inte till saken, för "det är så han gör".. Aja, det här bli asbra ska ni se!


Mr Big heter tydligen Tiny nu, och jag tror inte att han har blivit riden än. Jag tycker om honom lite så jag hoppas att jag får hoppa up på honom snart. :)


Jag är jätteglad att vara tillbaka, och nu ska jag bannemig hålla!


Jag är alldeles glad..!


Puss,

WilmaVictoria -


They made me do it, i swear!



Ser ni vad det står? Annars kan jag skriva det med färre ord; BLOGGA NU DIN JÄVLA UNGE. Typ så.

Det är ungefär vad mamma säger också. Hon väcker mig genom att kasta datan i huvudet på mig och skrika "BLOGGA, BLOGGA, BLOGGA", och sen fortsätter resten av dagen i samma stil. Närrå, men nästan.

Att hon har min blogg som startsida för sitt interntet och blir ständigt påmind om att jag inte bloggar gör inte saken bättre. Alls.


Aja, sen jag kom hem har jag varit hos doktorn. Duktiga jag! :)
Han gav mig piller och skickade hem mig. Eller, ja, han gav mig recept på piller så dom fick jag inte förrän igår... Röda är dom, jättefina !

Fingrarna gör fortfarande ont.

Jag har ridit Bolero och kört race genom snöfälten i mörkret = hur kul som helst! Har även klättrat upp på Lyx en gång, och han var hur söt som helst! Lägger upp bilder på det när jag har andra datan. :)



Mitt internet är..ostabilt. Vågar inte skriva mer ifall internetet stänger ner sig så allt försvinner.



Men som svar till Anna: Jag skriver om Tippen när jag har träffat henne igen :D Jag mår bättre, och det rä skönt men tråkigt att vara hemma. Allt blev tråkigt efter 2 dagar typ, haha! Och jag vet inte om dom saknar mig. Dom har säkert värsta firarpartyna nu när jag är borta, hahah! ;)

Hoppas alla har fått en bra början på året. :)



Puss,

WilmaVictoria-

2010

Första inlägget 2010!!

...ni förväntar er väll inte att jag ska skriva när jag är i Sverige?

RSS 2.0