On and on and on she goes..

Nu är jag tillbaka, duschad och klädd från topp till tå. Det är så kallt här ute i internetrummet :(.
Gick i nästan 2 timmar, stack sönder ena benet på en taggbuske (AJ, jag blöder ju!!) men det var jätteskönt att vara ute ändå.


Anyway.. vart var vi? Lizzy!!


Lizzy är sötast när hon sover...


Efter Lizzy red jag ut på Hennessey och han var snäll som han brukar. Hade väldigt rund galopp eftersom att han var lite småpigg men inte ville springa. Så länge huvet är uppe är allt okej :D!


Därja - huvudet uppe!

Oliver var fortfarande hemma, så jag bad honom hålla i McNally när jag skulle hoppa upp. Jag länger alltid lädret på sidan där jag ska upp så att det blir lättare att komma upp. På ena sidan sänker jag 3 hål, och and höjer jag 7, sen höjer jag det jag längde när jag hoppar upp. Jag brukar aldrig behöva korta stigläder särskilt mkt, så när jag använder Davids sadel känner jag mig som en pygmé! Tihii! Ni skulle sett Olivers min när jag hade hoppat upp och inte ens nådde ner med tån till stigbygeln på sidan han såg. "Ska du verkligen ha sådär långa läder..?"

McNally var snäll i alla fall. Tricket med honom är att aldrig låta honom långgaloppera, för då tar han chansen och låser fast huvet utan att man direkt märket något - förrän man vill stanna! Då är man ganska körd. Been there, done that... Han frustade och lät som en galen tjur hela vägen idag, haha!


Next up: Splinter!


Splinter var duktig och tjorvade inte med huvudet som han brukar göra ibland. Han var jättesnäll faktiskt :). Sen skulle jag rida Ivory, men när jag tog ut honom hörde jag att en sko var lös... suck.
Jag hade lyft ALLA hästars hovar hela morgonen och känt på skorna men alla hade suttit fast, så när jag kom till Ivory kollade jag bara så att jag såg tåkapporna och det gjorde jag ju. Det tar sån onödig tid när man sadlar och sadlar av hästar man inte kan rida ändå.

Jag hade lust att lägga mig på asfalten och be Ivory hoppa på mitt huvud för att jag var så korkad, men jag tror inte att han kan det kommandot..än.


Tog ut Rio istället, och han är sitt gamla lugna jag igen nu. Alla hästar har lugnat sig nu, och det är skönt (jag vet att dom är snälla med gästerna) men tråkigt (kul att rida tusen tråkiga hästar om dagen..?). Ingen sport om dom går snällt som käpphästar ju?

Greg fick också gå ut en sväng, och det blev han glad för. Han vill alltid ha huvudet åt vänster, så jag var jätteelak och hade honom högerställd mesta delen av ridturen, hehehe. Spelar ingen roll att man har sadel och träns som luktar parfym när det är jag som rider, man får ändå inte gå vänsterställd 24/7. - Jag lovar, allt hon har här luktar parfym!!



Den sista hästen var Holly, och henne hoppade jag lite för att se hur hon var. Hon var duktig och hoppade allt på första försöket förutom den smala smala stocken, där fick vi göra två försök eftersom att hon vet att det går att springa på sidan där, haha. Men det gick det med! Hon är ingen riktig hoppmodell dock, enligt mig i alla fall. Det är mycket kropp, kort steg och kortkorta ben, men hon kan nog funka till dom lite osäkrare gästerna eftersom att hon är snäll som ett lamm.

Holly.


Kolla, hon är faktiskt skäck!!


När hästarna var ridna var klockan 2.15, en timme kvar till kvällsfodring alltså. Jag hade ingen lust alls att rida nått mer, så jag borstade bort all lera från hela TipToe och longerade henne en stund för att hon skulle få göra något. Hon var så söt och vände huvudet mot mig och blundade så jag skulle kunna borsta det. Jag hade en jäkla piggborste, men inte brydde hon sig för det heller. Så jäkla gullig, jag bli helt glad av henne! :)


Lisa kom hit och hjälpte mig att kvällsfodra och fylla kärror tills imårrn. Vi flyttade Joeys häst till sista boxen i Medical centre, och fyllde upp med halm till honom och lillponnyn. Nu är alla hästar lyckliga. :)


Simba, aka Little Legs


Lisa hade bråttom och kom bara för att hjälpa mig med fodringen eftersom att Oliver var och pratade med bönderna i Roscommon om marker att rida på i helgen. Hur gulligt var inte det av henne?

Jag satte mig på en cementklump och småpratade med Joey när han skodde sista hästen för idag, Frodo. (wohoo, han kommer var tokigt imårrn nu när han inte gått på länge!!). Pratade om allt och inget bara för att, och lekte med hans hund ett tag. Jättegullig hund har han och lite småtokig är den allt, haha. Den var dessutom nytvättad när den kom hit, men hade hittat massa roliga saker att bli smutsig av här så nu får han tvätta den igen och få lukten av blöt hund hemma. Jag är inte avis i alla fall...


Det var nog allt! Lagade lite mat, och lämnade den på bordet till Oliver. Pestopasta<3 och så stekte jag lite bacon till Oliver. "Vart är köttet!?" kommer han tänka annars, och så kommer han inte kunna sova på hela natten. :)
Det vill vi ju inte!!


Puss,

WilmaVictoria-

Kommentarer
Postat av: Jane

Åh, nej!!

Inte lära Ivory DET kommandot!



Love your day, även om jag fick vänta länge..!



Nattis <3


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0