The hunt is on again!

Hunt idag igen då alltså.

Det var 8 hästar som skulle iväg, men bara 3 skulle åka lastbil. Det var en nära hunt idag, så de som bodde här inatt kunde rida dit. Inte lika mkt jobb för oss med hovolja och täcken alltså :).

Oliver tyckte att alla hästar var jättefina idag. Tänk vilka duktiga stallslavar han har! :)

Vi fick stå och vänta med Belview föralltid innan Vincent äntligen kom. Han har en egen liten trappgrej han går upp på eftersom att han inte kan hoppa up normalt. Han har ju massa problem så han kan inte röra benen normalt lixom. Hans sadel sitter fast på tusen olika ställen för att den inte ska halka bakockså. Man måste trä sadelgjorden först genom en rem som håller fast stigbygeln, sedan genom nått som sitter fast i förbygeln tror jag, sedan spänna fast någon krok i spännet. Och så är det massa fler remmar också...
När han väl är uppe måste man lyfta in fötterna i stigbyglarna och trycka in dom så långt det går så att han inte ska tappa dom, och sen använder han ett dressyrspö för att få hästen att gå framåt istället för skänklarna.

När dom var borta red Michelle ut med en av gästerna som stannade kvar här istället för att åka på hunt medans jag o Rebecca stormockade. Vi mockade alltså ut allt istället för att fuskmocka som vi gör när vi har ont om tid. Det tog eeeevigheter kändes det som, och båda två hade en trött-dag idag så allt vi sa och gjorde framkallade skrattanfall..
Oliver hjälpte oss att halma in, och sen satt vi inne 5minuter innan vi hjälptes vi åt att ensilaga. När vi satt inne sa Rebecca att hon var hungrig, och jag tror inte det var förrän då som Oliver förstod att vi hade mockat ut ALLT i boxarna och att det hade tagit tid så vi inte hade hunnit äta lunch. Vi är inte så sega som han tror alla gånger! Han erbjöd sig att hämta macka eller en låda choklad men vi tackade nej.

Efter det började gästerna komma tillbaka, så då var det fixa deras hästar som gällde. Alla tvättades och så ska ju sadlar och träns in på rätt plats och schabraken ska till torkrummet eller tvättpåsen. Nästan alla gästerna fixade sina egna träns idag så det kommer vara ett helvete för oss att ta hand om det imårrn. Suck!! Alla martingal kommer vara avtagna och dom kommer vara fel ihophängda. Jag hatar när vi inte hinner springa och samla ihop tränsen...

När alla hästar var klara gick vi och började sopa innan vi skulle ta på alla blöta (forhoppningsvis torkade) hästar sina täcken. Vi hann bara göra utanför de fyra boxarna i B-stallet, och börja i A när Oliver ropade på Rebecca, hittade oss, och sa åt oss att sluta sopa. Han sa ju efter mockningen att vi skulle sopa när vi hade ensilagat och tvättat hästar!
Vi frågade om vi skulle ta på hästarna täcken, men det fick vi inte. Vi fick inte heller låsa sadelkammaren för det skulle han göra. Gå in skulle vi göra, och lämna stallgången helt halmig och hästarnas täcken och låsning till honom. Han är knepig dendär Oliver.

Nu har vi duchat och så och ska nog ut och äta och kanske gå till någon pub och tänka på annat än hästar ett tag. Vi väntar på att Michelle ska visa sig, för det är henne vi ska åka med. Henne och antagligen Chris (gästen, hon är jättetrevlig) och mest troligen David också. Det är ju trots allt lördag, något måste vi ju hitta på! Det är skönt att träffa ohästiga människor som omväxling ibland... :P

Vi får se vad som händer, och hoppas att Michelle inte har glömt oss :).

Puss,

WilmaVictoria- (aka Sweden)

Kommentarer
Postat av: Jane

No Tiptoeing today?

Postat av: Jane

Julklappsidée till Oliver;



Två breda sopborstar som jag målar och skriver



FLOWERHILL PROPERTY

Steel and you shall die.



-Vad tror du?



X-mas Mami =)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0