Happy TipToe

Såhäääär glad blir TipToe när hon får komma till hagen...



Galopp :D



Runda trådsaken...



Och öka!!


Trampa lite på nån plastsak...(hon trampade på den till höger sen också..)



Stå fint och ladda en stund.


Och kööööör!!


Byta varv måste man göra :)




Man måste även undersöka lite :)


Jag missade alla snygga bockserier hon drog, menmen.. Hon sprang i en eeeeevighet!

Glad Pånni = Snäll Pånni!


Puss,


WilmaVictoria-

"The stupid braindead horse is in the lake!"

Idag var faktiskt andra dagen i rad som det inte regnade. Inte ens dimma fick vi heller utan faktiskt sol, tro det eller ej. Dock har det varit lite kallt på senaste tiden. De senaste två dagarna har vi haft lite frost på mornarna, och då blir den lutande och asfalterade gårdsplanen livsfarlig!

Vi mockade asbra igår, så idag skulle vi bara rida. De sista gästerna åkte tidigt imorse, så efter frukost drygade vi lite på rummet, och sen gick vi ner för att se om Oliver hade skrivit någon lista. Det hade han, och 7 hästar skulle ridas och fyra skulle till skrittmaskinen.

Innan vi började satte jag TipToe i hagen och hon blev jätteglad! :)

Vi började med att rida Bart och Victor. Två stora bruna saker som är lite halvslöa, oftast. När vi kom in i skogspartiet knäckte Bart sönder en tjock kvist eller ngt med sin mage/rumpa, och blev rädd och galopperade iväg med Rebecca på den lilla stigen. Jag satt kvar på Victor och var glad att det var just honom jag satt på. Någon av de andra hade inte varit lika lätt att stoppa! Jag travade efter och en stund senare hör jag Rebecca ropa från vägen som ligger upphöjd till vänster om skogen typ. Hon hade tänkt försöka med "styra åt sidan in i något metoden", men Bart hade plöjt igenom busken hon valt och på något sätt hamnade dom på vägen! Vi red parallellt ett tag tills jag kunde galoppera över ängarna och bort till floden där man kan rida upp på vägen.

Det var huuuuuur fint som helst! Solen gjorde så att all frost på ängarna glittrade, och Victor känns lite som att rida en gigantisk Babe när man rider själv. Så genomsnäll och lugn!
Vi red iaf upp på vägen, och när jag tog tag i tyglarna för att göra halt så åkte bettet ur munnen på vänster sida. Så där satt jag med en trasig tygel i ena handen och en tygel med ett bett på i den andra, på en häst med ett och ett halvt sidstycke på sig. Sidstyckena går lixom igenom bettringarna neråt och blir sen tyglarna, så jag kunde inte ta loss tyglarna och sätta dom i nogrimman som jag först hade tänkt. Satan! Så vi fick avbryta där och jag fick traska på mina egna fötter hela vägen tillbaka...

Sen red vi Willy och Wilson, och Rebecca ville ha revansch mot Wilson så det fick hon! Vi har kommit på att det är lixom inte riktiga bockningar han gör, han kör mest ner huvudet och skakar på det och skjuter lite med ryggen eller hoppar runt lite med bakbenen. Men nu var Rebecca mer berädd, så denna gång gick det mycket bättre! Willy var helmysig att rida, fast ganska pigg. Vi avbröt halvvägs istället för att galoppera över ängarna tillbaka, och tog asfaltsvägen för Rebecca var trött på Wilson, haha. Han är en lustig liten häst!
Vi tvättade dom när vi kom tillbaka, båda är vita, och Wilson är väldigt duktig på att smutsa ner sig!

Vi satte Splinter, TT, Clint och Brad i skrittmaskinen och medans dom gick 20 min så slängde vi in mer halm i A-stallets boxar. Sen bytte vi håll på dom och gick in åt fikade i 20 min. Efter det satte vi tillbaka dom i stallet, och det var jättedrygt när vi skulle stanna maskinen för TT puttade på gallret hela tiden så den stannade ju aldrig så man kunde ta någon häst...

Sen så red vi i alla fall ut på Holly och Belview. Belview var den tråkigaste hästen ever, jag lovar... Hon kunde även bara höger galopp, och var helseg och hade jobbiga gångarter. Blä, blä, blä!

När vi var klara med dom var det bara TipToe och Latté kvar. Latté skulle gå en lugn tur, till sjön och till floden och trava lite, så jag följde med på TipToe! Hon var såååå duktig :). Hon var lite trög på högerskänkeln idag. Hon tycker att jag är jättekonstig som vill att hon ska titta åt höger och flytta till vänster samtidigt. Men åt andra hållet är det inget konstigt..! Vi gjorde en liten högervolt, och då kom hon på att detdär kunde hon ju redan! Sen var det inga problem längre.

Kvällsensilaget var 30-40 minuter bort ungefär när vi kom tillbaka, så jag bytte täckte på Willy från svettäcket till hans riktiga och fyllde min ensilagekärra.
När vi började sen hann jag ge till Lexus och TT innan jag hörde Oliver komma och skrika "Rebecca, Wilma, anybody?!", så jag gick ut och kollade. Han ropade att jag skulle följa efter och gick ut genom grinden ner mot jumpinglane med Polyanna i grimma o grimskaft.
Han hade släppt ut Paddy Ark i hagen, men han hade kommit ut på ngt sätt och sprungit in i skogen. Skogen är planterad skulle jag tro, för träden står i rader. Den är jättetät iaf, och träden är höga och har kvistar ganska lågt så man får ducka lite när man springer där.
Paddy hade sprungit genom skogen och ner i en liten träskdamm av ngt slag där han stod och vägrade komma upp. Han var inte fast, han ville bara inte komma upp. Det var alldeles för djupt för att kunna gå i, och Paddy bara stod där som ett fån. Oliver svor och undrade om det inte var den mest korkade hästen i världen, och trodde att han var hjärndöd eller något. Det var verkligen ord och inga visor, haha!
Jag ledde Polyanna längs kanten, och Paddy gick parallellt mitt i sjön. Så jag svängde och gick ut i skogen med henne, och när han inte såg henne spurtade han up och sprang efter. Sen gick vi hem, och Paddy sprang hem själv. Dumma häst...

TT tyckte att det var jättebra gjort av Paddy, för jag släppte ju kärran vid honom och sprang. Han stod där och åt i godan ro medan Lexus tyckte att han borde få mer, och alla andra hästar i H och A-stallen (17 stycken) stod utan mat och såg TT mumsa i sig från kärran.

Jag fodrade klart och sen gick vi in och värmde på lite rester. Vi orkade inte.
Nu borde jag gå ut och skypa men mamma, men jag orkar inte det heller.
Tror att jag ska ut och gå en sväng. Känns lite livsfarligt med tanke på hur smala vägarna är och att det är kolmörkt, menmen. Det blir nog bra ska ni se!

Puss,

WilmaVictoria-


End of third week

Idag har vi alltså varit här i tre veckor!



Alla skulle ut och rida på morgonen, så vi fixade fyra hästar efter frukost. Oliver frågade om vi ville följa med, men vi stannade och mockade istället. När vi sa vid frukost att vi skulle mocka idag så blev han jätteförvånad att vi skulle mocka på en söndag. Men han förklarade aldrig varför. Sen kom han på att det behövde nog han också göra. Hahaha, ibland förstår jag mig inte på honom!

Idag var förresten andra gången denhär veckan som han kom yrande ner stallgången runt 8 med håret på sne och svor för att han försovit sig. Han säger att han aldrig gör det, men nu har det hänt 3 gånger sen vi kom, haha!

Aja, jag hade mockat tre boxar när jag hör några hovar på gårdsplanen. Det var Oliver som kom och bytte häst till en tjej för Frodo hade bockat av henne, hahaha! Han som var hennes favorithäst sa hon ju :P.

Oliver bad mig ta ut Frodo och galoppera honom trött så han skulle sluta med sånt. Så det gjorde jag. Nästan. Jag travade massa i början, och på väg ner mot sjön stannade han tre gånger och stegrade och försökte vända hem. Suck. Sen i skogsdungen innan alla fälten gjorde han om det några gånger. Suck igen. Och när vi kom ut på fälten och alltså var påväg hem så började han bocka och blev jättestark... Jag tog in honom på en stor stor volt, och varje gång vi var påväg hemmåt så blev han jättestark och ville dra ner huvudet, och halvan när vi red bortåt började han bocka på. Om jag råkade komma minsta ur balans åt något håll så gjorde han en superkvick sväng åt det motsatta och drog huvude rakt åt sidan så att man skulle landa rakt på backen. Smart häst detdär, love him! Han är den enda roliga hästen förutom TipToe. Han hoppar huuuur bra som helst och är bara 5 tror jag. Han behövdes inte långgaloppera, han behövde bli bestämd över!

Efter ett tag gav han iaf upp, och galopperade snällt på min volt. Då bytte jag varv och det gick lika bra! Sen kunde jag galoppera honom i lugnt och fint tempo utan att han dummade sig hela vägen hem. Jätteduktig häst! Han tjurade till lite en gång när vi vick från gården igen och ner till sjön för att tvätta honom, men det var ganska halvhjärtat.

Sen mockade vi klart och fyllde på boxarna. Det blåde jättemkt så nu har vi halm över hela gården, inte så vackert, men vad ska vi göra lixom? Det blåser ju rakt igenom A-stallet (eller VIP-stallet som Michelle säger).

När vi var klara tog jag ut TipToe i hagen en stund. Hon blev heeeeelt galen. Så fort jag släppte henne så började hon springa runt och bocka och bralla som besatt!! Hon sprang och sprang och sprang och sprang.. och sprang. Sen stannade hon till lite, och då gick jag och Rebecca in och pratade med Oliver. När vi kom ut igen var hon igång igen, haha!

Vi kvällsfodrade och sen gick jag för att hämta in bäbishästen. Som fortfarande sprang... Herregud! Hon var alldeles svettig, och hon blit så söt då för hennes päls blir helt lockig!

Jag tog in henne, och lät henne stå utan sitt tunna filttäcke. Kändes så elakt att skölja av henne med kallvattnet, det skulle hon bara frysa massa av! Hon står långt upp i I-stallet, där äre ganska varmt och iaf vindstilla. Hon ska ju få gå ut imorgon igen, och då ska jag släppa ut henne tidigare så hon kan gå hela förmiddagen innan jag rider henne. Blir nog bra! :)

Puss,

WilmaVictoria -


Live!!

Michelle har lånat ut en sånhär internetsak från 3 till oss som vi kan använda tills internetet är fixat är inne! Så nu slipper vi gå ut iaf, himla skönt! Oliver har klagat till internetkille också, så han kommer nog snart :).


Puss,

WilmaVictoria -

Sweet Socks!

Jag o Rebecca hittade värsta söta mjuka sovstumporna på Aldi (Lidl typ).
Rosa är dom.
Iaf mina.
Rebeccas är rosalila.



Mina måste matcha datan, mobilen, väskar, smikväskan och hårtorken vet ni :)!



Stinky Saturday

Idag har varit den sämsta dagen hittills bitvis! Efter frukosten red vi ut och hoppade lite med Oliver och gästerna. Jag fick Victor. Alla säger att Victor är jättestark, så jag var alldeles elak med honom från början bara för att få honom att lyssna. Då blev han sur och blev den segaste hästen på Irland istället och hoppade i slowmotion.. suck!

Vi visste att vi bara skulle vara med på halv, så när vi var på hälften så red vi hem. Oliver sa att vi kunde ta ut Frodo (som jag sadlade på och sen sadlade av igen innan eftersom att alla ångrade sig och höll på) och någon annan och möta upp dom om vi hann.

Jag tog Frodo, och Rebecca tog Holly som ändå skulle motioneras enligt listan. Hollys träns hade används till någon annan så det var tvungen att fixas. Att fixa ett träns här tar typ 1000 år eftersom att lädret är som sten typ.

När vi mötte dom var dom påväg upp från sjön, och då var Oliver PMS-sur och tyckte att vi var jättesega och sa att han skulle ha hunnit ridit två hästar redan och vi hade inte ens hunnit ut.

Ja, förlåt Oliver att vi skrittade hem hästarna istället för att galoppera och för att vi täckar på hästarna efter oss och inte antar att någon annan ska göra det. "Någon annan" är nämligen VI här!

När vi mötte dom andra hästarna och dom fick gå hem men inte Frodo så fick Frodo superdamp och började stegra och bocka. Särhäst... Han gjorde det en gång först, sen fick jag honom att gå bort till Holly. Då började han om igen.
Men jag vann!
Wilma/Frodo - 1/0.
Moahahaha!

Sen blev vi så sura att vi tog bara Rio och Gregg till sjön och vände. Ska han ha minimal träning till hästarna så ska han bannemig få det! Vi kan också rida 10 hästar innan lunch om vi bara rider dom till sjön och vänder och struntar i att tvätta bett. Men vad gör det för skillnad för hästarna lixom?


Jag och Rebecca pratade skit hela ridturen om Olivers dåliga attityd mot oss inför gästerna, och fattade inte vad hans jäkla PMShumör berodde på. Vi dagdrömde om att jobba på ett varmare ställe och bara dra, men till slut lugnade vi oss och tänkte att det nog bara var tillfälligt. Vi hoppades på det iaf.

Sen red vi TT och Wilson. TT är som ett tåg, han lyssnar inte för fem öre när man vill stanna honom, och samtidigt rädd för allt. Idag iaf, men det kan ha berott på dimman. Den har varit otroligt tjock och överallt idag! :o


Suddig bild på TT

Efter det tog vi en snabb macka innan det var dags att sadla nya hästar. Det är två tjejer här nu, engelska tror jag dom är, och en italienare. David (som äger McNally o Lexus) och Michelle från Dublin är här också, så dom skulle med ut.

En av de engelska tjejerna har legat och spytt hela dagen typ, så hon skulle inte med. Michelle och David fixar sina egna hästar, så det var bara Italienarens och engelska tjejens häst som behövde fixas. Hegrid och Moyroe blev det.

Klockan blev 13.30, då de skulle rida iväg, och Italienaren, David och Michelle var borta så engelska tjejen red ut själv med Oliver. Hon är btw jättetrevlig!! Medans dom var borta red jag TipToe (återkommer till det) och Rebecca skottade ur skrittmaskinen och satte hästar däri.

Oliver hade tydligen sagt till Rebecca att han var lite (?) sur på David och Michelle för att dom drog till puben (och italienaren med) och inte kom tillbaka i tid för ridturen. Sen när dom väl kom tillbaka och red ut själva så tog italienaren Davids häst Lexus ist för Hegrid. Det blir massa hästar som får sadlas på och av utan att användas, och det tar massa extra tid. Men han behöver ju inte låta det gå ut över oss, det är ju vi som gör allt det jobbet!!!

Justja, TipToe var det ja! Hon var helt psykskadad idag!! Jag ville bara rida långt ut i skogen med henne och hoppa av och gå hem utan henne, så frustrerad blev jag. Hon kunde inte svänga höger, slirade omkring, vägrade gå på vissa delar av ridbanan och var grymt stressad. Jag tror att stressen beror på att det var så tjock dimma att man inte såg ut från rudbanan typ och Oliver red runt med gästen på åkrarna runt om. Hon hörde ju bara hästar och röster, men förstod inte vad dom kom ifrån...

Oliver kom förbi på slutet och frågade hut det gick, och jag sa att hon inte skötte sig så bra. Han tyckte att jag skulle ut och långgaloppera, och skickade iväg mig, men jag travade bara och försökte lugna henne. Kändes inte som att tokgaloppera en trött och stressad unghäst på en väg den aldrig varit på var det bästa jag kunde göra.. Verkligen inte.

Jag red ner till sjön på vägen hem, och sen stresskrittade hon hela vägen hem och kund einte ens gå rakt fram! När jag kom tillbaka sa Oliver att jag skulle gå in på ridbanan och fortsätta. Jag gick bara in och skrittade lite.

Precis när jag hoppade av kom Oliver igen och frågade om hon hade lugnat sig, och jag sa att det hade hom inte. För det hade hon inte. Han ba; Jag skulle ha stannat en halvtimme till om jag var du. Jag svarade inte ens, för jag kände att det inte hade gjort ett skit om jag hade stannat 10 timmar till. Vi ska ut imorgon igen. Funderar på att longera henne lite innan, och sen kanske fråga om jag får börja ta ut henne i någon hage på dagarna. Han borde ju inte bry sig om jag tar ut och in henne?

"Haha, you don't love her so much today, do you?"
"No, but tomorrow i'll love her again!"




Oliver hade fyllt kärror till kvällsensilaget, så det gick ganska fort. Efter att vi hade duschat lagade vi Carbonara igen och kollade på P.S I Love You. Nu sitter vi i The Den och de andra har precis ätit klart Davids mat. Han hade bakat en liten tårtbakelse också i smyg, så han släckte och så kom Michelle och Theresa in och vi sjöng Happy Birthday för Rebecca i efterskott. Så himla söta är dom här! :)

När vi förstod var Olivers surighet berodde på så gav vi oss lite. Nu är det bra igen. :)

Puss,

WilmaVictoria-


Say What?

Ååh, TipToe var så söt igår!!


Jag hade hittat en liten morotsbit i sadelkammaren som jag smugglade med mig till henne. Hon luktade på den jättelänge, sen tog hon den försiktigt med framtänderna och sög på den ett tag. Sen spottade hon ut den på golvet!

Jag delade den i små små 1cmx1cm-delar, och då kunde hon mosa dom lite och äta dom, haha!


Puss på söthästen! :)


Så himla gullig!


Puss,

WilmaVictoria-

Happy Birthday

Idag är det alltså Rebeccas födelsedag. Hela 25 år blir hon, och nu kan Oliver inkludera henne i bilförsäkringen. Om hon passerar hans körtest såklart, haha!

Vi har varit så duktiga att motionera hästar att ingen behövde gå idag. Bara hundarna behövde gå ut och boxarna mockas. Oliver, Kim och Ross stcka ut med hundarna medans vi mockade, det var perfekt för jag gillar inte att rida med hundarna. Dom sätter sig bara och bajsar där jag vill rida...

När vi kom in sen så hade Ross lagat lunch åt oss. Pasta med någon tomat/kycklingsås, och väääldigt kryddad för att vara irländskt! Jättegott var det. Oliver kom springande med ett gammalt ljus som han hade tänt och sjöng "Happy Birthday" för full hals, väldigt vackert måste jag säga, hahaha! Det bästa med hela luchen var vitlöksbrödet! :D

Vi pratade lite om allt regn som är nu, och Ross berättade om et ställe inte så lång borta där dom tänkte lätta på trycket mot vattenmuren genom att riva den och låta vattnet rinnu ut genom parken eller något. Tyvärr ville inte vattnet rinna genom parken utan gav sig iväg år ett heeeeelt annat håll och rakt in i ett privathusområde. Gratis pool till alla! :D

Nu sitter vi på rummet och Rebecca har precis lagt över Brüno och några avsnitt Playa Del Sol till mitt minneskort så jag kan titta ikväll. Min dvdläsare funkar inte för jag behöver installera en dvdavkodare eller ngt, men dethät får väll funka tills vidare då. :) Kollade på Ica Age 3 igårkväll.

Om 15-30 minuter, alltså13.30-13.45 kan vi nog börja kvällsensilaga. Oliver sa att vi kan göra det tidigt idag eftersom att det är Rebeccas födelsedag, så vi kan åka iväg om vi vill göra ngt sen. Vi ska nog åka och äta pizza med Theresa tror jag.

Vi har förresten bestämt en sak! Jag och Rebacca alltså. Att när godiset vi har på rummet nu är slut får det INTE komma in något nytt! (Jul är ett undantag). Jag har även slängt allt godis jag inte tycker är jättegott, så nu ska det bli ordning här. Beach 2010, here we come! :D

Puss,

WilmaVictoria -


Thursday

På torsdagen (igår) så var det tre tjejer som skulle komma och rida på morgonen. Vi gick ut och fixade deras hästar, och jag började med Ivory. Precis när jag var klar med honom kom Kim och sa att Ivorys ryttare inte skulle komma så jag fick ta av allt igen... suck!

Jag och Rebecca fick följa med iaf. Hon fick Clint och jag den nya lilla gråvita ponnyn. Den är tydligen 5 år, och har bara gått lite hunting med en man som lät den springa 100km/h och ha huvudet i backen. Det märks kan jag lova.

Så fort en annan häst galopperar iväg så kör den ner huvudet och blir jättestark efter. Asjobbigt, men hon gick mkt bättre idag än förra gången vi var ute. Oliver tror att det kan bli en bra ledarponny eller banhoppningsponny, för hoppar gör den!

I ett av vattnen hoppar man över en stock för att komma ner i vattnet, sen galloperar man upp ur det utan något hopp, sen kommer enn hinder, vänstersväng och ett till hinder. När vi skulle ner där smet alla före, så vi hamnade sist (förutom Kim o Oliver som red bredvid), så hon drog ner huvudet när vi skulle rida an så det gick liite för fort, men det gick bra. - Tills hon kom på att hon var rädd för vattnet och skulle försöka hoppa över! Hon hoppade så långt och högt hon kunde ut i vattnet, och jag flög som en liten vante och hamnade fram på halsen (tänkte; får inte ramla av, får INTE ramla av!). Jag kravlade mig tillbaka och kunde precis styra upp på rätt ställe och hoppa hinderlinjen. Herregud, alla undrade hur jag satt kvar och det vet jag faktiskt inte ens själv. Men jag tror att jag kan tacka Bolero ännu en gång!!

När vi kom tillbaka ville Kim att jag skulle rida Paddy Ark så hon kunde ta försäljningskort. Vi tog ett stillastående, det gick ju bra. Sen skulle vi hoppa, Paddy är som en jäkla travare! Vill inte galoppera, river allt hela tiden, är knappt svängbar och har huvudet högst i världen. Jag och Kim visste inte om vi skulle skratta eller gråta! Eller just det! En gång galopperade han, och det var när det kom två gubbar och hoppade hindret från åkern och in på banan och galopperade runt där inne. Då körde han fram och upp huvudet ännu mer och satte av i galopp och började bocka.. -.-' "Häst säljes till självmordsbenägen...?" Bara att ta ut i terrängen så går ni garanterat omkull och dör. Tro det eller ej, men jag har hoppat honom på terrängbanan också. Och det gör jag aldrig om.

Jag tog några kort på Kim och nya svarta unghästen också, den var jätteduktig.

Sen red jag o Rebecca ut på Victor och Lexus (klumpedunsarna). Victor var seg som vanligt.
Lee och Dolche ville också springa lite såklart, så det fick dom. Dolche har fått "water rash" (stavning?) på rumpan, och Lee bockade i galoppen som vanligt. Love that pony! :D

Slutligen tog vi MrFox och Splinter. Splinter gillar INTE sitt bett tror jag.. Har funderat på om jag ska kolla med Oliver om det går att longera några hästar nu när det är så dåligt underlag. Känns inte så bra att vara ute och galoppera på backig, kurvig, bladtäckt och blöt asfaltsväg, men vissa hästar måsta få springa av sig lite. Går ju inte att rida på ängarna nu när det är så blött. :(

Ensilaget gjorde vi som vanligt, och sen lagade vi mat. Makaroner som vanligt, haha, men vi är så grymma att alla älskade det ändå. (Ja, Oliver och Theresa som var där iaf :P) Ta-daa, vi är värsta multitalangerna!


Puss,

WilmaVictoria-


Splinter and Mr Fox

Lite bilder från när vi var ute och red Splinter o Mr Fox idag:


Rebecca på MrFox, och Splinter väntar på att jag ska hämta kameran.


Spänna sadelgjorden...


Skratta lite :)


Splinteeeer!


Just det! Och en kilometer bort blir det 3000, haha.


Öron och väg. Det är mkt mysigare väg IRL :(


Jag och Splinter:D


Resten av bilderna var jättesuddiga, för jag tog dom flesta när vi travade... :P


Puss,

WilmaVictoria-

Our Morningthing!

Nu ska ni få se lite bilder från den omtalade "morgonfodringen" som vi hatar med hela våra hjärtan. :)


Rebeccas dunderkärra.


Rebeccas exkärra, haha. Hatkärran med ett exahjul som rullar iväg när man kollar bort!


Jävla ensilage.. I say no more.


Först fyller vi kärrorna...


Sen tömmer vi dom! :)

Sen gör vi om det tusen gånger,
svär lite,
blir lite arga,
sen är det klart!
 

Puss,

WilmaVictoria-

Instead Of...

Jag orkar inte skriva om vad vi gjorde idag, men ni ska få lite bilder ist så får ni veta imårrn!

Btw, jag ramlade näääästan av i vattenhindret idag, hahaha! Dum liten grå ungponny!


Puss,

WilmaVictoria.

A Bananabox from Sweden

Tihii, igår fick jag en bananlåda från Sverige!






Det var mamma som hade skickat:

- Polotröjor.
- Gummi/NeoprenRidstövlar (DET behövdes).

 
- Min andra hjälm.
- Lösgodis såklart.

- Två påsar Kött&Grillkrydda.
- Två påsar Aromat.


- Två rör Berocca.
- Vitaminer&Mineraler (pasta innehåller tydligen inte så mkt sånt..).
- 2 Collegetröjor.

- 1 ny urmysig dragkedjetröja + en gammal.
- Tjockstrumpor.

Och säkert ngt mer jag inte kommer på...

Idag fick jag ett liiitet paket med ett par arbetshandskar och två par superbra ridvantar (BackOnTrack? :o ). Plus ett litet gulligt kort. :)

Nu ska jag gå och äta och krydda med våra nya kryddor!

Puss,

WilmaVictoria-


I <3 Mammas Pojke

Efter frukosten var vi slöa och tittade på regnet typ, innan det var dags att sadla hästar. Mammas Pojke skulle ut och rida idag igen, för sista dagen. Jag fick ta TipToe, tjohoo, för vi var ju bara fyra som skulle ut så vi fcik leda. Hon var bääääääst i världen! När hon dummade sig lite sa Oliver att "hon är ju ung", och då frågade jag hur ung, även fast jag trodde att jag visste. Han svarade "4, she was only broken a few moths ago". Jahaja, det var ju en lite annan sak än 5 som jag fick höra av nån tjej i början... Aja, hon är bäst ändå!

Sen red vi ut och skrittade Latté, Rio och Spice Girl. Jag hade Spice Girl, Rebecca tog Latté och MP fick Rio eftersom att han tycker om honom. Jag har försökt prata med MP så mkt jag har kunnat när han har varit här, för att vara trevlig lixom, men det är lite svårt eftersom hans engelska suger.

Vi tog en liten luch efter det, och planerade att mocka alla våra boxar tills kvällsfodringen, men Oliver hade andra planer- Vi fick rida ut sjävla med Mammas Pojke, och jag hade Peter Pan. Vi hoppade lite, och red runt en sväng och det gick jättebra. :) Rebecca hade Amigo, gästernas favorit, och jag tror att det blev en av Rebeccas favoriter också, haha! Gullehästen!

Sen började vi mockade vi eftersom att Oliver sa att han skulle rida ut med MP på en sista tur, men det fick jag göra istället, så fyllde Oliver på boxarna som jag inte hade hunnit fylla på med halm än, och hjälpte Rebecca med kvällsensilaget.

Jag red Dex som är en vit, halvliten häst jag inte har ridit förut, och MP hade TT (The Tank). Det var inte en sån jättelång tur. Vi hoppade och galopperade en sväng och det var kul, fast Dex var lite stark. MP verkade jättemöjd iaf, men undrade om jag inte var trött när jag rider och jobbar så mkt. Det är andra dagen han frågar det.

När jag stod och sopade gången efter sista ridturen, efter att Oliver gått för att fika och ta betalt så kom MP ut igen och gav mig 50 Euro för han tyckte att jag hade varit så snäll som red ut med honom och varit så trevlig, haha! Gulligt värre att betala mig för att jag gör mitt jobb. Och för att jag rider lite terränghoppning istället för att halma boxar och mata hästar.

Allt som allt - en bra dag!

Behöver jag säga att det spöregnade nästan hela dagen förresten?


Puss,

WilmaVictoria-


Fatcamp?

Ibland undrar vi om det är ett ridcenter eller ett fatcamp vi är på.
Det känns lite som bådeoch, om man bortser från allt som händer på vårat rum.


Kollar man i våran papperskorg så ser man att vi inte är så duktiga fatcampare...




Vi gjorde ett litet försöksexperiment på Rebecca en gång,
men alla vet väll att alla lappar som ramlar ner inte gills längre, och hamnar i papperskorgen?




Puss,

WilmaVictoria-


Yesterday

2009-11-26
08:56:49

Orkade inte skriva om dagen igår, så jag gör det nu.

Vi red ut på morgonen med Mammas Pojke, och mamman satt som vanligt i The Den och fulade sig med sina fula glasögon. Jag fick rida Frodo, skäcken, och han var jättesöt. MP (mammas pojke) red Conor, och Rebecca red Holly på eget bevåg. Hon skulle egentligen ha Ivory, men eftersom att Holly hade varit så duktig sist dom var ute och motionerade själva så ville hon ha henne. Holly hade ingen snäll dag dock och tyckte att det var roligare att springa fort än att hoppa... Dum häst! :(

Jag fick leda med Frodo, så att MP visste vad han skulle hoppa och så. Vi körde en övning när vi skrittade vände runt så att hästen var mot hindret och då fattade vi galopp och galopperade typ två språng innan vi hoppade. Jag skulle ha haft ett spö kände jag, för han var lite seg i rektionerna, men han hoppar jättebra! Han tjorvade lite mellan hindrena, och bockade lite om vi kom efter ibland och han inte fick springa. Men det var ingen fara. Han är tydligen rätt ung också sa Oliver.
Det blev ca 45-50 olika hinder,och 50-55språng. Massor med kul :D!

Sen red jag och Rebecca ut på Bart och Victor. Jag gillar inte Victor, så Rebecca fick ta honom. Rebecca gillar inte Bart så jag tog honom. Perfekt!

Sen red vi ut på Ivory och Jameson. Jag tog Jameson, och det tog evigheter att sadla honom. Sadeln var blöt så jag fick knappy tag i stropparna, och jag kunde inte använda tänderna för han är för stor. Plus att det första sadelgjorden var för kort, den andra var trasig, och han inte ville stå stilla när jag skulle spänna den... Aja, han var väldigt rolig att rida iaf, för han är en av de hyffsat välridna hästarna. :)

Sen gick vi in och kokade potatis och åt med Lisas Irish Stew. Jättegott var det, fast som vanligt väldigt okryddat. Vad är det med Irländare och kryddor?!

Vi gjorde ensilaget som vanligt och var klara tidigt, så jag gick ut och skypade med mamma. Rebecca ska åka hem 19-27 december så jag frågade Oliver om vi behövde lite extra hjälp över jul, och sa att mamma kunde komma över då. Jag kan ju inte fira jul själv, och jag vill inte "störa" Oliver, Kim, Zara och Sam på julen heller. Oliver tyckte att det lät bra atrt hon kunde komma över och ta Rebeccas plats när hon är borta, så mamma kommer hit. :):)
Vi ska göra Nokedli (ungersk maträtt, paprikakyckling med hemmagjorda nudelklumpar), baka "mormors bröd", lussekissar och såklart rida! Kommer bli en superjul!

Nu ska vi ut och rida med Mammas Pokje igen tror jag.

Puss,

WilmaVictoria.


The first fall

Justja, jag glömde berätta om igår!

Jag tänkte att efterom att Rebecca har pajjat sitt vänstra knä och jag vill vara lika cool som henne, så tänker jag också gör sönder mitt. Men eftersom att jag aldrig lyckas ramla av så slängde jag omkull mig på stallplanen här ute och kraschade det istället!

Lägger upp en bild någon dag så ni får se :D!



Nämen allvarligt så är det snorhalt på vissa ställen på gården där allt vatten rinner ner. Det blir som "alger" som växer på asfalten. Det var en tjej som ramlade och bröt handen/handleden/någonting för ett tag sen.. Så när jag kutade omkring med ensilagekärran och den tog fart ner för backen så halkade jag när jag skulle stanna den och wooops, så var mina svarta ridbyxor kaputt. Lika bra det, jag har funderat på vad jag ska göra med dom.. Dom har ju blivit alldeles för stora, haha! Nu är det problemet ur världen. :)


Nu kan alla ha en tyst minut för mitt knä. Klara, färdiga.. var tyssssssssta!

Puss,

WilmaVictoria -


I love small disasters

2009-11-25
17:08:43

Jag tycker om lite att det regnar så mkt. Inta själva regnet då, men att det inte blir någon hunt för då måste gästerna ut och rida terränghoppning här, och då får ju vi följa med på det! :D

Idag var allt som vanligt på morgonen, och det var morgonridning idag såklart. Eller ja, klockan 10 iaf.. Det är en fransman som är här som jag blir störd i huvudet av att vara i närheten av, för han är FÖR snäll, ler FÖR mkt och pratar inte ett dugg. Kanske lika bra, för han kan ändå inte prata engelska för att rädda sitt liv ens.. -.-' Har dom inga hästar han kan rida på i Frankrike??!
Plus att han är en vuxen man och har sin mamma med sig som sitter i The Den hela dagen när han rider. Fula gulsvarta glasögon har hon ska ni veta.

Jag fick iaf ta en ny vit ponny på morgonturen, tror den är C (liiiiiten liten ponny) som kom igår tror jag, och den var helt okej, förutom när jag höll in den i skogen och den började stegra.. Jag ville INTE att den skulle börja stegra där inne bland alla stubbar, det var lite drygt, men vi överlevde. Alla småsmå hinder blev så stora för den bara, haha.
Kim var också med på Newman, en av henns hästar, för vi tränade hundarna också. Några av dom iaf, alla 52 eller vad dom nu är blir nog gaaaanska jobbigt.
Jag tycker inte om att ha hundarna med, för dom är så efterblivna, och vi måste ju rida EFTER dom och jaga på dom. Blä! Hoppas inte andra halvan ska med imårrn...

Sen red jag ut själv med McNally (tyligen inte "Nalley", om Oliver skriver rätt), och han är så gullig. Gigantisk, men fnyser och är rädd för typ allt... Det gick bra, förutom att jag aldrig orkar korta lädrena på hans sadel tillräckligt (han har privatsadel), så det blir asjobbigt att fatta galopp.

TipToe skulle såklart ut idag också, så jag frågade om han ville att hon skulle ridas ut eller ridas på ridbanan som jag typ har gjort en evighet nu. Han sa att jag fick besätmma det själv (!) eftersom att det bara är jag som rider henne (!), men sen ångrade han sig halft och sa att han nog tyckte det var bäst att jag red på ridbanan. Pyttsan, hon är ju jätteduktig där redan.
Jag hade självklart rätt och hon var världens bästa idag. Alla högergaloppfattnignarna gjorde hon jätterätt idag! Så det så! Fast Oliver kollar aldrig när jag riden henne där...
Hon skulle behöva komma ut och springa av sig lite energi tror jag. Ska se vad jag kan göra åt saken i övermorgon.

Sen började jag mocka, Rebecca hade redan startat när jag var ute med Bäbis (TipToe), och när jag hade gjort två boxar (Tack Greg & Kims häst för att ni är så duktiga i boxen!) så kom Oliver och sa att jag skulle rida ut på Lee också tillsammans med honom och Mammas Pojke.
Vi skrittade och travade runt en sväng, Lee var awesome.

Knepigt, jag har nästan bara ridit ponnysar idag. Han har några få små hästar, och nästan bara dom red jag idag. Okej, inte McNally då, han är ganska halvgigantisk. Men ändåååå!!

Sen mockade jag klart och vi fyllde på boxarna och kvällsfodrade.

När vi hittade Oliver efter det frågade han om vi skulle koka pasta idag (han hoppas på det varje dag), och det skulle vi. Såklart! Vi hackade lite lök och paprika och fräste och hällde över med tomatsås också, och vips så var maten klar!

Imorgon kommer Lisa hit, och hon tar med sig middag till oss. Irish stew såklart!

Imorgon ska även Mammas Pojke få hoppa igen, så jag hoppas att vi får följa med. Det tror jag att vi får, för Oliver tycker att det är tråkigt att rida ut själv med honom, hahahah! xD

Puss!

WilmaVictoria-


I'm Sorry

Förlåt att det inte blir några bilder här..

MEN: Jag orkar inte släpa runt min systemkamera och min mobilkamera suger..Men det kommer! När jag orkar låna Rebeccas kamera, och det inte regnar så den slipper bli skadad.


Så.

WilmaVictoria-

Sunday Dinner @ Kim's Place

2009-11-23
19:46:14

Jag slapp rida Clint idag. Om sanningen ska fram frågade jag inte ens, för jag ville inte! Vädret är så himla kasst nu. Det var uppehåll när vi red Wilson och Willie så det gick bra. Jag gillar Wilson litegrann. Inte TipToe-tyckerom, men han är okej..typ. Han bockade två gånger idag när vi SKRITTADE AV dom på vägen hem! Haha, dumma häst xD! Han hamnade på efterkäklen eftersom att han tyckte att han inte behövde skritta på, men sen när han ville trava ikapp så fick han inte det. Då låtsades han vara snäll så att jag släppte tyglarna igen, sen drog han av två bockningar så han kom ikapp. Tur att jag inte hade orkat länga dom dyngkorta stiglädrena! ;)

Efter att vi hade ridit gjorde vi ensilaget för kvällen och då kommer Oliver på att han hade glömt berätta att vi skulle till Kim för hon fyller år idag, så vi slapp sopa idag. Najjjjjs! ;)
Theresa, hans syster, kom och hämtade oss och så åkte vi till lokalpuben där vi mötte Kim och hennes två barn, Sam och Zara. Sam är 6 år, och från nått tidigare äktenskap och Zara är hennes och Olivers. Hon blir 1,5 vid jul och hon är huuuur söt som helst!
Efter en stund där åkte vi hem till Kims hus. Det är jättenybyggt, och stoooor skillnad från Flowerhill! Vitt, lufting och stilrent, men ändå mysigt. Och fullt med hästfoton såklart!
Där åt vi cheesefondue, och gullade med Zara. Så himla gullig, och alltid glad. Kim har precis skaffat sig två nya barnvakter :D.

Det var jättetrevligt, verkligen! Det var jag, Rebecca, Theresa, Kim, Sam och Zara. Vi föreslog att vi skulle göra något liknande igen, kanske lagat mat tillsammans eller något. Kim är ju från Holland så hon pratar lite saktare än alla infödingar här... Hon kom hit när hon var 14/15 och jobbade, så som jag gör, och sen har hon varit hemma något år ibland, men har alltid kommit tillbaka. Nu har bott permanent här i 6 år! Hon fyllde 31 idag tror jag :).

Det är allt jag orkar skriva idag. Eller juste, ingen hunting tisdag-onsdag-lördag-söndag, för det är för blött. Oliver är deprimerad, och jag är glad i smyg. Tihii! :)

Puss,

WilmaVictoria-


Bring Danger to Me

2009-11-23
12:39:50

Usch, nu gillar jag inte vädret här! Alldeles för mkt regn och blåst, och så ska det tydligen fortsätta hela veckan... Blä.

Idag har inte varit en sån speciell dag. Vi gjorde allt vi gör på morgonen som vanligt, tjockade i oss müsli som vanligt och gick ut igen som vanligt. Som vanligt.

Sen sadlade vi 6 hästar till gästerna som vanligt och mockade lite grann. Som vanligt.

Sen fick vi sitta ute och vänta på att slöhögarna skulle pallra sig tillbaka som vanligt och sen hjälpte vi dom av med sakerna och tog hand om träns och sadlar. I regnet som vanligt.

Vi täckade på hästarna som vanligt och sen gick vi in och käkade våran vanliga mackalunch och frös en stund. (Som vanligt?)

Nu ligger jag i min säng och ska snart ut och rida Wilson och ta Latté till sjön. Får se om jag ska rida Clint också. Bläää, bara tråkiga hästar idag! :(

Jag vet förresten inte om allt "som vanligt" är bra eller dåligt än.
Bra som i "Vi har kommit in i rutinerna."
Dåligt som i "Det händer inget." (Det är ju "vinter" så...)

Puss,

WilmaVictoria (som vanligt) -


Girls night out

2009-11-23
12:24:25

Gud vad skönt det var att byta miljö ett tag! Komma bort från hästhår, ridbyxor, Olivers röst och alla pygmésopar! Lisa körde oss till Roma, ett ställe i Portumna där vi käkade hamburgare och pommes tills vi var sprängmätta. Det var samma ställe osm vi käkade pizza på med Oliver. Efter det kärde vi till puben, en av de fjorton stycken på samma gata typ, och satt där och pratade ett tag. Eftersom att det var lördag så strömmade det in folk efter ett tag, och när vi knappt kunde höra varann längre så gick vi igen, haha.
EN sak vi la märke till när vi kollade på flaskorna i baren var att dom gillar att döpa hästar efter vad dom dricker. Vi lyckades hitta Paddy, Hennesey och Jameson!

När vi gick svängde vi förbi en pizzeria och köpte pizza tills Lisas man. (Pepperoni, annanas, bacon, och såklart - extra cheese! Ganska udda pizza om jag ska vara ärlig...)

Vi tog med oss den och körde hem till Lisa där vi kollade på Änglar och Demoner med henne och hennes man. Hon har en jättesöt liten hund, Daisy, och två katter varav en bara är några veckor gammal. Så himla söööt! :D
Rebecca somnade på min axel innan helva filmen var slut ens, men vi andra kollade klart och sen körde Lisa hem oss så vi var hemma till 11 med ny energi!

Vi är välkomna över och titta på film när vi vill, haha! Dom är så gulliga :).
Dom hade huuuuuuur mkt DVDer som helst, så vi lånade med oss några hem som vi kan titta på när vi inte orkar åka över till dom. Jättelitet men jättegulligt hus har dom iaf! :)

Puss,

WilmaVictoria-


Blow me away!

2009-11-22

Herrejesus, Oliver skämtade verkligen inte igår när han sa att det skulle bli storm idag! Det har tokblåst jättemycket hela dagen och varvat lite med spöregn. Det kom 10 gäster som skulle rida imårse eftersom att det inte blev någon jakt i helgen.
De skulle hoppa lite på några "Jumping lanes" som Oliver har gjort på bra mark, och jag och Rebecca fick följa med på våra favorithästar - TipToe och Hagrid!

Att rida ut med 12 andra hästar var ungefär det sista TipToe behövde, men det gick ganska bra ändå. Hon sprang ifrån mig 2-3 gånger, men jag fick stopp på henne. Jag tror att Oliver såg att jag gjorde allt jag kunde... Hon ville inte stå stilla heller, så hon trippade bara runt massa när vi var tvungna att vänta, så efter ett tag väntade jag med Oliver och Rebecca tills dom andra hade hoppat utom synhåll och då red vi iväg så TipToe fick gå först. Då var hon mycket mycket duktigare. Vi hoppade kanske 20 olika hinder som hon aldrig hade sett förut, så hon frågade innan varje, jag sa att vi skulle över, och hon hoppade! Så duktiiiig :)! Efter att hon hade sprungit bort med mig i vattenhindret så frågade Oliver om jag fick köpa henne, "Oliver, I want to buy her, can I?" och fick något liknande till svar -> "We have to make her jump slower before we ride home". Han kanske troddee att jag sa "i want to ride home" ist för "i want to buy her", annars var svaret lite halvudda måste jag säga..

Jag frågade i stallet innan vi red iväg om hon var till salu, då sa han Ja, och sen mummlade han något och nöp sig i skjortan. Ni vet lite som dom gör i Pimp My Ride på Mtv, på slutet när dom säger typ "You've been pimped", eller något? Så gjorde han!

Kan ha betytt:
- Ja, men henne säljer jag bara när jag inte äger mer än denhär skjortan.
- Ja, men hon kommer kosta skjortan.
- Ja, jag är lika trött på henne som på denhär gamla skjortan.
- I've been pimped!


Fortsättning följer...


Vi red iaf ut på Frodo och Victor en sväng, jag hade Frodo. Jag gillar hans trav, den är fluffig! :D
Han är lite som Bolero att rida ibland. Samma size, och reagerar likadant när han blir rädd för saker, haha! Och så är han väldigt hoppglad!! :)

Sen när vi kom tillbaka kom Oliver rusande med en sadel som han kastade till Rebecca och sa; Sadla TT med denhär, och så ska Lexus sadlas! Dom ska vara klara om 5 minuter.
Ja, så går det när man glömmer bort att man har gäster som ska komma och rida! Fyfy, Oliver.

Sadeln han gav oss var en av gästernas egna. Han var så tjock så han hade sin egna sadel... Och han SKRÖT om det för sin kompis. "This is my own saddle, it's the biggest on the market. It's important to have a saddle that fits."
Ja, en sadel som passar hästen framförallt din dumpära!! Ååh, vissa människor vill jag bara putta av hästen och mata med gammalt hästbajs.

Medans dom var ute så fick vi rida Paddy (Paddan, haha!) och Spice Girl. Jag red Paddan, och jag hatar honom idag med.. Han är som att rida en travare eller något. Helt osvängbar och helt stel hur man är gör. Jag orkar inte ens försöka, han får vara så!

När vi kom tillbaka satt vi och slöade i sadelkammaren och pratade med Lisa som kom förbi och skulle låta sina små systerbarn rida lite på Sputnick, en liten prickig ponny. Sen kom Oliver tillbaka med tjockgubben och hans vän så jag hjälpte till att sadla av och så.

Sen kvällsfodrade vi, och då kom Lisa förbi och frågade om vi ville hitta på något ikväll, så vi ska förhoppningsvis åka någonstans snart och käka eller nått, bara byta lite miljö ett tag. Det är ju trots allt lördag idag!! ;) Har precis duschat och klätt på oss, så nu försöker vi få tag i henne så hon kan komma och hämta upp oss. Hoppas vi inte blåser av vägen!!
På tisdag ska vi nog ut och rida allihopa. Jag, Rebecca, Lisa och hennes äldsta systerbarn. Det blir nog lite kul med mer sällskap! :)

Nu är Lisa påväg, måste gå!
Puss,

WimaVictoria-


A little rain, someone?


Tydligen har vi det värsta vädret på 30 år enligt tidningen. På 60 år enligt Olivers mamma som sagt.

Här kan ni läsa mer:
http://www.irishtimes.com/

Ballinasloe ligger typ 45 min från oss, och Galway är området där vi är typ. :P På vägen till affären idag så fick vi köra genom massa vatten på ett ställe, haha! Där kommer man inte fram med en liten låg bil kan jag lova, då blir det blött!

Går ni in på länken jag skrev och går ner lite så finns det "Images of the day" till vänster ni kan titta på. :)

Och..imårrn kommer mer regn!


Bild stulen från irishtimes.com


WilmaVictoria-

Good, good day!

Idag var nog en av de bästa dagarna hittills, för mig i alla fall.
Inte för Ballinasloe en bit härifrån där över 100 hus har vatten för dörrarna och i husen, och där vägarna är stängda så folk får åka båt om dom vill, haha.

Pga vatten kaoset som enligt Olivers mamma (den riktiga chefen här) är det värsta på över 60 år så kunde inte gästerna som skulle rida klockan 2 idag komma hit. BooYaah! ;D
Jag och Rebecca mockade jättefint och sen fick vi 8 hästar att rida. Jag tog Wilson, Splinter, Wonder Boy och TipToe! :)

När jag red Wilson försökte vi rida den vanliga rundan, men den hade floden ätit upp, så vi kunde inte rida där... ALLT är under vatten, hinder och vägar, ALLT! Det är sinnessjukt!
Så med Splinter och Wonder Boy fick vi rida länga vanliga vägen. Det var hur fint som helst! Vägen ligger inte som i Sverige med diken på kanterna, utan snarare nergrävd med stora kanter på sidorna. Längs vägkanterna låg ett tjockt lager orangebruna blad, och på den bladtäckta kullen på ena sidan vägen kunde vi se våra skuggor guppa när vi travade omkring. Det är även stora, gamla slingriga träd längs vägen som nästan växer ihop över en och bildar som ett litet tak. Och all utsikt var hur fin som helst! Det var första gången sen jag kom hit som jag verkligen kände att jag var i ett annat land.

Jag ska börja sticka ut och springa när det är fint väder, när jag har fått mina springskor såklart, och då kan jag ta med kameran någon dag och ta kort! Det går inte att beskriva rättvist med ord..

Jag gillar ovädret när det är som idag. Inga gäster, soligt, och hyffsat varmt. Jag red i ridbyxor och en vanlig tröja idag och det var inte alls kallt! Kan tänka mig att det hade varit annorlunda i Sverige.. :P

När vi kom tillbaka med tredje hästparet var klockan 3, och hästarna får ensilage 20 över, så vi väntade lite, sen gjorde vi det. Sen täckade jag på hästarna jag hade ridit tidigare, för dom fick torka utan täcke när det var så varmt. Sen tog vi in Kims två hästar. Jag tog in den nya, en svart 4åring som var lite skygg ch rädd för det mesta. Den gick dock att övertala till det jag behövde. Den var toklerig från öronen till svansen, men som tur var skulle jag inte borsta den... ;)

Sen tyckte Oliver att det var för sent att rida de sista, så det blev inget TipToe idag :(!
Meeeeen, då har jag något att se fram emot imårrn! :)

Sen duchade vi. Oliver duschar segare än oss tjejer, hahah. Det är nog för att han använder balsam. :)

Efter det åkte vi till affären med honom och på vägen hem stannade vi på en indisk restaurang och åt för tidig födelsedagsmiddag för Rebecca som fyller 25 nästa fredag. Fredag som fredag lixom! Grattis i förskott förresten! :)

Vi kom ganska nyss hem därifrån, och nu ska jag gå ut i kylan och uppdatera. Jag har börjat ta på mig ett par för stora uggs som någon har glömt här, för då får jag plats med mina duntofflor innanför också! Supersmart! :D

Hoppas inga gäster kan komma i helgen heller, eller iaf inte alla. Det är ju ingen hunt nu såklart, så då måste alla rida hemma här istället, och då får jag och Rebecca bara sadla på och av hästar 12 timmar om dygnet. Fast inte ens det känns så hemskt efter en sånhär bra dag. :)

Blir det en lugn helg ska jag se till att ta lite mer kort. Promise!!

Puss!

WilmaVictoria-


Curly Me


Jag får jättelockigt hår här, det är det som bilden ska visa. :)
Och så har vi min favvohäst TipToe, och Rebecca och hennes favvohäst Hegrid, haha!
Rebecca har sina rutiga ridbyxor som hon drömmer om att köpa en vacker dag,
och vi har rosiga fina kinder. Men det är mitt lockiga hår hela bilden handlar om.


Se och njut! :D

Wilma DaVinci-

No riding today

Vilket jäkla väder vi har haft!! Det har blåst och tokregnat konstant, så vi red inget idag. Vi började med att ensilaga som vanligt, och sen käkade vi frukost. Efter det tog vi ut alla hästarna som var på hunt igår till hagar och sen städa vi ur garaget med tvångsspiltan från allt hästhår som har blivit när han klippt hästarna där. Ja, alltså han klipper dom inte i spiltan, men bredvid. Och så gick vi med lite spån till Oliver som mockade. :)

Sen tog vi in hästarna och tvättade dom och satte på dom svettäcken så fick dom torka i boxen. Dom var bara ute typ en timme eller något, för det var (är) ju så dåligt väder!! :(

Jag o Rebecca lunchade makaroner och falukorv medans veterinären var här och sydde Del. Han var med på hunt igår och gjorde sönder höger bakben. 20 stygn beövdes!!!
Oliver bad oss komma ut med kaffe och cigg efter ett tag, haha, så vi mockade Dels box jättebra sen och ensilagade vi hästarna tidigt och sopade. Och täckade på hästarna som bara hade svettäcken såklart. :)


Oliver verkar vara lite trött på huntingen nu, och nu är dessutom allt inställt i helgen pga väder och dålig mark... Han tycker inte att det är värt att ha folk som inte kan rida hans hästar på hunten eftersom att hans hästar bara skadar sig. Detta var Dels första hunt sen hans skada på höger framben... :( Stackare!!!

Vi har tillbringat mkt tid i The Den idag med kaffe och tekoppar - och blöta kläder!

Hoppas på bättre väder imårrn :).


WilmaVictoria-


11 days ago

Haha jag har nog glömt att skriva om första morgonen när vi vaknade här på Flowerhill!

När vi kom hit på lördagskvällen var det jättemörkt ute, och vi såg ingenting.
Men vi gick såklart och la oss, och när vi vaknade morgonen efter klev vi upp och såg ut genom vårat stora "hoppa-in-i-fönster" och såg dethär:


Stooooora gröna fält - och hästar :D!

Båda hoppade upp i fönsterkanten (som är typ en meter djup/bred/vadmanusäger) och började hoppa omkring som galningar och ge ifrån oss konstiga skrik! Hahaha!

Här är lite utsikt från våran toafönster också:

Ena lastbilen och till höger är ngt garage
där han även en såndär "tvångsspilta" eller vad dom heter.
Och lite space där normala (tråkiga, ohästiga) människor ställer bilar,
men där han klipper hästarna, haha :P.

Puss!

WilmaVictoria-


A Little Gift

Ni vet dendär kraggrejen som jag och Rebecca fick varsin av oliver?
Den har jag inget kort på kom jag just på.. Aja, det finns på Rebeccas mobil så ni får se det någon annan gång.

Men här är en dålig bild på nålen man sätter ihop allt med :D


Väldigt dålig såg jag att bilden var nu..
Men ni kan ju titta på asken om inte annat.
Eller mitt täcke.
Eller insidan av era ögonlock.
Eller bilden på TipToe längre ner.


Mig spelar det inen roll. :)

Puss!

WilmaVictoria-


My little star :)!

2009-11-19
17:21:48

Hunting idag igen ja..


Jag och Rebecca gjorde såklart morgonstallet och fixade hästar. Det går på lite rutin nu, mkt lättare än förut! Man vet lixom lite vilka sadlar som passar nu också, så man slipper springa frsam och tillbaka. Jag tar däremot alltid med mig en pad (ifall sadeln ligger för nära manken) och två olika långa sadelgjordar för säkerthets skull. Idag var det 13 hästar som åkte.
Jag har tagit tid, och det tar ca 8 minuter för mig att hämta utrustningen, gå till hästen, ta av täcke och klä på den. Och kanske 10-12 minuter när man också gnuggar på lite olja, hovglans, täckar på och lastar hästen för hunt. Om allt går som det ska och är där det ska vara vill säga...

Jag kikade på listan för mig och Rebecca och såg..Ingen TipToe! :o
Så jag frågade, och hon skulle visst gå, han hade bara glömt det. Tjohoo! :D
Jag fick även rida McNalley (han som är jobbig att hoppa upp på) och Lexus (dunderklumpen jag fick på hunten)..suck! Båda är David Stains hästar, och dom är utan man och grova som as. Men dom har privat utrustning iaf, så det är ganska skönt. Fast jag når ändå inte om hästarna med hela benen för dom står rakt ut känns det som..haha. Dom kan kasta mig till månen genom att göra ett litet hopp bara. Men dom är ganska snälla :).

Jag red McNalley med Rebecca och Wilson(häst), och Lexus själv. Gick finfint förutom att Wilson hade lite överskottsenergi och lät Rebecca bada i vattnet på åkrarna två gånger. Dum häst - blöt Rebecca :(! Lexus galopperade jag runt lite, det var himla skönt att bara rulla på ett tag.

Sen lunchade vi gårdagens awesome Pasta Carbonara och efter det var det dags för TipToe! :D
Allt har gått så himla bra, och hon bara lär sig och går framåt! Nu är hon nästan som en helt normal häst att rida, lite stressad bara så det blir gott om halvhalter och bra vägplanering. Då funkar det :)!

Jag tänkte att det var dags att se hur hon hoppar (och OM hon hoppar), så jag gick ner och la ner några hinder där nere till pluttehöjd, typ 40-50, bara för att se hur hon var.
Fixade fina bäbisen, och hoppade upp (själv idag, på tredje försöker stod hon stilla vid pallen!!). Jag travade fram och värmade upp lite, sen styrde jag mot ett litet litet kryss och ATT hon hoppade!! Hon tog av typ 2 kilometer innan hindret och hoppade som om det vore kinesiska muren vi skulle över! Och ryggen var där kan jag säga! Jag som trodde att hon skulle stå emot satt ner och lutade mig bakåt jättefint tills hon hoppade. Då flög jag och tappade alla stigbyglar jag hade, så direkt efter hindret satte jag mig så gott jag kunde och drev henne framåt så hon inte skulle börja bocka. Och dränkte henne nästan med beröm såklart! :)
Jag travhoppade lite till och hon hoppade nästan likadant, fast hoppade av bättre och hoppade inte lika högt. Jag satt lite bättre då också.

Tog alla småhinder i galopp också, sen tog vi stockarna som låg där nere också, för hon var så himla klockren! Lilla gumman!! Hon hoppade även det klockrent. :) Det är ju iförsej inte så stort hinder, kanske 80, men ändå! Sen fortsatte vi med en oxer som jag inte hade sänkt ner, så den var lite högre än de andra, någonstans runt 85-90 skulle jag tro. Klockrent såklart ;). Vet inte hur mkt hon har hoppat faktiskt.. Här verkar hon ju inte ha gjort så mkt iaf.

Tog oxern en gång i varje varv och sen fick hon hoppa två småhinder som avslut innan vi skrittade ner med Rebecca och Latté till sjön och svalkade Lattés knä och badade TipToes mage. :)

Jag vill ha en mätsticka... NU!

Försökte ringa mamma idag igen, men hon är ju omöjlig ibland den där kvinnan. :P
Mammmaaaaa!
Sluta ha mobilsvar eller tryck bort mig!
Och pappa kan börja svara i sin telefon...
Det får ni i läxa av mig, sådeså!

Sen mockade vi iaf och sopade. Jag gick ut och gick med Gregg som hade lite kolik imårse. Vi väntar på att han ska bajsa så att vi kan lägga in mat till honom igen... Men han vägrar ju! :(

Nu har vi precis fikat lite mackamiddag och väntar på att bussarna ska komma från huntingen så vi kan fixa hästarna och gå in och duscha/sova.. Dom borde komma när som helst nu.


Puss!

WilmaVictoria-

:D

Morning message

Vi fick svar på våran fina lapp. Låg på matbordet imårse ;)



Closeup:


Hahahahahah! Vi fick börja dagen med ett asgarv! xD


Puss!

WilmaVictoria-

Candybox re-loaded!



24 mini Ritters ;D Tjohoooo!

Picturebomb!





Hiiiiinder :)

Liten hinder...

" Saxen "

Här är sjön vi badar dom i :)




Ett halvblött fält..haha!





Ni ser den bruna dörren på den vita byggnaden till höger?
- Där sitter vi och internetar! :)


Puss!

WilmaVictoria-


I'm smiling in the rain

Efter Olivers sovmorgonsrush skulle vi ut och rida med 7 gäster, men precis innan vi skulle lämna gården kom vi på att en inte hade kommit än. Vi frågade Oliver, och han kom på att han hade glömt säga att han var försenad och inte skulle komma. Av med alla saker på hästen, och när vi kom upp med våra hästar (jag o Rebecca) så hade dom andra redan stuckit! :o

Vi kom ikapp dom efter typ 700 meter och då fick jag ge min häst (Paddy Ark) till en av gästerna, för hans häst (Dolche) var halt. Jag fick skritta tillbaka Dolche, och sadla på hästen jag nyss hade sadlat av (Ivory). Precis när jag var på väg ut kollade jag upp och ser Holly (som hette Willow förut men fick byta namn för att vi redan har Willy och Wilson så det blir krångligt) komma springande. Själv!

Jag sprang ut och tog henne, men strax efter kom Lisa och höll henne tills Rebecka kom efter.
Vi red ner och red ikapp de andra, och så fick jag tillbaka min häst och han som hade fått min häst fick min nya häst. Den var ju bättre, haha!

Sen när vi kom tillbaka så spolade jag och Rebecca av våra hästar och sen gick vi in och åt banan, haha! Sen dök killen upp som inte kommit på morgonen. En svensk faktiskt, Peter heter han, och han bor här inatt och ska med på huntingen imårrn.

Eftersom att hade missat första ridturen och Oliver var upptagen så fick jag ta med honom ut själv och hoppa lite! Fösra gången jag fick rida ut själv med en gäst. Första gången jag fick hoppa själv och bedöma underlaget och hur bra han var på att rida. Kändes bra, och det gick bra! :) Jag hade Clint och han hade Lizzy.

När vi kom tillbaka så började jag o Rebecca fixa hästarna till nästa ridtur. Dom fick rida ut och hoppa två gånger idag, för Oliver ville inte åka på Huntingen. Det har regnat så himla mkt!
Har regnat typ hela dagen idag också... Men det är kul ändå!

När dom var borta så sopade vi och gav ensilage. Vi hann nästan bli klara, sen kom dom tillbaka så vi fick hjälpa dom med hästarna. De har varit här då och då under 8 år så dom hjälpte till lite också. :) Himla snällt!

Sen gjorde vi klart och gick in. Bara svensken Peter och en engelskman sova här på Flowerhill, de andra bor på hotell eller ngt.. Töntar! Mkt roligare här :)!
Rebecca och jag lagade Pasta Carbonara till oss som bor här inatt, Oliver älskade det, haha! Vi råkade överpeppra i början, men vi har magiska skills så vi trollade bort det med vitlök och soja. Det ni ;).

Nu är Oliver och Peter på puben, och jag, Rebecca och engelskmannen Craig sitter med varsin laptop i knät i The Den.

Imorgon är en ganska slapp dag tror jag. 13 hästar ska till huntingen på morgonen, emn vi behöver bara göra iordning 9 tror jag, för det är privathästar som blir fixade av sina ägare också. 9 hästar på fyra-fem personer (Jag, Rebecca, Kim, Oliver och Craig som har varit här typ tusen gånger så han hjälper till för att han vill vara med) är typ ingenting! :)

Sen ska bara TipToe ridas (tihihihihihihihi :D:D:D:D:D:D) och så ska Latte och Gregg badas i sjön och skrittas lite. Och så ska vi mocka, det gjorde vi inte idag. Det gör man "om man hinner" här, haha. Vi gör det varannan dag om boxarna håller sig fina. :)

Det var nog allt!

Puss!

WilmaVictoria-


The way that works!


Oliver påminde oss att vi måste skriva att det finns tre sätt att göra saker på här på Flowerhill:

- The right way.
- The wrong way.
- Olivers way. (The way that works!)


Jag vet inte om jag har skrivit det, men nu har jag :) .

 

WilmaVictoria-


BREAKiNG NEWS!

Idag hände något storslaget: Oliver försov sig!


Han brukar alltid vara i stallet ungefär 20 min innan oss, men idag kom han stöpplande in i köket när vi var klara med morgonensilaget! Nästan klockan 8 alltså.. Ajja Bajja!

Han skyller på att hundarna hade blivit galna inatt runt 4 och börja skälla, både jakthundarna och terrierna, så han trodde att någon var på gården. Eller att någon häst kommit ut och tagit sig till pallen med hundfodersäckar... Så han hade sprungit ut, men det var helt tomt.

Han luras nog bara, för jag och Rebecca har minsann inte hört något! ;)

xoxo,

WilmaVictoria-

Conor

Conor rullar sig typ 3 gånger varje gång man har fyllt på halm ^^
Så fort man slänger in minsta lilla till så måste han rulla igen xD!





Jag snodde Rebeccas film, för min hamnade på mobilen ist för minneskortet så jag får inte ut den utan sladden som är hemma :( Menmen! Film som film :D


Det var allt! :)


WilmaVictoria-

Solitaire

2009-11-14
18:57:54

Jag förstår att alla döööör av längtan efter att få veta vad jag gör på kvällarna, efter att jag skrivit min blogg. Och det kommer ni dö av, för det är hemligt! :D:D:D

Närå! :)

Jag stänger mitt worddokument, och går ut och uppdaterar om jag orkar. Annars sparar jag det till dagen efter. Sen lägger jag mig i sängen och spelar harpan på datan i en evighet tills jag somnar, och lyssnar på musik. Oftast Mando Diaos låt Ringing Bells, den är så himla skön!! Jag lägger in den här under sen om jag kommer ihåg.




När vi ändå är inne på musik så kan jag länka till låten jag lyssnar på när jag mockar, Morning miss Lisa av Sugarplum Fairy. Svensk musik is the shit! ;D Och jag lyssnar givetvis bara i ena örat! Lite koll måste man ju ha.




Harpan var det ja! Det går ju sådär...


(spelade omgångar: 12, vunna: 0 )


(poäng: 0 , Tid: 51 sek, Spelade omgångar: 38, Vunna: 3, Andel vunna: 7%)


En bild säger mer än 1000 ord heter det va? Men jag kommer vara grym snart ;)!



Ibland går det faktiskt bra också! :D


Aja...

Jag blir jättetrött runt 7-8 redan, och efter 9 sover jag oftast. Klockan ringer 07.20.
Men man behöver all sömn! Jag sitter inte stilla en stund på en vanlig dag här.
Jag älskar förresten att jag äntligen kan sova! Paniken jag har när det är skola är helt borta, för här vet jag oftast vad som händer, och ingen bedömer mig på samma sätt känns det som. Här har jag kontroll över alla rutiner och inga överraskninger är för svåra. Att försöka är nog!

Inget mer sova-5-timmar-per-dygn här inte!! :) I love it, jag har nog inte sovit riktigt på så länge jag kan komma ihåg. Jag vill aldrig gå till skolan igen!!!:D

Puss!

En utvilad, men samtidigt helt utarbetad, WilmaVictoria -



Oliver is a giiiiirl!

Haha, vi har lite kul åt att Oliver använder balsam.

Han säger att det är äkta män som har det.
Vi säger att det är män som gillar män.

Efter att vi hade handlat...


(closeup)




Sen sprang vi och gömde oss på rummet innan han kom in... Har inte träffat honom än, haha!!


Puss!

WilmaVictoria-


One of those rainy days...

Idag har det regnat från och till mest hela dagen... Vi mockade såklart, det var lite jobbigt eftersom att vi inte gjorde det igår. Hunten tar ju sån tid!

I alla fall, det SPÖregnade verkligen så vi smorde sadlarna. Vi är så flitiga att motionera hästarna, och så var det ju nyss hunti i två dagar så typ ingen häst behövde gå idag. När vi nästan var klara med hästarna så kom Oliver och bad mig rida TipToe på ridbanan igen under uppehållet.

Jag fixade henne, och var på väg att leda henne till ridbanan. Sist hoppade jag upp där man brukar hoppa upp och då var grinden till ridbanan stängd så jag fick hoppa av igen.. Hon vill inte riktogt stå stilla när man hoppar upp, eller hon vet bara inte hur hon ska stå så hon ställer sig med huvudet mot en och svänger bort rumpan...

När jag gick över gårdsplanen ropade Oliver på mig och frågade vad jag gjorde, så jag förklarade vad osm hände sist. Då sa han att jag måste hoppa upp där man "ska", för där är det upförsbacke och asfalt så det är svårare för henne att bocka av mig. Det skulle hon tydligen göra om jag hoppade upp på ridbanan... (not!) Jag hoppade ju upp där förra gången, det gick bättre än att hoppa upp vid stallet. Så det så!

Han sa att hon bockar jättemkt, men det har hon typ aldrig gjort! :o Lilla snuttebäbis skulle aaaaaldrig göra det! Så fort jag var uppe började han ropa "korta tyglarna, korta tyglarna, hon kommer bocka av dig!!!" Jag gjorde som han sa, men då blev hon ju bara stressad... :s

Jag såg att han stod och kollade på mig från sitt lilla gömställe vid träden där man går in i huset, och efterår kommenterade han flera gånger att hon hade gått bra med mig. Han tyckte att jag skulle rida henne på en lätt hunt om en vecka eller två! Omg, jag ville inte ta med bäbis på hunt :( Hon kanske gör illa sig!! Menmen, jag har inget att säga till om, så jag rider hellre själv då än att någon annan gör det.

Snälla Rebecca tog lite kort på oss idag :)
(ignorera mig, jag ser helt fail ut, men kolla vad duktig hon är)








Jag börjar tvivla på om hon är d-ponny. Han har inte sagt ngt om det, men hon kan vara precis på gränsen... Skulle vara kul att mäta henne faktiskt.
Idag var hon tillochmed lika böjbar i båda sidorna redan i början. Där vi slutade sist helt enkelt.

Idag tränade vi på att fatta rätt galopp. Hon har mkt mkt svårare för höger, men om jag ställer henne vänster jättemkt dom första gångerna så fattar hon rätt rakställd efter ett tag. Men hon byter gärna till vänster, så hon är fortfarande svagare i höger sida. Jag körde lite skritt - galopp - skritt - galopp för att bygga upp utan att köra slut på henne. Hon måste ju få göra rätt! Galopperade jag länge så bytte hon bara.

Sen kom 5 gäster hit, dom hade varit här många gånger förut sa dom. En var från stockholm, en från Helsingfors (men pratade svenska) och resten från England. Dom från England var män som började rida när dom var typ 40!! :o

När dom var borta åt vi lunch (makaroner+köttfärsås), och sen började vi ge ensilaget tills dom kom tillbaka. Fixade deras hästar och gjorde klart ensilaget, sen sopade vi, gick in, duschade och drygade lite.

Sen åkte vi och handlade mat med Oliver och hand syster Theresa, och sen åkte vi och åt pizza. Dom är så himla härliga! :)

Vi fick lön idag också förresten. 150Euro/veckan får vi tydligen verkar det som! :D
Mamma, du måste maila mitt kontonummer hit tror jag, så att hon som kommer och gör hans papperarbete varje torsdag får det. Han tycker att det är bättre om hon kan sätta in det på ett konto så vi slipper alla lösa pengar. Blir enklare för oss alla! :)

Det var nog allt jag orkar skriva om idag :)

Puss!

WilmaVictoria-


I want to ride on skills, not stupidity!

2009-11-16
20:23:07

Irländsk hunt (jakt) är inte riktigt min grej. Eller?


Det var inte JÄTTEhemskt. Men aja, jag kan rada upp det lite.
(+ att Oliver hade bytt häst till mig från Hegrid till Davids häst Lexus (som Oliver kallar Lexius).)

Det dåliga:
- Det var så många som inte kunde rida så bra och trängdes och rökte och drack på hästarna.
- Jag gillade inte man bara hoppade stenmurar från fält till fält, för i början var dom dynghöga och min häst var den största grövsta saken på denna jord så jag ville inte hoppa först med honom. När många hade rivit låg det dock stenar i landningen.. :( Inte okej!
- Min tunga, sega häst.
- Hästen var så grov att jag inte nådde till med skänklarna, utan fick knipa med käna = nästa punkt.
- Jag föll framlänges tredje hoppet och slog näsan och läppen i hästens hals. :( Men den fortsatte galoppera stadigt, så jag fick ta rumpan från hans hals, ta tyglarna och stanna. :P
Var lite yr ett tag efteråt av trycket som hjälmen gav runt huvudet och näskrocken. Men hade jag tid med det? Nej! Bara att hoppa vidare! :)
- Peter Pan (en gästs häst härifrån) fastnade med ena hoven i en gömd stål/taggtråd på backen och panikade....
- Alla hoppar utan skydd på hästarna :(

Det bra:
- Jag överlevde och ramlade inte av fastän det var knäknipardag och hästan stannade - hoppade - körde ner huvudet - rusade.
- Peter Pan fick bara ett skrapsår.
- Jag vet nu hur en jakt går till :)

Kaoset:
- Alla hoppade på led, så om någon ramlade av i språnget (hände hela tiden), så hann 2-3 hästar hoppa över innan alla fick stopp på hästarna. Då låg alltså en människa i landingen om man hade otur...
- Som sagt kunde många inte rida så bra så människor flög till höger och vänster, hästar skenade osv, osv, osv.
- Alla samlades på puben och drack innan jakten.. Ja, förutom jag och Rebecca och alla småbarn som sprang runt med vattenflaskor.
- Vissa hästar verkar bara gå på helgerna typ när det är hunt och var dyngsvettiga redan innan vi startade... Det var sånna som vägrade och kraschade i stenmurarna så att ryttarna flög.

Jag skulle vilja beskriva dagen som:
- Hektisk.
- Halvfarlig.
- Olycksdrabbad (tydligen inte mer än normalt..alla överlevde!).
- Askul (om man bortser från min häst som jag fick driva stjärten av mig för att han skulle galoppera och vägrade hoppa minsta lilla i trav).
- Något som borde göras om nu när jag ser på det i efterhand. Men först ska jag återhämta mig efter chockarna...


Mina ridkläder är faktiskt inte så smutsiga... Eller justja! Lexus slog mulen på bussen och blodade ner byxorna lite. Men det gör inget! Oliver tyckte ändå näääästan att jag var lite "för fin" i min kavaj och mina byxor.


Sträcket till vänster och pricken till höger är Lexusblod...

Oliver kan tycka att jag är lite för fin på jakt,
men det var jag inte om man jämförde med andra..
I'd rather look too nice than look like bajs!! ;)


Allt är mycket roligare nu när jag kollar tillbaka på det är vad det var just då,
för då var jag glad att vi slutade två istället för fyra-halv fem. Hästen dödade mig!

Förresten är idag första gången sen vi kom hit som bara jag, Rebecca och Oliver är här. David och Michelle åkte hem idag, och ingen annan är här heller. Gästerna är också borta nu. Skönt med måndag imårrn igen, här är helgerna värst nästan... :)


Pusshej!

WilmaVictoria-


090910

Munsboro Babe <3



Jag saknar...


... att se dig stå och vänta på mig vid hagen.
... att höra dig svara när när jag ropar på dig.
... dina jättelurviga öron.
... att rida utan någon plan, och låta dig gå vart du ville.
... att se din siluett mot gatljusen från mitt fönster innan jag somnade.
... att pussa din stora mjuka mule.
... sättet du kollade rakt på mig länge och blinkade jättesakta.
... att sitta i hagen och höra dig tugga timmar i sträck.
... att ligga bredvid dig i det blöta gräset och kolla på stjärnorna.
... dina fyra vita strumpor som såg ut som boots.
... din nyfikenhet.
... att låta dig lukta dig fram till vilken hand jag hade godis i, och "knacka" på den med läppen.
... att ligga på din rygg och nynna för dig, och kolla på molnen som formade sig.
... din lukt.
... att gå på varsin sida av tråden till skolbussen.
... att mocka din hemska box.
... sättet du alltid fick allt att kännas okej utan att säga ett ord.
... hur du stampade med framhoven när du var otålig.
... att hoppa över skuggor med dig.
... att bada med dig och sen släppa dig fri på ängen på vägen hem.
... att rida på förbjudna ställen med dig och sen galoppera hem när markägarna kom springande.
... att alltid rida barbacka och vara jättesäker.
... sättet du försiktigt tog maten ur min hand och fick varenda smula utan att någonsin bita mig.
... din småsnea bläs.
... att kunna gå ifrån dig och veta att du är kvar imorgon.
... att se dig stråla när du var tävlingsfixad.
... känslan av hela ditt förtroende i mina händer.
... att känna dig leta något ätbart i mina jackfickor.
... din envishet.
... att försöka distrahera dig med rösten när jag hämtade saker i sadelkammaren för att du inte skulle gå till "kiosken" och välta alla hinkarna.
... att tänka på dig utan att få ont inombords.
... att värma händerna mot din varma hals.
... att visa upp dig och vara så stolt som bara du kunde göra mig.
... hur du följde efter mig varje steg jag tog när jag släppte dig lös.
... att övervinna alla problem med dig, och sättet dom verkade så små.
... någon som förstår.
... att kolla på dig och alltid säga "Du är den bästa man kan få.." innan jag lämnade dig, och se dig kolla tillbaka.
... rädslan att förlora dig.
... dina andetag.


Jag saknar allt med dig.


Den värsta delen var inte att se dig falla.
Inte heller att se dina ögon slockna,
eller att känna din kropp kallna i mina armar.
Den värsta delen var när jag förstod att du aldrig kommer tillbaka.




Jag älskar dig. Föralltid, och mer än jag själv någonsin kommer kunna förstå.

Since it's Saturday...



Det som ser ut att vara en helt vanlig dataväska...











...kan visa sig vara en godisgömma!




Kom ihåg vart ni hörde det först ;)


Ps, köp aldrig denna!
Smakar citronmåltidsdryck från ica som någon har soda streamat!! BLÄ!



Ps, köp denna! Det gröna är mintbubbelchoklad! Ascoolt!!



WilmaVictoria-

Rebecca is right!

Jag tänkte bara att innan alla börja fråga: Rebecca har rätt, jag HAR en dubbelstjärt!
Eller tre stjärtar, det beror på hur man ser på saken... Jag är som en vanlig människa, fast under ena stärten har jag en stjärt till!

Och allt är Emms fel, hon sparkade så jag är svullen! Jag är tillochmed fortfarande lite blå. :s

Men nu vet ni - ryktet stämmer!


Over and out,

WilmaVictoria-


It's almost like home!

Man blir bara mer och mer hemma här, det är så skönt! Jag kännder mig mindre och mindre som ett efterblivet mongo, och mer som någon som faktiskt kan något.



Och TipToe är jättegullig! Hon är inte lika sur när man kommer fram till henne i boxen längre. Jag stod och hängde över hennes boxkant en stund idag efter att jag hade sopat stallgången där hon står, och bara pratade lite med henne och kliade hennes man när hon åt. :)
Jag vill ta ut henne och se hur hon är att hoppa nu! Alltså inte ut som på hunting, bara kondisträna och testa några hinder! Kan hon hoppa så är hon nog en superbra fälttävlanshäst, så länge hon slutar slira, haha!

Det gick jättebra att fixa alla 13 hästar efter huntingen idag. Michelle och David hjälpte till lite, och det gör dom nog imorgon också. Då är det 17 hästar. Inte sån stor skillnad.
David hade lagat mat åt alla också, kyckling blev det! :) Perfekt!

Jag måste bara söka upp Oliver och tvinga honom att göra en lastbilslista tills imårrn så vi vet vilken häst som ska på vilken lastbil och i vilken ordning. Måste också lära mig att knyta kraggrejen som jag precis fick av Oliver. En "guldnål" fick jag också, nästan som julafton här ju! :) "Don't say I never gave you anything!", Haha!

Jag ska rida Hegrid imårrn och Rebecca ska ha Hennesey (stavning?).
jag har aldrig ridit Hegrid..jag tror att han är fux iaf :)!


Egentligen skulle jag bara skriva de två första raderna, men sen spårade jag ut.. Tihii :)!

Puss!

WilmaVictoria -


Oh, happy day!

2009-11-15
13:47:44

Lyckoruuuuuuuuuuus!!

- Morgonhö
- Frukost
- Sadlade 6 hästar för uteritt (jag+Rebeccaa gjorde det)
- Sadlade 13 hästar för hunting (Jag+Rebecca+Kim gjorde det)
- Red Wonderboy (var jättestark!)


Men allt detdär spelar ingen roll, det kommer jag knappt ihåg, för sen fick jag rida TipToe på ridbanan igen, och hon var sååååååååå duktig!!!!

I början var hon precis som när jag red henne första gången, och jag ville bara dö!
Man kunde inte ens bara rida runt på ridbanan och svänga, för hon bara slirade omkring åt båda sidorna med huvudet rakt åt vänster och cepade så fort jag försökta förhindra det. Det kändes som om de högra benen var kortare än de vänstra för hon lägger sig på dom typ.

Jag skrittade jättelänge funderade på vad jag skulle göra för att det inte skulle bli fel. Det gick inte att styra på volter för hon bara slirade omkring eller stegrade.. Jag bestämde att idag ska jag banne mig inte behöva ett hinder att rida runt, så jag red fram mot staketet (2-3meter ifrån) och la på ena skänkeln (+spöt och ledde med tygeln) för att hon skulle gå sidvärtes mot staketet, men det förstod hon inte så istället började hon stegra eller vägrade röra sig... Hon måste ju lära sig att gå undan för skänklarna innan jag kan göra något annat!!


Så jag tog henne på en volt och skrittade i evigheter, och använde innerskänkeln för att putta ut henne, och hjälpte till med mitt avbrutna longerspö och efter ett tag i det enkla varvet så förstod hon vad hon skulle göra. Jag stressade inte, men bara öste berömmen så fort hon gjorde rätt! Sen bytte jag varv, och efter ett tag gick hon lika bra i båda!!! Så jag bytte till lätta varvet igen och tog det i trav, och sen svängde jag enkelt över på en åtta till det andra.

HON VAR SÅ HiMLA DUKTiG!!!! :D

Allt gick att göra i galopp också, så länge man har en stadig skänkel på båda sidorna och inte blir rädd när hon tjaffsar utan bara manar på framåt så funkar det nu! Hon travade ut stegen också istället för att ta små shettissteg som hon brukar. Jag var (ÄR) så stolt över henne idag! :D

När allt var slut kunde jag trava runt oorganiserat på ridplanen och bara svänga och böja. Visst, hon tjaffsar fortfarande lite, glider gärna undan åt vänster, kör gärna ut högerbogen, och försöker slå sig loss och stegra när det blir jobbigt. Men det gör inget, för hon är så mkt bättre nu!! Bara på två gånger!

Jag red skänkelvikningar sicksack över vägen ner mot sjön, sen badade vi lite och sen fick hon långa tyglar. Hon skrittade hela vägen hem med långa fina steg, trippade bara lite när hon såg att vi skulle möta fyra hästar, men vem gör inte det? :)

Jag försökte ringa mamma på vägen hem, för jag behövde berätta för någon som förstår, men telefonen strejkade, jag hade ingen täckning. :( :( Lika bra det kanske, annars hade jag nog skrikit osammanhängande meningar i falsett tills pengarna på mobilen tog slut.. Kan finnas en liiiiten risk.


Nu ska jag gå ut och mocka och se hur bäbisen har det,
jag gillar henne bara mer och mer. :)


Just ja, sa jag att hon gick i form nästan hela passet och var svettig hela överdelen av halsen och ryggen när vi kom tillbaka ? Tihiiii!!! :)


MAMMA JAG ViLL HAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!


Puss!


WilmaVictoria-





Tihihii<3

Ohyes, jag ska få rida TipToe på ridbanan imorgon!! :D


Nu kan jag sova bra ikväll, och stå ut med all stress imårrn morgon!

Det här ska firas med bubbelchoklad som smakar after eight som jag köpte när Teresa tog oss till lokalshopen (på typ 10kvadratmeter) idag! :D:D:D

Puss!

WilmaVictoria-


New Guests!

Ja, för att avsluta den förra historian så jagade dom in fåren i Rios box (han var förstås urtagen först) och sen backade dom dit en fårfinka och körde hem fåren. Dom såg helnöjda ut!!

Jag och Rebecca hjälpte inte till, vi mockade istället. Vi var faktiskt inte fårskötare sist jag kollade...


Sen red vi, och idag fick jag rida Rio! Han var stor men jättesnäll :) Bara lite busig om han kom lite efter i galoppen, då åkte huvet gärna neråt och började skaka, haha. Så får man iiiinte göra lilla häst!

Sen tog vi Del och Amigo på en liten liten tur, Del börjar bli frisk nu så några småturer behöver hon för att man ska veta att det är bra. Dock rider man bara i gyttjehål nu, så det är lite svårt att veta om hon är halt, men hon kändes likadan i skritten på vägen upp som ner så jag tror att det är okej.

Sen kom Dee, hon är huuuur trevlig och rolig som helst!! Så himla söt!
Strax över 50 är hon, har rödaktigt krulligt hår, är jättekort och lite småknubbig.
Och pratglad!
Och hjälpsam!
Nog om henne nu.. Men hon är awesome!

Vi gick in och tog en morot till lunch, och småpratade med Dee lite i köket.

Sen fixade vi fyra hästar till gäster som kom idag. Vi fixade Lizzy, Lee, Amigo och Victor.
Tre jättesmå åt damerna och en stor åt mannen. Från England, såklart..
Dom sover inte här, ganska skönt!
Mannen kan inte rida, och ena kvinnan kan rida väldigt bra men hon var rädd. Lee tokade sig lite (var glad och PIGG), men bockade inte, bara ville iväg och hon skötte det jättebra!
Jag småpratade lite med ena tanten när vi skrittade, hon var jättetrevlig. Hon hade haft sin häst i 10 år, sen den var fyra och man såg på sättet hon pratade om den att hon verkligen älskade den!! Jag kunde inte låta bli att tänka på Babe en sekund. Fast det kan jag aldrig iförsej...
Just ja, mannen som red Victor (stor, snäll, lite stark, men lätt om man sitter bakåt) lutade sig bara framåt, så Victor sprang runt som han ville med honom och mejade nästan ner småhästarna. Speciellt vid hindrena... Jag och Rebecca var där med "reservhästar" som tur var, eller Rebecca hade en reservhäst och jag hade Conor som behövde motioneras. Mannen (William) fick ta Clint av Rebecca och så fick hon skritta hem på Victor.


Bild från i tisdags på mig+Victor.


Conor var huuuuuur kul som helst att hoppa! Han var jätepigg och hoppade och studsade när man skulle iväg, men lyssnade ändå väldigt bra. Han var jätteduktig. Men han var för stark för att William skulle klara av honom, så jag fick ha kvar honom hela ridturen. Ohyes!!

När vi kom tillbaka fick jag ta ut Lee på en extrasväng och långgaloppera längs floden så han inte skulle vara så hetsig imårrn. Det kändes i korsryggen att jag inte har långgaloppat på länge kan jag lova. Det är ändå så slappa hunter nu när vädret är så dåligt, så Oliver ville att jag skulle rida Lee trött så han sköter sig imårrn. Han brukar tydligen inte hålla på såhär men han har gått för lite nu på sistonde eller något.

Hunten på söndag ska tydligen vara bra ändå, så jag hoppas att den imårrn är jättedåligt för då får jag kanske rida Conor på söndag även fast han går imårrn!

Jag hoppas också att jag får rida TipToe imårrn när Oliver är borta, jag skulle vilja fortsätta jobba med henne om jag hinner. :)

När jag var tillbaka med Lee så var Rebecca och Oliver klar med ensilaget, så jag sopade hela stallplanen och hela stall I och H för att ha gjort något. När jag reste mig från den hukade jag-soper-med-en-pygmé-borste-ställningen så märkte jag att jag inte hade hunnit äta idag.
Allt snurrade till och jag tappade balansen en sekund. Kan bero på mitt dåliga blodtryck också.. Antagligen mest det för jag var inte ens hungrig.

Mötte Oliver på vägen upp och han sa att Ross, en "fieldmaster", hade lagat mat åt oss.
Lika bra det, för jag var för trött för att göra det...
Hon lagar tydligen man ibland åt Oliver för att hon tycker synd om honom som stressar så eller något. Under middagen kom vi fram till att han borde bjuda ut henne. Fast i smyg då, för hon är ju tydligen redan gift med något annat, haha!


Nu ska jag gå ner och fråga Oliver om han är klar med hästlistorna.
Imårrn ska en grupp ut och rida klockan 9, så då ska hästarna vara klara åt dom.
Sen ska dom iväg på hunting, och han vill åka 10.45, så jag måste veta hur många hästar som ska åka så jag vet när vi måste börja fixa dom. Sen vill jag skriva av busslistorna också, så vi vet vilka hästar vi ska ta upp och lasta först, och i vilken lastbil dom ska in i.
Känns som att vi måste börja fixa hästarna så fort dom har gått härifrån med utridargruppen!
Eller iaf börja fixa fram tillräckligt många vita, hela schabrak och lite täcken.

Imårrn kommer bli stressigt, men vi ska klara det. Vi har inte gjort dethär än!! :o


Äsch, allt löser sig!


Jag undrar om det är imårrn gubben ska med som är typ halvförlamad och har MS ska med... Honom ska man tydligen binda fast i sadelnm och det ansvaret vågar inte jag ta på mig än!!
Kim ska visa oss hur man gör med hans hästs saker imårrn tror jag. :)

Nu är klockan 8! Måste skynd mig ner till Oliver innan jag somnar.

Puss!

WilmaVictoria-


Probably a cheap sheepdog...

Idag var allt som vanligt på morgonen. Förutom att Oliver är mycket gladare nu!
Vi gav alla ensilage och sen åt vi frukost. Vi har blivit müslitjejer, haha!

När vi åt frukost så satt jag så att jag såg ut på den instaketade vägen upp mot gården.

Jag kollar upp en gång. - Tomt.
Kollar upp en andra gång. - En av gårdshundarna.
Kollar upp en tredje gång. - Tomt.
Kollar upp en fjärde gång. - En hel flock med får är påväg in på gården!!

Det enda jag fick ur mig var "oj", och när Oliver såg min blick kollade han ut,
och sen sprang han!

Kollar upp en femte gång. - Bonden.
Kollar upp en sjätte gång. - Vallhunden. Väldigt dålig vallhund måste jag säga!



EUUUUUUUUUUUUW, jag åt precis en godis jag köpte idag!! Jag läste bara "real fruit juice", och såg inte att det var typ halstabletter/munluktagott - med jordgubbssmak! Det äckligaste någonsin. Och någon jordgubbsgegga i mitten. Det här går inte, jag får skriva klart sen.
'

Jordgubbspuss!

WilmaVictoria-


I'm the new Sherlock!

2009-11-14
19:13:54

Jag var totalt cool idag!!

Efter frukosten ville jag testa att ansluta till Internet igen, så jag satte mig i fönstret och försökte tills jag kom till lösenordet. Jag testade Oliver, Walsh, Galway, E.Q, 0000, 1234, och tuuusen andra innan jag kom på det ultimata: HORSE!
Det gick faktiskt, men det var för svaga signaler så det gick inte att göra ngt ändå. Erkänn ändå att jag är ganska skillad? Skillet är mitt andranamn ;)!

Oliver ringde dom som har hand om internetet och dom sa att det inte funkade än, så vi slösade bara våran egen tid på att försöka... Jag har alltså hackat mig in på någon annan gårds internet!

Det bra: Jag är superskillad. Och så ska dom fixa internetet nästa vecka. :)

Det dåliga: Grannarna bor för långt bort....



Over and out!

WilmaVictoria-


"Those fucking bitches are finally gone!"

Rubriken citerar Oliver vid frukostbordet när han pratade om dom extreeeeeeeeeeeeeem dryga engelska finfina damerna som var här. Några av dom värsta någonsin!! Trodde att dom kunde allt, men en slet hästen i munnen över varje språng så han slutade hoppa. Då började hon gråta. Åherregud, jag blir matt bara av att tänka på hur Oliver måste ha det...


Jag behöver inte skriva att vi morgonfodrade hästarna va? Det gjorde vi iaf..
Det känns som att dagarna är så korta här! Man hinner knappt morgonfodra hästarna innan det är dags att morgonfodra dom igen! Fast hellre det än att dagarna känns oändliga!!

Efter det åt vi frukost. Oliver sa att vi hade mockat så bra (ja, vad gör jag inte bra?) så vi slapp mocka idag.
Det du mamma!

Efter det red vi ut i regnet. Jag hade Frodo, han jag hade första dagen.
Han var jätteduktig, fast man kände i galoppen att han ville sänka huvudet väldigt mkt,
och det fick han inte minsann! Bolero har lärt mig att när huvet åker ner så börjar bakdelen fladdra,
så jag har lärt mig att parrera INNAN huvet hinner åka ner, haha!
Han är så gullig dendär Bolero... Han vill bara lära mig saker för mitt eget bästa. :)

Efter det regnade det så mkt, så vi kunde inte rida då.
Istället oljade vi in alla tränsen (det är typ lite fler än 16 var) med matlagningsolja (!?).
Ingen kommentar, det funkade ju iaf...!

Sen var solen tillbaka, så då fick jag ta ut TipToe som jag inte hann rida igår.
Hon är 5åringen som jag red ut förut, d-ponnyn. Typ den minsta hästen här..men jobbigast att rida av dom jag har ridit!
I början gick hon verkligen inte att ställa åt höger, och så fort vi gick i höger varv så grade hon inåt och hade halvpanik hela tiden. Hon travade jättesmå steg hur fort som helst så det var omöjligt att sitta ner!!


Här red vi :)

Jag travade henne mjuk i vänster varv först, det var jättelätt, sen tog vi höger varv och red runt ett terränghinder så hon inte kunde gena innåt. Så lutade jag mig bakåt och lät henne trava på med inte allt för strama tyglar så hon fick söka sig innåt själv litagrann. Och så red jag lätt lååååångsamt, och hon travade faktiskt längre steg då och saktade ner lite!!


Fina lilla gumman :)

Hon har en tendens att alltid falla innåt och lägga sig på innerbogen i höger varv märkte jag, så i galoppen (fortf. runt hindret) så satt jag ner i vänster där hon är stark och mjuk, och sen stod jag upp och la över tyngd mot utsidan för att räta upp henne i höger varv. Det funkade faktiskt hyffsat!!


Lilla TipToe :D Tillochmed öronen framåt ;)

Jag kan ju inte räkna med att hon ska ställa sig lika bra åt båda hållen efter ett ridpass men hon var mycket mycket bättre tycker jag!! På slutet kunde jag tillochmed före henne utåt på en större volt med hjälp av skänkeln utan att hon tvärnitade och hoppade rakt upp i luften och mongade sig som hon gjorde i början när hon tyckte att något var jobbigt, tråkigt, eller att jag helt enkelt använde skänkeln, haha.



Hon är ett litet projekt!
Jag hoppas att jag får rida henne själv, så jag kan jobba med henne utan att folk tar ut och galopperar henne i vänster galopp, ställd åt vänster och panikrusar tusen gånger mellan varje gång jag får rida henne. Ska kolla med Oliver!
Jag gillar henne jättemkt!!

Så typiskt mig att fastna för en sån häst än för en av de stora som tex har gått tvåstjärning fälttävlan och bara är att åka med på överallt.. Men jag är väll sån antar jag. Drar mig till allt omöjligt!

Oliver har varit jätteglad idag btw, han har skrattat flera gånger!
Antagligen för att dom korkade tanterna har åkt, och det är jag också glad för.
Jag är trött på att höra dom skrika i tusen år för att någon blåste på den andra med hårtorken.
Dom sov ju vägg i vägg med oss. Oliver undrade varför vi inte "went in and told them to shut the fuck up",
och det gör jag också såhär i efterhand när han sa hur dåligt dom hade ridit Amigo..

Aja.. På söndag ska jag och Rebecca få åka på våran första hunt. :) Mina vita ridbyxor ligger redo!
Jag undrar vilken häst jag får!! Förhoppningsvis hinner jag rida någon fler tills dess,
för jag gillar ingen riktigt Förutom TipToe då, men hon är nog inte redo för det än, haha!


Det känns som att jag börjar lära mig det mesta.. :)


Och vet ni? När vi är på hunting på söndag så slipper vi kvällsfodra!
OHYES!


Puss!


WilmaVictoria-


Remembering Tuesday

Här kommer lite bilder som jag lovade!
De är från när jag och Rebecka red i tisdags, mest från skritt/badturen med Del och Latté. :)


INTE okej!!!



Lattés knän! Okej, nu står det svullna knät mkt närmre kameran,
men det är ändå typ dubbelt så stort som det andra!


Latté :)


Del :)


Latté


Framme vid sjön :)


Rebecca och Del i sjön :)


Ena vägen upp :) Det finns en från varje håll.
Efter ridturen kommerm man fårn andra hållet,
sen rider man ner till sjön o svalkar/tvättar hästarna
och sen går man upp igen. :)

Det var alla för nu. Jag har sparat några till senare eftersom att vi inte tar så mkt bilder...


Puss!!

WilmaVictoria-

Ergonowhat?

Någon som har en bok om ergonomi över skulle kunna få skicka över den till Irland!



Här på den gröna ön har dom bara grepar och sopar som är för dvärgar, dom når mig till hakan. Är det någon som har en aning om hur jobbigt det är att sopa en oändlig stallplan med en sån? Plus att det bara är en av de tre sopar jag har hittat som är hel. Och greparna väger typ 5 kilo styck som sagt.

Och. Alla tusen olika sorters lås på alla boxar är ju som gjorde för att kapa fingrarna av sig.



Over and Out, nu ska jag gå och sopa något.


- WilmaVictoria

Look Back

För er som inte har märkt det så svarar jag på kommentarer i samma inlägg som ni har skrivit den i. Jag skriver alltså också en kommentar.. Get it?



 

Mina bäääbisar :)


It feels like i've been here forever..

2009-11-12
19:17:31

Herregud, det känns inte som att dethär var min fjärde arbetsdag. Det känns som att jag har varit här i månader!! Men jag har ju inte ens missat ett idol till, förutom det på arlanda...

Jag kan snaaaaart de flesta hästarnas namn! Det är ganska lätt när alla står inne, jag hade nog aldrig känt igen dom i hagar. Jag vet iaf i vilket stall de flesta står nu. Ganska skillat!

Idag gjorde vi morgonstallet som vanligt med maten, och sen sadlade vi lite hästar till gästerna som är här. De fina engelska damerna, nivet? Sen åt vi en snabb frukost med marmeladmackor och sen fixade vi iordning hästar till huntingen som de skulle på idag. Idag gick det mycket bättre eftersom att vi lärde oss hur allt gick till igår. Jag gillar när jag känner att jag har snappat upp saker så jag slipper känna mig så himla efterbliven.

När de hade åkt mockade vi och fyllde på med MASSOR av halm till hästarna! Conor rullade sig som vanligt. Fast tre gånger idag, så de måste vara bra betyg till våran påfyllning, eller?

Jag filmade en av gångerna, men filmen hamnade på mobilen ist för på minneskortet, så jag ska försöka ändå på det. Har nämligen ingen usb-sladd med mig till mobilen... :(

All mockning var ganska seg för att jag hade en för gles grep, men det gick bra ändå för jag lyssnade på Sugarplum Fairy i ena örat. Och såklart för att jag visste att jag skulle få rida Wonder Boy när jag var klar!! :D Han är så himla sööööt! Och det var otroligt najs att få rida en ganska välriden häst för en gångs skull. Jag var tillomed olydig och red honom i form när vi red i skogen och skrittade. Sen vågade jag inte längre när vi kom ut på fälten och började trava för det är inte första prio att rida hästen i form här, haha!

Sen red jag Mc Nalley (?), privathästen som jag pratade häromdan. Han som jag fick lära mig att hoppa upp på nivet?
Upphoppningen gick jättebra, Rebecca fick hålla i honom lite. Han var lite taktig när han kom efter och rädd för alla hinder vi passerade, men samtidigt jättestor och framförallt grov. Han skulle kunna kasta hem mig till Sverige genom att skaka lite på ena hoven!! All man var bortrakad också, så skulle han sätta igång med något så skulle jag inte ha så mkt att hålla i mig i... Känner jag lukten av ondskefull plan här??

Efter det red vi ner med Latté och Del till vattnet och kylde deras svullna ben/knä igen. Det gör vi varje dag. Dom hästarna verkar vara vana också för dom står så snällt. :) Jag rider Latté och Rebecca tar Del. Vi tycker att det blir lättare om vi har samma varje dag.

När vi kom tillbaka var klockan 15.20 - dags för middagshö alltså!! Idag var vi extra noga med att ge jättemkt eftersom att Oliver tycker att vi ger för lite varje dag fast vi öser på som om vi vill mata ihjäl de stackara hästarna. :P Vi gick tillochmed en runda på slutet och fyllde på till dom som hade fått först eftersom att dom hann äta massa under tiden som vi gav de andra.
Han har inte påpekat något, så jag hoppas att det var bra!

Vi hann precis bli klara med ensilaget när Oliver kom hem från huntingen med hästarna. Då kastar han av dom så vi får ta dom och täcka av och sadla av dom, sen spolar han benen och magen, svampar på något som ser ut som vatten och jodopax och sen få vi skrapa av dom och ta dom till boxarna där vi tränsar av. Sen börjar man om med en ny. När alla är klara ska alla bett sköljas och träns och sadlar ska in i sadelkammaren, och privathästarnas saker ska in i skåpen i privatryttarnas sadelkammare. Sen kan man städa stallplanen och täcka på hästarna som varit iväg. Vi gjorde samma sak igår, men jag bloggade ju innan dom hade kommit hem igår, och sen orkade jag inte skriva mer på kvällen. Eller gjorde jag det?

Precis innan jag skulle rida ut på Mc Nalley så ringde Oliver och sa att jag skulle ta ut TipToe, den femåriga d-ponnyn och skola honom lite på ridplanen. Tyvärr hann vi ju inte göra det, så det ska jag göra imorgon. Jag tar det väldigt positivt att han inte låter Kim rida till alla hästar längre, tihii. :D ...eller så ger han mig bara dom unga och nya och rädda hästarna för att jag ska bli ledsen och åka hem, hahaha! xD

Jag och Rebecca lagade köttfärsås och Spagetthi nyss, det var det första vi åt sen frukosten! Vi struntade i lunchen för att hinna rida mer, haha! Lätt värt det! Och ändå hann vi inte ens med dom sista... Fast Oliver sa ju att vi bara skulle ta dom om vi fick tid, sååå. Ja. Slut på den historien.

Imorgon åker dom engelska damerna hem, och Oliver ska vara hemma på gården hela dagen. Jag tycker faktiskt om när han åker bort, för då träffar vi honom bara nästan på kvällen när allt är klart för dagen, och då kan han tillochmed le!! Jag vet att han inte är arg eller sur på dagen, bara stressad, men det är svårt att tänka på det hela tiden. Man vänjer sig nog. Har han ett problem med någon säger han det rakt till den på en gång, och sen när det är löst vill han aldrig prata om det igen. Så sa han iaf första dagen. Låter väldigt vettigt! :)
Men det som är skönt med att han är hemma är att det inte är massa hästar som ska fixas på kvällen.
Imorgon ska hästarna som varit på hunting få gå ut i hagarna tror jag, så det är bara det, mockning, matning och ridning som ska göras imorgon.

Jag börjar få jätteont under hälarna av mina skor förresten. Fast det känns inte när jag har dom på mig som tur är! :)

Nu kommer jag inte på något mer att skriva..

Jo just ja!! Jag och Rebecca fick ett Irländskt SIM-kort idag av en tant här. Men. Det är tomt så vi kan inte ringa ens en signal så vi kan få reda på vilket nummer den har, för det går inte att kolla på min rosa snuttemobil. :( Kanske går på Rebeccas Ericsson, det brukar ju funka på dom.

Fortsättning följer... Jag är förresten rädd för helgerna. Då är det hunting, och sist (innan jag kom hit) var det 29 hästar som skulle med!!! Det är sjukt många att fixa före och efter... Det som är bra är att vi antagligen kommer få följa med varannan helg om vi har tur. Det känns som att jag redan har skrivit dethär... Nu ska jag sluta inann jag tjatar hål i huvudena på er!!

Puss!

WilmaVictoria-


Welcome to my Crib!

Här kommer några bilder på rummet som jag tog första dagen :)


Rebecca på rummet. Hennes säng där bakom.


Min säng :D När den fortfarande är fin...


Min säng när det inte är så fint längre :D


Toaletten :) Vi har två duchar, ascoolt!


Puss!

WilmaVictoria-


Tack 'em up!

2009-11-11
14:06:35

Morgonstallet fick jag och Rebecca göra själva idag nu när Oliver vet att vi kan. Känns bra!

Efter det åt vi frukost och sen sadlade vi ocoh tränsade hästar till gästerna, och när dom red iväg började vi mocka.
Inget speciellt...
Förutom att mitt i mockningen kom dom tillbaka och då fick vi ta hand om tränsen och sadlarna, och sen fortsätta en stund till tills det var dags att fixa hästarna som skulle på jakt. Grejen var att ingen hade sagt till oss att det var jakt, så dom tyckte att vi själva skulle lista ut att tyglarna skulle snurras, hovarna oljas och tränset och sadeln skulle vi slabba lite olja på så att det såg bra ut.. Aja, vi lär oss!

Sen gjorde vi klart boxarna, och kollade listan som Oliver hade lämnat. Det var sex hästar att rida, varav två som bara skulle ner till den lilla sjön och svalka sina ben för dom var svullna. Och de andra fyra skulle bara ha lite träning. Oliver hade skrivit upp mig på Rio, en stor och stark häst, men Kim (hans ex) hade strukit mitt namn och tagit honom själv. :s Inte okej!!
Så jag red Victor, en ganska stor (1,5-2dm högre än mig när jag har skor och hjälm). Men han var jättesnäll, och jätteseg. En Babe helt enkelt!

Nu är Rebecca ute med Frodo, han jag red första dagen. Det blev ju ojämnt antal nu när Kim tog min häst så hon får rida själv idag. :) Min tur kommer.

Vi tog bilder när vi red idag, några stycken iaf. Jag slänger upp dom sen för Rebecca har minneskortläsaren till sin kamera någonstans bland sina grejer och jag ville inte rota där såklart, haha.

Oliver skulle komma hem runt halv fyra - fyra, så jag har lite tid att slå ihjäl innan dess.

Vi har förresten sol idag!! Igår spöregnade det. Inte kul. Men i förrgår hade vi sol, precis som nu! :D

Nu är Rebecca tillbaka, ska kolla kortläsare med henne.
Jag slänger upp de få bilderna jag har här:


Ivory


Baksidan av stall C. Vet inte vilka hästar det är, haha.



The story of the secret code.

Internet var det ja. Det har han här ska ni veta, både via kabel och trådlöst. Visst låter det jättebra :) ?

Visst låter det lite mindre bra om jag säger att han inte har koden till det trådlösa så man inte kan ansluta sig, haha? Och kabeln finns i kontoret som är en oisolerad byggnad bredvid dethär huset där man måste klä sig som en eskimå för att sitta. xD

Men det är helt okej ändå. Jag skriver bloggen i något coolt fake-word på datan och sparar dom, så uppdaterar jag flera inlägg åt gången några dagar i veckan. :) Jag är så himla smart!

Puss, och blås i örat från Jameson!

WilmaVictoria-


"I don't have time to tell you what to do, but I want you to do it now, and let it go fast!"

2009-11-10
20:33:28

Whatever the haedline said.. Verkligen!!

Här ska allt gå snabbt, och rutiner verkar bara vara ett ord dom använder men inte förstår. Det är ganska svårt att göra rätt när ingen har tid att lära oss.

Idag vaknade vi innan klockan ringde och gick upp då. Man är så himla trött tidigt på kvällarna, redan 8 vill man gå och lägga sig. Jag och Rebecca drog oss från middagen tidigt igår och gick upp och somnade nästan direkt. Det är sinnessjukt! Jag sover dubbelt så mycket här som hemma...

Vi gav hästarna morgonensilage, och sen åt vi frukost själva. Det var bara vi och Oliver i köket imorse, och det var väääldigt tyst. Jag kände inte att jag hade något och säga, och det känns som att Oliver behöver lite tyst tid ibland. Hans telefon låter hela tiden och han är nog en av de mest stressade personerna jag har träffat! Han har bara ett tonläge och typ två ansiktsuttryck så det är svårt att läsa av honom..

Sen gick vi ut och mockade och det gick tusen gånger fortare än igår nu när vi hade rensat ut allt smutsigt, och inte bara det synliga... Conor är så himla söt förresten!! När jag kommer med ny halm så går han omkring och kraffsar i halmklumparna som att han försöker hjälpa mig att strö ut det. Sen hinner jag knappt komma till dörren så slänger han omkull sig och rullar sig i den nya halmen!! :) Det har han gjort båda dagarna.

Efter det kom David (?), en av killarna med privathäst inhyrd här och sa att jag skulle följa med honom upp på stallplanen. Jag fattade ingenting men jag gjorde som han sa iaf. Han hade sin häst med sig, en gigantisk, brun, grov sak. Han skulle tydligen lära mig att hoppa upp på hästen, för han var lite springig, så man var tvungen att vara jättesnabb up och ta tillbaka honom för att han inte skulle springa iväg, haha! Han visade två gånger, sen fick jag försöka. Det svåra var att få i foten i stigbygeln för det var så halt, och hästen var så stor, men det gick jättebra. Sen fick jag skritta hästen en sväng medans han kollade på och sen var det slut. Jag vet fortfarande inte vad det var bra för... Kanske jag ska rida hästen när han inte kan komma och göra det själv? Jag vet inte!!

Sen fick jag och Rebecca rida ut på Willy och Willow, två stora vita hästar. Willow är tydligen ny, hon kom ilördags precis som jag och ingen här har ridit henne förut. Det fick jag veta när vi kom tillbaka.. Jag tyckte att jag hörde någon säga det innan, men inte direkt till mig så jag tänkte att det kanske var någon annan häst. Inte konstigt att hon var så rädd för alla hinder vi red förbi (och vattnet!!)!! Det gick jättebra att hitta också, det var ju första gången vi var ute utan någon härifrån.

När vi kom tillbaka var klockan typ halv två, och då sa Oliver att det inte fanns något mer att göra. Men vi tog eget initiativ och efter en liten fika gick vi ut och rengjorde alla vattenkoppar i stall A, B, C, D, H och I. Alla med hästar i vill säga.
Det var ganska spännande, det levde nästan saker i vissa av dom, och andra var hur rena som helst. En var fylld med en manryckargrej och en ryktborsta som såg ut att ha legat där jättelänge.. Men nu är det rent vatten där.

Sen putsade vi 16 av tränsen, det är ungefär hälften. Resten tar vi imorgon och sen ska vi börja med sadlarna. :) Något ska man ju förgylla eftermiddagarna med! Vi måste tjata på Oliver att köpa nya svampar.. Dom vi hittade var knappt existerande när vi var klara!!

När jag skulle gå ut och ta kort runt klockan 4 så kom Oliver springande med ensilagekärran och hade redan utfodrat stall H och I. Tydligen ska vi känna med magkänslan när han vill att hästarna ska utfodras, och inte tro att det var klockan halv 6 som igår.. Herrejesus alltså!! Jag ska be honom säga till oss imorgon, dethär går inte..

Sen lagade vi makaroner och tomatsås. :) Det är sjukt hur lite man äter, och ändå är man aldrig hungrig. Sjukt awesome alltså ;)! Världens läskigaste spis har han btw.

Claire åkte hem idag igen förresten, och alla svenskar är också borta nu tror jag. Men idag kom det tre eller fyra nya uuuurtjusiga damer som sitter och dricker te i "The Den". (terummet...).

Det är allt jag orkar skriva. Och jag orkar inte kolla stavel. Sådeså.

Puss! :)

WilmaVictoria-


First day at work!

2009-11-09
18:37:56

Nu ligger jag i sängen ooch väntar på middagen! Idag behöver vi inte laga mat själva för Oliver har tagit hit en kock som ska laga mat åt oss idag. :D

Vi kom precis hem från affären. Oliver köper mat åt oss och så får vi en egen kyl och ett skafferi här i huset så vi kan laga mat själva när vi vill ha. Jättebra tycker jag! Förresten så smakar och luktar vattnet ägg här!! Men det är det såklart bara jag och Rebecca som känner eftersom att de andra är vana... Vi köpte jordgubbssaft som lösning på problemet!! ;)


Idag har min dag sett ut såhär:

Uppstigning 07.30 (rena rama sovmorgonen!) för att morgonfodra hästarna.
En av de svenska tjejerna som har varit här jättemycket under 9 års tid tror jag, hjälpte oss med morgonrutinerna. Nu sitter dom! Tror jag.
Jag och Rebecca utfodrar med ensilaget och Oliver ger kraftfodret.
Sen är det iaf frukost för oss klockan 9, och då är det ett litet "morgonmöte" där vi går igenom vad som behöver göras under dagen.

Efter frukosten fick vi odern "sadla hästarna", och på listan vi hade sett i sadelkammaren tidigare så stod vi inte med så vi antog att vi bara skulle sadla gästers hästar eftersom att det är det vi är "till för" ibland. Men vi hade fel! :)
Jag, Rebecca, fyra svenskar och två andra tjejer red i grupp och hoppade, och Oliver och hans ex Kim red med hundarna en bit ifrån. Dock inte alla, men hälften av 52 är också ganska många... Jag ska aldrig klaga på att ha en hund igen!!

Jag fick rida en liten skäck som hette Frodo. Han var nog inte större än Bolero och han hade samma hoppglädje! Dock var han vääääldigt framtung i galoppen och hängde gärna huvudet i tyglarna... Men det gick bra- Jag är inte kär.
60 språng hoppade vi. 60 olika hinder. Och då är inte alla bäckar/flodar vi korsade/hopppade över medräknade!!! :D Vi var ute i strax över en timme.

Efter det drack de andra svenskarna te i uppehållsrummet och jag och Rebecca mockade.
Stallen är uppdelade i olika block. A,B,C,D,E,F,G,H och I.
Bara A, B, C, H och I används nu. D kanske också, men där står bara en gigantisk häst (field masterns häst) och ett shettisföl som är urgulligt!!
Stall A är det som syns bäst när man kommer hit och det är där hästar som är till salut står om jag har fattat rätt. Det är alltså där allt ska se bäst ut, och det är stallet jag och Rebecca har fått som updrag att hålla efter.

Det är 11 boxar så vi mockar 5 var varannan dag, och 6 varannan. Det var inte så jättebra mockat innan, så idag tömde vi i princip boxarna och fyllde upp dom igen.. Det är halm också, och greparna väger flera kilo!! Gissa om vi kommer få snygga armar?
Jag älskar att mocka Jameson's box! Han är så himla gullig!! Idag stod han med huvudet på min alex och blåste mig i örat med mulen hela tiden när jag mockade, haha! Så himla gullig, fast han är nog mer än 1 dm högre i mankhöjd än vad jag är lång!!


Efter mockningen sprang vi in och kastade i oss varsin banan och drack liiiiter med äggvatten, och sen red vi ut och bara kondistränade tillsammans med de två tjeejrna som var med på morgonen också, Laura och Claire. En är från London, och den andra vet jag inte vad hon är ifrån.. Hon kanske är en londonian också?
Vi red i princip samma väg som på morgonturen fast bredvid alla hinder.
Jag fick rida en liten häst igen, TipToe hette den. En skäck (nu har jag ridit alla skäckar i stallet!) som var ännu mindre än den förra. Kanske en maxad d-ponny, eller liten häst. Den var iaf 5 år bara, och jag tror att den förtjänar sitt namn... Den ville nästan aldrig stå stilla och taktade jättegärna. Den verkade lite stressad, men det gick helt okej på ridturen ändå och när vi skrittade(!) över gårdsplanan påväg mot den lilla "sjön" så nickade Oliver glatt mot oss så jag gjorde kanske inte bot mig totalt på den lilla hästen även fast det kändes lite halvt okontrollerat ibland..

Efter varje ridtur rider man igenom en liten damm som är tillräckligt djup för att nå till sadelkanten på de flesta hästarna. Det är för att kyla benen och tvätta magen och benen. Himla smart! När vi red den långa hopprundan red vi också ner i vattnet på mitten och lät dom stå och kyla av sig lite.

Kul att jag bara får rida små hästar..dom vill dränka mig!!
Med den första hästen nådde vattnet upp så att sadlen också blev blöt, och jag fick sitta med fötterna helt updragna till hakan. Så när jag kom med den ännu mindre hästen så red jag bara ner och vände, annars hade jag suttit i vatten!

När vi kom tillbaka hade Oliver kvällsfodrat hästarna med både ensilage och kraft så vi slapp ensilagematningen på kvällen idag. Han trodde att vi skulle vara trötta sa han, haha!

Det skulle jag nog vara om jag inte var van att vara i stallet så mycket som jag är.. Det här är ju nästan som att vara hemma än så länge! Fast med tyngre grepar...

Mat om 20 min. Jag ska passa på att duscha tror jag! Eller kanske spela harpan på datan... Harpan vann.

WilmaVictoria-

 


The Arrival

2009-11-08
19:06:43

Nu är jag framme!!

Vi klev av Citilinkbussen i Ballinasloe och mötte en stressad Oliver som stod och viftade med armarna vid ett gathörn. Vi slängde in våra väskor i jeepen och gick in på ett litet matställe precis intill.

Efter varsin gigantisk portion kyckling och pommes rullade vi mot Flowerhill!

Just nu är det tre eller fyra svenskar här varav en har jobbat här tidigare och en är Olivers "länk" till Sverige. Alltså, hon får svenskarna att åka hit! Hon gör nog ett rackarns bra jobb med tanke på att ca 70% av alla gäster är svenskar!!

Den andra tjejen, hon som har jobbat här, hoppas vi på att få lite hjälp och tips av imorgon. Oliver verkar så himla stressad och gör hellre jobbet själv än att förklara. Jag förstår honom.. Men; det funkar inte med över 40 uppstallade akiva hästar och 52 hundar!!

Svenskarna har precis beställt mat och sen ska vi nog umgås lite med dom och kanske gå och kolla in den lilla lokala puben. Det kan nog bli trevligt! :)

Oliver är så himla skön! Han har sagt tusentals gånger att vi ska ta det lugnt i början och inte bli frustrerade för att vi inte kan namn, rutiner och annat. Han skämtar hela tiden och använder "fuck" i var och varannan mening. Han är en väldigt speciell person. Igår klippte han sitt halvlånga, glesa, blonda hår (med hårfästet mitt på huvudet) alldeles själv. "Han har inte tid med annat!" Haha!!

Han säger at det känns som att det kommer funka jättebra med oss och att hans magkänsla ofta är väldigt bra. Vi får hoppas att han har rätt!

Nu ska jag kolla när Rebecca filar till adaptern till vägguttagen med sin nagelfil. Det går inte att stoppa i "runda" kontakter nämligen... Men det löser vi!!

Puss!

WilmaVictoria-

Btw, jag har inte sett så mycket av gården än, för det är så mörkt, men huset är otroligt gulligt här inne!

I'm in Dublin!

Nu är jag äntligen framme i Dublin.
Sitter och väntar på Rebecca, hennes flyg ska komma om typ en och en halv timme så jag passar på att blogga lite nu. Än så länge känns det inte att jag är utomlands, alla flygplatser ser ju likadana ut...

Jag är inte så trött som jag tordde att jag skulle vara.
Jag menar, jag kom ju till Arlanda jättetidigt igår (tack välrldens bästa chufför!) så jag fick sitta och vänta hela kvällen och natten innan flyge gick 06.20. I Köpenhamn var det inte så mycket väntan, det var skönt.
Det är lättare än man tror att flyga!

Alla mina väskor är på plats iaf, så nu är det bara att vänta. Jag är ganska bra på det! :)

Jag är jättepeppad på att få träffa Oliver (och alla hästarna, hehe) och jag är faktiskt inte ett dugg nervös!
Hade jag inte haft så tunga väskor så hade jag nog tagit en tidigare buss och gått runt och tittat lite i Ballinasloe och vänta på Rebecca där. Men som sagt..väskorna!

Jag tror att jag ska ockupera en handi-toalett och byta tröja och borst håret lite. Min tröja är så himla varm!! Och så tror jag att Rebecca (och Oliver) kan hitta mig lättare om jag tar på mig en rödrandig ist för en svart tröja.. Eller?

Måste äta något också..jösses!
Hoppas det finns internet på bussen :).

Puss!

WilmaVictoria -


Stupid, Stupid SweBus!!

Nu är jag ganska arg på SweBus! Eller, nej det är jag inte, men jag borde vara!

Enligt dom skulle jag tydligen åka buss från Sundsvall till Stockholms Central,
sedan från Centralen till Uppsala (som jag åkte igenom på vägen dit),
och sen från Uppsala tillbaka till Stockholm, men till Arlanda den gången.

Varför?

Jag vet inte.


Jag pratade med busschauffören i Gävlebro (?) när vi hade bensträckare och sa att jag skulle till Arlanda,
och då sa han att han kunde svänga förbi och släppa av mig där på vägen. Även fast bussen egentligen inte ska gå där.

Hur snällt är inte det?
Han är dagens häjlte, helt klart!!

Bara han inte glömmer bort det nu.. Jag tror att jag ska gå fram och påminna honom!


Puss!


WilmaVictoria -

The Sweet Escape

Det här blir första inlägget i min nya blogg som jag bara kommer skriva i under min tid på Irland.
Både för att ni där hemma ska kunna hålla koll på mig, och för att jag ska kunna gå tillbaka och kolla vad jag gjorde, haha!


För er som inte vet vad jag ska göra så ska jag berätta:
Jag ska åka till ett ställe på Irland som heter Flowerhill. Det ligger ca 20 mil väster om Dublin om jag lyckades tyda kartan rätt. Så tro inte för mkt på det. Där ska jag iaf jobba med hästar på ett ställe som tar emot gäster som kommer för att rida och ha lite semester.


Jag får sällskap av en tjej från Stockholm som heter Rebecca. Jag känner henne inte, men hon verkar jättepositiv och snäll så det blir nog jättebra. Hon har också en blogg, www.galwaygirl.wblogg.se , så där kan ni läsa lite mer om jag blir dålig på att uppdatera. Eller om ni bara inte kan få nog av historier från den gröna ön!


Jag är jättepeppad. Så peppad att jag inte ens har hunnit få riktig resfeber än, om man bortser från när klockan var en timme från avfärd. Då hade jag panik i 15 sekunder, men nu är det bra igen. Det är packnignen som har varit det stora problemet.. Hur packar man för 8-10 månader på ynka 28 kilo!?


Puss! 


WilmaVictoria -


RSS 2.0